Finland, snoek en forel

Op een half uur rijden van Kuopio ligt een prachtig complex waar je gastvrij ontvangen wordt en waar je perfect kan vissen. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te verblijven; hotel, appartement, bungalow, caravan of tent het kan allemaal. Het complex is ruim van opzet en voor een groot gedeelte in het aangrenzende bos van de rivier gesitueerd. Alle onderdelen van het complex zijn recentelijk gerealiseerd en derhalve in perfect staat.De huisjes zijn voorzien van beddengoed, eigen sauna, vaatwasser, magnetron, volledig ingerichte keuken, douche, toilet, etc.
De plek waar het allemaal om draait is de 1,2 kilometer lange Ayskoski rivier met aan de bovenloop een meer en onderaan wacht een nog groter meer met toegang tot nog weer andere meren. Te veel om op te noemen. Je verblijft in een prachtige omgeving waar je ondanks de luxe toch het gevoel hebt midden in de natuur te zijn.

 

Vissen

Er zijn hier twee mogelijkheden om te vissen, te weten op de rivier of op de meren. Het vissen in rivier richt zich op bruine forel, regenboogforel en vlagzalm. Hiervoor kan je in het onderste gedeelte van de rivier met de spinhengel terecht en met de vliegenhengel kan je op de gehele rivier terecht. Dagelijks worden er niet meer dan 12 vergunningen afgegeven om hier te vissen. Er wordt gevist met weerhaakloze haken en alleen vissen van 55 centimeter en groter mogen ter consumptie worden meegenomen met een maximum van 2 per persoon per dag. Het vissen op het meer is gericht op snoek, snoekbaars en baars. Zowel spinvissen maar ook jerken, trawlen, aasvissen en vliegvissen behoren allemaal tot de mogelijkheden.

 

Materiaal

De visserij op de rivier gaat het best wanneer je over lieslaarzen beschikt. Voor de spinvisserij gebruik je 2 tm 20 grams spinhengels en kleine lepels, spinnertjes, woblers en of poppers in combinatie met een dunne hoofdlijn en idealiter fluo onderlijnen tot 15 lbs. De vliegvisser kan hier volstaan met # 4 – 5 en er wordt zowel met drijvende als zinkende vliegen gevist. De snoekvisserij is gelijk aan onze visserij in Nederland. Spin- en jerkhengels in verschillende gewichtsklassen en een wat langere aashengel en je bent helemaal compleet. Mocht je niet over de juiste materialen beschikken kan je ter plaatse terecht voor eersteklas huurmateriaal. Hengels, lieslaarzen, kunstaas, vliegen etc. zijn tegen een aparte vergoeding beschikbaar.

 

Weer en Seizoen

Finland kent een gematigd landklimaat met heerlijke zomers. Gemiddelde temperaturen van 25 ° C zijn geen uitzondering. Kenmerk van een landklimaat is echter ook dat het er kan regenen. Wees dus goed voorbereid met zowel regen / waadkleding en korte broeken. Gedurende de schemering heb je langs de oevers van de rivier weinig last van muggen door het stromende water.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reis en Prijs

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze locatie te bezoeken. Het kan zowel per vliegtuig als ook met de eigen auto en de ferry. Afhankelijk van een ieders wensen wordt er een vrijblijvende gedetailleerde offerte op maat afgegeven. Een richtprijs voor 4 personen in een bungalow met bedlinnen en handdoeken, eigen sauna en 3 dagen rivier- en 3 dagen meer vissen inclusief boot en vergunningen bedraagt met eigen vervoer en ferry-overtocht ongeveer € 975,- pp. Informeer naar de mogelijkheden en we adviseren je graag.

 

Klik hier om de uitgebreide brochure te bekijken.

 

Weersverwachting
Tervo

Weeronline.nl – Meer weer in Tervoweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen