REISGARANTIE

Reisgarantie en uw financiële zekerheid


Voor alle aanbieders van pakketreizen* geldt het volgende inzake reisgarantie: De garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden.

*Een pakketreis is een reis die bestaat uit verschillende elementen die ten minste het vervoer en de accommodatie (overnachting of periode van verblijf van meer dan 24 uur) of één van beide plus een andere essentiële toeristische dienst omvat.

 

GGTO voor alle boekingen vanaf 2019

 

 

Door onze gestage groei van de afgelopen jaren zien we ons genoodzaakt om over te stappen naar een andere fonds voor onze reisgarantie. Voor alle boekingen voor visreizen die in 2018 plaats vinden werken we gewoon nog met STO en Certo Escrow. Maar voor alle boekingen die voor 2019 plaats vinden gaan we verder met de GGTO.

 

De belangrijkste reden hiervoor is dat we met de huidige oplossing de betaling van de reizen ontvingen als de klant terug was van zijn / haar reis. Concreet betekende dat we dus alle visreizen moesten voorfinancieren. Door de groei is het bedrag dat we moeten voorfinancieren alleen maar groter geworden in de afgelopen jaren. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn bijzonder hoog en dat is dan ook de reden dat we overstappen naar het reisgarantiefonds van de GGTO.

 

GGTO staat voor Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Dit is een nationale organisatie waarbij reeds meer dan 300 touroperators zijn aangesloten. Voor iedere boeking tot 10.000 euro is er een bijdrage van 15 euro van toepassing. Met deze bijdragen wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Dit houd ook in dat we een nieuwe betalingsregeling gaan invoeren voor onze reizen. Hiervoor geldt dat alle kosten voor vliegtickets (behalve voor de SAS) direct dienen te worden voldaan alsmede eventuele additionele verzekeringskosten samen met 25 % van de overige kosten. De restfactuur wordt dan 8 weken voor vertrek toegezonden.

 

Situatie in 2018

 

STO-rgb logo-72

 

  STO – Reisgarantie

 

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt VISREIS.NL gebruik van de STO-reisgarantie op al haar pakketreizen. De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat u uw geld terug krijgt, uw reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaalt u de reissom niet aan VISREIS.NL maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.


Wanneer voor het einde van uw reis VISREIS.NL niet failliet is wordt de reissom 1 dag na afloop van je reis door de SDCE overgemaakt worden aan VISREIS.NL. Alleen in geval dat VISREIS.NL in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van uw vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij uw geld. Indien u nog niet op reis bent ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, dat u uw reis af kan maken of dat u naar huis kunt terug keren.


Uw boeking en procedure
Nadat u van VISREIS.NL een boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot aanbetaling en later tot de restantbetaling van de reissom. Indien u binnen 8 weken voor vertrek boekt dient de gehele reissom in één te worden voldaan. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.


Belangrijke opmerkingen

  • Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode.
  • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
  • De STO is geen geschillencommissie.

 

Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat. Uiteraard kunt u bij ons met uw vragen hier over terecht. Of kijk op de betreffende websites:


www.sto-reisgarantie.nl

www.certo-escrow.com


VISREIS.NL zorgt er door haar manier van werken voor dat de kans op faillissement zeer klein is en betaalt alle vervoerders, accommodaties etc die bij uw reis horen van tevoren.

 

 

 

 LogoPNG9

  Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

 

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen

 PERSOONLIJK EN EERLIJK ADVIES

Of alles weten over uitrusting, activiteiten of prijzen? Wij geven u graag een persoonlijk en eerlijk advies, bij u thuis of op afspraak in winkel Wout van Leeuwen Hengelsport.

Liever telefonisch advies?

Maak een afspraak

Afspraak maken