WVL Noorwegen Festival mei 2024

Max op de Lofoten!

WVL Noorwegen Festival mei 2024

Max op de Lofoten!
 
In 2024 organiseren we alweer de 14e editie van het
 
WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN FESTIVAL 
 
En dit keer wederom op de toplocatie Hemmingodden op de Lofoten!
 
Van dinsdag 7 tm 14 mei 2024 met minimaal 23 en maximaal 30 deelnemers
Inschrijven is mogelijk tot eind januari 2024 maar vol = vol.
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer Evenes naar Ballstad
 • Er zijn verschillende woningen beschikbaar met twee- of driepersoons slaapkamers
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Drie verschillende boottypen van 20, 22 en 24 voet met 100 of 150 PK 4 takt motor en GPS / fishfinder met max 4 vissers
 • Afsluitend gezamenlijk diner in het restaurant
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Boekingskosten inbegrepen
Deze reis is beschikbaar vanaf € 1095,- per persoon exclusief vlucht en eigen verzorging.
 
Bijkomende kosten zijn brandstof voor de boot, eigen verzorging, reisgarantie en drankjes tijdens het afscheidsdiner.
Zo ziet het er op deze locatie uit.
 
 
Klik HIER om jouw vrijblijvende offerte op te vragen.
 
Hemmingodden is de nieuwe toplocatie op de Lofoten! Gelegen in Ballstad om de hoek van Nappstraumen is dit een comfortabele en zeer professionele vislocatie. De Lodge ligt direct aan het water en beschikt over verschillende typen woningen en visboten. Vanaf deze locatie is de visserij perfect. De lodge ligt zeer beschut in het zuidelijke deel van de Lofoten en je kijkt uit over het fjord en naar de indrukwekkende bergtoppen die zo kenmerkend zijn voor de Lofoten. Vissen in Noorwegen heeft weer een nieuwe toplocatie!
 
Nappstraumen is een zeer bekend en goed visgebied. Met het komen en gaan van de getijden ontstaat zowel in de Nappstraumen maar ook bij de verschillende eilanden en ondiepten rondom Ballstad en omgeving een perfecte stroming waar de vissen zich maar al te graag begeven op zoek naar voedsel.
 
Als je naar links uitvaart kom je terecht in het Nappstraumen gebied en bij minder goed weer vaar je naar rechts de Buksnesfjorden in waar je dan nog steeds je vissen kan vangen. Neem daarbij de schitterende visboten en de indrukwekkende omgeving en je bevindt je in het walhalla van Noorwegen.
 
Ten zuiden van de Nappstraumen bevinden zich verschillende eilanden als Svinoya, Eggeloysa, Kvalbaken, Folfoten, Graenholmen en Batskjaeret. De Straumen zelf is rond de 45 meter diep en deze eilanden en de er omheen gelegen ondieptes zijn perfecte stekken voor de heilbot. Ten zuiden bij afgaand water en ten noorden bij opkomend water kan je hier je droomvis vangen. Maar ook kabeljauw, koolvis op de diepere delen waar het naar 100 meter en meer afdaalt. Of de schelvis, leng, roodbaars en zeewolf. En wat dacht je van de pollak rondom de eilandjes. Lekker actieve werpende visserij met sandeels of shads. Je kan iedere gewenste vorm van visserij hier uitvoeren tot zelfs aan popperen op koolvis in het juiste seizoen.
 
Zoals op de meeste locaties kom je ook hier dagen tekort. In combinatie met de topboten, mooie appartementen / vakantiewoningen is dit weer een nieuwe parel in ons assortiment waar veel gasten met plezier heen gaan en met nog meer plezier gaan terugkeren. 
 
Zo ging het er in 2023 aan toe tijdens de laatste editie:
 

 

 
Je verblijft in traditionele, moderne en comfortabele vissershutten die allemaal een verhaal te vertellen hebben. Geniet van de dicht bij de natuur en het dagelijkse reilen en zeilen in het levendige vissersdorp. Ervaar de prachtige zee, de majestueuze bergen en het magische licht van de Lofoten. Ervaar het pure Noorwegen op zijn best in de mooie vakantiewoningen en hoe het voelt om thuis te komen. 
 
Lottebua is een van onze favorieten! De ligging van deze rorbu is absoluut perfect met uitzicht op zowel de haven als de bergen in Ballstad. In de zomer heeft dit appartement zowel 's morgens als 's avonds zon op het terras, en in de winter is het de eerste woning om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen, magisch! Deze rorbu heeft drie slaapkamers waarvan een op de zolder. De woonkamer en keuken zijn gezamenlijk en de badkamer is ruim en mooi en de gehele woning is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Egnerbua is een juweeltje! In dit prachtige appartement, gelegen aan het uiteinde van de kade, kunt u genieten van het geweldige uitzicht op de binnenhaven en de bergen rondom Ballstad. Egnerbua heeft een eigen terras op de begane grond, een moderne keuken en badkamer, twee slaapkamers met drie bedden in elke kamer, en een prachtig uitzicht. Deze woning is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Salteriet is een van onze meest populaire rorbu, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze unit is geschikt voor koppels, een klein gezin of een groep vrienden. Vanaf uw terras op de begane grond kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de bergen hier bij Ballstad! Salteriet heeft een slaapkamer met drie bedden, en een slaapbank voor twee personen in de woonkamer, evenals een moderne keuken en badkamer. De woning is geschikt voor 3-5 personen, maar wij adviseren 3 personen voor een comfortabele oplossing.
 
Brygga is perfect gelegen op de 2e verdieping van het hoofdgebouw hier in Hemmingodden. In de zomer heeft u zowel 's morgens als 's avonds zon op het terras, en het uitzicht op de bergen hier bij Ballstad is prachtig! Deze prachtige vissershut is in 2019 nieuw gebouwd. Brygga heeft drie slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen, evenals een moderne keuken en badkamer en is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Annebua is gelegen op de 2e verdieping van het hoofdgebouw hier in Hemmingodden, helemaal aan de rand van de kade. Dit appartement heeft drie slaapkamers, een woonkamer, keuken en een moderne en ruime badkamer. U kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf het terras, met uitzicht op de Ballstad haven en de majestueuze bergen. Annebua werd in 2015 opgewaardeerd naar moderne normen, maar het heeft nog steeds veel van die oude ziel. Deze vissershut is een favoriet voor veel van onze gasten (en medewerkers). Geschikt voor maximaal zeven personen.
 
Kokkbua is onze grootste vissershut met veel ruimte voor visliefhebbers, grote families of groepen vrienden die samen de Lofoten willen verkennen! Deze vissershut is groot genoeg om er vergaderingen en kleinere conferenties in te houden. In deze vissershut zie je duidelijk sporen van hoe het dagelijks leven van de vissers er vroeger uitzag, maar alle kamers hebben een esthetische opknapbeurt gekregen en de keuken is gemoderniseerd. Kokkbua heeft in totaal tien bedden in vijf slaapkamers, drie slaapkamers op de begane grond en twee op de tweede verdieping. 
Er zijn twee praktische badkamers, één op elke verdieping. Het meest magische aan deze rorbu is het uitzicht vanaf de eettafel, waar u de vissersboten hun vangst kunt zien afleveren, de adelaar die boven de binnenhaven zweeft en de majestueuze Skottinden die over Ballstad heerst. De hut heeft een eigen buitenruimte direct aan de kade en een mooi balkon op de 2e verdieping met een geweldige zonligging en een wijds en prachtig uitzicht. Deze grote woning is geschikt voor maximaal tien personen.
 
Olufbua is een budgetvriendelijk en praktisch alternatief voor gezinnen en groepen tot vijf personen. Deze vissershut is in traditionele stijl gebouwd en biedt voldoende ruimte voor een heel gezin, of een enthousiaste groep vissers. Olufbua bevindt zich op de begane grond, met toegang tot gemeenschappelijke patio's direct voor de deur. Hier kunt u genieten van uw ochtendkoffie aan de ene kant van het huis en van de avondzon aan de andere. Het appartement heeft twee slaapkamers en een praktische keuken en badkamer.
 
Naast de comfortabele en prachtige vakantiewoningen beschikt deze locatie over een eigen restaurant, genaamd HEIM. Dit is een gezellig en authentiek restaurant met veel historie aan de muren. Men is graag vernieuwend, maar gebruikt tegelijkertijd traditionele en lokale gerechten op een spannende manier. Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten. Op het menu staan pizza met stokvis en geitenvlees. Walvisstoofpot, fish´n chips met lokale vis, verse desserts, en veel lokale en smakelijke drankjes.

 

Je kan hier kiezen uit 3 verschillende type boten.
 
Kaasbøll 760 HT 24 voet en 150 PK voor 4-6 vissers
Dit zijn zeer stabiele, robuuste en functionele boten met voldoende paardenkracht om snel de door u gekozen bestemming te bereiken. Er zijn drie boten van dit type, stevig en robuust, allemaal even geschikt voor vissers!
 
Kaasbøll 660 F 22 voet 150 PK voor 4-6 vissers
De F staat voor Fisher! Een stabiele en extra brede boot, speciaal gemaakt voor het vissen en onvergetelijke ervaringen op zee! Deze boten zijn betrouwbaar en hebben een groot bereik, een uitstekende vissersboot met uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen. Er zijn drie gloednieuwe boten van dit type! 
 
Kaasbøll 620 20 voet en 100 PK voor 4 vissers
Er zijn twee Kaasbøll 620 boten beschikbaar bij Hemmingodden Lodge. Deze boten zijn zeer stabiel, robuust en functioneel, maar ook perfect om te vissen of om met je groep de archipel te verkennen langs de kustlijn van de Lofoten. Een andere optie is om de boten te gebruiken als uitvalsbasis voor duik- en snorkelavonturen.
 
Inbegrepen in de huur van alle boten zijn zwemvesten, gaf, en gelamineerde kaarten met de betere visstekken.
 
Direct aan de kade, op korte afstand van onze boten, zijn er uitstekende overdekte faciliteiten voor het fileren en verpakken van de zelf gevangen vis. Er zijn grote diepvrieskisten, welke onze gasten kunnen gebruiken om vis in te vriezen en te bewaren tot ze weer thuis zijn.

 

Het is ook mogelijk om hier een visoverall (Regatta, DAM of Abu Garcia) te hure. Daarnaast zijn er ook goede hengels met reel en lijn van Prey, Lawson en Elbe te huren. Dit is prima materiaal waarmee je ook grote vissen perfect kan drillen. De kosten van een visoverall bedragen 85 euro per week en ook de hengelset komt neer op dit bedrag.

 

We vertrekken op dinsdag 7 mei 2024 vanaf Schiphol met SAS naar Oslo en van daaruit direct door naar Evenes. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 2 x 23 kilo bagage en 8 kilo handbagage. De kosten voor de vlucht zijn additioneel en hoe eerder je boekt hoe voordeliger deze is!

 

In Evenes staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer 3 uur durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Ballstad. We verblijven een week in het complex en je vist 6 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers per boot. Voor het doen van de benodigde boodschappen is er een supermarkt met een prima assortiment op loopafstand (200 meter) beschikbaar. Na afloop van de reis ontvangen alle deelnemers een fotoboek als persoonlijke herinnering.

De reis bestaat uit:

 • Centrale eerste bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer Evenes naar Ballstad
 • Er zijn verschillende woningen beschikbaar met twee- of driepersoons slaapkamers
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Drie verschillende boottypen van 20, 22 en 24 voet met 110 of 150 PK 4 takt motor en GPS / fishfinder met max 4 vissers
 • Afsluitend gezamenlijk diner in het restaurant
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Boekingskosten en reisgarantie inbegrepen

Deze reis is beschikbaar vanaf € 1095,- per persoon exclusief vlucht en eigen verzorging.

LET OP! Mocht je op een 22 voet visboot willen vissen zijn de meerkosten 50,- euro per persoon. Voor de 24 voet visboot bedragen de meerkosten 100,- euro per persoon. We proberen met zoveel mogelijk wensen rekening te houden maar het kan zijn dat bepaalde modellen niet meer beschikbaar zijn.

Bijkomende kosten zijn brandstof voor de boot, eigen verzorging en drankjes tijdens het afscheidsdiner.

Vanzelfsprekend zijn er weer leuke prijzen te winnen voor de mooiste en grootste vissen! Deze nieuwe editie belooft weer een gezellige en mooie visreis te worden dus wacht niet te lang en schrijf je in want VOL = VOL!

Klik HIER om jouw vrijblijvende offerte op te vragen.

Zo ging het er in 2022 in Saltstraumen aan toe. 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart