Fjordkick

Fjordkick

 

Deze locatie ligt ten noorden van Bergen op ongeveer 2,5 uur rijden. Hier komt alles samen. Goede boten, goed verblijf, supermarkt en cafe allemaal op 1 locatie! Hoe dichtbij wil je het hebben? FjordKick is een traditioneel Noorse locatie waar de eigenaar een supermarkt, cafe, vakantiewoningen en visboten heeft. Het ligt direct aan de Afjorden met een directe doorvaart naar de grootste fjord van Noorwegen de Sognefjord. Het ligt enorm beschut en biedt in een straal van 15 kilometer een grote hoeveelheid aan goede visstekken. Door het enorme verschil in relief is het hier een komen en gaan van stroming tijdens de getijwisselingen en dus ook van aasvis en grote vissen.

 

Deze locatie is niet al te groot waardoor je in een rustige en traditioneel Noorse omgeving verblijft. Daarbij beschikt men hier ook nog eens over perfecte faciliteiten qua verblijf en visboten. De locatie ligt er schitterende bij met uitzicht over de fjord en de tegenover gelegen bergketen. Omdat er in de buurt weinig andere viscamps zijn is de visserij opmerkelijk goed in dit gebied en biedt het goede mogelijkheden om serieuze vissen te vangen.

 

De dieptes van de Sognefjord en de eilanden die voor de kust liggen maken het een komen en gaan van onderwaterstructuren en als er ergens vis zit is het wel bij stroming. De eigenaar Roar is een vriendelijke en gastvrije Noor en staat je ter plaatse met raad en daad terzijde. De gehele accommodatie is netjes en verzorgd en er zijn ook niet al te veel vissers hier waardoor het een rustige stek betreft. Iedere woning heeft een eigen vriezer en afstelruimte voor hengels en vispakken. Kortom dit is de perfecte locatie voor een heerlijke week vissen.

 

Op deze locatie zijn er 5 appartementen beschikbaar. Drie daarvan zijn identiek en heten Lyren, Seien en Torsken. De appartementen zijn 90 m2 en beschikken over een woonkamer met TV, bank met terras, tuinmeubilair en uitzicht over de fjord. Verder is er een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, oven, koffiezetter, waterkoker en fornuis. Er zijn 4 slaapkamers waarvan 2 met twee eenpersoonsbedden en 2 met elk 1 eenpersoonsbed. Daarmee is het geschikt voor maximaal 6 personen. Daarnaast beschikken de woningen over 2 badkamers met douche toilet en hebben ze ook allemaal een eigen sauna. Met andere woorden: qua comfort ga je hier niets te kort komen.

 

Kveita is 130 m2 en heeft een woonkamer met TV, bank met terras, tuinmeubilair en uitzicht over de fjord. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, oven, koffiezetter, waterkoker en fornuis. Er zijn 5 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. Daarmee is het geschikt voor maximaal 10 personen. Het beschikt ook over 2 badkamers met douche en toilet. 

 

Laksen is 65 m2 en heeft een woonkamer met TV, bank met terras, tuinmeubilair en uitzicht over de fjord. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, oven, koffiezetter, waterkoker en fornuis. Er zijn 3 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. Daarmee is het geschikt voor maximaal 6 personen. Het beschikt over 1 badkamer met douche toilet. 

 

 

Op deze locatie zijn er verschillende boten te huur:

 

  • Oien 530: met 25 PK motor en GPS/fishfinder
  • Oien 620: met 60 PK motor en GPS/fishfinder (2 x)
  • Gemi 625: met 150 PK motor en GPS/fishfinder
  • Kvaerno 660: met 150 PK motor en GPS/fishfinder (2 x)
  • Kvaerno 720: met 150 PK motor en GPS/ fishfinder
  • Kvaerno 720: met 200 PK motor en GPS/fishfinder

 

De boten zijn geschikt voor maximaal 4 personen (de kvaerno 720 voor max 6) en beschikken over een visbak, gaf, anker, jerrycan benzine, EHBO kit, peddel, puts en GPS/fishfinder. De boten liggen direct aan de steiger en er is een tankzuil speciaal voor de boten waar je met je pinpas 24 uur per dag eenvoudig de boot weer kunt voltanken.

 

Prijzen:

 

Oien 530: met 25 PK motor                      363 euro

Oien 620: met 60 PK motor                      535 euro

Gemi 625: met 150 PK motor                   695 euro

Kvaerno 660: met 150 PK motor              756 euro

Kvaerno 720: met 150 PK motor              997 euro

Kvaerno 720: met 200 PK motor             1098 euro

 

Laksen                               796 euro (voor 3 pers.)

Kveita                                 997 euro HS en 856 euro LS (voor 5 pers)

Torsken, Lyren en Seien    997 euro HS en 856 euro LS (voor 4 pers)

Extra persoon                     106 euro / week

HS = april tm september     LS = overig

 

De prijzen zijn per week en voor de boten exclusief  brandstof. De wisseldag is standaard zaterdag van april tm september. Daarbuiten is het vrij. Er is ook de mogelijkheid tot het inhuren van een gids om je de beste stekken te laten zien in de regio. De prijs hiervoor ligt rond de 70 euro per uur.

Bekijk de ligging op de kaart