Smola

Eiland met alle vis mogelijkheden

Smola

Eiland met alle vis mogelijkheden

 

Deze toplocatie ligt op het eiland Smøla. Tussen de steden Kristiansund en Trondheim en tegenover het eiland Hitra ligt het eiland als een ware oase van rust. In het zuid westen van het eiland ligt dit viscamp beschut tussen de vele eilanden. Door deze ligging kun je zowel naar het noord westen als ook het zuid oosten om te vissen. Zodoende is de kans klein dat je een visdag verliest aan een winddag. Nadat je met de veerboot vanuit Sandvika in 20 minuten naar Edoy bent gevaren is het nog maar 10 minuten rijden op dit prachtige eiland om op de plek van bestemming te komen.

 

Lees hier het artikel van 9 pagina's van Ties Ittman in de Zeehengelsport over deze locatie.

 

Het eiland is veel rustiger dan Hitra maar biedt minstens dezelfde kwaliteit aan visserij. De vele eilanden bieden een schitterend uitzicht en het eiland zelf is ook bijzonder mooi. Het is een schitterende omgeving waar de natuur je doorlopend blijft verbazen. Het is een waar eldorado voor buitenactiviteiten als kajakken, wandelen maar vooral VISSEN!

 

 

Op deze locatie hebben we de beschikking over 12 moderne woningen die allen direct aan het water liggen en een schitterend uitzicht bieden op de bergen van Tustna. De woningen zijn allen voorzien van gratis draadloos internet en bieden veel comfort. De keukens zijn volledig ingericht tot aan de vaatwasser aan toe. Er is vloerverwarming in de badkamer en de  woonkamer heeft vanzelfsprekend een TV. Alle gasten hebben kosteloos de beschikking over vriezerruimte, wasmachine en droger in het service gebouw.

 

Vanuit het oogpunt van de visserij bieden de wateren rond het eiland de beste voorwaarden voor succesvolle visserij. De afwisselende natuurlijke bodemstructuur van het eiland blijft ook onder water behouden en biedt dus topstekken om te vissen. Naast ondiepere gedeeltes in de buurt van de eilanden zijn er uitgebreide gebieden met dieptes tot wel 200 m. Aan de westkant van het eiland komt direct de Golf stroom langs die een belangrijke voedingsbron is voor veel vissen. Het spreekt daarom vanzelf dat Smøla een van de beste plaatsen is voor de visserij met de grootste biodiversiteit in Noorwegen.

 

Naast het zeevissen heeft het eiland ook enkele meren waar je prima forel kunt vissen. Dus mocht je eens een dag zin hebben om met wat lichter materiaal aan de slag te gaan is dit een ideale uitvalsmogelijkheid. Deze vergunningen zijn lokaal of via internet te verkrijgen. Voor 50 NOK per dag of 300 NOK voor de week. De dichtstbijzijnde supermarkt is op 10 km afstand in Straumen of op 19 km afstand in Hopen waar je ook de bank vindt.

 

Wij bieden 8 gezellige en moderne woningen direct aan de waterkant en met een fantastisch uitzicht over het Tustna-gebergte en de archipel! Alle woningen beschikken over kosteloos draadloos internet.

 

Woning 1 en 2: (van 4 tot 6 personen)

Deze woningen zijn ongeveer 40 m2 en beschikken standaard over twee slaapkamers met elk een stapelbed voor in totaal 4 personen. Daarnaast is het mogelijk om 2 extra bedden op de vliering boven de slaapkamers te plaatsen waardoor er 6 personen kunnen verblijven. De badkamer heeft vloerverwarming en douche. Verder is er een kleine zithoek met TV en een volledig ingerichte keuken met vaatwasser. De woningen hebben toegang tot hun eigen diepvriezers in het naastgelegen service gebouw.

 

Woning 3, 4, 5, 6 en 9: (4 personen)

Deze woningen zijn de grootste met 60 m2. Ze hebben 2 slaapkamers met elk een stapelbed en met een grote vliering boven de slaapkamers is er ruimte voor extra bedden. De badkamer beschikt douche en vloerverwarming. Er is een ruime woonkamer met bank, TV, eettafel en een open keuken met vaatwasser. Direct naast deze woningen is er een ruimte met eigen vriezer en de mogelijkheid om hengelsportmateriaal te stallen.

 

Woning 7 en 8 (6 tot 7 personen)

Dit zijn de nieuwste woningen die beiden in 2012 zijn opgeleverd. Op de begane grond vindt u de badkamer met douche en toilet, de woon- en eetkamer met TV en een volledig ingerichte keuken met vaatwasser en een opslagruimte met vriezer. De woonkamer heeft een groot raam in de gevel met een prachtig uitzicht over de fjord. Op de bovenverdieping zijn er drie slaapkamers waarvan 1 met balkon. Deze woningen zijn geschikt voor 6-8 personen.

 

Huis D1 en D2

Deze woningen liggen ongeveer 700 meter van het basiskamp en ongeveer 70 meter uit elkaar. Elke woning beschikt over 3 slaapkamers (twee met een stapelbed en 1 met twee eenpersoonsbedden. Er is nog een extra slaapplaats beschikbaar op de vliering indien gewenst. De badkamer is voorzien van douche en toilet. Verder is er een volledig ingerichte keuken, een eet- en woonkamer, wasmachine en internet. Aan de zuidzijde van de woning is er een grote raampartij welke een prachtig uitzicht op de zee en de bergen en de tegenover gelegen kust biedt. De woningen hebben een eigen terras en zijn geschikt voor 6 tot 8 personen.

 

Huis D3 

Dit is een moderne woning op ongeveer 400 meter van het viscamp en ze liggen ongeveer 70 meter uit elkaar. De woning beschikt over 3 slaapkamers met 2 eenpersoons bedden, badkamer met toilet en douche, volledig ingerichte keuken, eet- en woonkamer en internet. Aan de zuidzijde van de woning is er een grote raampartij welke een prachtig uitzicht op de zee en de bergen en de tegenover gelegen kust biedt. De woningen hebben een eigen overdekt terras en zijn geschikt voor 6 personen. Er is ook een aparte ruimte om kleding, hengelsportmateriaal en andere zaken te stallen en in het naastgelegen gebouw hebben de beschikking over een wasmachine en droger.

 

Postkantoor

Korsholmen is een van de talloze eilandjes rond Smöla. Gelegen aan de monding van de fjord op slechts een steenworp afstand van de beste visstekken. Het eerder dichtbevolkte eiland was verbonden met het naburige eiland via een brug waar een visfabriek stond. Maar het eiland is nu praktisch verlaten en biedt een enorme rust. Op het eiland is slechts een privé weekend huis en dit oude postkantoor. In dit klassieke Noorse landhuis bieden we accommodatie voor maximaal 13 personen.

 

Op de bovenste verdieping zijn er 5 slaapkamers, elk met 2 eenpersoonsbedden. In het centrale deel van de woning is een woonkamer, eetkamer, ruime keuken, 1 slaapkamer (met 2 aparte bedden) en een badkamer met toilet en douche. Op de benedenverdieping is nog een aparte badkamer met douche en toilet. Hoewel het huis is gerenoveerd, is de originele stijl en sfeer behouden gebleven. Als herinnering aan de dagen van toen is de oude winkel met stellingen en goederen in ere hersteld. Het terras biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende eilanden. De rust van het eiland wordt enkel verstoord door een paar wilde schapen. Het huis heeft een eigen haven met drijvend dock en er is een aparte ruimte met vriezer en fileertafel. Het eiland is toegankelijk met de boot vanaf het basiskamp of vanuit de haven op 600 meter afstand waar u ook uw auto kunt parkeren. Dit is een werkelijk unieke en schitterende locatie die u een memorabele belevenis garandeert.

 

Op deze locatie heb je de keuze uit;

 

2 maal 21 voet polyester Oyen boten met 50 pk of

22 maal 19 voet aluminium boten met 60 pk motoren, allemaal standaard uitgerust met fishfinder en GPS plotter, zeekaart, peddels, zwemvesten en hengelhouders. Het tanken voor de boten vindt plaats in het viscamp zelf en is na afloop van de vakantie cash af te rekenen. 

 

 

Prijs per week in €                pers    1-3 tot 1-5 + 1-9 tot 1-11     1-5 tot 1-9 

Huis type 1 (1 – 2)                    4             1495                              1595

Huis type 2 (3 – 9) en D1–D4   6             1595                              1825

Korsholmen (exclusief boot)     12           1995                               2295

Inbegrepen: elektra, water, bedlinnen en eindschoonmaak, 1 visboot aluminium 19 voet met 50 PK motor of 21 voet met 50 PK, GPS en fishfinder

 

Extra visboot 19 voet en 50 PK met fishfinder en GPS plotter      € 725,- week

Prijzen zijn exclusief brandstof

 

Wisseldagen zijn vrij en in overleg evenals het aantal dagen verblijf.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Kristiansund en vervoer vanaf hier is mogelijk op afspraak en tegen meerkosten.

Hengel, molen en lijn te huur voor 600 NOK per week

Visoverall, voor te bestellen, te huur voor 700 NOK per week

Extra materiaal (pilkers, onderlijnen, haken etc) is ter plaatse te koop en voor noodgevallen is er een grote hengelsportzaak in Hopen

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart