Mehamn

In het topje van Noord Noorwegen

Mehamn

In het topje van Noord Noorwegen

 

In ons assortiment is dit een bestemming die past in de lijst van toplocaties die we in Noord Noorwegen aanbieden. Goed verzorgd, hoge kwaliteit en op een perfecte vislocatie. Wederom een volwaardige aanwinst in ons Noord Noorwegen portfolio. Mehamn ligt in de beschutte Sorfjorden die direct uitmondt in de Barents zee. Door de beschutte ligging is er weinig uitval aan visdagen. De mogelijkheden zijn hier werkelijk onuitputtelijk en er wordt hier veel en grote vis gevangen.

 

Naast de perfecte zeevisserij is er in de buurt van Mehamn een veelvoud aan meertjes die goede aantallen forel bevat en natuurlijk de rivier die zalm, zeeforel en arctic char biedt. Een medium spinhengel is dus zeker een aanrader om mee te nemen. Je kunt hier tot laat in het seizoen terecht waarbij het Noorderlicht aan het einde van het jaar een aantrekkelijke bonus is. Daarbij eventueel een snowscootertrip, ijsvissen, Quadvis tour, King Crab vissen maar ook gewoon de zee op en je hebt een waanzinnig avontuur.

 

De visserij is hier bijzonder goed. Door de afwisselende bodemstructuren is er een grote diversiteit aan voedselaanbod en dus ook aan vissoorten. Denk daarbij aan kabeljauw, heilbot, roodbaars, zeewolf, koolvis en lom. De visstekken liggen niet ver van de locatie en zijn in korte tijd bereikbaar.

 

 

De ligging van deze locatie is perfect. Beschut in de Sorfjorden die uitmondt in de Barents zee, is de kans klein dat je hier een visdag verliest door de wind. Zoals op alle noordelijke locaties zijn er in de afgelopen jaren hier hele grote vissen gevangen waaronder heilbotten tot ruim 200 kilo door commerciële vissers! Maar ook kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis en schelvis worden in grote aantallen en maten gevangen.

 

Maar wat dacht je van een quad tour door de bergen waarbij je de meertjes afvist op artcic char en forel. In de lokale rivier kun je ook terecht om gericht op zalm en arctic char te vissen. Je kunt de visserij hier dus perfect afwisselen. Tm mei is het zelfs mogelijk om te ijsvissen. De hoeveelheid meertjes rondom de locatie maakt ook de forelvisserij hier een welkome afwisseling.

 

De locatie heeft de beschikking over vijf volledige uitgeruste vakantiewoningen voor elk maximaal zes personen. De woningen zijn voorzien van drie slaapkamers, keuken, koelkast, oven, magnetron, koffiezetter, vaatwasser. De woningen zijn 80 m2, modern en netjes ingericht waarbij bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen. Ze bieden allemaal een direct uitzicht op de lokale baai en de Barents Zee.En ook is er natuurlijk de sauna.

 

Naast de woningen kunnen mensen hier ook kamperen, is er een hostel en een restaurant. Vanzelfsprekend heb je ook de beschikbaarheid over een grote overdekte fileerruimte, vriezer en afstelruimte voor alle vismaterialen. Al met al is alles voorzien en voor eventuele vragen en ondersteuning staat Vidar the Viking je graag ter zijde. Dit is de lokale gastheer die zelf ook gepassioneerd visser is en de visstekken zeer goed kent.

 

Voor de benodigde boodschappen kun je ter plaatse prima terecht in de lokale supermarkt. Deze ligt op ongeveer 1 kilometer afstand en voor een klein bedrag wordt je door de eigenaar gebracht en gehaald. En anders is een wandeling een welkome afwisseling van dagenlang op een boot staan en zitten. 

Er wordt gebruik gemaakt van 23 voet (7,5 meter) lange Dolmoy kajuit boot type walkaound beschikbaar met 80 tot 115 PK Selva motor. Natuurlijk is ook hier de GPS-plotter en fishfinder standaard.Dolmoy boten. Hiervan zijn er meerder beschikbaar. Ze bieden plek aan maximaal 6 personen waarbij het met 4 a 5 personen comfortabel vissen is. Door de kajuit en de walk- around optie is dit een perfecte visboot die je snel en comfortabel naar de visgronden brengt.

 

De materialen voor het vissen zijn gelijk aan de materialen voor de andere Noordelijke locaties. Het zwaarste materiaal ligt tussen de 20 en30 lbs. Reels met dyneema van 15 tot 20 kilo trekkracht. Er wordt hoofdzakelijk met shads gevist maar ook pilkers variëren van 150 tot 600 gramafhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het vissen met kunstaas zat bent kan je makkelijk overschakelen op een hele koolvis als aas aan een running boom op een 10 of 12 / 0 takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en kabeljauw. Maar het is ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinnen / pilkeren op wat “kleinere” soorten.


Indien gewenst kan je hier ook tegen een meerprijs de juiste hengel en reel als ook een warmtepak huren. Dan hoef je dat allemaal niet per se mee te nemen. Ook is er ter plaatse een kleine maar zeer complete winkel waar de benodigde shads, pilkers en onderlijnen gekocht kunnen worden. Dat is wel zo handig want materiaal verlies je er niet veel en als je dan wat kwijt bent kan je het ter plaatse direct vervangen.

 

Wil je vissen op de deze locatie? Het seizoen is hier lang en je kunt hier in principe terecht wanneer je wilt tussen 1 april tm 31 oktober. Kabeljauw en heilbot worden hier in overmaat gevangen. In het begin van het seizoen laat de zeewolf zich ook nadrukkelijk zien. Maar neem je muts en wanten mee want het kan hier koud zijn…. Maar de beloning is overweldigend.

 

Deze reis is te maken vanaf 2 deelnemers waarbij er op de maandag wordt gewisseld en dus ook gereisd. De prijs varieert en is afhankelijk van het aantal deelnemers. De richtprijs bedraagt echter rond de € 995,- per persoon bij 4 deelnemers voor verblijf van 1 week, exclusief vluchten. Een vrijblijvende gedetailleerde offerte stellen we graag voor je samen. In deze prijs is inbegrepen de kosten voor de vakantiewoning voor 7 nachten inclusief bedlinnen, handdoek, eindschoonmaak, water en elektra, het gebruik van een 23 voet boot gedurende de gehele week, lokale ondersteuning door de eigenaar en transport van en naar locatie.

 

De vluchten kunnen door je zelf of door ons worden verzorgd. SAS Airlines vliegt in samenwerking met Wideroe naar Mehamn. Aangezien de kosten van deze vluchten doorlopend wijzigen worden deze op basis van boekingsdatum verzorgd. Daarbij geldt dat hoe eerder men boekt hoe voordeliger de tickets zijn. De vlucht naar Mehamn is vaak wel kostbaar en ligt tussen de 700 en 950 euro per persoon. Een alternatief is ommnaar Alta te vliegen en vanaf daar poer huurauto verder te rijden. Deze reis is dan nog wel 4,5 uur maar is welk aanmerkelijik voordeliger.

 

Boodschappen kun je lopend doen in het dorp en op de locatie zelf is ook een restaurant aanwezig waar je na een lange dag altijd welkom bent. De locatie biedt de mogelijkheid om iedere gewenste dag aan te komen en zo lang te verblijven als je wilt. De kosten voor een woning bedragen € 1.895 euro per week voor max 4 personen. Een 5e of 6e persoon kosten 395,- per persoon extra. Deze prijzen zijn inclusief water, elektra, bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak. De kosten voor de visboot bedragen € 1595,- per week exclusief brandstof. De wisseldag is maandag. Voor vluchten naar Mehamn kunnen we onze gasten vanzelfsprekend assisteren. Bijkomende kosten: eigen maaltijden en benzine voor de boten.

 

Bekijk de ligging op de kaart