Zanzibar Inn

Top boten in een beschut topgebied

Zanzibar Inn

Top boten in een beschut topgebied

 

De Zanzibar Inn is gelegen in Lauvsnes in Nord-Trøndelag. Dit bekende viscamp is recentelijk gerenoveerd en biedt een combinatie van restaurant, motel en appartementen en beschikt over alle faciliteiten voor de moderne en veeleisende sportvisser. Daarbij biedt het ook nog eens een zeer beschutte ligging. Bij praktisch elk weertype kan je hier vissen. De visserij is fjord gericht en daarbij is er door de grootte van de fjord praktisch geen verschil tussen de fjord en de open zee. Behalve dan de golven want die kom je door de perfecte ligging bijna niet tegen.


Ten eerste is er de lokale gastheer Pål die zorgt voor de begeleiding ter plaatse. Denk daarbij aan assistentie bij allerlei activiteiten als bergbeklimmen, raften op zee, zee arend safari, kajakken, duiken of snorkelen, sightseeing en natuurlijk het allerbelangrijkste het VISSEN! Hij is zelf natuurlijk ook een fanatiek visser en deelt graag zijn beste stekken met je en geeft je bij aankomst een uitgebreide uitleg over het viscamp en alle mogelijkheden ter plaatse. Ook een uitleg over de boot en de bediening ervan horen bij een juiste start van je visreis.

 

De visserij is in de afgelopen jaren erg goed geweest en praktisch alle gasten hebben de door hen gewenste vissen gevangen. De hoeveelheid aan soorten vis is een belangrijk kenmerk van deze locatie. Tot wel 25 soorten aan toe zijn hier gericht te vangen met de normale soorten als kabeljauw, koolvis en leng maar ook meer bijzondere soorten als heek, roodbaars, zeewolf en heilbot laten zich hier prima vangen.

 

Vanaf de kade en in de kleine fjord van Zuid-Lauvsnes zijn er goede stekken om met natuurlijk aas verschillende platvissoorten te verleiden tot een aanbeet. In de richting van de open zee beschikt de fjord over vele kleine eilanden en diepe geulen. De visserij in de ondiepere gedeeltes is met licht materiaal een waar visfeest op kabeljauw en koolvis. Maar ook grote pollak komt hier voor en zal je materiaal flink testen. In de diepere delen van de fjord zijn het lom, leng, kabeljauw maar ook zeewolf, zeeduivel, roodbaars, koolvis en heilbot die zich hier ophouden. Met name voor de leng zijn hier perfecte stekken. Ze worden regelmatig tot 35 kilo en meer gevangen in geulen tot op dieptes van wel 200 meter.

 

De visserij is zeer afwisselend en heeft voor iedere visser wel iets te bieden. Door de beschutte ligging van Zanzibar Inn is er altijd wel een plek te vinden waar je kan vissen. Ook als de weergoden je eens wat minder gunstig gezind zijn. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van meer zeegerichte locaties. Ook de liefhebbers van zoetwatervissen kunnen in de omgeving hun hart ophalen. Volgens de eigenaar zijn er geen vergunningen voor nodig. Dus als je forel wilt vangen zou ik zeker een spin of vliegenlat meenemen.

 

 

Je hebt hier de keuze uit 2 verschillende woningsoorten.

 

9 woningen met 2 slaapkamers en daarmee geschikt voor maximaal 4 personen 45 – 55 m2 en 3 woningen met 3 slaapkamers en maximaal 6 personen van 55 m2.

 

De woningen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken, woonkamer met TV en een badkamer met douche en toilet. Tevens zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen evenals de eindschoonmaak. Je dient de woning bezemschoon achter te laten. Al het vuil dient dus opgeruimd te zijn en alle vaat en de keuken dient zelf schoongemaakt te zijn. Wifi is ter plaatse beschikbaar voor 50 NOK per persoon voor de gehele week.

 

De woningen zijn op de dag van aankomst beschikbaar vanaf 14.00 uur. Vertrek is uiterlijk om 10.00 uur. Bij aankomst wordt je ontvangen door de lokale contactpersoon die je bekend maakt met alle zaken rondom je verblijf als boot, woning, vriezer etc. Er wordt tevens per appartement een borg van 150 euro gevraagd. Er is op deze locatie geen vaste wisseldag. 

 

Visoveralls en hengel met reel zijn ook te huur. De kosten hiervoor bedragen 85 euro per item en zijn op voorhand te reserveren. Ook is er ter plaatse een kleine goed gesorteerde hengelsportwinkel waar je nog extra materiaal kunt kopen.

 

Voor algemeen gebruik is er in het boothuis vanzelfsprekend een overdekte fileerplaats met voor iedere woning een aparte vriezer om je vangsten netjes in te vriezen. Ook is er een algemene wasmachine en droger om eventuele kleding tussentijds te reinigen. Bij de receptie is er ook een kleine winkel met hengelsportmateriaal zodat bij een eventueel tekort je nooit zonder komt te zitten.

 

De locatie beschikt over een restaurant en een gezellige bar. Het ligt direct aan het water en biedt een schitterend uitzicht over de fjord. Dus als je een keer een avond geen zin hebt om te koken is het super eenvoudig om even aan te schuiven. Daarbij heb je de keuze uit lokale a la carte gerechten maar ook de klassiekers als pizza en hamburger tref je op de kaart. Als je wilt is het ook mogelijk om elke ochtend gebruik te maken van het ontbijtbuffet of zelfs van vol pension. Ontbijt 110 NOK pppd (€ 13,-) Vol pension 370 NOK pppd (€44,-)

 

De supermarkt  annex tankstation is op 150 meter loopafstand om de benodigde boodschappen te kunnen doen. Hiervoor zijn kleine trolleys beschikbaar om de spullen comfortabel te kunnen transporteren. Je kunt ook met de boot langsvaren en daar direct tanken. Dat kan zowel met credit card als cash afhankelijk van de openingstijden.

 

Een transfer vanaf de luchthaven van Trondheim kan geregeld worden. De extra kosten voor een privé minibus tot maximaal 8 personen bedragen 1000 euro voor een retour transfer. Vanzelfsprekend verzorgen we ook graag een huurauto voor kleinere groepen. De rit van Trondheim naar de locatie bedraagt ongeveer 2,5 uur. Vraag ons simpelweg naar de mogelijkheden en we zijn je graag van dienst.

 

Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten boten:

 

- 10 Kvaerno 20 voet aluminium 70 PK (max 4 personen)

- 3 Kvaerno 20 voet aluminium 115 PK (max 4 personen)

- 3 Kvaerno 22 voet aluminium 150 PK (max 5 personen)

 

De boten zijn voorzien van een fishfinder / GS plotter zodat je de beste visstekken kunt terugvinden en om je weer veilig thuis te krijgen. Vanzelfsprekend zijn zwemvesten beschikbaar. Tevens zijn er verplichte bootverzekeringen inbegrepen in de prijzen. Daarmee wordt het eigen risico verlaagt tot een bedrag van rond de € 600,-. 

 

- Woning type A    max 4     1200

- Woning type B    max 6     1425

prijs in Euro per week en inclusief elektra, water en eindschoonmaak. Zelf doen: Keuken en afval verwijderen

  

- Kvaerno 20 voet 70 PK         925

- Kvaerno 20 voet 115 PK      1445

- Kvaerno 22 voet 150 PK      1645

prijs in Euro per week en excl. brandstof

 

 

Als je wilt is het ook mogelijk om elke ochtend gebruik te maken van het ontbijtbuffet of zelfs van vol pension in het restaurant. Ontbijt 140 NOK pppd (€ 15,-) Vol pension 460 NOK pppd  (€ 48,-)

 

Een transfer vanaf de luchthaven van Trondheim kan geregeld worden. De extra kosten voor een privé minibus tot maximaal 8 personen bedragen 1000 euro voor een retour transfer. Vanzelfsprekend verzorgen we ook graag een huurauto voor kleinere groepen. De rit van Trondheim naar de locatie bedraagt ongeveer 2,5 uur. Vraag ons simpelweg naar de mogelijkheden en we zijn je graag van dienst.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart