Soroya 2.0

Soroya 2.0

 

Sørøya is het vismekka van Noorwegen. Wil je kans maken op de allergrootste kabeljauw, heilbot, koolvis, roodbaars, leng of zeewolf? Dan moet je naar Sørøya! Deze locatie biedt qua visserij een overweldigend visgebied met goede variatie in bodemstructuren. Deze zorgen er voor dat er veel aanbod is van aasvis en dus ook van grote rovers. 

 

Sørøya ligt op anderhalf uur varen van het vaste land van de kust van Finnmark op 70 graden Noorderbreedte. Sørøya is Finnmarks grootste eiland en beschikt over een imposante natuur, diverse kleine en grote fjorden, hoge bergtoppen en bijzonder rijke visgronden. Het is een waar paradijs voor de natuurliefhebber in het algemeen maar meer specifiek voor de sportvisser. De door ons geboden locatie onderscheid zich door de beste boten die je op dit eiland kan vinden en waarmee je ook bij minder goed weer nog steeds veilig kan varen en vissen.

 

 

Omdat er hier niet alleen veel maar vooral ook grote vis gevangen wordt, beschouwen veel sportvisser Sørøya als s´werelds beste locatie voor het zeevissen op zowel grote kabeljauwen en heilbotten. Niet voor niets is Sørøya in Noorwegen bekend als ”Stor fiskens rike” wat letterlijk betekent ” het rijk der grote vissen”. Sørøya is bekend voor de vangsten van extreem veel kabeljauw in de 20+ en 30+ kilo klasse. Er worden door de beroepsvissers zelfs regelmatig exemplaren van over de 40 kilo gevangen. Er is zelfs al een keer een exemplaar van 182 cm lengte en 80 kilo aan wal gebracht! De locatie bevindt zich redelijk beschut in de baai van Breivikbotn waardoor je aanmerkelijk minder last hebt van eventuele wind en in combinatie met de topboten langer door kan vissen.

Dit is de perfecte locatie voor een visvakantie in Noorwegen.

 

 

Vissen in noord-Noorwegen is een fysieke beproeving dus slapen en rusten is een belangrijk onderdeel van je visreis. Je wilt ten slotte de volgende dag zo uitgerust mogelijk weer de grote vissen vangen.

 

Er zijn op deze locatie 6 kamers voor elk twee personen. De bedden zijn ruim en comfortabel. Verder heeft iedere kamer zijn eigen badkamer met douche, toilet en vloeverwarming. Bedlinnen, handdoeken, water, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen in de prijs. Je kijkt vanuit je slaapkamer uit over de baai van Breivikbotn en de boten die voor de deur liggen.

 

Er is vanzelfsprekend ook een fileerruimte beschikbaar met 3 tafels en stromend water en iedere groep heeft zijn eigen vriezer.

 

Om ook de innerlijke mens tevreden te kunnen stellen is er een ruime gedeelde keuken. Er kunnen ook meerdere groepen tegelijkertijd koken want er zijn twee ovens, ruim 8 pitten op twee fornuizen en drie koelkasten. Mar ook potten, pannen, borden, bestek etc is allemaal ruim voorradig.

 

Boodschappen kan je doen in Hasvik wat op 30 minuten rijden ligt. Daar is een supermarkt met ruime keuze aanwezig.

 

 

 

Er zijn op deze locatie drie absolute topboten beschikbaar.

 

De twee Gemi BF 730 boten zijn voorzien van 250 PK motor en de Alukin 650 is uitgerust met een 150 PK motor. Verder hebben ze allemaal 10 hengelhouders, GPS/fishinder, marifoon en AIS. De Gemi boten zijn ook nog eens breder dan normaal en hebben mede daardoor prettige vaareigenschappen en bieden meer binnenruimte dan Arronet 23,5 boten! Absoluut topmateriaal wat ongevergelijkbaar is op Soroya en het mogelijk maakt om ook op mindere dagen nog te vissen waar andere boten op Soroya niet uit kunnen varen.  

 

De boten maken dan ook het grootste verschil met andere vislocaties op Soroya. Geen enkele locatie op Soroya heeft zulke hoogwaardige boten.

   

Mocht je huurhengels nodig hebben dan ben je hier aan het juiste adres.

1. Camp halibut jigging hengel en Maxel transformer F60 (rechts of linkshandig) met Whiplash 0.28 (100lbs) voor 900 NOK.

2. Camp halibut deep power aasvis hengel en Okuma Makaira met Whiplash 0,28 (100lbs) 900 NOK.

3. Beide hengels 1500 NOK.

Dit is echt absoluut topmateriaal en de kopsten kunnen ter plekke worden voldaan.

 

Je kan hier ook gids huren en de kosten hiervan bedragen 350 euro per dag en 1700 euro voor 6 dagen vissen. Benzine staat voor je klaar in de haven met jerrycans van 20 liter waar 20 NOK per liter voor gerekend wordt. De kosten hiervoor kan je ter plaatse met credit card of cash afrekenen.

 

 

 

De reis naar deze locatie gaat van Amsterdam via Oslo naar Alta met het vliegtuig. Vanaf daar staat een huurauto klaar en rijd je in ongeveer 2 uur naar de veerboot bij Oksfjord. De veerboot neemt ongeveer een uur in beslag en zet je dan af in Hasvik op Soroya. Vanaf daar is het nog 30 minuten rijden naar de baai van Breivikbotn waar deze locatie zich bevindt. De wisseldsag is op maandag.

 

Voor de vluchten kan je kiezen uit de maatschappijen Norwegian en SAS en zijn er twee koffers per persoon inbegrepen bij de vlucht. Zo hoeft het je aan niets te ontbreken.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om deze reis met de auto te doen. Houd dan rekening met minimaal 2,5 dagen per enkele reis.

 

Deze locatie is ook uitermate geschikt om op skrei te vissen. Het seizoen begint hier namelijk al op 1 maart en je kan tot medio oktober terecht als je een serieuze gooi wilt doen naar een dikke heilbot. Belangrijk is dat je op tijd boekt want er zijn momenteel 3 boten beschikbaar. Wees er dus op tijd bij!

 

Gemi 730 + verblijf voor 4 personen        3195 euro 

Alukin 650 + verblijf voor 4 personen       2650 euro 

Gids                                                          450 euro / dag

Gids 6 dagen                                            2200 euro

Hengelhuur                                                 90 euro

 

De prijs voor verblijf en boot blijven ook bij minder deelnemers gelijk. 

 

Hetr is vanzelfsprekend ook mogelijk om opgehaald te worden op de luchthaven van Hasvik. De kosten hiervan zijn 100 euro voor een retourtrip.

Bekijk de ligging op de kaart