Noordkaap Kamoyvaer

Om de hoek van de Noordkaap met grote boten

Noordkaap Kamoyvaer

Om de hoek van de Noordkaap met grote boten

 

HUIS & BOOT NOG GEEN € 620, - PP

 

Supervoordelig voor nog geen 600 euro per persoon heb je zowel verblijf als ook de boot erbij! Dit is een hele scherpe prijs voor zo een toplocatie. Op 12 km van Honingsvagg is dit een van de meest noordelijke locaties waar je maar kunt verblijven in Noorwegen. Op slechts luttele kilometers van de Noordkaap op het laatste eiland van Noorwegen genaamd Mageroya ligt deze ultieme vislocatie. Het camp ligt beschut in de Kamoyfjord die bij praktisch alle windrichtingen beschutting biedt. 

 

 

Direct voor de deur begint een prachtige bodemstructuur met dieptes van 30 tot 70 meter die ideaal is voor heilbot. Verder de fjord in volgt de drop off tot aan dieptes van 300 meter en meer. Het is precies op deze richel waar zich de kabeljauw in grote getallen ophoud en aast op de ruim aanwezige kleine aasvissen. Kortom er zijn hier meer dan voldoende stekken waar je terecht kunt om te vissen op kabeljauw, heilbot, zeewolf, koolvis, roodbaars, schelvis en op de zandplaten grote schollen, scharren etc.

 

Naast de zeevisserij is het ook mogelijk om in de omringende meren te vissen op forel. De kosten voor een dagvergunning bedragen 50 NOK en 310 NOK voor een week. Deze zijn hier online te verkrijgen. Dus voor de liefhebber adviseren we om toch ook een kleine spinhengel en de kleinste Mepps blinkers mee te nemen.

 

We hebben hier de beschikking over maar liefst 6 appartementen van 4 tot 6 personen met elk 2 tot 3 slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van beddengoed en de woningen hebben allemaal internet. Vanzelfsprekend is er een volledig ingerichte keuken en badkamer in het appartement aanwezig. Bij aankomst wordt je persoonlijk welkom geheten door Thor Sverre Hansen en krijg je een uitgebreide instructie over de woning, wifi-code, afval distributie, de boot, apparatuur en ga zo maar door. Voor eventuele vragen gedurende de week kan je ook bij hem terecht. Aangezien hij zelf ook een echte visser is zal hij je de beste stekken ook zeker aanwijzen.

 

- Appartement 1: max 4 personen; 3 slaapkamers 

- Appartement 2: max 6 personen; 3 slaapkamers 

- Appartement 3: max 4 personen; 2 slaapkamers 

- Appartement 4: max 4 personen; 2 slaapkamers 

- Appartement 5: max 5 personen; 3 slaapkamers 

- Appartement 6: max 4 personen; 2 slaapkamers 

 

Prijzen zijn per week en exclusief benzine en op basis van eigen verzorging. Beddengoed, water, electra, wifi en eindschoonmaak zijn inbegrepen.

 

Direct bij de haven is er een overdekte fileerruimte met stromend water en vanzelfsprekend is hier ook de grote vriezer waar de liefhebbers hun gevangen vis na het fileren en portioneren kunnen invriezen. Je kunt hier ook een krabbensafari organiseren. Samen met de lokale krabben vanger ga je de krabbenpot uitzetten en proberen king crab te vangen. Na het ophalen van de krabbenpot wordt een deel van de vangst voor je klaar gemaakt en mag je het lekker oppeuzelen. De kosten hiervoor bedragen 550 NOK per persoon. Dat is natuurlijk een avontuur op zich maar daarnaast is het ook heerlijk om de king crab zelf op te eten. 

 

Naast de perfecte visserij zijn ook de visboten hier van uitzonderlijke kwaliteit. Met ruim 7 meter (!) zijn de aluboten licht en met de 115 pk motoren heb je meer dan voldoende power om de Barentszee met gerust hart te bevaren.

Verder zijn ze standaard voorzien van fishfinder, GPS/plotter, bilgepomp, verlichting, zwemvesten en lichtrakketen. Kortom perfecte visboten waar je met 4 personen nog steeds lekker ruim en comfortabel kan vissen. tevens ga je door de korte vaarafstanden waarschijnlijk niet heel veel benzine verbruiken.

 
- Appartement 1: max 4 pers; 3 slpk + aluboot 7 meter € 2.595,-
- Appartement 2: max 6 pers; 3 slpk + aluboot 7 meter 
                            bij 5 deelnemers;  € 3.345,-
                            bij 6 deelnemers € 3.945,-
- Appartement 3: max 4 pers; 2 slpkmrs + aluboot 7 meter € 2.595,-
- Appartement 4: max 4 pers; 2 slpkmrs + aluboot 7 meter € 2.595,-
- Appartement 5: max 7 pers; 4 slpkmrs + aluboot 7 meter
                            bij 5 deelnemers;  € 3.345,-
                            bij 6 deelnemers € 3.945,-
                            bij 7 deelnemers € 4.495,-
- Appartement 6: max 4 pers; 2 slpkmrs + aluboot 7 meter € 2.595,-
 
- Extra boot 20 voet met 80 PK GPS/ fishfinder € 995,-
- Extra boot 23 voet met 115 PK GPS/ fishfinder € 1215,-

 

  • De dichtstbijzijnde supermarkt en bank zijn te vinden in het 10 km verder op gelegen Honningsvagg.
  • Minimum boeking is 7 dagen.
  • Shads en pilkers zijn eventueel ter plaatse nog te koop.
  • De dichtstbijzijnde luchthaven is Honningsvagg op slechts 10 km. Gasten die hier aankomen worden kosteloos opgehaald. Indien de aanvliegroute via Alta verloopt bedragen de kosten van een retour pick up minimaal 1400 NOK per persoon en is afhankelijk van het aantal personen en in overleg af te stemmen.
  • Hengel en molen te huur voor 800 NOK / week
  • Visoverall te huur 800 NOK / week
  • Ter plaatse dient een verzekering afgesloten te worden voor 700 NOK (70 euro) per week voor de boot 

 

Een gaf kan worden gebruikt tegen betaling van een borg van 400 NOK.  Het tanken vindt plaats met jerrycans van 20 liter tegen reguliere prijzen van het pompstation. Deze kosten dienen aan het einde van de visweek cash te worden voldaan. Ter plaatse dient een verplichte bootverzekering voor 700 NOK (70 euro) te worden voldaan.

 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart