Madeira

Eiland met visverassingen

Madeira

Eiland met visverassingen

 

Op slechts 3,5 uur vliegen ligt dit schitterende ‘bloemeneiland’ op ongeveer 700 kilometer van de Afrikaanse kust. Het eiland kent minder toeristen dan de andere Canarische buurtgenoten en is daarmee ook lieflijker van aard. Daarnaast ligt het ook verder in de oceaan waardoor er een goede en gezonde hoeveelheid vissen rond het eiland hun kostje proberen te  verkrijgen. Wahoo, barracuda, tonijn, skipjack, dorado, witte marlijn, gestreepte marlijn en blauw marlijn maar ook een grote hoeveelheid aan verschillende soorten bodemvissen maken deel uit van het rijke vispallet. 

 

Het vertrek is mogelijk op meerdere dagen in de week en de reis kan volledig worden ingericht naar eigen wensen. Samen met de familie 2 weken er op uit en tussendoor 3 dagen vissen of met de visvrienden even een midweek genieten. Hier kan het!

 

 Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te verblijven.

 

Optie 1 is het Calheta Beach Resort Hotel. Het hotel heeft een 4 sterren classificatie en ligt direct aan de haven. Dus je kunt hier vanuit je slaapkamer zo de boot opstappen en weer terug. Dit hotel is iets minder luxe dan optie 3 maar nog steeds erg prettig en comfortabel. Het heeft een eigen zandstrand en nette, verzorgde kamers maar ook een eigen zwembad, poolbar, gratis stoombad, gratis wifi in openbare ruimtes, fitnessruimte etc. Je hebt de keuze om deze optie te boeken met logies, ontbijt, half en vol pension.

 

Optie 2 is het gloednieuwe en luxe Saccharum Hotel. Dit hotel ligt aan de andere zijde van de haven en hier kijk je vanaf je balkon ook direct op de visboten. Het Saccharum hotel is mooi en luxueus en is in het voorjaar van 2015 geopend. Het heeft een 4 sterren de luxe classificatie en beschikt over alle denkbare faciliteiten als drie zwembaden, poolbar, fitnessruimte, airconditioning, squash, gratis wifi etc. Het hotel heeft 243 kamers en bijna allemaal kijken ze uit over de oceaan. Hier gaat het je aan niets ontbreken.

 

Op deze locatie zijn zon, zee en strand in ruime mate aanwezig en daarmee alle benodigde ingrediënten voor een heerlijke (vis)vakantie. Ter plaatse zijn er ook andere opties om iets te ondernemen zoals snorkelen, duiken, walvissen / dolfijnen excursies, shoppen in de boetiekjes, struinen langs de haven, zeilen, zwemmen, zon bijtanken of het eiland verkennen met een huurauto of scooter. En dat alles natuurlijk naast de lokale restaurants en bars die het geheel erg gezellig maken en de ware vakantiestemming versterken.

 

Voor de visserij bieden we de Boston Whaler Outrage 190. Deze boot is geschikt voor maximaal 4 gasten en richt zich op het light tackle big game vissen. Dan kan dus ook op de marlijn maar even zo goed om te popperen of jiggen. Denk daarbij aan dorado, barracuda, snapper, amberjacks, murene, haaien en roggen. Dit is extreem spectaculair op de lichte materialen die hier aan boord geboden worden. De Mako is in 2015 in gebruik genomen. Hier wordt gebruik gemaakt van volledig nieuw Penn International en Shimano materiaal van 30/50 en 80 lbs. Hier kun je gebruik maken van een vechtharnas om de vis stand up te drillen of de vechtstoel voorop de boot. De boot heeft een 115 PK Mercury Marine motor die je snel en comfortabel naar alle gewenste visplekken brengt.  De Mako biedt hele actieve visserij waarbij je zelf de hoofdrool speelt. Jiggen en popperen of werpen met lures langs bepaalde plekken levert spannende en spectaculaire visserij op. Maar indien gewenst ook op marlijn!

 

Optie 2 is om zelf vanaf het strand en de rosten te gaan vissen. Hier vang je niet de allergrootste exemplaren maar je kunt met je huurauto langs de kust prachtige stekken vinden waar je zowel met kunstaas als natuurlijk aas hele leuke visserij kunt hebben. m zelf ook nog een “hengeltje” uit te kunnen gooien vanaf het strand is het verstandig om een medium tot zware spinhengel van 50 tot 100 gram en een stevige strandhengel van 150 tot 250 gram mee te nemen. Zodoende kun je vissen met kunstaas of dobber langs de pieren en de rotsen op onder andere barracuda (denk aan staaldraad). En ook vanaf de pieren is het mogelijk om met visflappers rog, haai, blue fish etc te vangen.

 

De derde optie is om lekker een dag vrij te nemen en te genieten van het zonnetje en de mooie bezienswaardigheden van het mooie eiland.

 

 

De temperatuur in Madeira is het hele jaar door gematigd met een ruime hoeveelheid aan zon. In de winter tot 16 graden en in de zomer tot 23 graden. Het eiland kenmerkt zich door het milde klimaat en de geringe temperatuurschommelingen en de vele zonuren. Niet te heet en niet te koud en dus ideaal om even een lang weekeinde of weekje zon te pakken op alle momenten in het jaar. De beste periode loopt van mei tm eind oktober.

 

Deze reis kan vanaf verschillende luchthavens worden gestart. Met Ryanair vanaf Weeze (vlakbij Nijmegen) of Brussel Charleroi of met Transavia vanaf Amsterdam of Eindhoven. Deze reis is op maat samen te stellen voor iedere gewenste lengte of groepsgrootte. Lekker met 3 stellen een weekje uitwaaien waarbij de dames op het strand of aan het zwembad van het hotel kunnen  verblijven en de mannen een paar dagen kunnen vissen. Vanzelfsprekend kunnen de dames ook gezellig mee op de boot! Of gewoon met 4 maten een heerlijke week afwisselend vissen.

 

De Mako; per uur € 120,- (minimaal 2,5 uur). Hierbij is de lunch en softdrinks inbegrepen

 

Voor een reis van een week voor 2 personen met 5 visdagen (Mako als prive boot) huurauto, vluchten en logies in het Calheta hotel inclusief lunch bedraagt de vanafprijs € 2.395,- per persoon. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, aantal visdagen, type visserij, beschikbare vluchten en verblijfsvorm.

 

Bekijk de ligging op de kaart