Ljuskon Zweden

Ljuskon Zweden

 

Ljuskon ligt op een schiereiland op slecht 25 kilometer van Norkoping in de St Anna archipel op zo’n 75 kilometer ten noorden van het bekende Vastervik. Hier is de natuur nog ongerept en maak je er onderdeel van uit. Vanuit je vrij gelegen vakantiewoning kijk je uit over het schitterende meer ‘Slatbaken’ waarvandaan je in nog geen 10 minuten door de Trannefjord naar de scherentuinen vaart. Hier is er een reusachtige hoeveelheid aan stekken waar je driftend en werpend terecht kunt. De waterdieptes bieden een immense hoeveelheid aan mogelijkheden. Zowel op dieptes en taluds maar ook aan ondieptes is er een grote hoeveelheid aan interessante visstekken die je in 1 week niet allemaal kunt bevissen! Kortom je gaat tijd te kort komen!

 

Vanaf eind april tm eind oktober wordt er hier gevist op snoek, snoekbaars, baars en zeeforel. De beste snoekperiode loopt van april tm oktober met een piek in het voor- en het najaar. Voor snoekbaars baars is mei tm september perfect met een piek in mei en juni en de zeeforel laat zich het best verschalken in mei en oktober. Deze locatie is ideaal omdat het in een baai ligt zodat je ook met mindere weersomstandigheden over het algemeen altijd wel een beschutte visstek kunt vinden.

 

De visserij is gebaseerd op catch & release. Vanzelfsprekend is een vis voor een diner geen probleem maar over het algemeen zijn hier geen ‘vistoeristen’ die hier hun vriezers volladen. Daarmee is een goede sportvisserij ook voor de lange termijn gewaarborgd. Het is niet toegestaan om te trollen maar de visserij focust op verticalen, werpen, vliegvissen en dood aas visserij. Allemaal productieve manieren die jaarlijks leiden tot de vangsten van meerdere metersnoeken. Het kamprecord staat momenteel op 131 cm. Aangezien het viswater verbonden is met de zee is er geen vergunning nodig om hier te vissen.

 

Verblijf:

Om te verblijven zijn er elk vakantiewoningen beschikbaar in verschillende groottes van 2 tot en met 8 personen.

 

Lilla Flygelhuset

30 m2, maximaal 4 personen, douche/toilet combinatie, woonkamer met kitchenette

1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en 1 slaapbank in woonkamer, maximaal 4 personen, kitchenette, woonkamer met TV, ruim terras met meubilair en vrij uitzicht over het meer op 50 meter van het water. Douche en toilet in aangrenzende ruimte aan woning.

 

Bergåsen

45 m2, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en 1 slaapbank in woonkamer, maximaal 4 personen, douche en toilet in belendende ruimte aan woning, woonkamer met TV, aparte keuken en ruim terras met meubilair inclusief ver uitzicht over het meer. 250 meter van het water.

 

Lindsvepestugan

35 m2, maximaal 4 personen, douche, toilet, woonkamer met kitchenette

1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en 1 slaapbank in woonkamer, maximaal 4 personen, kitchenette, woonkamer met TV, ruim terras met meubilair en schitterend uitzicht over het meer op 75 meter van het water. Douche / toilet en ook toilet in aangrenzende ruimte aan woning.

 

Svartbäcken

50 m2, maximaal 5 personen, inpandig eigen douche / toilet, woonkamer met TV, aparte keuken, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en 1 slaapbank in woonkamer en ruim terras met meubilair en schitterend uitzicht over het meer en op 20 meter van het water. De woning ligt iets achteraf en is daarmee erg rustig en idyllisch gelegen met een eigen klein zandstrand.

 

Tallåsen

65 m2, maximaal 5 personen, inpandig eigen douche / toilet, woonkamer met TV, aparte keuken, 1 slaapkamer met tweepersoonsbedden, 1 slaapkamer met een dubbelbed en 1 slaapkamer met een eenpersoonsbed en ruim terras 250 meter van het meer met meubilair.

 

Birgittastugan

60 m2 + 10 m2 in gastenverblijf, maximaal 5 personen, inpandig eigen douche / toilet, woonkamer met TV, open haard en een apart geplaatst dubbelbed, aparte keuken en ruim terras 250 meter van het meer met meubilair, additionele slaapruimte in naastgelegen gastenverblijf.

 

Utsikten

70 m2 + 6 m2 in gastenverblijf, maximaal 5 personen, inpandig eigen douche / toilet, woonkamer met TV, 2 slaapkamers met elk een dubbelbed, aparte keuken en ruim terras met meubilair 200 meter van het meer, 1 additionele slaapruimte in naastgelegen gastenverblijf.

 

Svinkullen

70 m2 maximaal 5 personen, inpandig douche / toilet, woonkamer met TV, 2 slaapkamers met elk een dubbelbed, 1 slaapkamer met een eenpersoonsbed, aparte keuken en ruim terras 30 meter van het meer. Ruim terras met meubilair en schitterende uitzicht.

 

Sjökullen

60 m2 + 8 m2 in gastenverblijf, maximaal 6 personen, inpandig douche / toilet, woonkamer met TV, 1 slaapkamers met een dubbelbed, 1 slaapkamer met een stapelbed, aparte keuken en terras met meubilair op 250 meter van het meer. In aangrenzende gastenverblijf nog 1 stapelbed beschikbaar.

 

Sjöörn

60 m2 + 8 m2 in gastenverblijf, maximaal 6 personen, inpandig douche / toilet, woonkamer met TV en open haard, 1 slaapkamers met een dubbelbed, 1 slaapkamer met een stapelbed, aparte keuken en terras met meubilair op 250 meter van het meer. In aangrenzende gastenverblijf nog twee eenpersoonsbedden beschikbaar.

 

Klippan

80 m2 + 10 m2 in gastenverblijf, maximaal 6 personen, inpandig douche / toilet, woonkamer met TV en open haard, 2 slaapkamers met elk een dubbelbed, aparte en ruime keuken en terras met meubilair op 250 meter van het meer. In aangrenzende gastenverblijf nog 1 stapelbed beschikbaar. De woning ligt op een klif met een waanzinnig uitzicht over het meer en vrijwel direct aan het water.

 

Er zijn op deze locatie 20 visboten beschikbaar:

- vijf Sandström 4.30 m classic met 20 pk Honda 4 takt, fish finder en auto bilge pomp

- vijftien 4.30 m polyester visboten;

  • 2 x 6 pk Honda
  • 2 x 8 pk Honda
  • 4 x 10 pk Honda 4 takt
  • 10 x Mariner 4 tot 6 pk

 

Deze boten zijn perfect voor de visserij ter plaatse en bieden ruim plek en comfort aan twee vissers en alle materialen per boot. Er zijn meerdere hengelhouders per boot en de benzine voor de boten kan bij de eigenaren gekocht worden per jerrycan. Standaard ontvang je de geplastificeerde waterkaart van de regio zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

 

Het is ook mogelijk om een dag met een gids mee te gaan. Deze heeft zijn eigen boot en de dag neemt 8 uur in beslag. De kosten bedragen 250 euro per persoon (minimaal 2 en maximaal 3 personen). Wil je dit meemaken dan is het raadzaam om dit op voorhand te boeken.

 

Dus wat let je om met je maten te genieten van deze schitterende en natuurlijk omgeving en je tussendoor druk te maken waar je de volgende vis gaat vangen! Hier kan het in het ongerepte Ljuskon wat nog een onontdekte parel is in zuid oost Zweden.

 

Lilla Flygelhuset           825

Bergåsen                     1025

Lindsvepestugan         1175

Svartbäcken                1275

Tallåsen                       1275

Birgittastugan              1275

Utsikten                       1275

Svinkullen                    1535

Sjökullen                      1495

Sjöö                             1495

Klippan                        1535

 

Prijzen zijn in euro per week en inclusief water, elektra, verwarming, belasting en eindschoonmaak (woning bezemschoon en keuken schoon)

Bedlinnen en handdoeken zijn te huur voor € 30,- per persoon.

 

Alle woningen zijn voorzien van de benodigde borden, bestek, mokken, pannen, glazen etc die je nodig hebt. In de keukens zijn verder nog magnetron, koffiezetter, waterkoker, fornuis, oven en koelkast standaard voorzien. De bedden hebben allen een kussen, dekbed en matras. Het enige dat je mee moet nemen zijn bedlinnen, handdoeken en thee- vaatdoeken. Bij de woningen is tuinmeubilair standaard inbegrepen evenals een barbecue. De wisseldag is zaterdag en aankomst na 13 uur en vertrek voor 12 uur.

 

De eerste polyester visboot inclusief motor € 465,-

Elke extra polyester visboot inclusief motor € 565,-

Volledige Sandström visboot met motor € 795,-

Alle prijzen per week en inclusief alle belastingen.

Bekijk de ligging op de kaart