Spanje Blauwvintonijn

Topvisserij vanuit L'ampolla

Spanje Blauwvintonijn

Compleet verzorgd op blauwvin tonijn, leervis, bluefish en zeebaars
 
Niet te ver en toch een vleugje tropisch! Vanaf elk vliegveld in Europa is het een relatief korte vlucht naar het vliegveld van Barcelona of Reus. Vanaf deze luchthavens is het respectievelijk 1,5 en 1 uur rijden naar L'ampolla met een huurauto. En dan kun je zomaar een blauwvintonijn van 50+ kilo vangen! Wie wil dat nou niet? Hier is het allemaal mogelijk. Deze locatie, direct naast de Ebro-delta, biedt een waar visparadijs waar je volledig begeleid kunt vissen voor een heerlijke visvakantie en waar je de vis van je dromen kunt vangen.
 
Onze partner is een kleine maar zeer professionele charter gevestigd in L'Ampolla, Ebro delta Spanje. Met meer dan 20 restaurants en verschillende bars is er ook 's avonds iets te doen na een lange dag vissen. Maar kom niet te laat in de ochtend, want dit is serieus vissen en al je kracht is nodig om deze sterke en meedogenloze vissen te vangen. 
 
De type visserij is gebaseerd op de activiteit van de vissen. Wanneer in het voorjaar de tonijn actief op jacht is naar scholen aasvis volgen we ze soms en werpen we ons kunstaas in de scholen. Maar als de tonijn minder actief is, beginnen we met chummen om ze naar ons aas te lokken. Beide technieken zijn hier productief. De meest gebruikte techniek is echter het chummen, omdat deze techniek simpelweg het hoogste succespercentage heeft.
 

Daarnaast vissen we ook met levend aas als makreel, horsmakreel, bonito of skipjack. Dit werkt heel goed op zeebaars, leervis, bluefish (blauwbaars) en natuurlijk ook op tonijn. Deze visserij kan zowel met een dobber of met free linen. Tijdens deze visserij werpen we ook met kunstaas wat additioneel aast dat goudbrasem (gilthead), witte tonijn (albacore) en gestreepte tonijn (skipjack) kan opleveren. Zeebrasem, barracuda en amberjack zijn sporadische bijvangsten die soms ook vooromen.  Al deze vissen zijn geduchte vechtersbazen die je flink aan het werk gaan zetten! 
 
Je gastheer is de Nederlander Martijn en hij is een professioneel gediplomeerde kapitein en eigenaar van het bedrijf. Hij heeft het grootste deel van zijn volwassen leven vissers gegidst in de Ebro-delta. Hij vist al sinds hij kon lopen en heeft een ware liefde voor het spelletje. Hij spreekt Engels, Duits, Spaans en Nederlands.

 

 
Als accommodatie zijn er verschillende mogelijkheden op deze locatie.
 
Hotel Sol op 100 meter, hotel la Roca plana op 500 meter en hotel Flamingo op 1200 meter van de haven. Alle drie de hotels zijn prima en bieden Spaanse gastvrijheid en ook het ontbijt kunnen we includeren in je verblijf. Daarnaast heeft het stadje L'ampolla ongeveer 20 restaurant en evenveel bars waar je gemakkelijk een leuke avond uit kan hebben na een dag hard vissen. 
 
Als alternatief kunnen we ook privé vakantiewoningen of appartementen regelen. Deze liggen iets verder van de haven en je moet er dan heen rijden met de auto. Maar iedere oplossing die je kiest is hier naar wens.
 
Na jaren van gidsen in de Ebro-delta hebben we de beste boot gevonden die alles heeft voor de plaatselijke omstandigheden. Uiterst ruim, volledig open, geen hengel brekende T-top, in plaats daarvan hebben we een 8 voet bimini geïnstalleerd die meer schaduw biedt en kan worden gebruikt wanneer dat nodig is. Daarnaast nog een zware 87 inch Minn-kota Terrova voor direct ankeren en langzaam slepend vissen met levend aas, een hoogwaardig Sardamatic chumming apparaat, speciaal ontworpen tonijn proof hengelhouders, downriggers en tal van andere functies. En dit alles wordt aangedreven door een betrouwbare Yamaha 225 PK buitenboordmotor. De boot biedt comfortabel plaats aan vier vissers.  
 
Naast het vissen zijn lunches in de vorm van sandwiches of broodjes inbegrepen. Water en frisdrank worden verstrekt op basis van normaal gebruik. Indien u meer of specifieke dranken wenst kunt u deze zelf meebrengen en aan boord laten koelen.
 
Hier heb je geen gedoe op de luchthaven met te laat aangekomen of nog erger verloren hengelkokers. Op deze locatie is zeer goed materiaal aanwezig. Van 80lbs stand-up tot licht 30 grams spinmateriaal. We hebben ook een grote selectie van bewezen vangend kunstaas aan boord. Je bent natuurlijk welkom om je eigen materiaal mee te nemen, maar je zou hier ook gewoon met je paspoort, portemonnee en tandenborstel kunnen komen.
 
Qua uitrusting gebruiken we meestal Penn.  Voor het chummen gebruiken we Penn international 80 wide reels in combinatie met Höwk no limit bend butt stand up hengels. Daarnaast hebben we Penn slammer 10500 reels in combinatie met Penn monster bluefin 130lbs stand up freeline hengels. Of gebruik de 50 lbs stand up hengels met 50 lbs reels.
 
Voor het werpen gebruiken we de Penn Battalion 50 lbs spinhengels in combinatie met de Slammer 8500. Voor de lichtere visserij op blauwbaars, leervis, zeebaars etc. leveren we Slammer en Conflict molens van 2500 tot 8000 met spinhengels van 30 tot 100 gram.
 
Daarnaast zijn er twee elektronische reels om snel levend aas en vis voor chumming op diepte te vangen. En tenslotte hebben we Sa quiver (feeder)sets voor het voor ankervissen op zeebaars. Zoals je kan zien; voor alle soorten visserij is er een perfecte set up en hoef je dus zelf niets mee te nemen. Ook qua kunstaas is hier een ruim assortiment aanwezig.
 
De temperaturen in de zomer zijn natuurlijk hoger en komen soms boven de 35º C. In de winter is het verstandig een windjack mee te nemen, want bij 20º C kan het aanzienlijk kouder aanvoelen. Het is een perfecte bestemming om bijvoorbeeld de zomer met het gezin door te brengen en een paar dagen te gaan vissen. Veel gasten kiezen echter ook voor een lang weekend of hele week op deze locatie in het voor- of najaar. U kunt het hele jaar door vissen en natuurlijk heeft elk seizoen zijn bijzonderheden. We stellen graag een pakket op maat voor u samen.
 
Januari, februari, maart
Langs de kustlijn gaan we op zoek naar activiteit en geankerd of driftend gaan we achter zeebaars en goudbrasem aan. Bij goed weer kunnen we ook op tonijn vissen.  Neem voor de zekerheid een thermo pak mee. 
 
April & Mei
Tonijn, leervis en blauwbaars tijd!!! Goede kustvisserij mogelijkheden voor blauwbaars en leervis. Deze twee maanden kan de tonijnvisserij buitengewoon goed zijn met grote vissen op poppers en natuurlijk aas.
 
Juni
We vissen op leervis, zeebaars en blauwbaars met langzaam getrold levend aas en werpend met kunstaas. De tonijn is aan het paaien, dus we laten ze in deze maand met rust. 
 
Juli, augustus
Geweldige maanden om op tonijn te vissen. De afgelopen jaren vingen we gemiddeld 5 vissen per dag.
 
September, oktober
Geweldig voor tonijn en mahi-mahi en met een licht dalende temperatuur wordt het vissen op leervis en blauwbaars weer interessant. 
 
November, december 
Deze twee maanden richten we ons op recordgrote blauwbaars, leervis en grote zeebaars. Tonijn op de chum geeft goede resultaten als het weer het toelaat.
 
De boot kan alleen compleet geboekt worden, dus alleenstaande vissers die met een groep mee willen voor één dag vissen zijn helaas niet mogelijk. 
 
De keuze aan vluchten is enorm. Bijna elke luchtvaartmaatschappij vliegt op de luchthaven van Barcelona of Reus. Vanaf het vliegveld zorgen wij voor een huurauto en binnen 1,5 uur rijden ben je in L'ampolla. 
 
Een prijsvoorbeeld voor 4 personen:
  • huurauto voor de hele week (middenklasse), vrije kilometers
  • 5 volle dagen vissen met gids
  • inclusief al het vismateriaal, vergunning, aas, benzine, kapitein enz.
  • lunch, water en frisdrank
  • 2 tweepersoonskamers in één van de hotels in L'ampolla inclusief ontbijt
  • vlucht naar Barcelona
 
Dit is mogelijk vanaf ongeveer € 1650,- per persoon. 
 
Bijkomende kosten: diners, dranken, tolgelden en fooi.
 
De exacte prijs is afhankelijk van de uiteindelijke periode, de tijd tot vertrek en het aantal personen. Maar vraag vrijblijvend je offerte aan zodat we een gedetailleerd overzicht kunnen maken van de kosten voor de door jullie gewenste periode.

Bekijk de ligging op de kaart