Egypte Zuid

Het beste van de Rode Zee

Egypte Zuid

Het beste van de Rode Zee
 
VIS SAFARI OF DAGTRIPS 
 
Op slechts 4,5 uur vliegen (!) verblijf je in Hamata. Je hebt hier de mogelijkheid om vanuit je hotel vistrips per dag te ondernemen of je kunt de vissafari boeken! De vissafari wordt uitgevoerd met de moederboot waarbij je overdag gaat trollen en ’s nachts gaat bodem- en/of haai vissen. Je verblijft aan boord van het 22 meter lange moederschip waar je eet en slaapt. Je kunt deze optie ook samen met een of twee snelle bijboten boeken en dan ga je er overdag op uit om te popperen en te jiggen langs de talrijke riffen in het zuiden van Egypte! 
 
 
Dit is een waar avontuur wat je als lang weekeinde kunt boeken maar ook als spannende vissafari van een week naar de mooiste riffen in zuid Egypte. Er kunnen maximaal 8 personen per moederboot mee op safari! Kies je ervoor om vanuit het hotel dagelijks vistrips te ondernemen, dan verblijf je in het Wadi Lahmy Resort Hotel in Hamata. Dit 4 sterren hotel is zeer comfortabel, beschikt over twee eigen zwembaden, stran, duikclub en is volledig ingesteld op de westerse standaarden. Je verblijft hier op basis van all-inclusive in een tweepersoonskamer.
 
In het zuiden van Egypte richting bevinden zich een groot aantal prachtige riffen waar de onderwater flora en fauna welig tiert. De visserij is er super! Je komt er weinig tot geen andere vissers tegen en onder leiding van onze IGFA gecertificeerde kapitein heerst er een catch & release policy mbt het popperen en jiggen. Tevens wordt er niet iedere week op dezelfde visstekken gevist zodat deze gespaard worden.  Je kunt hier trollen of bodemvissen maar dus ook popperen en jiggen. Daarbij vis je op (Dogtooth)tonijn, wahoo, dorado, giant trevally, barracuda, spanish mackarel, etc… Gedurende het gehele jaar is er een goede en afwisselende visserij met voor ieder wat wils. 
 
Wil je de uitgebreide brochure lezen? Klik dan hier

 

Hotel

Je verblijft in het luxe 4 sterren Wadi Lahmy Resort Hotel op basis van een twee persoonskamer. Het verblijf is op basis van all-inclusive wat betekent dat alle maaltijden zijn voorzien evenals frisdranken. Alcoholische dranken zijn tegen meerprijs beschikbaar. De maaltijden worden geserveerd in buffetvorm waarbij er meer dan voldoende keus is en voor ieder wat wils. De kamers zijn ruim en door de tegels heerlijk koel. Verder zijn ze voorzien van grote schuifdeuren, airconditioning en satelliet TV. Handdoeken en bedlinnen zijn vanzelfsprekend voorzien. Het resort beschikt over een eigen duikcentrum en andere (watersport)faciliteiten welke tegen meerprijs ter plaatse te boeken zijn. Verder is er een eigen strand en twee grote buitenzwembaden met in 1 ervan een ingebouwde bar en is er ook een animatieteam voor kinderen. Deze optie is dan ook ideaal om met de familie, partners of meerdere stellen te boeken. Terwijl de vissers overdag met ‘andere dingen’ bezig zijn, kunnen de achtergebleven partners en kinderen zich heerlijk vermaken bij een van de zwembaden, het strand of met het animatieteam.

 

Moederboot

Kies je voor de vissafari dan verblijf je op de rijk uitgeruste 22 meter lange moederboot. De boot beschikt over GPS, fishfinder, generator, marifoon en volledige cartografie van de Rode Zee. De boot beschikt over drie tweepersoonskamers, twee douche / toilet combi’s. Verder staat de gasten een ruim voordek, achterdek, terras en eetruimte bovendeks in de schaduw ter beschikking. Verder is er een TV met DVD, keuken en ze is daarmee perfect voorzien om een vissafari van een week of meer te hosten! Op het ruime schaduwrijke bovendek kun je na een dag hard vissen onder het genot van een drankje heerlijk relaxen en de zon zien ondergaan en de sterren bewonderen. De boot wordt gevaren door een ervaren kapitein die deze wateren goed kent. Mocht de groep uit 7 of 8 personen bestaan wordt er een nog grotere moederboot ingezet waarbij er vier tweepersoonskamers aan boord beschikbaar zijn. Deze boot heeft vanzelfsprekend dezelfde uitrusting als hierboven beschreven. 

 

Voor deze visserij is het wenselijk om je eigen materiaal mee te nemen. Voor het popperen is een hengel van rond de 2.4 meter en een werpgewicht tot 300 gram wenselijk om de gewenste afstanden te kunnen overbruggen tot de riffen. Voor het jiggen is een korte stevige boothengel tot 50 lbs gewenst. Dit in combinatie met een zeer snel indraaiende molen en een stevige dyneema lijn van rond de 30 kilo trekkracht. Als onderlijn een 150 lbs shockleader van 1 a 1,3 meter en gaan met die banaan.

 

UNIEK! Voor vissers die zelf niet over de juiste materialen beschikken hebben we de “Red Sea Fish Box” samengesteld met daarin 4 hengels (30-50 lbs) met goede molens en lijn, onderlijnen, wobblers, etc. Deze materialen zijn volledig afgestemd op het trollen tijdens de vissafari. De Red Sea Fish Box is te huur voor een groep (550 euro) of voor per individu (145 euro).  

 

De moederboot om op te slapen is maar liefst 22 meter en is ruim en comfortabel ingericht. Het beschikt over 3 tweepersoonskamers en een bovendek (met schaduw) waar de maaltijden en drankjes worden genoten. Mocht je ’s avonds nog zin hebben staat het je natuurlijk vrij om nog een hengeltje uit te gooien! Vanzelfsprekend zijn er 2 toiletten en 2 douches aan boord en zijn bedlinnen en handdoeken standaard voorzien. De twee visboten zijn uit 2011 en zijn 9,7 meter lang en zijn beiden voorzien van twee 85  PK motoren. Ze zijn voorzien van alle gewenste (veiligheids)apparatuur en bieden ruimte aan max 4 vissers elk. Ze zijn perfect voor deze visserij uitgericht en bieden door de walk around opbouw maximaal viscomfort. Dit zijn de beste visboten die beschikbaar zijn in dit deel van Egypte!

Let Op! Wij zijn de enige aanbieder die TWEE extra visboten aanbiedt om op de allerbeste plekken dichtbij de riffen te kunnen vissen.

 

Het seizoen loopt eigenlijk het hele jaar door. De temperaturen variëren van 22 graden in december tot ruim 30 graden in juli. Er zijn slechts vijf regendagen per jaar. Het is een perfecte bestemming om even compleet tot rust te komen en je helemaal te richten op de visserij. Volledig verzorgd, super weer en dikke vissen. Wat wil je nog meer? Alle periodes kennen hun eigen bijzonderheden qua visserij maar je kunt hier echt het gehele jaar prima terecht. 

 

Je vliegt vanaf Schiphol met bijvoorbeeld TUI of Transavia direct naar Marsa Alam. Daar wordt je vanzelfsprekend opgehaald en naar de boot of het hotel (afhankelijk van vissafari of dagtrips) gebracht voor de eerste nacht. Je verblijft 6 nachten met volpension aan boord en slaapt in tweepersoonskamers. Je kunt vanaf nu 24/7 vissen totdat je na 6 dagen vissen weer aanlegt in Hamata. De laatste nacht verblijf je in het luxe Wadi Lahmy Resort hotel op basis van all – inclusive om weer even op adem te komen. Beide trips kunnen voor 2 tot 8 vissers worden georganiseerd. Maar let op! Dit is ook een perfecte locatie waar de partner of rest van de famlie mee kan en lekker kan ontspannen aan het strand of aan het zwembad bij het resort of appartement.

 

Afhankelijk van het aantal deelnemers, bootkeuze en periodes is deze reis beschikbaar vanaf 1.595 euro pp exclusief vlucht vanaf Amsterdam. Daarbij is inbegrepen: lokaal transport, eigen visboot met tweepersoonskamers, alle maaltijden, water, laatste avond hotelovernachting, havengelden, lokale belastingen etc. Je verblijft dan 6 nachten aan boord en de laatste nacht in het 4 sterren hotel. Bijkomende kosten zijn ongeveer € 25,- pp visumkosten te voldoen bij aankomst in Egypte, drankjes ter plaatse, vliegticket vanaf 450 euro en fooi voor de crew. Let op: We hebben hier de beschikking over 4 moederboten waardoor we ook voor grotere groepen (hengelsportverenigingen bijv) hier prima een groepsreis kunnen organiseren. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Wil je de uitgebreide brochure lezen? Klik dan hier

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart