Oksfjord

Ruime boten en beschutte ligging in het Noorden

Oksfjord

Ruime boten en beschutte ligging in het Noorden
 
Op slechts enkele kilometers ten zuiden van het eiland Sørøya bevindt zich de havenstad Øksfjord. Vanuit deze haven vertrekt de veerpont naar het eiland der “giganten”. Aan het begin van Øksfjord ligt dit goed uitgeruste viscamp. Doordat het in de fjord ligt biedt het ook nog bescherming in het geval de wind iets te enthousiast zijn best doet. Aan het begin van de fjord liggen zandbanken voor de liefhebbers van platvis en naarmate je dichter bij de monding van de fjord komt en de stroming en diepte toeneemt worden de vissen alsmaar groter en talrijker.
 
Op ongeveer 30 minuten varen bevindt zich Storboen. Deze onderwaterberg is een paar vierkante kilometer in oppervlak en met de eb en vloed stromen is hier altijd actie te beleven. Maar probeer ook zeker je geluk op de hoeken van de fjorden. Daar waar de waterstromen elkaar kruisen wordt goed en grote vis gevangen. Zeewolf, kabeljauw, heilbot, schelvis, koolvis en ga zo maar door. Er wordt in deze streek ook veel heilbot gevangen. Dus weer hierop voorbereid.
 
Aan de zuidpunt van het eiland Stjernøya bevindt zich zo’n hotspot voor heilbot. Op nog geen 30 minuten varen van het viscamp bevinden zich verschillende en afwisselende onderwaterstructuren. Voor de roodbaars en zeewolf is het ook een aanrader om de kanten van de fjord af te vissen waarbij de roodbaars iets dieper zit dan de zeewolf. Tijdens onze trip in juni hebben we hier veel en grote zeewolven maar ook goed kabeljauw en heilbot mogen vangen.

 

We beschikken op deze locatie over verschillende appartementen met een zeer comfortabel en goed afwerkingsniveau.

 

Nilsengarden 1 en 2 zijn beiden geschikt voor 6 personen elk en hebben 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Nilsengarden 2 heeft daarbij de mogelijkheid om met behulp van een extra slaap- en woonkamer de capaciteit op te hogen naar 8 personen.

 

Kroagarden 1 en 2 zijn beiden geschikt voor 6 personen middels 3 tweepersoonskamers

 

Sentrumsgarden 1 en 2 zijn beiden geschikt voor 6 personen middels 3 tweepersoonskamers

 

Olsengarden is geschikt voor 4 personen en heeft 3 slaapkamers waarvan 1 met 2 bedden en 2 met elk 1 bed.

 

Evenmogarden heeft capaciteit voor maximaal 7 personen met 3 tweepersoonskamers en 1 eenpersoonskamer. Zowel de keuken en de badkamer zijn volledig vernieuwd alleen de woonkamer is dit jaar aan de beurt.

 

Alle appartementen beschikken over een volledig ingerichte keuken waarbij oven, fornuis, koelkast, vaatwasser, magnetron en koffiezetter zijn voorzien. Tevens hebben de appartementen een ruime woonkamer met eetgedeelte en zitgedeelte met bank en TV en is er wifi beschikbaar. Iedere unit heeft natuurlijk ook een douche en toilet. Bedlinnen, handdoeken, water, eindschoonmaak en elektra zijn allemaal standaard inbegrepen. En het allermooiste is nog wel dat 1 visboot ook standaard is inbegrepen in de prijs van de woning!

 

De woningen liggen allemaal relatief dicht bij elkaar (loopafstand) en daarmee is het ook zeer geschikt voor kleine en grotere groepen. Op weg naar de boten ligt een ruim gesorteerde supermarkt waar je terecht kunt voor je boodschappen. 

 

Oksfjord beschikt over een centraal gebouw waar iedere woning een eigen afsluitbare afstelruimte voor de hengels heeft als ook een eigen vriezer. Verder is er ook nog een extra centrale vriezer beschikbaar voor extra capaciteit. Hier kun je ook je zelf gevangen vis verder in detail verwerken en netjes verpakken voordat je ze invriest.

 

Bij aankomst van iedere groep dient er een borg van 5.000 NOK (€ 585,-) betaalt te worden. Bij vertrek wordt dit bedrag vanzelfsprekend geretourneerd. Dit kan middels credit card worden afgehandeld.

 

Op de pier van de haven staan verscheidene fileertafels (niet overdekt) om de gevangen vis netjes te verwerken. Na het verwerken van de vis is het van belang om de visresten met de boot op ruime afstand van de haven te dumpen. Aangezien de pier met de boten direct achter het tankstation ligt kun je hier eenvoudig de benzine voorraad aanvullen. Het tanken gebeurt met credit card en kan 24/7.

 

Ter plaatse worden jullie goed begeleid door de Engels sprekende Adam die de locatie en de regio goed kent. Voor alle vragen en overige zaken kun je bij hem terecht.

 

De beschikbare visboten zijn de alom bewezen en geprezen Kvaerno aluminium boten van 20 voet / 6,6 meter. Ze hebben een klein dakje boven de console voor meer comfort en daarnaast 100 PK motoren. Alle boten zijn vanzelfsprekend voorzien van gaf en er is een Garmin echomap 92 SV GPS-plotter / fishfinder gemonteerd. Deze boten zijn in 2022 inde vaart genomen en geschikt voor 4 vissers.

Er is ook nog een 23 voet / 8 meter Kvaerno kajuitboot met een 150 PK motor beschikbaar. Deze biedt meer ruimte en is geschikt tot maximaal 6 vissers.

 
De kosten zijn als volgt:
 
Appartement                      personen           
Kroa 1 + boot                          6           2695
Kroa 2 + boot                          6           2695
Sentrum 1 + boot                    6           2695
Sentrum 2 + boot                    6           2695
Evenmogarden + boot             7          2695
Olsengarden + boot                 4          2695
Nilsen 1 + boot                         6          2695
Nilsen 2 + boot                          6         2695
Extra slaapkamer Nilsen           2           595
Extra 20 voet visboot                            1095
Extra 23 voet visboot                            1395
transfer pp / min 4 pers                           145
 
 
Bij deze prijs is inbegrepen: 1 Kvaerno visboot, bedlinnen, handdoek, elektra, water, eindschoonmaak en verwarming.
 
De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Alta. Een transfer vanaf deze luchthaven naar de locatie bedraagt € 145,- per persoon bij een minimum van 4 personen. De kosten zijn voor een retourtransfer en per enkele reis is de reistijd rond de 2 uur. De wisseldag is praktisch altijd de woensdag.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart