Titran, Froya

Direct naast Hitra met topvisserij

Titran, Froya

Direct naast Hitra met topvisserij

 

Froya en Hitra zijn al om bekende vislocaties en zeer geliefd bij vele vissers. Niet alleen omdat het goed aan te reizen is met de auto maar ook omdat de visserij rondom deze eilanden eigenlijk altijd goed is. Op het eiland Froya hebben we een parel gevonden welke een waardevolle aanvulling is op ons portfolio in Noorwegen.

 

In het Zuidwesten van Froya ligt deze locatie direct aan het water en daarmee direct bij de alom bekende topstekken Ørneklakken, Torskskallen, Håkaskallen en Kyahølen. Deze onderwatergebergten laten het hart van alle vissers sneller kloppen. Kabeljauw en koolvissen met gewichten tot 20 kilo en meer worden hier regelmatig gevangen. Maar ook pollak, zeewolf, schelvis, roodbaars en heilbot worden hier gevangen.

 

Daarnaast is dit echt een van de allerbeste plekken in Noorwegen om grote leng te vangen in de troggen naast de onderwaterbergen. Op dieptes van 100 tot 150 meter worden hier lengen tot 30 kilo gevangen. 

 

En het allermooiste is dat je vanaf deze locatie snel en dus met lage benzine kosten, op deze topplekken kan komen. De ligging van Titran is echt optimaal voor de allerbeste plekken in deze regio. Korte vaartijden, lage benzine kosten en topvisserij.

 

 

Op aanvraag kunnen we een lokale schipper vragen om een dag te gaan vissen met een grote boot van 10 meter voor maximaal 7 personen. Deze schipper weet de echt grote exemplaren te vinden op zijn geheime stekken en dit is zeker de moeite waard. De visdag kan compleet naar jullie wens worden ingericht en is absoluut een aanrader. Grote heek, leng, kabeljauw, koolvis, roodbaars etc zijn zeker mogelijk en hij kan tot 600 meter diepte ankeren!

 

Een andere schipper heeft een visboot van 12,5 meter welke geschikt is voor maximaal 12 personen en hij vist hier ook al meer dan 40 jaar en kent de regio als zijn broekzak.

 

 

Titran beschikt over 7 woningen die compleet gerenoveerd zijn en voor ons vissers tot de echte top behoren. Comfortabel, goed verzorgd en voor een hele mooie prijs. Alle woningen staan direct aan het water en de kade. Dus de boten liggen letterlijk voor de deur.

 

Woning 1 tm 6 zijn 68 m2 en er kunnen maximaal 6 personen verblijven. Er zijn drie slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Verder is er een ruime woonkamer met TV, een volledig ingerichte open keuken met gasfornuis, oven, vaatwasser, koelkast en koffiezetapparaat. De aparte badkamer beschikt over douche, wastafel en WC. In de ruimte bij de woning staat tevens een vriezer van 300 liter. 

 

Woning nummer 7 is 91 m2 en daarmee wat groter dan de andere 6 woningen. De indeling is verder hetzelfde maar het biedt dus nog meer comfort.

 

Additioneel is er nog een overdekte fileerruimte met stromend water en is er een wasmachine en droger voor algemeen gebruik.

 

De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op zo’n 13 kilometer in het dorpje Nordskag die op ma tm vrij van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18 uur geopend is.

 

De bootvloot die hier op onze gasten wacht is indrukwekkend en dit type boten komen we soms tegen in Noord Noorwegen waar de omstandigheden wat ruiger kunnen zijn. Maar de Kvaerno boten zijn 21 voet en hebben 100 PK Yamaha motoren die snelle en comfortabele vaareigenschappen leveren. Daarnaast zijn er ook nog 22 voet exemplaren beschikbaar met 150 PK motoren.

 

 

Alle boten zijn uitgerust met AIS, hengelhouders en beschikken over een Garmin GPS / fishfinder met een 9 inch scherm. In deze regio zijn dit de allerbeste boten die je kan krijgen. 

 

Ter plaatse is er een eigen tankzuil waar de gasten gebruik van kunnen maken. Zodoende kan je snel, 24/7 en eenvoudig tanken en kan je ter plaatse met pin of credit card deze kosten voldoen.

 

 

 

De kosten voor een verblijf op deze locatie zijn als volgt

 

April tm september

 

- Woning 1 tm 6    1829,-

- Woning 7            2059,-

- Visboot  21 voet    959,-

- Visboot 22 voet    1179,-

 

Prijzen zijn per week en in Euro

Prijs voor de boot is exclusief brandstof

 

Lokale schipper met 10 meter boot maximaal 7 personen.           

- 8 uur                1200 euro dag

- 12 - 15 uur       1750 euro dag

 

Lokale schipper met 12,5 meter boot maximaal 12 personen.           

- 8 uur                1250 euro dag

 

Je kan deze locatie perfect met de auto aanreizen. Vanaf Oslo is het 7,5 uur rijden. Dus een oversteek met de veerboot van Hirtshals naar Larvik of van Kiel naar Oslo zijn goede opties. Wil je vliegen? Dan adviseren we je om naar Trondheim te vliegen en vanaf daar met een huurauto verder te reizen. Voor al deze mogelijkheden zijn we je graag van dienst. 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart