Furoy

Beschut in Noord Noorwegen

Furoy

Beschut in Noord Noorwegen
 
Deze locatie is ideaal voor de vissers die op zoek zijn naar grote vissen maar graag beschut willen vissen in Noord Noorwegen. De Solbergfjord ligt tussen het vaste land en het eiland Senja. Dat betekent dat door het grote verschil in eb en vloed hier goede stromingen ontstaan. En waar stroming is, is vis! Daarbij komt ook nog eens dat je niet ver hoeft te varen voor de goede stekken. Tegenover het mooie stadje Sørreisa ligt het prachtige Furøy Fishingcamp op het gelijknamige schiereiland Furøy. Vanaf de luchthaven Bardufoss ben je er in slechts 40 minuten. Dat kan zowel met een transfer als met een huurauto.
 
De locatie ligt direct aan het water en de woningen hebben uitzicht op het fjord en er is een sauna, bar en er zijn stabiele 18 voet boten met zuinige 25 PK motoren beschikbaar. Het landschap rondom deze Sørreisa-Fjord kenmerkt zich door de typische en idyllische bergketens van Noord Noorwegen. Zelfs in de zomer zijn de pieken met sneeuw bedekt en bieden ze een schitterend contrast met de groene bosrijke omgeving. Het eiland Senja tegenover de locatie beidt een hele goede windbescherming waardoor er zelden uitval dagen zijn te noteren. Verder is er praktisch geen beroepsvisserij in deze ‘binnenlandse’ regio waardoor dit echt een juweeltje is voor vissers.
 
De visrijkdom is hier groot en ook de onderwaterstructuren verraden al dat er veel potentiele hotspots aanwezig zijn. Vanaf april komen de berichten binnen over kapitale kabeljauwen van 20 kilo plus als ook grote zeewolven. Daarna komen al gauw de heilbotten, koolvissen, schelvis etc aan de beurt. Met name in het najaar komen grote scholen koolvis het fjord in gezwommen die garant staan voor spectaculaire drills aan het juiste materiaal.


Op deze locatie beschikken we over verschillende typen appartementen

 

Een tweepersoonskamer (3 x)

De kamer is 15 m2 en beschikt over een kleine ingerichte keuken studio met 2 pits elektrisch fornuis, koelkast, waterkoeker, magnetron  en een eigen douche / toilet als ook een zit gelegenheid en een tweepersoonsbed van 1.50 meter breed. Er kunnen hier maximaal 2 personen verblijven.


Appartement met 2 slaapkamers ( 5 x)

Deze appartementen zijn 55 m2 en hebben een ingerichte volwaardige keuken met 4 pits fornuis, oven, vaatwasser, waterkoker, koffiezetter en magnetron. Daarnaast ook nog een eigen badkamer met douche / toilet en een woonkamer met een zithoek, satelliet-tv en een dvd-speler. Verder is iedere slaapkamer uitgerust met twee eenpersoonsbedden. Deze appartementen hebben ook nog uitzicht op de Reisa-fjord. Er kunnen hier maximaal 4 personen verblijven.

 

Appartement met 3 slaapkamers ( 1 x)

Deze appartementen zijn 110 m2 en hebben een ingerichte volwaardige keuken met 4 pits fornuis, oven, vaatwasser, waterkoker, koffiezetter en magnetron. Daarnaast ook nog een eigen badkamer met douche / toilet en een woonkamer met een zithoek, satelliet-tv en een dvd-speler. Verder is iedere slaapkamer uitgerust met twee eenpersoonsbedden. Deze appartementen hebben ook nog uitzicht op de Reisa-fjord. Er kunnen hier maximaal 6 personen verblijven.

 

Direct aan de pier staat het service gebouw met daarin de ruime vriezers. Een drooghok zodat je de volgende dag weer een droog pak en schoenen aan kunt trekken. In de tweede hut bevinden zich het solarium en de sauna waar je tegen vergoeding gebruik van kunt maken. En hiervoor bevinden zich ook nog een hot tub en een open haard.

 

Ter plaatse zijn er ruime en comfortabele 18 voet polyester visboten beschikbaar met 25 PK 4 takt motoren, gaf en GPS/fishfinder. De boten hebben een console en zijn erg zuinig in gebruik. Ze bieden voldoende ruimte voor 4 vissers en doordat deze locatie zo beschut ligt heb je geen grotere boten nodig. 

 
Visoveralls zijn te huur voor 50 euro per week, hengel en molen is te huur voor 100 euro per week. De wisseldag is vrij en het minimum verblijf is 1 week. De locatie beschikt over een handvol extra faciliteiten zoals een fileerruimte met stromend water en vriezers, sauna en whirlpool. Deze laatsten kunnen tegen een kleine meerprijs worden gebruikt. De dichtstbijzijnde supermarkt staat op 6 kilometer afstand in Sørreisa. Benzine voor de boten is lokaal te verkrijgen en kan enkel cash worden afgerekend op de avond voor vertrek in Noorse Kronen. Overige zaken kunnen ter plaatse met credit card worden voldaan.
 
                                                          personen            prijs
  • tweepersoonskamer                     2                   1035
  • 2 slaapkamer appartement           4                   1525
  • 3 slaapkamer appartement           6                   2295
  • Extra visboot         665

Deze prijzen zijn per week en daarbij zijn inbegrepen de kosten voor de visboot elektra, water, bedlinnen en eindschoonmaak. De visboot is exclusief brandstof.

Een retourtransfer vanaf de luchthaven Bardufoss naar het viscamp kost 75 euro pp met een minimum van 4 personen. Op het camp is kosteloze Wifi beschikbaar voor alle gasten.

Bekijk de ligging op de kaart