Costa Rica

Costa Rica

 

PACIFIC INSHORE & OFFSHORE

 

Puur natuur en pure visserij omdat je simpel weg de enige bent in de hele omgeving!Dit is een ware parel die nog onontdekt is en waar de visserij indrukwekkend is. Deze locatie is werkelijk uniek. Vlak bij het plaatsje Paquera, in de golf van Nicoya, verborgen in de jungle en toch maar 50 meter van het water staat de hoofdlodge boveN aan de heuvel en op 250 treden ligt het prive strand. De locatie beschikt over 3 grote kamers voor elk 2 tot 3 personen met elk een waanzinnig uitzicht over de oceaan. Lekker laid back “Costa Rica style”. Het is een magnifieke en speciale locatie op het schiereiland van Nicoya zonder (overbodige) luxe maar wel met de ingrediënten voor een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. Er zijn op deze locatie nog steeds meer apen dan mensen!

 

Het vissen is hier van uitzonderlijk niveau. Het hele jaar door worden hier grote en veel vissen gevangen. Het is een locatie voor potentiële nieuwe wereldrecords. Tijdens ons verblijf in oktober vingen we veel jack crevalle’s, die fantastische sport gaven.

 

De verschillende soorten vis die je kan vangen zijn afhankelijk van het seizoen maar in het onderstaande overzicht zijn alleen de belangrijkste soorten opgenomen. Andere soorten die ook aanwezig zijn maar niet in het overzicht staan zijn de verschillende groupers, snappers, trevally’s, tonijn, sierra mackerel, oxeye tarpon, 2 soorten barracuda’s, corvina, ladyfish, jewfish,  murenes en ga zo maar door. De lokale vissers hebben met hun lijnen al exemplaren gevangen van baarzen tot 180 kilo, roggen van 100 kilo maar ook reusachtige haaien.

 

 

Op ongeveer 45 minuten varen zit je ook direct in het off shore gebied waar je vist op dorado, wahoo, marlijn, sailfish etc. De sailfish worden gevangen vanaf 100 lbs en zijn eerder groter dan kleiner. Deze visserij vindt plaats met behulp van (grote) lures en ander kunstaas wat allemaal ter plaatse is.

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

 

Deze locatie is werkelijk uniek. Vlak bij het plaatsje Paquera, in de golf van Nicoya, verborgen in de jungle en toch vlak bij de zee. Het grote houten huis beschikt over 3 grote kamers en ligt op de rand van een heuvel aan de rand van de jungle. Op de eerste verdieping zijn 2 kamers en er is nog 1 kamer op de begane grond. De kamers zijn groot genoeg voor 3 tot 4 personen en beschikken over heet water in de gezamenlijke douche voorziening.

 

Verder is er een keuken voor de liefhebbers en zijn alle kamers voorzien van ventilatoren. Iedere kamer heeft een overweldigend uitzicht over de oceaan. Naast de kamers is er een gemeenschapsruimte waar ook de maaltijden geserveerd worden. Daarbij wordt een variëteit aan groenten, fruit, vis en vlees aangeboden en zal het je aan niets ontbreken. Vanaf je kamer is het ongeveer 250 treden naar het privé-strand welke omgeven wordt door palmbomen in een uitbundige tuin. Er zijn hier nog steeds meer apen dan mensen in dit gebied.

 

Het is een uitgelezen plek om in rust de meest spannende visavonturen mee te maken. Het is een magnifieke en speciale locatie op het schiereiland van Nicoya zonder (overbodige) luxe maar wel met de ingrediënten voor een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. De natuur is hier zo mooi dat op het vlakbij gelegen Isla Tortuga de filmopnames voor Jurrasic Park zijn opgenomen. 

 

Voor het inshore vissen wordt er gevist met levend aas of met poppers, pluggen en of lures. Voor het levend aas vissen kan je het beste een korte hengel van 20 a 30 lbs (tot 2.4 meter) gebruiken in combinatie met een reel met minimaal 300 meter lijn gebruiken. Voor het popperen mag de hengel wat langer zijn om het kunstaas ver weg te kunnen zetten. Hierbij is een molen beter omdat er sneller mee gerdaaid kan worden. Ook hier is 300 meter lijn een goede optie.

 

Check hier een korte video over het inshore vissen op deze locatie.

 

 

Het materiaal voor het offshore vissen is allemaal aanwezig en inbegrepen in de prijs. Mocht je overigens zelf geen materiaal hebben om inshore te vissen is dat ook geen probleem want ook dat is allemaal voorhanden. De boot is 8,5 meter lang, heeft een 150 pk 4 takt motor, gps, fishfinder en een uitkijktoren.

 

Ter plaatse zijn er twee boten die gebruikt kunnen worden. Deze dienen op voorhand gereserveerd te worden. De Mono Congo is 8,5 meter lang en beschikt over een 150 pk 4 takt motor die je comfortabel op de gewenste locatie brengt. Hij is van het type walk around, volledig ingericht op vissen en biedt plaats aan maximaal vier vissers en heeft een uitkijk om scholen vis makkelijker op te sporen. Voor 2 tot 3 personen is dit een perfecte visboot.

 

De tweede boot is de Conquistador en is ook voorzien van alle benodigheden en voldoet aan de veiligheidsnormen. Met twee maal 250 PK Evinrude ETEC motoren ben je snel op de plek van bestemming. Met een kleine 10 meter beidt deze boot dan ook net iets meer ruimte dan de Mono Congo en kunnen 4 a 5 personen hier prima op vissen. Beide boten zijn uitgerust met GPS, fishfinder, marifoon. Indien men niet zelf beschikt over de benodigde hengels en overig materiaal is dat geen probleem. Deze zijn van 20 tot 80 lbs ook aan boord. Terminal tackle voor trawlen is ook beschikbaar en ook het kunstaas om te popperen en jiggen alsmede wartels, haken en dergelijke zijn reeds ter plaatse mocht je het niet zelf mee willen nemen. 

 

Het seizoen om te vissen is hier eindeloos. Afhankelijk van het seizoen kan je hier de meest uiteenlopende soorten vangen. Costa Rica kent een regenseizoen in september en oktober waarbij het hard en lang kan regenen. Dit doet aan de visserij niets af. Sterker nog door het meegespoelde vuil van de bergen en rivieren is de visserij bijzonder goed en wordt er veel geaasd. Het droge seizoen is vanaf november tm mei en dan ligt de temperatuur overdag rond de 32° C. In deze periode wordt het meeste gevist.

 

De kosten van de reis worden bepaald door het aantal personen en de lengte van verblijf. Uitgaande van een verblijf van 7 dagen met 5 dagen vissen op basis van drie personen bedraagt de richtprijs van deze reis ongeveer € 2.695,- pp voor de vlucht, transport, verblijf, 5 dagen vissen en maaltijden. Voor deze reis geldt natuurlijk dat het een stuk maatwerk is en volledig ingericht kan worden naar uw wensen. Verder zijn de exacte kosten natuurlijk afhnakleijk van de gewenste periode, boottype, aantal personen en aantal visdagen.

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

Bekijk de ligging op de kaart