Skjervoy

Top boten, beschut en perfect visgebied

Skjervoy

Top boten, beschut en perfect visgebied
 
Centraal gelegen tussen de eilanden Vannøya, Arnøya, Sørøya en daarbij nog de Lyngen- en Kvænagenfjord ligt deze locatie Skjervoy op een perfecte en zeer strategische stek wat betreft de visserij. Kijk maar eens op de zeekaart met de verschillende dieptes, plateaus, riffen en drop offs. Hier ga je tijd te kort komen om alle topstekken te kunnen bevissen. Spijtig natuurlijk maar dan kan je of twee weken boeken of het jaar erna terugkomen. Want of je nu op zoek bent naar zeewolf, kabeljauw, heilbot, koolvis hier is de kans groot dat je je vissersdroom werkelijkheid kunt laten worden.
 
Een belangrijke factor hiervoor is de beschutte ligging van deze locatie zodat we hier relatief  weinig uitvaldagen kennen door het weer. Daarmee is het ook een perfecte locatie voor de skrei visserij die vanaf maart en in april optimaal is. Maar natuurlijk ook voor de heilbot als je het einde van het seizoen hiervoor in acht neemt van augustus tm oktober. In totaal beschikt deze locatie over 5 woningen en 8 appartementen vlak bij het dorp Skjervoy met zo’n 2000 inwoners. Het eiland is met een brug verbonden aan het vaste land zodat je niet afhankelijk bent van een veerboot en te allen tijde kan aankomen of vertrekken.
 
Waarom ver varen als de goede stekken hier ook al dichtbij te vinden zijn. Direct nadat je de haven van Skjervoy verlaat ben je direct in een waar mekka voor de vissers. Er zijn maar weinig locaties in Noord Noorwegen die een vergelijkbaar potentieel hebben wat betreft de visserij.  Er komen hier drie stromingen tezamen te weten de Lyngenfjord, de Kvaenangen fjord en de Reisafjord. Deze fjorden voeren op het getij zodoende veel voedsel aan bij het uiteinde van de fjord. Als je dan bedenkt dat op deze locatie drie fjorden uitmonden is wel duidelijk dat er veel voedsel en dus ook vis wordt aangevoerd. Daarmee ligt Skjervoy op ‘pole position’ om grote vangsten te leveren.
 
 
Op ongeveer 12 mijl varen ligt het eiland Spildra. Rondom dit eiland ligt een ware hoeveelheid aan hotspots. De gevarieerde structuur levert veel stroming op en daarmee is dit een perfecte stek voor vriend kabeljauw en koolvis. Tevens zijn hier in het verleden ook al meerdere heilbotten van boven de twee meter gevangen en ook weer los gelaten. Direct om de hoek ten noordwesten van Skjervoy, liggen twee zeer goede zeewolf gebieden. Dat zijn de Mauresund en de Rotsund die in de periode van april tm eind juni hier voortreffelijke zeewolf vangsten opleveren. Naast de zeewolf worden hier ook met grote regelmaat kapitale heilbotten gevangen.
 
Het Skjervoy viskamp is volledig ingericht op zeevissers en hen ontbreekt het hier aan niets. Het servicedeel is goed verzorgd met een ruim opgezette fileerruimte en een droogruimte waar ook de automatische zwemvesten beschikbaar zijn. Daarnaast is er veel ruimte om je hengelmateriaal te stallen. Verder is er nog een grote vriezerruimte en een aparte ruimte voor de dieselvoorraad. De boten liggen hier dan ook weer direct naast zodat alles lekker dicht bij elkaar is gesitueerd.
 
De lokale bank en supermarkt bevinden zich op 1,5 kilometer afstand en het camp ligt ingebed in een indrukwekkende omgeving qua natuur. Tel daarbij op de middernachtszon, mogelijk noorderlicht, sneeuw bedekte bergtoppen, zeearenden en dolfijnen en soms zelfs walvissen die rondom je boot verschijnen. En dan nog een dikke heilbot aan de lijn en het plaatje is af!
 
Hier nog een leuke film van Marcel Schouten die hier met zijn maten een mooie visweek beleefde. 

 

De cabins zijn 50 m2 in oppervlak en hebben 2 slaapkamers met elk 1 eenpersoonsbed en 1 stapelbed. Daarmee is het geschikt voor maximaal 6 personen. De gezellige woonkamer beschikt over een eetgedeelte, ruime bank en wifi. De keuken is volledig ingericht en beschikt naast de koelkast, magnetron, koffiezetter, waterkoker, oven en fornuis ook over een vaatwasser. Apart is er ook nog een douche met WC. In totaal zijn er 8 cabins beschikbaar.

 

Daarnaast zijn er nog 6 appartementen. Deze appartementen zijn er in twee formaten.

Type 1 is in de basis gelijk aan de vakantiewoningen alleen hebben de slaapkamers elk 2 eenpersoonsbedden. Deze appartementen bevinden zich in het centrale gebouw met receptie boven de vakantiewoningen. Vanaf hier is het ongeveer 250 meter naar de boten. Hier van zijn er 4 exemplaren beschikbaar.

Appartement type 2 is 100 m2 en beschikt over 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden en is daarmee geschikt voor maximaal 6 personen. De woningen liggen op de helling tegenover de rest van het camp. Ook vanaf deze appartementen is het 250 meter lopen naar de boten. Hiervan zijn er 2 beschikbaar.

 

De appartementen hebben natuurlijk ook een woonkamer met eetgedeelte, bank, TV en wifi. De keuken is volledig ingericht en beschikt over koelkast, magnetron, koffiezetter, waterkoker, oven, fornuis en vaatwasser. Apart is er ook nog een douche met WC.

 

We beschikken hier over fantastische boten. Beter dan dit ga je het in Noord Noorwegen bijna niet vinden.

 

de 24 (!) voet (7,5 meter) lange Jeanneau Marlin met een 115 PK Yamaha motor met kajuit in het midden en walkaround, GPS en fishfinder. Van deze boten zijn 14 exemplaren beschikbaar.

 

Deze type boten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een kajuit zodat je beschut kunt varen. Tegelijkertijd zijn de boten van het type walk around zodat je rondom de boot kunt vissen en veel ruimte hebt. Daarmee zijn deze type boten geschikt voor maximaal 6 vissers waarbij we max 5 personen adviseren. De boten zijn uitgerust met alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. Er is geen gaf aan boord. Deze dien je zelf mee te nemen. De brandstof voor de boten wordt door het kamp zelf geleverd en dien je aan het einde van je visvakantie af te rekenen. Hiervoor kan je terecht met credit card en natuurlijk ook met cash geld! Ter plaatse krijg je een goede instructie voor het juiste gebruik van de boten en de aanwijzingen qua beste stekken van dat moment. De boten zijn perfect voor 4 personnen maar ook met 5 of 6 man is hier nog prima te vissen op deze boot van bijna 8 meter lengte.

De prijzen zijn als volgt 
                                                                                          personen                €
  • cabin / appartement type 1 + Jeanneau                           4                 3095,-        
  • appartement type 2 + 1 Jeanneau                                    6                 4595,-      
  • extra boot                                                                          4                 1400,-
Hierbij zijn water, elektra, eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken inbegrepen. Wisseldag is dinsdag.
 
Visoverall op voorhand te bestellen a 85 euro per persoon per week
 
De dichtstbijzijnde luchthaven is Tromso op 250 kilometer en ongeveer 3,5 uur rijden. De wisseldag is dinsdag en het is ook mogelijk om een transfer te verzorgen. De kosten hiervan bedragen 200 euro per persoon met minimaal 4 personen. 
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart