Dragso Zweden

Dragso Zweden

 
Op het eiland Dragso, in het zuid westen van Zweden in de scherentuinen direct voor de kust, ligt een van de meest professionele viskampen van heel Zweden. Vlak naast Karlskrona bevindt je je midden in de natuur in een van de best denkbare visgebieden in dit deel van Zweden. Het potentiële visgebied beslaat maar liefst ettelijke vierkante kilometers en met de goed uitgeruste visboten ben je snel en comfortabel ter plaatse. Daarnaast is de visserij hier enkel en alleen op basis van catch & release wat deze plek voor lange termijn en in alle periodes een aantrekkelijke optie maakt.

Deze locatie is geopend vanaf eind maart tm eind november. De meeste vissers komen hier om op snoek te vissen. Dit wordt in het begin van het voorjaar en aan het einde van het najaar met name op de ondiepe wateren uitgevoerd. In deze periode zie je de snoeken je kunstaas gewoon aanvallen wat zeer spectaculaire visserij oplevert. In de periode er tussen vis je in de diepere delen en rondom de eilanden en is er in de opkomende beddingen van vegetatie voldoende actie te vinden.
 
Hier vindt je een leuke beschrijving in 3 artikelen op Totalfishing. Deel 1deel 2 en deel 3
 
 
Qua kunstaas beveelt men het volgende aan op basis van ervaring en dat men er meer op vangt dan op andere kleuren en soorten. De kleuren rood/zwart, blauw/wit en ‘motorolie’. Vanzelfsprekend geldt hier ook dat bij troebel water opvallende kleuren beter werken en bij helder water de natuurlijke kleuren. 

En dan te bedenken dat deze locatie op slechts een kleine 10 uur rijden van Nederland ligt en dus makkelijk en snel te bereiken is. De visserij is hier echt wel anders, je hebt een heel groot gebied tot je beschikking, je zit midden in de scherentuinen en de natuur, je komt hier volledig tot rust.

Andere vissen die je hier kunt vangen zijn zeeforel, kabeljauw, geep, haring, schar en zalm. Voor deze zeesoorten geldt dat deze verder naar het diepere water worden gevangen en dat de kans om deze in de scherentuinen te vangen niet heel groot is. Om hier dus gericht op te vissen moet je verder de zee op maar daarvoor zijn de huurboten niet optimaal. Conclusie: het hoofddoel is snoek!

Karlskrona ligt op 10 minuten rijden en beschikt over een rijk uitgaansleven, supermarkten, restaurants, bars, tankstation etc. Alle zaken die je nodig zou hebben tijdens je verblijf kan je hier vinden. Op het terrein zelf bevindt zich een kleine kiosk / restaurant. Afhankelijk van het seizoen is deze langer geopend.
 
 

 

Er zijn op deze locatie verschillende keuzes om te verblijven:


Standaard

Deze standaard woningen zijn gebouwd in de ouderwetse stijl van boothuizen en liggen op korte afstand van het meer. De woningen bestaan uit een ruimte van 15 m2 met daarin de keuken, koelkast, vriezer, waterkoker, koffiezetter, twee pits fornuis en koud water voorziening. Verder staan er 2 stapelbedden in de ruimte en is er nog een TV aanwezig. Toiletten en douches zijn te gebruiken in het nabij gelegen service gebouw. In totaal kunnen hier 4 personen slapen. Bijkomende schoonmaak- en boekingskosten € 109,-

 


Exclusief

Van deze woningen zijn er 5 beschikbaar. Ten opzichte van de standaard versie heeft deze woning een extra slaapkamer met twee stapelbedden. De woningen zijn 26 m2 en er is een terras bij van 12 m2 met uitzicht op Karlskorna, BBQ en tuinmeubelen. Verder is er een aparte badkamer met douche en toilet. De keuken is ook volledig ingericht en heeft een 4 pits fornuis met oven, koelkast met kleine vriezer, magnetron, koffiezetter en waterkoker en natuurlijk alle benodigdheden als borden, bestek en glaswerk. De woningen liggen op slechts 35 tot 90 meter van het water. Bijkomende schoonmaak- en boekingskosten € 119,-.

 

Luxe

In vergelijk met de ‘Exclusief’ woningen zijn deze woningen luxer ingericht en bieden meer comfort.  Er zijn 10 van deze moderne en comfortabele woningen beschikbaar. De woningen beschikken over 4 + 2 bedden en zijn in totaal 26 m2. In de aparte slaapkamer zijn twee eenpersoonsbedden geplaats waarboven twee uitklapbedden aan de muur zijn gemonteerd. In de woonkamer staat de uitklapbare slaapbank die geschikt is voor 2 personen. Al met al kunnen er 6 personen verblijven. Verder is er een aparte badkamer met douche en toilet. De keuken is ook volledig ingericht en heeft een magnetron en vaatwasser extra en een driepits fornuis met oven. Aan de woning zit een terras met tuinmeubelen en BBQ. Twee van deze woningen zijn geschikt voor gehandicapten met een oprijfaciliteit naar de voordeur en aangepaste badkamer met douche. Je auto kan je naast de woning parkeren. Bijkomende schoonmaak- en boekingskosten € 119,-.

 

Royal

Dit zijn de vijf meest luxe woningen en beiden 36 m2 oppervlakte inclusief vide. In deze vide staan twee eenpersoonsbedden en in de slaapkamer beneden  is er een tweepersoonsbed beschikbaar. In de woonkamer biedt de slaapbank nog eens ruimte aan twee personen. Er is een aparte douche / toilet en deze woning is zeer luxe ingericht en het mooiste wat Dragso te beiden heeft. Bij deze optie kan je ook de 50 PK versie van de Master visboot boeken zodat je visreis volledig af is. De keuken is volledig ingericht met vaatwasser, magnetron, koelkast, vriezer, 4 pits fornuis met oven, koffiezetter, waterkoker en natuurlijk alle benodigde potten, pannen, borden, bestek en glaswerk. Ook het terras met bijbehorend meubilair en BBQ is aanwezig. Bijkomende schoonmaak- en boekingskosten € 149,-.

 

In alle woningen is Wifi beschikbaar en zijn kussens en dekbedden beschikbaar. Bedlinnen is zelf te verzorgen of te huur voor € 15,- per persoon per week. Dit dient op voorhand besteld te worden.

 

Na een dag vissen is het natuurlijk ook bijzonder prettig om te kunnen relaxen in de jacuzzi. Hij is minimaal 37 graden en geschikt voor maximaal 6 personen. Met 63 jetstralen zijn er dus minimaal 10 per persoon. De kosten van de jacuzzi bedragen € 75,- voor een periode van 2 uur. Verder is er ook een sauna beschikbaar .

 
Er zijn op deze locatie ook verschillende boten te huur.
 
NIEUW Master Pro boat!
Als test heeft men nu een Master 500 Pro boot voorzien met een 50 PK motor en een fronttroller. Het is watersnake 65 lbs. Met de fronttroller kan je dus perfect op 1 plek blijven vissen vwaardoor je bepaalde stekken beter kan bevissen. Er is op dit moment slechts 1 model beschikbaar. Dus als je hiervan gebruik wilt maken dien je er snel bij te zijn.
 
Master 500
Deze aluminium boten zijn 5 meter lang en uitgerust met 30 tot 50 PK 4 takt motoren. Daarnaast is er een GPS / fishfinder voorzien en is de boot toegelaten voor maximaal 5 personen. Om comfortabel te vissen adviseren we echter een maximum van drie.

Master 410
Ook dit is een aluminium visboot maar is voorzien van een 25 PK 4 takt motor. Deze boot is het kleinere broertje van de 500 en is 4,3 meter lang. De boot kan optimaal bevist worden door 2 personen. Vanzelfsprekend is hier ook een GPS / fishfinder standaard inbegrepen.

Gidsboot
Voor de liefhebber is het ook mogelijk om een halve of hele dag met een professionele gids te boeken. Hiervoor wordt de Silver Hawk 540 DC gebruikt. Deze boot is perfect door de hoge zit en de 100 PK 4 takt motor waarmee de gids je snel en comfortabel naar de beste visstekken brengt. De gidsboot kan maximaal 4 vissers meenemen. De kosten voor 4 uur bedragen € 450,- en voor 8 uur € 700,-. Voor dit bedrag zijn tevens kunstaas, hengels, molens en lijnen inbegrepen als ook de brandstof. Wil je de gids in je eigen boot meenemen dan kan je deze inhuren voor een bedrag van € 55,- per uur met een minimum van 4 uur
 
 
Er zijn twee mogelijkheden om benzine voor de boten te tanken. Je neemt de tank mee naar het dichtstbijzijnde tankstation (Karlskrona ligt op 3 kilometer afstand) of je vaart naar het 8 minuten verderop gelegen tankstation voor boten. De gidsen ter plaatse wijzen je natuurlijk graag de weg.

De motoren van de boten zijn voorzien van propulse schroeven / propellers. Deze zijn van composiet gemaakt en breken makkelijker dan reguliere aluminium propellers waardoor er (als het goed is) geen schade aan het motorhuis en aandrijfas ontstaan. De bladen van de propellers zijn eenvoudig en voordelig te vervangen voor een bedrag van € 35,- per blad. Dat maakt het allemaal wat dragelijker in het geval van een ongelukje wat nog steeds in een klein hoekje zit natuurlijk. De boten zijn niet standaard verzekert en daarom is het aan te bevelen om een reisverzekering af te sluiten. Verder zijn de boten (behalve de Linder) standaard voorzien van een Lowrance Elite 4 Chirp GPS module. Een fishfinder is niet noodzakelijk aangezien je tussen de eilanden vist.

Viskajak
Naast de boten kan je hier ook viskajaks huren. De Jackson Cuda 14 is in 2012 verkozen tot viskajak van het jaar door ‘Yakangler.com’. De kajak is geschikt voor stroming, zee, grote wateren en de stoel is verstelbaar in hoogte en lengte en beschikt over een roer om extra mee te sturen. Al met al een perfecte kajak voor de visserij ter plaatse en een leuke afwisseling van de reguliere visserij vanuit de boot en ideaal om eens mee kennis te maken als je dit nog niet eerder hebt gedaan. De prijs van de kajak bedraagt € 45,- per dag en is inclusief kajak, trailer, peddel, zwemvest en zeekaart.
 
Voor het varen met de boten is geen vaarvergunning noodzakelijk.
 
 
In samenwerking met Dragso Sportfishing bieden we verschillende pakketten aan:
 
Pakket        Woning           Boot                    Weekend     Week
Basic          Standard         Linder 440 4hp        595         1095
Standard    Standard         Master 500 30hp      720        1390
                   Standard         Master 410 25hp*    690        1315
Exclusive    Exclusive        Master 500 30hp      825        1575
                   Exclusive         Master 410 25hp*    765        1525
Luxury        Luxus               Master 500 30hp     895         1725
                   Luxus               Master 410 25hp*    815         1625
Royal          Royal                Master 500 30hp    1095        2265
                    Royal               Master 410 25hp     1025       2155
Plus+                                   Master 500 +40hp   175 extra  250 extra
 
De meerprijs voor de Master Pro boot met 50 PK en frontroller is € 545,- voor een regulier pakket.
 
Bijkomende schoonmaak- en boekingskosten Standard € 109,-: Exclusive en Luxury € 119,- en Royal € 149,- per woning.
 
Voor een sportvisser met een eigen boot is er natuurlijk niets mooiers dan te gaan vissen met je eigen boot. Dat is hier natuurlijk ook mogelijk en een trailerhelling is ter plaatse voorzien. Let op: het is een ondiep gedeelte en bij laag water kan dit onpraktisch zijn.  Hiervoor zijn de volgende prijzen van toepassing:
 
Package          Cabin              Weekend                 Week
Standard         Standard              525                      870
Exclusive         Exclusive             585                    1040
Luxury              Luxus                  675                    1170
Royal                Royal                  845                    1655
 
In dit pakket is inbegrepen het gebruik van de trailerhelling en het parkeren van trailer en auto.
 
  • Deze tarieven zijn geldig van maart tm 28 mei en 31 augustus tm 26 november. Daartussen gelegen periodes kennen een meerprijs van 10 %.
  • Basic en standard paketten zijn niet beschikbaar van maart tm 5 april en 23 oktober tm 26 november. 
  • Alle pakketten zijn gebaseerd op maximaal 3 personen per woning en boot
  • Meerprijs voor een extra persoon bedraagt € 140,- voor een weekeinde en € 275,- voor een week
  • Alle belastingen zijn inbegrepen
  • Het weekeinde pakket is met aankomst op donderdag en vertrek op zondag
  • Het weekpakket begint en eindigt op zaterdag of zondag
  • Aankomsttijd is na 15.00 uur en vertrektijd is voor 12.00 uur
  • Speciale aanbieding: Kom je van zondag tm donderdag dan krijg je de prijs voor een weekend pakket
 
Het is niet mogelijk om op voorhand een extra boot te reserveren. Eventueel kan dat wanneer bij aankomst blijkt dat er boten niet verhuurd zijn. De kosten daarvoor bedrag dan € 395,- voor een weekend en € 575,- voor een week Master 410. Ben je met 4 of meer personen en wil je twee boten hebben is het raadzaam om twee pakketten / woningen te reserveren.
 
In ieder vispakket is de huur van zwemvesten, anker en geplastificeerde zeekaart inbegrepen. Een driftanker is niet standaard voorzien en daarmee een handig item om zelf mee te nemen. Voor alle zaken is het aan te bevelen om dit op voorhand te boeken.
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart