Skarnsundet

Beschut in midden Noorwegen

Skarnsundet

Beschut in midden Noorwegen
 
Skarnsundet is een van de meest bekende vislocaties in Noorwegen. In het noordelijke deel van de Trondheimfjord ligt deze volledig beschutte topstek. Hier vindt je alle soorten visserij die je maar kunt bedenken.
 
 • Zalmvisserij op de Verdal rivier op slechts 45 minuten rijden met begeleiding van een gids en eventueel huur vliegenhengels.
 • Zeevisserij vanaf de kant is hier zeer goed met name ook in de winter.
 • Zeevisserij vanaf de boot. Leng tot maat liefst 76 lbs (!) is hier gevangen en de hoeveelheid soorten gaat naar de 40 waarbij je zowel met licht materiaal terecht kan op half of ondiep water en met 20 lbs materiaal op grotere dieptes.
 
Je gaat hier zeer zeker tijd te kort komen en dat is maar goed ook. Bekijk hier de video van onze reis hierheen.
 
 
In de directe nabijheid van Skarnsundet ligt de sundet zelf. Dit is de twee na hardst stromende getijdestroom in Noorwegen en brengt een grote hoeveelheid voedsel en dus ook rovers met zich mee. Ze hangen in de stroom en wachten rustig af tot een er een geschikte maaltje voorbij komt en slaan dan genadeloos toe. Hier verzamelt zich altijd vis. Kabeljauw, leng, koolvis, heilboot, pollak, maar ook roodbaars, zeewolf, schelvis, verschillende haaiensoorten en ga zo maar door. Je zult het hier allemaal vinden.
 
Vanuit het oogpunt van de visserij biedt deze regio zeer goede voorwaarden voor succesvolle visserij. De afwisselende natuurlijke bodemstructuur blijft ook onder water behouden en biedt dus topstekken om te vissen. Een ander belangrijk gegeven is dat deze locatie pook zeer beschut ligt in de fjord. Dus ook bij slecht weer kan je hier vrijwel altijd vissen. Naast de Straumen zelf zijn er veel verschillende stekken waar je terecht kan. Daarnaast worden er hier vanaf de kant ook veel en grote vissen gevangen. In de winter is dit dan ook een populaire bestemmingen onder kantvissers waar grote gullen tot wel 15 (!) pond vanaf de kant worden gevangen. Dit is een zeer afwisselende en ook uitdagende locatie waarbij je al je hengels prima mee kunt nemen en gebruiken en je zeker niet gaat vervelen.
 
Check hier het verhaal van de Dutchanglers John Smit en Michel Rijnberg samen met Tom Sintobin in Skarnsundet.
 

 

We hebben hier de beschikking over 8 moderne appartementen die allen vlak bij het water en dus ook bij de boten liggen. De woningen zijn allen voorzien van gratis draadloos internet en bieden veel comfort voor 4, 5 of maximaal 6 personen. De appartementen tot 5 personen hebben twee slaapkamers en de andere appartementen hebben 3 slaapkamers. Aantal appartementen: 1 x 6 personen, 2 x 4 personen en 3 x 5 personen. Bedlinnen en handdoeken zijn standaard inbegrepen als ook de directe ligging aan het water. De keukens zijn volledig ingericht met koffiezetter, fornuis, waterkoker, koelkast, borden, bestek en de grotere modellen beschikken ook over een vaatwasser. Tevens is er een vriezerruimte, fileerplaats met stromend water en afstelruimte in het service gebouw.

 

Op deze locatie heb je de keuze uit;

 

 • zes 18 voet Hobby boten met 50 PK motor, GPS en fishfinder
 • twee 19 voet Kvaerno visboot met 50 PK motor, GPS en fishfinder

 

Deze boten laten niets te wensen over voor de beschutte omgeving waar Skarnsundet zich bevindt en bieden voldoende kracht om snel en comfortabel op de gewenste visstek te komen. Brandstof voor de boten is hier direct op de kade in de haven te verkrijgen. 

 
Seizoen 1 : 1 september tm 30 april
Seizoen 2 : 1 mei tm 31 augustus
 
prijs per week                                            seizoen 1        seizoen 2
 • vier of vijf persoonsappartement         1395               1495
 • zes persoonsappartement                   1495               1650
 • 18 voet visboot 50 PK                            825                 895
 • 19 voet visboot 50 PK                            825                 895
 
Bedragen in euro en inbegrepen: elektra, water, bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak, exclusief brandstof. Woning svp bezemschoon opleveren met een schone keuken en gedane vaat.
 
 • De supermarkt, bar en restaurant bevinden zich op 10 minuten rijden
 • Benzine voor de boten is naast de kade te verkrijgen
 • Wisseldagen zijn vrij en in overleg maar in het hoofdseizoen bij voorkeur op zaterdag
 • Er is geen minimum verblijf
 • De dichtstbijzijnde luchthaven is Trondheim en een retourtransfer voor max 4 personen bedraagt € 520,-
 • Visoverall € 70,- per week
 • Spinhengel, molen en lijn te huur voor € 60,- per week
 • Boothengel, molen en lijn te huur voor € 80,- per week
 • Strandhengel, molen en lijn te huur voor € 60,- per week en deze zijn op voorhand te bestellen
 • Gids per uur bedraagt NOK 500 per uur en is ter plaatse te voldoen
 

Bekijk de ligging op de kaart