Bomlo

Grote boot, mooi huis en topstek in het zuiden

Bomlo

Grote boot, mooi huis en topstek in het zuiden
 
Deze locatie in Bomlo zet een nieuwe maatstaf voor het genieten van een visreis in Noorwegen. Niet alleen qua woningen maar ook qua, locatie en visboten is dit het neusje van de zalm voor een perfecte keuze voor een visreis in Zuid Noorwegen.  
 
Bomlo heeft in de nabije omgeving een enorme hoeveelheid aan eilanden voor de kust liggen. Door deze eilanden is er een grote diversiteit in dieptes en structuur onder water. Daarnaast brengt de rijke zeestroom een continue stroom van voedsel rond deze eilanden waardoor er op deze locatie veel en goed vis wordt gevangen. Bomlo staat bekend om zijn rijke en diverse visbestanden. Je hebt hier geen geluk nodig om succesvol te kunnen vissen. Rondom de eilanden archipel en op weg naar zee is vissucces als het ware gegarandeerd. Het kustlandschap met zijn eilanden en baaien, de brede fjord maar ook smalle passages en kanalen maken het mogelijk om te vissen ongeacht het weer.
 
Rond Bomlo liggen rond de 1000 grote en kleine eilanden. Bomlo is altijd verbonden geweest met de zee en de eilandbewoners hebben een lange traditie als vissers. Na de laatste ijstijd trokken de mensen vanuit zuid Noorwegen verder naar het noorden. Bomlo en het Sunnhordland waren de perfecte plek om tot rust te komen en te gaan vissen. In Bomlo ben je altijd dicht bij de zee. Varen en vissen zijn een natuurlijk onderdeel van het leven van de meeste eilandbewoners. Het eiland is groot genoeg om een memorabele visreis te bieden aan alle bezoekers.
 
De locatie ligt erg beschut en biedt bij alle weersoorten de mogelijkheid om te gaan vissen. Dat is bijzonder in deze regio en is een prettige gedachte en een belangrijke reden waarom deze locatie zo vaak geboekt wordt. In de kanalen, rondom de eilanden, beschut achter het eiland Bomlo of op open zee. Het is hier allemaal mogelijk en het biedt daarmee ook een diverse visserij. Op diepte op grote lom of leng van 20 kilo en meer, of met kunstaas of natuurlijk aas op heek, kabeljauw, koolvis, zeewolf, schelvis en heilbot. Maar ook de actieve visserij op pollak en makreel  rondom de eilanden of gericht op platvis zijn een paar van de opties. En als je een dagje wat anders wilt of het weer is minder gunstig dan zijn er in de nabije omgeving een hoop meren waar je prima terecht kan om op forel te vissen. Dus vergeet ook niet de lichte spinhengel mee te nemen. Voor de zoetwatervisserij is een aparte vergunning nodig waar de eigenaar je graag bij van dienst is om die aan te schaffen. Al met al een toplocatie voor de visserij in zuid Noorwegen.   
 
Lees HIER, HIER en HIER drie leuke artikelen over deze locatie.
 

 

 
Er zijn hier twee schitterende en comfortabele vakantiewoningen beschikbaar die elk 100 m² groot zijn en ingericht voor 6 personen. Ze bieden een ongekend niveau aan comfort inclusief een fantastisch uitzicht op de Hardangerfjord waar je vanaf het ruime terras met tuinmeubelen na een heerlijke dag vissen kan genieten. Er zijn 3 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden, een luxe open keuken met alle denkbare zaken als koelkast, fornuis, oven, magnetron, koffiezetter en vaatwasser.
 
Verder beschikken deze woningen over een aparte ruimte beschikbaar waar je je vismaterialen kan stallen en ook je kleding droog kan ophangen. Hier staat ook de vriezer waar je de vis kan invriezen als je die mee wilt nemen. Deze locatie is dus naast een visreis ook perfect geschikt voor een familievakantie.
 
Bij elke woning zijn tevens twee parkeerplaatsen beschikbaar zodat je relaxed je auto kan in- en uitladen. De woningen zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag van aankomst en dienen om uiterlijk 10.00 uur op de dag van vertrek te worden verlaten. Vanzelfsprekend is er ook een fileerplaats.
 
Hier heb je de beschikking over een waanzinnige topboot! Het zijn 21 voet aluminium Kaasbol boten met maar liefst 140 PK Suzuki motor en grote 9 inch GPS / fishfinder. Voor zuid Noorwegen zijn dit absolute topboten die een nieuwe maatstaf stellen. Perfecte en comfortabele vaareigenschappen, bijzonder ruim en waar je tm 5 personen prima op kan vissen.
 
Maar ook als het weer wat minder goed is bieden deze boten nog steeds de mogelijkheid om uit te varen omdat hogere golven ook goed kunnen worden bevaren. De boot heeft een C goedkeuring waarbij golven van 2 meter als norm gelden. Tegelijkertijd kan je ook snel in de schaduw van verschillende eilanden de rustige plekken opzoeken om met lichter materiaal de verschillende soorten na te jagen.
 
Ter plaatse ontvang je een uitgebreide uitleg van de eigenaar over het gebruik van de boot en alle andere relevante zaken omtrent je verblijf. Voor de boten wordt ter plaatse een borg gevraagd van € 400,- welke cash dient te worden voldaan.
 
Op het moment dat je een extra boot nodig hebt is het mogelijk om een 20 voet Oien boot met 60 PK extra te huren met GPS/fishfinder.
 
Op ongeveer 400 meter varen is er een automtsiche benzinepomp waar je met de boot kan tanken. dat kan 24/7 en met credit card. En met een tank van 219 liter kom je hier een heel eind.
 
Ter plaatse is een kleine winkel met visbenodigdheden. De eigenaar is een echte visser en zeer bekend in de regio en gaat als je wilt graag een dag als gids. De kosten hiervan bedragen 250 euro voor een dag. Deze extra kosten kan je ter plaatse met credit card, pin of cash afrekenen. 
 
Voor deze locatie zijn er twee seizoenen.
 
Seizoen 1: 30.04.-01.09
Seizoen 2: 01.09.-31.12 en 01.01.-30.04
 
                     Seizoen 1 Seizoen 2
1 week          2.495,-      2.375,-
 
 
De bovengenoemde prijzen zijn voor de combinatie van de woning en de boot en is inclusief bedlinnen, handdoeken, water, elektra, wifi en eindschoonmaak.
 
Extra visboot 20 voet met 60 PK 850,- week
 
De reis naar deze locatie kan op verschillende manieren. Met de veerboot Van Hirtshals naar Kristiansand en dan 5,5 uur rijden. Van Hirtshals naar Stavanger en dan 2,5 uur rijden of van Hirtshals naar Bergen en dan 2,5 uur rijden.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart