Havoysund Arronet boot

Toplocatie voor heilbot!

Havoysund Arronet boot

Toplocatie voor heilbot!
 
Dit is een absolute toplocatie in ons portfolio van Noord Noorse locaties. Havøysund ligt ten noord oosten van Soroya op 71 º Noorderbreedte en vlak bij de Noordkaap. De naam Havoysund heeft zich door de jaren heen bewezen als een van de topstekken om mooie aantallen en formaten heilbot te vangen. Maar naast heilbot worden hier ook de serieuze formaten kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis, schol en lom gevangen. Dit is absoluut een plek waar je je PR voor al deze soorten scherper kan stellen. En met 1 dag een gratis visgids aan boord gaat dat vast goed komen!
 
Deze locatie biedt bij minder gunstig weer de mogelijkheid om beschut te vissen.  waardoor er vrijwel geen visdagen verloren gaan bij eventueel minder goed weer. Naast de locatie zelf is ook de natuur hier erg indrukwekkend. Rotspartijen, flora en fauna zijn hier onberoerd en overweldigend. Deze locatie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een topstek waarbij er gericht veel en regelmatig heilbot wordt gevangen. Dit is een absolute topstek en dus strekt het tot de aanbeveling om vroegtijdig te reserveren. Een jaar van tevoren is echt geen overbodige luxe!
 

 

Als je hier je visreis boekt krijg je ook 1 dag een visgids mee aan boord zonder enige extra kosten. De indeling hiervan vindt ter plaatse en het spreekt voor zich dat iedere groep zo vroeg mogelijk de visgids mee wil hebben aan boord. Dus hoe eerder je boekt hoe groter de kans dat de gids aan het begin van je visweek met je mee kan.
 
De visserij is ter plaatse erg goed zelfs. Niet alleen de hoeveelheid stekken is bijzonder groot maar ook de diversiteit aan stekken is goed.  Er is vlakbij de haven een geul waar het 5 tot 8 meter diep is en waar je gericht op grote schol en kleinere heilbot kan vissen. Dat gebeurt dus op zicht aangezien het water hier zo helder is. 
 
En wat dacht je van de verschillende stekken rondom de eilanden Masoya, Hjelmsoya, Ingoya en Rolfsoya. Stuk voor stuk zijn hier tientallen topstekken waar je terecht kan en waar we in de afgelopen 15 jaar al vele vissen aan boord hebben mogen verwelkomen. 
 
Op deze locatie zijn er 7 woningen beschikbaar die allen tot 6 personen geschikt zijn en 3 slaapkamers met eenpersoonsbedden hebben. De woningen staan op korte afstand van de boten en zijn tussen 60 en 95 m2. Er is een woonkamer met TV, Wifi, bank, eettafel met stoelen en een volledig ingerichte keuken. En vanzelfsprekend is er nog een aparte douche / toilet combi. De woningen zijn voorzien van alle gemakken waarbij bedlinnen, handdoeken, water, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
 
Verder is er een overdekte fileerruimte, grote algemene vriezer, een verwarmde droogruimte om de viskleding op te hangen zodat het de volgende dag weer droog is. Kortom alles is voorzien!
 
Op loopafstand van de woningen bevind zich de COOP supermarkt met een uitgebreid assortiment waar je alle benodigdheden gaat vinden die je nodig hebt door het uitgebreide assortiment. Of je loopt net even de andere kant op naar de pub annex restaurant waar je terecht kan voor een lekker biertje of een maaltijd. Maar let op. Voordelig gaat dat niet zijn. Maar het kan er wel erg gezellig worden.
 
Er zijn 7 Arronet boten van 7,3 meter (23,5 voet) met 135 en 150 PK 4 takt motoren. De boten zijn uitgerust met kleuren fishfinder, gps, radar en vhf- radio. De Gps / fishfinder is maar liefst 12 inch en van het type Garmin 6012. De boten hebben tevens 14 horizontale hengelhouders en rondom de boot zijn er 6 schuine hengelhouders om eventueel met een extra hengel te kunnen vissen met aas. Ook zijn er een gaf en borstel standaard aan boord. Al met al zijn dit dus perfecte visboten die niets te wensen overlaten. Ze hebben goede vaareigenschappen en zijn bijzonder veilig.
 
Het tanken van de visboten kan in de lokale haven waar je met de credit card direct de boot kunt opvullen aangezien de tankzuil direct bij het water staat. Ter plaatse krijg je een uitgebreide  uitleg over de visboot, veiligheid, gebruik, varen, tanken en alle andere relevante zaken. 
 
De gids is hier zeer bekend en vist hier al meer dan 10 jaar en kent dus iedere steen en stek om jullie visreis tot een succes te maken.
 
Het seizoen begint in april en loopt door tot medio oktober. Het kan in Havoysund koud zijn en als wij in Nederland in mei de eerste 20 + graden op de teller hebben staan kan het daar makkelijk nog sneeuwen. Neem dus warme kleren mee en zorg dat je deze in verschillende lagen aantrekt. Mocht je niet in het bezit zijn van een vis overall kan je die daar ook huren.
 
Je vliegt op vrijdag van Amsterdam naar Alta en daar heb je de keuze om per huurauto of auto van de locatie eigenaar naar Havoysund te rijden. Dit laatste deel van de reis neemt ongeveer 3 uur in beslag en gaat over schitterende wegen en omgeving.  Vrijdag is de vaste wisseldag en je verblijft een week en je vist 6 volle dagen op je eigen boot.
 
Bij deze locatie is het mogelijk om de reis te boeken inclusief huurauto van de locatie. Daarvoor hebben ze een aantal Toyota Hiace busjes ter beschikking die goed worden onderhouden en volledig verzkerd zijn. je haalt deze op opde luchthaven van Alta en dan rijd je er zelf in alle rust naar Havoysund. De hieronder getoonde prijzen zijn ook inclusief een huurbus maar exclusief brandstof. Hoe makkelijk is dat!
 
Maaltijden kan je zelf verzorgen waarbij je de benodigde inkopen daarvoor bij de dichtbij gelegen supermarkt kan doen. Wees er snel bij want vol = vol en deze locatie is erg gewild. Tevens is het mogelijk om te vissen onder begeleiding van een gids. 
 
Mocht je zelf niet beschikken over het benodigde materiaal kan je dat huren. Er is een kleine hengelsportwinkel op het viskamp waarr je spullen kunt vinden voor alle mogelijke vissituaties in Havøysund.
  • Visoverall : 2-delig Imax Aquabreathe of vergelijkbaar              NOK 600,- pppw
  • Huurmateriaal hengel, molen en lijn                                           NOK 550,- pppw
  • 2 x huurmateriaal hengel, molen en lijn (medium en heavy)      NOK 900,- pppw
  • Kunstaaas emmer 12 pilkers,15 shads, onderlijnen                   NOK 850 pbootpw
  • Havoysund complete set met visoverall, hengel, molen en lijn  NOK 1600,-pppw

Deze extra's zijn vooraf te bestellen en de kosten ter plaatse te voldoen

Prijzen:
 
- 5 personen € 798,-               extra dag € 98,- *
- 4 personen € 889,-               extra dag € 119,- *
- 3 personen € 1078,-             extra dag € 140,- *
- 2 personen € 1495,-             extra dag € 189,- *
 
Met 2 boten:
- 6 personen € 973,-                extra dag € 126,- *
- 5 personen € 1127,-              extra dag € 147,- *
 
Deze prijs is per persoon inclusief woning, visboot, eindschoonmaak, bedlinnen, handdoek, water, elektra, gebruik vriezer en 1 dag gratis visgids. Er zijn ter plaatse 2 visgidsen en de indeling op welke dag de visgids mee kan wordt ter plaatse gemaakt. Dit is afhankelijk van de ervaringscurve van de groep en het weer. 
 
Transfer / huurauto, (ex brandstof) vanaf Alta airport  € 110,- per persoon met een minimum van 4 personen.
 
 * extra dag : niet standaard maar alleen indien mogelijk
 
Bijkomende kosten zijn voor brandstof voor de auto en visboot en eigen verzorging

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart