Gambia

Lekker overwinteren in korte broek

Gambia

Lekker overwinteren in korte broek
 
Gambia is zowel een land als een rivier en een van de betere zon en visbestemmingen voor onze winterperiode. Dus als wij hier de schaatsen gaan slijpen gaat in Gambia de korte broek aan. En als je daar dan ook nog eens lekker kunt vissen voor een aantrekkelijke prijs, heb je een heerlijke locatie om mooie tropische en soms ook nog grote vissen te vangen. Voordelig weg in de winter!  Dit is de ideale winterbreak waarbij je ook perfect kunt vissen. Dat kan met je vismaten maar ook eventueel met de partner of familie die kan genieten van de faciliteiten van de hotels, de prachtige Afrikaanse omgeving en de vriendelijke lokale mensen.
 
 
De rivier The Gambia ontspringt in Guinee en stroomt verder door Senegal en mondt uit in zee bij de hoofdstad van Gambia genaamd Banjul. Ondertussen heeft de rivier dan 1125 kilometer afgelegd en is bij de monding ruim 4 kilometer breed geworden. En het is op de scheidslijn tussen zoet en zoutwater bij de monding dat er veel en uitgebreide kreken ontstaan met mangroves die beschutting bieden aan de broedvissen. Maar ook andere obstakels als rotsen en zandbanken maken deze visserij hier zeer interessant. Mede vanwege het feit dat eb en vloed hier voor een flinke stroming zorgen kan je je voorstellen dat zich in deze regio ook grote exemplaren vissen ophouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan barracuda, kapiteinsvis, gitaarrog, stekelrog, catfish, cassave croaker, jack crevalle, pompano, queenfish, tanjurarog en ook de tarpon wordt hier gevangen. Daarnaast kan je ook op open zee (blue water) gericht vissen op dorado, zeilvis, tonijn en haai.
 
Al met al veel soorten rovers van het zoute water die met licht materiaal de nodige actie geven en het een heerlijke winterbreak maken. Gambia ligt op 6 uur vliegen en kent directe verbindingen met onder meer TUI en Corendon. Het land heeft een heerlijk sub tropisch klimaat en kent een regen- en droog seizoen. Het droge seizoen valt van november tm mei precies in onze winterperiode. Mede daardoor is Gambia een geliefde locatie om in onze winter even heerlijk te genieten van de zon, de zee en de visserij.
 
Je kan hier op veel verschillende manieren vissen. 
  1. Strandvissen
  2. Kreekvissen met de boot
  3. Zeevissen voor de monding van de rivier en rond dog island
  4. Blue water (wrak)vissen (jiggen en trollen op groot wild)
  5. Een trip naar Casamances in Senegal (lagere visdruk en grotere exemplaren)
  6. Tijgervissen in het binnenland
  7. En natuurlijk alle combinaties die je zelf wenst
 
Klik hier om onze uitgebreide brochure te lezen.

 

Qua verblijf werken we hier met drie verschillende hotels van drie verschillende niveaus:

 

Budget niveau: Dandimayo

Het is een prima hotel met vriendelijke mensen. Er zijn hier tweepersoonskamers beschikbaar met een kleine woonkamer met TV, koelkast en keuken. Er is een klein terras wat uitkijkt over het zwembad. De slaapkamer beschikt over een twee persoonsbed wat uit elkaar kan worden geschoven en heeft standaard een ventilator en je kan tegen een kleine meerprijs de airco gebruiken. Deze accommodatie is netjes en je kan hier ook lekker eten en een koud biertje krijgen dus voor ons vissers is dit prima.

 

Medium niveau: Mansea Beach hotel

Voor de liefhebbers van iets meer comfort is dit hotel een goede optie. Dit hotel heeft een heerlijk Afrikaans sfeertje. De kamers zijn ruim opgezet en daarbij is er ook een nette badkamer. Het hotel is gunstig gelegen op 5 minuten lopen van het strand en het uitgaanscentrum. Als je het hotel uitloopt waan je je direct in Afrika. Het personeel staat voor je klaar en je kan in de mooie tuin lekker relaxen of een frisse duik nemen in het zwembad.

 

Luxe niveau: Senegambia hotel

Het Senegambia hotel ligt direct aan de SeneGambia strip waar al het nachtleven van Banjul plaats vindt. Maar toch is het rustig en biedt het comfort. Het is een begrip in Gambia, dankzij de prachtige tropische tuin en een perfecte ligging in hartje Kololi. Het beschikt over ruime Afrikaans ingerichte hotelkamers en natuurlijk zijn er verschillende zwembaden om af te koelen. Na het zwemmen droog je op met een cocktail aan de poolbar. Mét uitzicht over zee. In de tuin zit je tussen de exotische vogels en aapjes en waan je je hier in een andere wereld. En als de zon aan de Afrikaanse horizon is verdwenen, zit je met één stap op de Senegambia Strip met alle gezelligheid inbegrepen.

 

Op deze locatie hebben we de beschikking over verschillende boten:

 

  • Een Warrior 165 met 60 PK motor (kreek en zee)
  • Verschillende open panga’s van 6 tot 8 meter met 50 tot 75 PK motoren (kreek)
  • Angler Center Console van ruim 9 meter met 2 x 200 pk motoren, GPS, vele hengelstandaarden, een zonnedek, toilet en biedt ruimte aan maximaal 10 personen (incl. bemanning).

 

Stuk voor stuk boten die het mogelijk maken om met 2 tot aan 6 personen lekker een dag te kunnen vissen. Op de Angler Center Console zijn alle hengels en overige materialen inbegrepen bij het vissen. Maar tegelijkertijd kan je hier ook met een groep van 4 of zelfs 6 vissers ook prima op terecht. Mocht je de kansen meer willen spreiden dan kan je een groep ook over twee kleinere boten verdelen.

 

Het seizoen om te hier vissen loopt van eind oktober tm eind mei. Dit is de droge periode waarbij het weer en de visomstandigheden het beste zijn. Op dit deel van de wereld kan je rond deze tijd lekker weer en temperaturen van 30 tm 35 C verwachten. Korte broek, t-shirt, pet, zonnebril en zonnebrandcrème behoren dan ook tot de standaard uitrusting. vergeet ook niet de zonnebrand, zonnebril en after sun. 

 

Je vliegt in slechts 6 uur van Amsterdam naar Banjul met TUI of Corendon waar je wordt opgehaald door de privé chauffeur. De richtprijs voor een verblijf van 7 dagen met 5 dagen vissen waarvan 2 dagen op open zee, 1 dag in de kreken en 2 dagen vanaf het strand kom je in de middelste categorie hotel inclusief ontbijt uit op een prijs van rond 1395 euro per persoon bij 2 deelnemers. Extra kosten bedragen fooi voor de crew en personeel, lunches en diners. De exacte prijs is afhankelijk van de daadwerkelijke periode en tijd tot aan de begindatum. 

 

Klik hier om onze uitgebreide digitale brochure te lezen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart