Nova Scotia, blauwvin tonijn, Canada

Nova Scotia, blauwvin tonijn, Canada

 

Dit is de locatie voor deze uitzonderlijke visreis. Het blijft een cliché maar de natuur is waanzinnig mooi, de mensen zijn vriendelijk en de service is perfect. Hier snappen ze hoe het werkt. Hier lachen het leven en de blauwvintonijnen je toe. Bekend van de serie ‘Wicked Tuna’ op National Geographic maar nu gewoon vanuit je eigen luie stoel te boeken maar stand up (of zittend) in te vullen. En reken maar dat je aan de bak moet! Prince Edward Island is ruim 5500 km2 groot en er wonen slechts 150.000 inwoners.

 

 

Even voor de goede orde daarmee is het net zo groot als de provincie Friesland en daar wonen vier maal zo veel mensen. Het eiland zelf is vooral gericht op toerisme en natuurlijk de visserij. Er stroomt hier een warme golfstroom die langs de eilanden groep van Newfoundland wordt geperst en waardoor er een continu aanvoer van voedsel is. In hun jaarlijkse trek komen de blauwvintonijnen dan ook juist hier uitgebreid foerageren in de nazomer. De hier aanwezige grote scholen met makreel en andere aasvissen maken dat ze voor hun verdere trek zich eerst hier goed vol eten. De vissen zijn dan ook in topconditie in deze periode. Ze noemen deze regio niet voor niets “The Land Of The Giants” en “Bluefin Capital of the World!”. 

 

Op TV ziet het er al gaaf uit maar in het echt is het nog veel beter…! Ga jij je eigen episode filmen van het vangen van je eigen blauwvintonijn? Dit is het avontuur van je leven en het is allemaal mogelijk in Noord Oost Canada, Nova Scotia met direct daar achter Prince Edward Island. Een overweldigende natuur en een golfstroom die voor een continue aanvoer van voedsel zorgt. Dit is het gebied van de blauwvintonijn! Waar je vroeger met mazzel een blauwvintonijn kon vangen in Ierland in de maand oktober is het nu mogelijk om gericht op deze grootste en sterkste vissen van onze wereldzeeën te vissen.

 

Het wereldrecord staat op 1.490 lbs en deze vis is iets ten zuiden van Nova Scotia gevangen; maar een vis van alleen al de helft van dit gewicht is een extreem spektakel. Een vrachtwagen zonder remmen is er niets bij. Ze noemen het niet voor niets “Major League Fishing”!

 

Kijk hier voor de uitgebreide brochure.

 

Er zijn op deze locatie drie nieuw gebouwde vakantiewoningen beschikbaar. Ze zijn van alle gemakken voorzien en hebben twee slaapkamer waarvan een met een dubbelbed en een slaapkamer met twee enkele bedden. De keuken is natuurlijk volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Ze liggen op slecht enkele minuten van de vertrekhaven North Lake. De keuken is volledig ingericht en beschikt over vaatwasser, oven, magnetron, koffiezetter een volledige uitzet en ook een BBQ mag natuurlijk niet ontbreken.

 

Naast de mogelijkheid om ter plaaste zelf de maaltijd te verzorgen kan je perfect terecht in het kleine stadje Souris waar je naast de boodschappen ook drie restaurants hebt maar ook bars, een slijterij en nog wat kleinere zaken. Wil je echter een avondje ‘stappen’ dan is het raadzaam om naar Charlottetown te rijden. Dat is de hoofdstad van Prince Edward Island en daar is veel te beleven qua toerisme en nachtleven. Het heeft een ruime keuze aan bars en restaurants. Het ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf de vakantiewoning.

 

In de haven van North Lake liggen maar liefst vijf boten ter beschikking die beschikbaar zijn voor deze waanzinnige visserij. Allemaal lokale boten en kapiteins die deze wateren als hun broekzak kennen. L‘il Miss Maddy, Princess Nova, Frayed Knot, Shelling it out again en Boo Boo.  De boten zijn voorziern van alle benodigde vismaterialen met de juiste kapitale hengels, reels en lijn. Deze materialen zijn van het formaat dat de meeste vissers niet standaard in hun schuur hebben klaar staan. Dus wel zo handig daty alles aan boord is en inbegrepen is in de prijs.

 

Alle boten zijn rond de 10 meter lengte en hebben sterke motoren aan bood. Het spreekt voor zich dat alle boten zijn getest en voldoen aan alle strenge Canadese richtlijnen en beschikken over de benodigde vergunningen en veiligheidsapparatuur. Mocht je er tijd voor hebben worden er drankjes en lunch aan boord geserveerd.

 

 

Deze visserij vindt plaats van medio juli tm begin oktober. En aangezien Nova Scotia op dezelfde breedtegraad ligt als Noord Spanje kan het er in die periode ook perfect weer zijn. Maar goed eerlijk is eerlijk. Het is verstandig om naarmate het seizoen vordert goede water en wind werende kleding mee te nemen.

 

Je vliegt snel en voordelig met 1 overstap met Icelandair via Reykjavik naar Halifax. Daar zorgen we dat een ruime huurauto voor je klaar staat en dat je de laatste 350 km comfortabel kunt afleggen door de zeer indrukwekkende omgeving met schitterende natuur. Je verblijft een week met 4 man in een van de drie nieuw gebouwde vakantiewoningen en vist 5 volle dagen op een van de vijf beschikbare boten. Al het materiaal, begeleiding etc is inbegrepen. Sluit vervolgens je week af met een overheerlijke kreeftmaaltijd en alles bij elkaar heb je een onvergetelijke visreis.

 

De richtprijs voor dit pakket ligt bij vier deelnemers rond de 1995,- per persoon. Additionele kosten zijn de vlucht van Amsterdam naar Halifax, brandstof voor de huurauto, ontbijt en diners. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om hier een speciaal programma voor op te stellen met bijvoorbeeld drie dagen tonijn vissen, 2 dagen algemene visserij of het verlengen van de reis in deze schitterende omgeving. Alles is mogelijk.

 

Kijk hier voor de uitgebreide brochure.

Bekijk de ligging op de kaart