Ronsholmen

Beschutte visserij ten noorden van Hitra

Ronsholmen

Beschutte visserij ten noorden van Hitra
 
Dit viscamp ligt op een landtong in de fjord en alle woningen hebben een schitterend uitzicht over het water. Om precies te zijn ligt het 20 kilometer ten noorden van Hitra en op het uiterste puntje van het schiereiland Fosen, direct aan de monding van de Trondeimfjord. Op deze locatie staat de Trondheimfjord in verbinding met de open zee. Juist op dit punt ontstaat een groot aanbod van voeding en aasvis door de eb en vloed stroming. Neem daarnaast nog de grote afwisseling in onderwaterstructuren en je hebt een perfecte vislocatie die ook nog eens beschut ligt achter de eilanden van Hitra en Froya. De kans dat je een dag niet kunt vissen door het weer is dan ook erg klein.
 
Fosen zelf is een zeer afwisselend schiereiland met aan de kust de vele eilandjes en meer landinwaarts de heidevlakten en vervolgens langs bossen weer terug naar de fjorden aan de andere zijde van het eiland. Dit schitterende en vruchtbare landschap herbergt ook een grote variëteit aan flora en fauna. Het is dan ook niet verbazend dat op deze locatie de oudste sporen van menselijke bewoning in Noorwegen zijn gevonden. Deze zijn al meer dan 11.000 jaar oud en bevestigen de gunstige en prettige ligging van dit eiland.
 
 
 
De onderwaterstructuren gaan hier in een straal van 10 kilometer van 400 meter in de Trondheimsleia tot plateau’s van 20 a 30 meter in Sandholmen. Je komt hier alle vissoorten tegen die je maar wenst. Kabeljauw, heilbot, leng, koolvis, zeewolf, roodbaars, schelvis, schol, schar, pollak en ga zo maar door. Vergeet ook niet in het voor- en najaar lepeltjes mee te nemen om de zeeforel te belagen die hier regelmatig wordt gevangen. Deze locatie maakt het dus mogelijk om afwisselend en uitdagend te vissen. Het ene moment sta je met shadjes en een 50 grams spinhengel een pollak bij een eiland weg te vangen en 10 minuten later kun je al weer een leng of kabeljauw uit 120 meter diepte staan drillen met je 20 lbs boothengel. Het is deze diversiteit die veel gasten aanspreekt en hen jaarlijks doet terugkeren. De afwisseling in bodemstructuur samen met de getijdenverschillen maakt dit tot een topbestemming.
 
Er zijn 4 woningen voor maximaal 6 personen
 
De woningen hebben een woonoppervlak van 80 m2 welke is verdeeld over 2 etages. Op de eerste etage bevinden zich de slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden. Op de benedenverdieping is er een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, oven, fornuis, magnetron, koffiezetter en waterkoker, een woongedeelte met hoeksofa, eettafel en een aparte douche met toilet met daarnaast nog een droogruimte. In de 5 persoonswoningen bevindt zich op de begane grond ook nog een eenpersoonskamer.
 
Rønsholmen beschikt over een eigen haven waar je ook kunt tanken. De kosten voor de verbruikte benzine is aan het einde van de visreis te voldoen. Dat kan via credit card of cash. Er is een overdekte fileerruimte met stromend water en er is meer dan voldoende vriesruimte om de gewenste mee te kunnen nemen. Voor de liefhebbers is er ook een rookoven beschikbaar.
 
De locatie beschikt verder over Wifi en een kleine goed gesorteerde hengelsportwinkel. De dichtstbijzijnde supermarkt is op 8 km rijden in Brekstad.
 
Om op het schiereiland te komen en om omrijden te voorkomen is er een snelle veerboot verbinding van Høgholmen naar Brekstad die je in slechts 15 minuten naar de overkant brengt. Vanaf hier is het nog maar 8 kilometer naar het idyllische Rønsholmen. Naast het vissen is er in de omgeving voldoende te zien en te beleven en is dit dus ook een perfecte locatie voor een familie vakantie gecombineerd met de visserij. Aankomst is vanaf 15 uur en vertrek tot 10.00 uur. De aankomst- en vertrekdag is zaterdag.

 

De boten zijn van polyester en 5,3 meter lang. Ze zijn uitgerust met 25 of 30 PK motoren en beschikken over een centrale stuureenheid. Verder beschikken ze over een combi GPS-plotter en fishfinder van Humminbird. De verplichte zwemvesten zijn natuurlijk ook beschikbaar en al met al heb je een perfecte visboot voor deze beschutte locatie voor maximaal 4 personen per boot. In totaal zijn er 9 beschikbaar.

 
Prijs per week in €              personen       
 
Woning                                        4              1295,-
Extra persoon na 4                     1                130,-
Visboot                                                          735,-      
 
In de prijs inbegrepen: Logies inclusief stroom, water en verwarming, eindschoonmaak, bedlinnen en handdoek.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart