Mexico, Puerto Aventuras

Mexico monsters east coast

Mexico, Puerto Aventuras

Mexico monsters east coast
 
Puerto Aventuras heeft de moderne visser veel te bieden. Op een half uur rijden van Playa del Carmen, wat bij de Nederlandse zonaanbidders uiteraard welbekend is, ligt dit prachtige moderne havencomplex. Er zijn rond de haven vele restaurants, winkeltjes, barretjes, een golfbaan en zelfs een dolfinarium te vinden. Ook liggen er op loopafstand van de haven uitgestrekte gele zandstranden waar gebruik van gemaakt kan worden. Het weer is over het algemeen zelfs in de winter uitstekend te noemen. Juli en augustus zijn de warmste maanden maar door de frisse bries is het er praktisch altijd uitstekend uit te houden.
 
Trollen, jiggen en popperen zijn visserij methoden die hier allemaal toegepast worden. Het aantal vissoorten en dus ook de visserij is hier bijzonder divers. In het najaar t/m vroege voorjaar (oktober-februari) is dit een absolute hotspot voor het jiggen op amberjack, snappers, groupers en meer bodembewoners. Op korte afstand varen vanaf de haven bevindt zich namelijk al de dropoff waar het ongeveer 100 meter is en de zee naar een fenomenale diepte van meer dan 600m diep gaat. Het is op precies dit soort drop offs dat deze bodembewoners zich graag ophouden.
 
 
Vanaf maart tm juli kun je hier ook regelmatig zeilvissen tegenkomen, waarop dan ook vaak de focus ligt bij de lokale vissers, maar vergeet ook vooral niet de marlijn, dorado, en zwartvin tonijn die in deze periode ook hun piekmoment hebben. Dat kan zowel trollend met kunstaas of natuurlijk aas maar soms ook zelfs op poppers of stickbaits. Voor de visserij hier geldt dat je voor het jiggen een 100 – 300 grams korte boothengel van 1.8 meter gebruikt met een molen uit de 5 a 6000 serie die snel is in het opdraaien (1 meter per slag minimaal) in combinatie met een 30 kilo dyneema lijn en 80-100 lbs fluo onderlijn. Voor het trollen gebruik je een 20-30 lbs boothengel met dito molen als voor het jiggen en voor het popperen een 2,4 tot 2,7 meter lange popper hengel van 100 tot 150 gram. Je kan hier overigens ook je hengelmateriaal huren en dat kost 30 euro per persoon per dag waarbij verloren gegaan (kunst)aas vergoed dient te worden.
 
Vriend Jack Crevelle, haai (vooral rifhaaien en bullshark) en hele grote barracuda zijn het hele jaar door aanwezig zodat je hier altijd actie mag verwachten. Ook zijn er in de zomermaanden tarpons tot een kilo of 80 te vinden, die overigens niet gemakkelijk te vangen zijn hier. En zelfs een Cubera kan je popper explosief van de oppervlakte pakken. Hoef je alleen nog maar even je vismaten zo gek te krijgen en te boeken!
 
De visdag begint ’s ochtends vroeg en je vertrekt om 7 uur. De visboten bevinden zich op korte loopafstand van de appartementen. Vervolgens ben je 5 of 8 uur (naar eigen wens) op pad om te vissen en keer je rond 12 of 15 uur weer terug aan wal. In verband met de warmte is dit de beste invulling en heb je de namiddag vrij om zelf in te vullen met een bezoek aan een terras, strand of een middagdutje om bij te komen van een dag hard werken. De boot is geschikt om met 3 man tegelijk te vissen. Ga je met 4 man kunnen we een extra boot boeken of je kan om de beurt vissen en een welverdiende pauze nemen en rouleren.
 
De speedjigs variëren in gewicht van 100 tot 250 gram en de betere kleuren zijn zilver, blauw, roze en groen. Dit zijn met name de natuurlijke kleuren dus. Maar vergeet zeker ook niet de glow kleuren. Zorg dat je rond de 15 jigs per persoon meeneemt. Zo af en toe komt het voor dat een haai of ander gespuis dwars door de fluor carbon heen bijt en je de jig kwijt bent. Een alternatief hiervoor is om er een kort stuk (20 cm) staaldraad voor te zetten, maar dat heeft vaak een negatieve invloed op de vangsten. Het meest gebruikte gewicht is 200 gram.
 
Bekijk hier de uitgebreide digitale brochure.
 
 

 

Je verblijft hier in het comfortabele Portobello Grande appartementen complex. Hier beschikken we over 2, 4, 6 en 8 persoons appartementen. De woningen zijn zeer comfortabel, modern en goed ingericht met een complete keuken, woonkamer, luxe badkamer, voorzien van airco, en liggen direct aan de haven. Elke woning heeft een eigen jacuzzi op het terras. Tevens is er een gedeeld zwembad waar het na het vissen prima relaxen is. 

 

Voor het vissen maken we gebruik van een panga van ruim 7 meter lang. Dat is een lichte open boot met een neerklapbaar zonnedak voorzien van een 75 PK motor om comfortabel en snel op de gewenste visstekken te komen. De boot is voorzien van alle benodigde veiligheidsapparatuur en vergunningen. Jeremias Luna is een van de lokale kapiteins en is bekend om zijn goede vangsten en kennis van het lokale water. Hij neemt je mee naar de beste stekken op jacht naar de grote amberjacks, groupers, barracuda’s, zeilvis, tonijn etc en de mooiste herinneringen. Deze stekken liggen op korte afstand tot maximaal 30 minuten varen. Hier is de drop off waar de vissen zich ophouden en waar het water naar grote diepte reikt. Precies op deze rand komen de verschillende zeestromen bij elkaar en is veel voedsel beschikbaar en zijn dus ook de (grote) vissen te vinden.

 

Indien je geen eigen materiaal hebt is het mogelijk om het tegen meerprijs te huren.

 

 

 

De visreis dient zo te worden zoals jij dat wilt. Dus of je nu 5, 10 of 15 dagen wilt gaan dat maakt ons niet uit. De reis wordt op maat gemaakt. Vanaf Cancun waar je landt met het vliegtuig wordt je opgehaald met een privé taxi die je naar je locatie brengt. Als je hier een week verblijft en 5 dagen vist van elk 6 uur, inclusief lunch en softdrinks, taxi, verblijf in een luxe appartement op basis van 2 personen in 1 slaapkamer zijn de vanaf prijzen voor 4 personen 1100 euro pp, bij 3 personen 1350 euro pp en bij 2 personen 1700 euro pp.

 

Let op: dit zijn vanaf- / richtprijzen en de daadwerkelijke prijs kunnen we berekenen als we de verblijfsduur, aantal visdagen en personen weten. Dan maken we graag een vrijblijvende offerte. Bijkomende kosten zijn voor  vluchten, ontbijt en diner en fooi voor de crew (ongeveer 10 a 15 dollar per dag).

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart