Costa Rica

Droom van een jongensboek!

Costa Rica

Droom van een jongensboek!
 
PACIFIC INSHORE & OFFSHORE
 
Puur natuur en pure visserij omdat je simpelweg de enige bent in de hele omgeving! Dit is een ware parel die nog onontdekt is en waar de visserij indrukwekkend is. Deze locatie is werkelijk uniek. Vlak bij het plaatsje Paquera, in de golf van Nicoya, verborgen in de jungle en toch maar 50 meter van het water in een prachtige baai staat de hoofdlodge met daarin een heerlijk verblijf en de tafel waaraan wordt gegeten. De jungle leunt hier letterlijk in het water. Bovenaan de heuvel, op 250 treden, ligt de lodge waarin wordt overnacht en die is ook is voorzien van alle faciliteiten inclusief warme douche, keuken, koelkast etc. De locatie beschikt over 3 grote kamers voor elk 2 tot 3 personen met elk een mooi uitzicht over de oceaan. Lekker laid back “Costa Rica style”, Pura Vida! De locatie wordt gerund door onze hosts die hier al bijna 20 jaar actief zijn. De gids kent hier het gebied op zijn duimpje en is zelf ook een fanatiek visser dus hij zal altijd tot het uiterste gaan om de gasten “aan de vis te laten komen”. De voertaal is Engelstalig dus ook dat is prettig. Het is een magnifieke en speciale locatie op het schiereiland van Nicoya met alle belangrijke faciliteiten en met de ingrediënten voor een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. Er zijn op deze locatie nog steeds meer apen dan mensen!
 
 
Het vissen is hier van uitzonderlijk niveau. Het hele jaar door worden hier grote en veel vissen gevangen. Het is dè plek voor het vangen van een echt grote roosterfish (20kg+) en het barst hier letterlijk van de vis in velerlei soorten. Het is een locatie voor potentiële nieuwe wereldrecords. Tijdens ons verblijf in november 2021 vingen we grote roosterfish en veel jack crevalle’s die fantastische sport gaven. Daarnaast vingen we legio andere soorten waaronder mahi mahi, Spanish mackerel, skipjack tunas, snappers, grote needlefish, etc.
 
De verschillende soorten vis die je kan vangen zijn afhankelijk van het seizoen maar in het onderstaande overzicht zijn alleen de belangrijkste soorten opgenomen. Andere soorten die ook aanwezig zijn maar niet in het overzicht staan zijn de verschillende groupers, snappers, trevally’s, tonijn, sierra mackerel, oxeye tarpon, 2 soorten barracuda’s, corvina, ladyfish, jewfish,  murenes en ga zo maar door. De lokale vissers hebben met hun lijnen al exemplaren gevangen van baarzen tot 180 kilo, roggen van 100 kilo maar ook reusachtige haaien.
 
 
Op ongeveer 45 minuten varen zit je ook direct in het off shore gebied waar je vist op dorado, wahoo, marlijn, sailfish etc. De sailfish worden gevangen vanaf 100 lbs en zijn eerder groter dan kleiner. Deze visserij vindt plaats met behulp van (grote) lures en ander kunstaas wat allemaal ter plaatse is.
 
Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!
 
Deze locatie is werkelijk uniek. Vlak bij het plaatsje Paquera, in de golf van Nicoya, verborgen in de jungle en toch vlak bij de zee.
 
Er zijn hier drie verblijfsmomgelijkheden:
 
El Yayo: Het grote houten huis waarin je verblijft beschikt over 3 grote kamers en ligt op de rand van een heuvel aan de rand van de jungle. Op de eerste verdieping zijn 2 kamers en er is nog 1 kamer op de begane grond. De kamers zijn groot genoeg voor 2 tot 3 personen en beschikken over heet water in de gezamenlijke douche voorziening. Er is ook een keuken voor de liefhebbers met een koelkast en kookstel. Verder zijn alle kamers voorzien van ventilatoren.
 
The Island: Boven op het eiland tegenover de locatie staat een ruime woning met een kleine pool waar je met maximaal 6 personen kan verblijven. Er is een slaapkamer met een stapelbed en een eenpersoonsbed, een slaapkamer met twee dubbelbedden en een apart bed in de woonkamer. Er is een grote open Amerikaanse keuken welke volloedig is ingericht. Ook is hier een airco aanwezig wat het verblijf hier aantrekkelijk en comfortabel maakt.
 
Om bij de woning te komen is het noodzakelijk om de lokale opzichter per tochtje met de motorboot een kleine vergoeding te geven. Je kan in deze accommodatie zelf koken en dan kan je de boodschappen bestellen en worden die voor je gedaan of je kan mee eten in de centrale gemeenschapsruimte opde andere oever. Er kan ook voor jullie gekookt worden voor diner en ontbijt mocht je dat willen. Dit is gezamenlijk af te stemmen.
 
El Bambu: is een kleine accommodatie voor maximaal 2 personen. Er is een slaapkamer met een dubbelbed een aparte douche en kleine keuken en een terras. Het is niet groot maar is een prima verblijf voor een koppel.
 
Naast de kamers is er een gemeenschapsruimte waar ook de maaltijden geserveerd worden. Daarbij wordt een variëteit aan groenten, fruit, vis en vlees aangeboden en zal het je aan niets ontbreken. Vanaf El Yayo is het ongeveer 250 treden naar deze ruimte en het privé-strand welke omgeven wordt door palmbomen in een uitbundige tuin. In de gemeenschapsruimte wordt er ook gegeten en kan je na een mooie visdag lekker bijkomen in de hangmat of schommelstoel. Ook hier zijn de benodigde faciliteiten en als je wilt kun je hier nog een avondtocht per kayak bijboeken naar bijvoorbeeld de stranden die ’s nachts oplichten (bioluminiscentie); heel mooi! In de tuinen en in de baai komen veel vogels, amfibieën en ook apen voor; in de omgeving zwerven groepen brulapen, die hoor je al snel. Er zijn hier nog steeds meer apen dan mensen in dit gebied. De natuur is hier zo mooi dat op het vlakbij gelegen Isla Tortuga de filmopnames voor Jurrasic Park zijn opgenomen. 
 
Het is een uitgelezen plek om in rust de meest spannende visavonturen mee te maken. Het is een magnifieke en speciale locatie op het schiereiland van Nicoya met alle faciliteiten die je nodig hebt en supervriendelijke hosts; dus met de ingrediënten voor een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. 

 

Voor het inshore vissen wordt er gevist met levend aas of met poppers, pluggen en of lures. Voor het levend aas vissen kan je het beste een korte hengel van 20 a 30 lbs (tot 2.4 meter) gebruiken in combinatie met een reel met minimaal 300 meter lijn gebruiken. Voor het popperen mag de hengel wat langer zijn om het kunstaas ver weg te kunnen zetten. Hierbij is een molen beter omdat er sneller mee gerdaaid kan worden. Ook hier is 300 meter lijn een goede optie.

 

Check hier een korte video over het inshore vissen op deze locatie.

 

 

Het materiaal voor het offshore vissen is allemaal aanwezig en inbegrepen in de prijs. Mocht je overigens zelf geen materiaal hebben om inshore te vissen is dat ook geen probleem want ook dat is allemaal voorhanden. De boot is 8,5 meter lang, heeft een 150 pk 4 takt motor, gps, fishfinder en een uitkijktoren.

 

Ter plaatse zijn er twee boten die gebruikt kunnen worden. Deze dienen op voorhand gereserveerd te worden. De Mono Congo is 8,5 meter lang en beschikt over een 150 pk 4 takt motor die je comfortabel op de gewenste locatie brengt. Hij is van het type walk around, volledig ingericht op vissen en biedt plaats aan maximaal vier vissers en heeft een uitkijk om scholen vis makkelijker op te sporen. Voor 2 tot 3 personen is dit een perfecte visboot.

 

De tweede boot is de Conquistador en is ook voorzien van alle benodigheden en voldoet aan de veiligheidsnormen. Met twee maal 250 PK Mercury saltwater motoren ben je snel op de plek van bestemming. Met een kleine 10 meter beidt deze boot dan ook net iets meer ruimte dan de Mono Congo en kunnen 3 a 4 personen hier prima op vissen. Beide boten zijn uitgerust met GPS, fishfinder, marifoon. Indien men niet zelf beschikt over de benodigde hengels en overig materiaal is dat geen probleem. Deze zijn van 20 tot 80 lbs ook aan boord. Terminal tackle voor trawlen is ook beschikbaar en ook het kunstaas om te popperen en jiggen alsmede wartels, haken en dergelijke zijn reeds ter plaatse mocht je het niet zelf mee willen nemen. 

 

Het seizoen om te vissen is hier eindeloos. Afhankelijk van het seizoen kan je hier de meest uiteenlopende soorten vangen. Costa Rica kent een regenseizoen in september en oktober waarbij het hard en lang kan regenen. Dit doet aan de visserij niets af. Sterker nog door het meegespoelde vuil van de bergen en rivieren is de visserij bijzonder goed en wordt er veel geaasd. Het droge seizoen is vanaf november tm mei en dan ligt de temperatuur overdag rond de 32° C. In deze periode wordt het meeste gevist.

 

De kosten van de reis worden bepaald door het aantal personen en de lengte van verblijf. Uitgaande van een verblijf van 7 dagen met 5 dagen vissen op basis van drie personen bedraagt de richtprijs van deze reis ongeveer € 2.795,- pp voor de vlucht, transport, verblijf, 5 dagen vissen en maaltijden. Voor deze reis geldt natuurlijk dat het een stuk maatwerk is en volledig ingericht kan worden naar uw wensen. Verder zijn de exacte kosten natuurlijk afhnakleijk van de gewenste periode, boottype, aantal personen en aantal visdagen.

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart