Colombia zee

Top aan de Pacific

Colombia zee

Top aan de Pacific
 
Next level popping & jigging
 
Onze locatie bevindt zich in Puntardita, 60 mijl ten noorden van Bahia Solano, aan de westkust van Colombia aan de grote oceaan. Doordat er geen andere vislocaties zijn op dit afgelegen deel van Colombia is de visserij hier nog puur en volledig onontgonnen. Dat geldt zowel voor de offshore als de inshore visserij. Serieuze formaten vissen zijn hier geen uitzondering en als je dan het lijstje aan soorten achter elkaar zet is het niet de vraag of je gaat maar eerder wanneer!
 
Zo ging het er op onze pilottrip aan toe!
 
 
Lees hier het artikel in BEET-magazine van april 2018 door John Smit.
 
Marlijn, zeilvis, tonijn, roosterfish, cubera snappers, sierra, wahoo, tarpon, amberjack, needlefish, snook, tandbaars en nog vele andere groupers en snappers. Al met al een indrukwekkende lijst die je zelden zo compleet krijgt op een zo weinig beviste locatie. Naast de waanzinnige visserij is ook de natuur hier een belangrijke factor die de beleving op deze visreis compleet maakt. Er is een schitterende flora en fauna met een hoop wilde dieren die je op land en in zee tegenkomt. De zee gaat direct over in strand gevolgd door de jungle. Dat staat dus garant voor imposante uitzichten en topvisserij. Een extra attractie zijn de bultrugwalvissen die je hier van juli tot oktober kan aantreffen. Ze zwemmen dan zo dicht onder de kust dat je ze soms vanaf het strand kan zien.
 
Bekijk hier de presentatie over deze visserij tijdens het Raven Fishing Event in november 2020
 
 
Op deze locatie kan je al naar gelang het seizoen iedere vorm van visserij toepassen die allemaal effectief zijn. Vliegvissen, spinnen, popperen, jiggen, trollen met lures of levend aas. Iedere type visserij is denkbaar en levert gave visserij op. Al het basismateriaal is hier reeds aanwezig en je hoeft enkel je eigen terminal tackle als jigs, onderlijnen, swivels, poppers, stickbaits etc mee te nemen. Je hebt hier een ruime keuze aan topmateriaal wat bestaat uit een selectie van het onderstaande:
 
• pe 8 popping/ stickbait outfit
• pe 5-6 popping/stickbait outfit 
• light tackle outfit 
• pe 4-6 jigging outfit
 
Dit materiaal is van goede kwaliteit en bestaat uit onder meer uit Daiwa molens, Black Hole hengels, Shimano hengels, Jjigging World hengels en tevens is er top materiaal voor de visserij op Marlijn beschikbaar. Dit materiaal is standaard inbegrepen bij de visreis! (max 4 personen jigging materiaal) Dus je hoeft hier niet zelf over te beschikken!!! Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om je eigen materiaal mee te nemen. 
 
Kijk hier maar eens:
 
 

 

In Medellin wordt je opgehaald van de luchthaven en naar het comfortabele Diez hotel in de stad zelf gebracht. Deze rit neemt ongeveer 40 minuten in beslag. In directe omgeving van het hotel liggen een paar gezellige bars waar je na aankomst eventueel nog een drankje kan doen. 

 

Na aankomst in Medellin vlieg je de volgende ochtend vroeg door naar Bahia Solano. Daar ligt de boot al op je te wachten en ga je met al je bagage direct naar de  boot en ga je direct vissen. Al vissend ga je op weg naar het privé verblijf Darrien Lodge in Puntardita aan de Panamese grens. Hier staat een zeer comfortabele privé lodge enkel voor onze groep vissers. De lodge ligt aan het strand en bestaat uit acht slaapkamers waarvan twee eenpersoons en 6 tweepersoons met bedden van elk 200 x 120 cm. De kamers zijn voorzien van aironcditioining and prive badkamers per slaapkamer. Dit is een ultiem avontuurlijk verblijf wat ook nog eens zeer comfortabel is. Dit is een verblijf aan de rand van de jungle en het uitzicht en het ligging van deze privé lodge op slechts 8 kilometer van de grens van Panama maakt het super uniek. Maar dat betekent ook dat er ook wel eens een hagedis of ander beest over de veranda of in het restaurant kan rondlopen. Dat is allemaal onderdeel van het avontuur. Daarnaast is de persoonlijke service en de maaltijden een absolute pre op deze locatie. Deze privé lodge wordt alleen gebruikt door onze vissers en ook de vislocaties worden enkel door ons bevist. Het is hier dus nog volledig onaangetast. De eerste popping stekken liggen al op 300 meter (!) van de privé lodge.

 

De laatste dag vaar je al vissend weer terug naar Bahia Solano waar je de laatste nacht verblijft in hotel Balboa. Het 3 sterren hotel Balboa is het beste hotel in deze stad en je verblijft hier op basis van vol pension op de laatste dag in Bahia Solano. Er zijn meerdere tweepersoonskamers beschikbaar met elk een privé badkamer met douche / toilet. je verblijft hier op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Bij de receptie is een kluis aanwezig waar je de waardevolle materialen kan afgeven en gerust kan gaan vissen. Er is wifi en een zwembad waardoor je nog even kan relaxen voor of na het vissen!

 

 

 

Op deze locatie beschikken we over twee perfecte visboten.

 

El Bizcocho & La Sardinata: dit zijn 36 voet custom made center console met 2 x 200 PK Suzuki motoren. Tuna tube en Simrad electronics met chirp sonar, side scan sonar, structuur scan en 4G radar. Er is een special 3.8 meter lang verhoogd popping platform in de boot gebouwd.

 

Deze boten zijn perfect voor het popperen, levend aas vissen en jiggen. De boten zijn uitgerust met een levend aas bun en is geschikt voor maximaal 4 vissers. De kruissnelheid van beide boten is ruim 30 knopen. Het zijn dus hoogwaardige, comfortabele visboten die niets te wensen over laten.

Op deze locatie wordt het gehele jaar door gevist op cuberas, roosterfish, groupers, snappers, tonijn, jack crevelle etc. Er zijn echter wel specifieke seizoenskenmerken die voor de visserij gelden. Januari en februari zijn de twee topmaanden voor de offshore visserij. Daarbij zijn blauwe, zwarte marlijn, 100 lbs + geelvintonijnen, trophy zeilvis en bull dorado de extra targets. In maart en april nemen de aantallen marlijn langzaam af maar is de inshore poppervisserij top. En is dit ook de beste periode voor grote geelvintonijnen. Mei en juni zijn zeilvismaanden aangezien de grote scholen aasvis van het zuiden optrekken en de zeilvissen deze volgen. Meerdere vissen per dag en double en triple hooks up komen dan ook zeker voor. Langzaam trollen met levend aas is in deze periode ook zeer productief voor grote roosterfish en pacifische tarpon. In juli en august wordt het iets koeler qua temperatuur en komt ook de marlijn weer dichter onder de kust en met name de inshore visserij op Cubera Snapper is dan op zijn top. September en oktober staan garant voor grote wahoo, goede inshore visserij en in de offshore visserij komen de blauwe en zwarte marlijn ook al weer voorbij. November en december zijn goede allround maanden met grote scholen dorados, zeilvis, cuberas, jack crevelles en amberjacks leveren een zeer afwisselende visserij. Een zeer gevarieerde visserij al met al.

 

Omdat de hoeveelheid bagage beperkt is tot 10 kilo plus 5 kilo handbagage is het meenemen van een eigen set materiaal onderhevig aan extra kosten. De meerprijs per kilo is rond de 1,5 euro per enkele reis. Dit is bij inchecken bij de lokale vlucht cash te voldoen.

 

Aangezien de locatie enkel per vliegtuig is te bereiken ziet de reis er als volgt uit.

Dag 1: reis naar Medellin. Privé transfer naar hotel en verblijf in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. 
Dag 2: vroege tansfer naar luchthaven en vlucht (45 minuten) naar Bahia Solano. Aan het einde van de ochtend vertrek je direct om te vissen en ga je al vissend naar de prive lodge.
Dag 3: Volle dag vissen conform het overeengekomen aantal dagen.
Na de laatste visdag terug naar Bahia Solano voor laatste nacht hier. De volgende dag transfer naar Medellin en terugvlucht of nog een nacht verblijf in hotel afhankelijk van de beschikbare terugvlucht

 

Belangrijk om te weten is dat Colombia tegenwoordig een veilig land is. De regio Bahia Solano waar deze visreis zich afspeelt is volgens ons eigen kritische ministerie van Buitenlandse Zaken geclassificeerd als geel en dus veilig gebied.

 

De prijzen voor deze complete visreis met 5,5 volle visdagen zijn als volgt:

– 3 personen 4250 euro pp
– 4 personen 3850 euro pp

Meer of meer dagen is ook mogelijk en op aanvraag.

Inbegrepen in deze prijs zijn:

• airport transfer Medellin
• hotel Medellin o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt
• binnenlandse retourvlucht Medellin-Bahia Solano
• verblijf 6 nachten in accommodatie o.b.v. volpension
• 5,5 dagen bootcharter incl. lunch & drankjes*
• consumptie van fris en water en maximaal 5 bier p.p.p.d. tijdens de vistour is inbegrepen. Extra drankjes tegen meerprijs
• visvergunning
• hengel/reel
*korter/langer verblijf/meer of minder visdagen mogelijk

 

Bijkomende kosten

• Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Medellin (800 a 900,- euro pp)
• Verloren of beschadigd hengelmateriaal wordt in rekening gebracht
• Persoonlijke uitgaven Medellin, drankjes en maaltijden
• Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
• Fooi voor de crew
• Bijdrage van € 15,- voor het reisgarantiefonds GGTO + € 25,- boekingskosten

 

Op de binnenlandse vlucht van Medellín naar Bahia Solano is 10 kilo bagage en 5 kilo handbagage per persoon inbegrepen. Extra bagage is beperkt mogelijk en kost 1,5 euro per kilo enkele reis extra. Om deze visreis te ondernemen is het raadzaam om een zonnebril, dunne regenkleding, long sleeve shirts, (werp)handschoenen, dichte schoenen en een viscap mee te nemen.

 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart