Zuid Afrika Mosselbaai nov 2025

Dubbel fun boot en kantvissen

Zuid Afrika Mosselbaai nov 2025

Dubbel fun boot en kantvissen
 
Mosselbaai in het Eden district van Zuid-Afrika is de thuisbasis voor deze spectaculaire visreis. Mosselbaai heeft een rijke maritieme geschiedenis en werd in 1488 gesticht door Bartholomew Diaz. Het is een van de weinige steden in het land die op het noorden liggen en heeft een gematigd klimaat dat vergeleken wordt met Hawaii (niet wat betreft de werkelijke temperaturen, maar wat betreft de geringe schommelingen van het gemiddelde per jaar) en een uitgebreid aanbod van activiteiten op zee en op het land. Het belangrijkste is de geweldige visserij in de gematigde baai van de Indische Oceaan waaraan de stad zijn naam ontleent.
 
We gaan zowel 4 dagen kant en rots visserij ondernemen als ook 2 dagen bootvisserij. De belangrijkste soorten in en rond Mosselbaai zijn grote haaien waaronder zandtijgerhaai, koperhaai, hamerhaai, mako, voshaai, gladde haai en nog meer, evenals roggen waaronder zwarte roggen, adelaarsrog, diamantrog, blauwe roggen en marmerroggen en meer. Soorten die vanaf de boot worden gevangen zijn soorten als ombervis, witte en zwarte brasems, leervis, yellowtail, geelbuiken, grunter, galjoen en nog veel meer.
 
Dit alles maakt duidelijk dat er zowel vanaf de kant als vanaf de boot wordt gevist. Het vissen vanaf de kant gebeurt meestal met 3 tot 4 hengels op de grote(re) haaien en terwijl je wacht kan je vanaf de kant met kunstaas werpen om te proberen een van de meer dan 370 vissoorten te vangen die in dit gebied voorkomen.
 
Zo ging het er aan toe tijdens onze pilottrip.

 

Het vissen vanaf de boot gebeurt op de lokale riffen in het gebied met een maximale diepte van 60 tot 80 meter. We boeken goede resultaten met zowel jiggen als vissen met levend aas. Je vist met de enige echte Shawn Mey of een van zijn toegewijde gidsen. Zij nemen je mee naar de beste stekken in het gebied en zullen er alles aan doen om je droomvis te laten vangen.
 
De groepsreis ziet er als volgt uit:
 
- online centrale bijeenkomst in Q2 2025
- maximaal 11 deelnemers en 1 ervaren visgids van Visreis.nl
- aankomst woensdag 12 november 2025 in Moselbaai 
- transfer van luchthaven naar de verblijfslocatie en retour
- accommodatie in Marriott Protea hotel in gedeelde tweepersoonskamers in Mosselbaai
- inclusief bedlnnen, handdoeken en eindschoonmaak
- 4 dagen kantvissen op haai, rog etc. inclusief transfer, materiaal, aas, lunch, water en frisdrank
- 2 dagen bootvissen op kob, groupers, snappers etc inclusief transfer, materiaal, aas, lunch, water en frisdrank
- vissen in groepen van 4 personen
- ontbijt, lunch en diner is inbegrepen
- persoonlijke begeleiding door medewerker van Visreis.nl
- terugreis woensdag 19 november 2025
- exclusief visshirt longsleeve UV beschermend 
- fotoboek van de visreis als blijvende herinnering 
 
De kosten voor deze reis bedragen € 2.995,- per persoon.
 
De reis is gepland voor 11 deelnemers en 1 begeleider van Visreis.nl. Deze reis is ook opengesteld voor deelnemers uit alle landen via worldsbestfishingtrips.com waardoor de voertaal Engels is.
 
Bijkomende kosten: dranken ter plaatse, verzorging tijdens reisdagen boekingskosten, reisgarantie, eventuele vaccinaties, mogelijke hotelovernachting tijdens vlucht naar Zuid Afrika, internationale vluchten naar George airport.
  
Zodra de reis is volgeboekt gaan we ook de vluchten vastleggen. De kosten hiervan bedragen naar verwachting tussen € 1250,- en € 1450,- per persoon. 
 
Lees HIER het artikel van onze polittrip in BEET magazine

 

Geniet van luxe kamers en adembenemend uitzicht op de oceaan.

Het luxueuze Protea Hotel Mossel Bay heeft 38 kamers en is een sierlijk monument, gebouwd in 1846, met uitzicht op Santos Bay en de haven. Op slects 20 minuten rijden naar de luchthaven en halverwege Kaapstad en Port Elizabeth. Genesteld aan de kustlijn van Mosselbaai met de majestueuze Outeniqua-bergen op de achtergrond, onderscheidt het Protea Hotel Mosselbaai zich van andere accommodaties. De stenen muren en bijgebouwen in mediterrane stijl verraden het feit dat het hoofdgebouw een van de oudste in Mosselbaai is en deel uitmaakt van het Dias Museum Complex. Voorheen The Old Post Office Tree Manor Hotel, kan het Protea Hotel Mossel Bay, gelegen aan het Santos strand, het best worden omschreven als een hotelcomplex. Het bestaat uit een ontbijt patio met uitzicht op zee en Cafe Gannet Seafood Restaurant - "Mossel Bay's Seafood House", met uitzicht op de baai en Outeniqua Bergen. De Blue Oyster cocktailbar, grenzend aan het zwembad, kijkt uit over Santos Bay.

Niets dan comfort en mogelijkheden om goed uit te rusten na een lange dag vissen. En dan 's avonds kunnen we de verhalen met elkaar delen in de bar. Het hotel bevindt zich in het gezellige hart van Mosselbaai waardoor voor liefhebbers de lokale bars ook niet te ver weg zijn om 's avonds nog een drankje te doen.

We hebben gedeelde tweepersoonsmakers geboekt voor ons verblijf maar mocht je liever een eenpersoonkamer willen is dat mogelijk tegen een meerprijs van € 450,- voor de gehele periode. Tevens is het ontbijt inbegrepen in het hotel. De diners worden in verschillende restaurants in Mosselbaai geserveerd om de afwisseling er zo in te houden.

 


De boot, genaamd Ninja, is een 32 voet (9,6 meter) Buttcat walk around waar 6 personen in de stuurhut kunnen zitten. Hij is toegelaten tot maximaal 10 personen en wordt aangedreven door twee 150 PK 4 takt Suzuki buitenboordmotoren. Verder is hij uitgerust met Garmin live panoptics, radar en DSV sonar. En aangezien er 500 liter brandstof in gaat is dat ruim voldoende voor een hele dag vissen voor de kust of op zee. 

Qua visuitrusting wordt het volgende ter plaatse geleverd en is inbegrepen in de prijs.

De spinhengels voor de kust zijn 11 voet (3,3 meter) Berkley venom taipan met 4 oz (110 gram) werpgewicht in combinatie met een 6500 slammer en 20-30 lb dyneema. Bij het vissen op grote haaien worden 14 voet (4,2 meter) hengels met 8500 tot 10500 reels gebruikt met 65 lb-80 lb dyneema.

Bij het vissen vanuit de boot worden jigging/spinning hengels van 6-7 voet (1,8 tot 2,1 meter) gebruikt in combinatie met 5000/6000 reels en 20-30 lb dyneema. Wij vissen meestal met 60-80 gram jigs. De gebruikte aashengels zijn 7 voet (2,1 meter) met 7000/8000 maat reels en 50-80 lb dyneema met 7 oz (200 gram) loodjes.  Verder gebruiken we slow pitch jigs en poppers tot maximaal 2,5 oz (70 gram) kunstaas.

 

Zo kan jouw visreis er ook uit zien!

 
We vliegen opdinsdag 11 november naar Zuid Afrika waar we naar verwachting in de avond aankomen. Dan hebben we hoogstwaarschijnlkijk nog een overnachting nodig waarvoor we op de luchthaven van Johannesburg een hotel boeken en de volgende ochtend direct verder kunnen met de binnenlandse vlucht naar George airport.  
 
Bij aankomst in George worden we opgehaald door de medewerkers van Shawn Mey en gaan we naar ons verblijf. Ter plaatse wordt al het lokale vervoer naar de vislocaties met 4 x 4 auto’s verzorgd en hoef je zelf geen vismateriaal mee te nemen. Je kan dat natuurlijk wel doen, maar een paspoort, creditcard, zwembroek en tandenborstel zijn in principe al voldoende. 
 
Programma:
 
- online centrale bijeenkomst in Q2 2025
- maximaal 11 deelnemers en 1 ervaren visgids van Visreis.nl
- aankomst woensdag 12 november 2025 in Moselbaai 
- transfer van luchthaven naar de verblijfslocatie en retour
- accommodatie in Marriott Protea hotel in gedeelde tweepersoonskamers in Mosselbaai
- inclusief bedlnnen, handdoeken en eindschoonmaak
- 4 dagen kantvissen op haai, rog etc. inclusief transfer, materiaal, aas, lunch, water en frisdrank
- 2 dagen bootvissen op kob, groupers, snappers etc inclusief transfer, materiaal, aas, lunch, water en frisdrank
- vissen in groepen van 4 personen
- ontbijt, lunch en diner is inbegrepen
- persoonlijke begeleiding door medewerker van Visreis.nl
- terug woensdag 19 november 2025
- exclusief visshirt longsleeve UV beschermend 
- fotoboek van de visreis als blijvende herinnering 
 
De kosten voor deze reis bedragen € 2.995,- per persoon.
 
Bijkomende kosten: dranken ter plaatse, verzorging tijdens vluchten, boekingskosten, reisgarantie, eventuele vaccinaties, mogelijke hotelovernachting tijdens vlucht naar Zuid Afrika, internationale vluchten naar George airport.
  
Zodra de reis is volgeboekt gaan we ook de vluchten vastleggen. De kosten hiervan bedragen naar verwachting tussen € 1250,- en € 1450,- per persoon. 
Bijkomende kosten zijn de vluchten, extra dranken en fooien. 
 
Het minimum en maximum aantal deelnemers is 11. Tevens gaat er een ervaren gids van Visreis.nl mee om de reis te begeleiden. De opzet van deze reis is dat vissers uit alle landen deel kunnen nemen waardoor de voertaal tijdens deze reis Engels zal zijn.
 
Wil je een grote “bronzie” vangen vanaf de kant of een mooie kob vanaf de boot? Waar wacht je nog op? Stuur ons een e-mail en vraag je gratis offerte aan. Laat ons je week of maand van voorkeur, aantal deelnemers, visdagen en het type visserij (boot of kant) weten en wij sturen u de kosteloze offerte zo snel mogelijk toe.
 
En als je wilt kan je natuurlijk ook nog een paar dagen extra boeken om andere dingen te doen dan vissen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart