Peacock Bass Houseboat jan 26

Aantallen en formaten op de Rio Negro

Peacock Bass Houseboat jan 26

Aantallen en formaten op de Rio Negro
Voor deze visreis werken we samen met Amazon-Angler. Steve Townson, de eigenaar van Amazon Angler, heeft deze visreizen tot in detail geregeld en je bent in de beste handen. Hij is al jaren gespecialiseerd in perfect georganiseerde visreizen naar de verste uithoeken van de Amazone.
 
Deze visreis is opgezet voor vissers die zowel een fantastisch avontuur als comfort waarderen. Je vliegt met een watervliegtuig diep de Amazone jungle in en verblijft op een luxe en comfortabele woonboot. Je vist dan in aug tm sept op de zuidelijke zijrivieren en van okt tm feb op de Rio Negro en noordelijke zijrivieren, op Giant Peacock Bass, Arowana, Traira/Wolfish, Bicuda, Piranha, Jacundá, Matrinxá, Surubim Cats, Redtail en Piraiba. Al met al meer dan genoeg variatie en topvisserij in een meer dan indrukwekkende omgeving.
 
Amazon-Angler's 'Cabeçeiras' Live aboard trip in het Braziliaanse Amazone Regenwoud is een spannende avontuurlijke visreis waarbij er veel op Giant Peacock Bass gevist kan worden.
 
Zo verging het John Smit tijdens zijn pilot sessie:
 
 

Lees HIER het artikel in het BEET magazine.

Deze 'all inclusive' avontuurlijke jungletrip vertrekt vanuit Manaus per watervliegtuig naar een groot woonboot op de zuidelijke visgronden en op de Rio Negro en zijrivieren. Naast grote Peacock Bass kan je er ook andere soorten op kunstaas en vlieg vangen.
 
Deze reis vindt plaats van 22 tm 31 januari 2026. Dit is een van de beste periodes om te vissen op grote Peacock Bass en andere soorten, omdat het waterpeil is gedaald en de vis zich geconcentreerder ophoud en daardoor beter te vangen is. Afhankelijk van de waterstanden zijn hier ook de meervalsoorten te vinden.
 
 • 22 jan vlucht Amsterdam - Manaus en overnachting
 • 23 jan door naar de huisboot per prive charter, lunch en vanaf 14 uur vissen
 • 24 tm 29 jan zes volle dagen vissen vanaf de huisboot
 • 30 jan vlucht terug naar Manaus transfer naar hotel en overnachting
 • 31 januari vlucht naar huis en aankomst 1 februari
De prijs is € 4.750,- euro per persoon.
 
Inclusief:
 • persoonlijke begeleiding van Visreis.nl
 • transfer bij aankomst dag voor de reis en overnachting in hotel in Manaus
 • retourvlucht per watervliegtuig naar de woonboot en terug
 • transfer naar hotel op dag terug naar Manaus
 • overnachting in het hotel en transfer op de laatste dag naar de luchthaven voor de terugreis
 • alle maaltijden en frisdranken op de huisboot en tijdens het vissen
 • wifi sateliet internet aan boord van de huisboot
 • alle belastingen en visvergunningen 
 • dagelijkse wasservice
 • 6+ dagen begeleid vissen met 2 vissers en 1 gids per boot
 • eigen slaapkamer op de huisboot
 • fotoboek na afloop van de reis
 • bijeenkomst om alle details van de reis te bespreken
 • uniek Visreis.nl visshirt
Exclusief:
 • internationale en binnenlandse vluchten van en naar Manaus (anders dan hierboven vermeld)
 • maaltijden en drankjes in Manaus
 • fooien 300 USD
 • geïmporteerde sterke drank en wijn
 • vismateriaal, hengels, reels, kunstaas, jigs etc
 • lokale 'belasting' op het vissen van ongeveer $50 (te betalen bij aankomst aan de gastheer)
 • visum
N.B. Europese, Amerikaanse, Canadese, Australische en Japanse burgers hebben GEEN visum nodig om Brazilië binnen te komen.
 
Deze reis kent een minimum en maximum van 7 vissers! Let op je kan slechts beperkt bagage meenemen door de lokale charter die gebruikt wordt. Het gewicht bedraagt maximaal  20 kilo per persoon. Er is geen mogelijkheid extra bagage ruimte bij te boeken.Een complete en uitgebreide lijst van uitrusting, kleding en uitrusting zal worden verstrekt zodra de reservering en aanbetaling zijn gedaan.
 
De kosten van deze reis bedragen € 4.550,- per persoon voor 10 dagen, 9 nachten met 6 + visdagen. Deze kosten zijn gebaseerd op elke visser met een eigen hut en badkamer en vissen met een partner of een andere solo-geboekte visser. Op deze reis kunnen ook internationale gasten boeken waardoor de voertaal hoogstwaarschijnlijk Engels gaat zijn.
 
 
 
De zijrivieren in het zuidelijk gebied en in het noordelijk gebied van de Rio Negro hebben lagune na lagune, gevuld met hard vechtende Peacock Bass (Cichla pinima in het zuiden en Cichla temensis in het noorden) die respectievelijk 24 pond en 30 pond kunnen bereiken. De vis houdt zich op onder  omgevallen bomen en stronken, drop offs, zandstranden, maar ook in de structuren van de enorme lagunes en rivierkrommingen.
 
Peacock bass vissers zullen je bevestigen dat als je eenmaal een grote Peacock bass op oppervlakte kunstaas hebt gehaakt, je voor het leven verslaafd bent! Er is niets spannender en opwindender dan die grote vis te zien op je propbait, spook of ander oppervlakteaas te zien klappen. De aanbeet is niets minder dan ontzagwekkend, luid, agressief, snel, woest en schokkend in één.
 
Peacock bass zijn liefhebers van structuur, hoewel paaiende vissen vaak met hun jongen het vlakke oppervlak van een rustige lagune opzoeken. Als ze een aas niet willen eten, dan willen ze het doden met explosieve slagen en dat is niet overdreven. Het aas moet snel worden gevist hier in de Amazone. Niets zwemt langzaam in de Amazone en blijft lang in leven.
 
In het regenseizoen stijgt het water ongelooflijk hard. Een rivier die in het droge seizoen slechts 100 meter breed is binnen haar oevers, kan in het regenseizoen 20 of meer kilometers breed zijn, tot ver in de overstroomde jungle. Vissen in die periode is als het vinden van een naald in een hooiberg, omdat de roofdieren de aasvissen ver terug in de jungle hebben gevolgd. Zodra de regens stoppen en de niveaus zich terugtrekken uit de jungle en naar de rivieroevers, is dit de beste tijd om deze prachtige tegenstanders te vangen.
 
Belangrijke structuren waar Peacock bass graag vertoeven zijn ingangen naar lagunes, hoeken van stranden en bomen, schouders tussen een oever en een eiland, drop offs, boomstronken en hele omgevallen bomen, drop-offs en zandbanken. Het beste oppervlakteaas om te gebruiken zijn Klures propbaits of vergelijkbare propbaits, poppers, "walk-the-dog" stickbaits zoals Spooks en ander sigaarvormig kunstaas. Het beste sub-surface kunstaas zijn loodkop jigs, minnow-stijl aas zoals Rapala X raps, Yozuri Crystal Minnows, Cotton Cordell of vergelijkbaar. Met bucktail jigs met verlengde staarten kun je meer dan 150 vissen per dag vangen, hoewel de meeste kleiner zullen zijn dan bij gebruik van de grotere aassoorten. Vliegvissen is hier een geweldige manier van vissen in de juiste omstandigheden, bij zandstranden, in lagunes en in de vele riviersystemen. Met grote, flitsende streamervliegen en poppers kun je per dag veel Peacocks vangen.
 
We vangen ook andere soorten die het voor de Peacock bass bedoelde kunstaas aanvallen. Allemaal grote sportvissen op hun eigen manier, elk heeft zijn plaats in onze visagenda. De meeste kunnen worden gevangen met het gebruikelijke kunstaas voor Peacock Bass, maar veel vissers houden van de afwisseling die deze geweldige vissen bieden, dus nemen ze vaak een paar verschillende soorten kunstaas mee in hun kunstaasbox om ze te vangen.
 
Arowana/Monkey Fish, vanwege zijn springvermogen en het eten van vogels, spinnen en andere insecten in de hogere takken van onderwaterbomen. Ze zijn een geweldige sport voor medium tackle en kunnen meer dan 12 pond wegen. Ze pakken stickbaits, jigs, minnow en vliegen.
Traira/wolfvissen zijn meestal te vinden aan de achterkant van lagunes of in zuurstofarm water. Ze nemen graag spooks en andere stickbaits en zijn dol op jigs, vliegen, minnows enz. Ze wegen maximaal rond de 7 pond.
 
Bicuda is een soort in snelstromend water die hier tot 10 pond kan groeien, maar gemiddeld 2-3 pond. Deze lange snoekachtige vissen zijn bliksemsnel en acrobatisch en slaan op de meeste soorten topwater en klein subsurface kunstaas, jigs en vliegen.
 
Jacunda is een van de mooiste vissen in de Amazone en jammer dat ze niet groter worden. Met een gewicht van 2 tot 2,5 pond pakken ze het meeste kleine kunstaas, vliegen en jigs. Dan zijn er nog de altijd aanwezige Piranha's, die alles wat klein of groot genoeg is opeten! Elke jig, zacht plastic of houten kunstaas kan op elk moment 'Piranhavized' worden. Ze zijn een echte lastpak. Mijn advies aan vlieg en jigkoppen, ga voor eenvoudig, geen ingewikkelde ontwerpen, of je gaat veel geld uitgeven aan nieuwe!
 
Surubim/Shovelnose Cats zijn ook geweldig op kunstaas, vaak nemen ze jigs, kleine minnow baits en vliegen en zijn een geduchte tegenstander. In het Rio Negro Basin worden ze tot meer dan 30 pond zwaar en kunnen ze worden gezien op zandstranden onder water en in lagunes die langzaam voorbij zwemmen. En natuurlijk hebben we grotere meervalsoorten voor degenen die in de schaduw willen chillen met een koud drankje en wachten op een ervaring op de reel.
 
Redtails en Piraiba zitten hier in de diepere gaten en geulen. Dit is een geweldige trip voor wie niet alleen geweldig wil vissen met kunstaas op de hardst vechtende zoetwatervis ter wereld, maar ook veel comfort wil aan het eind van de dag en tijdens de nacht.
 
Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 
De grote woonboot is volledig gerenoveerd, met individuele hutten voor elke visser (elke kamer heeft een stapelbed als je de kamer liever  wilt delen, met het onderste bed als een klein tweepersoonsbed), een eetkamer, een open bovendek terras voor opscheppen en cocktails en een volledig bemande keuken. Elke hut heeft een eigen badkamer met warm en koud water om te douchen.
 
Bieren, frisdranken, sommige lokale likeuren en andere dranken zijn altijd ijskoud, en heerlijke maaltijden worden bereid door de koks. Dit is de perfecte visreis voor koppels, families, partners of zelfs solo vissers.
 
Alle hutten en de eetzaal zijn volledig voorzien van airconditioning. Er kunnen maximaal 8 vissers mee op deze trip.
 
De visboten zijn 17ft skiffs met verhoogde dekken en visstoelen indien nodig, 30 PK motoren en elektrische trolling motor. Elke boot heeft een ijsbox gevuld met ijs en drankjes naar keuze. Twee vissers delen een boot met een gids. Deze boten zijn licht en kunnen gemakkelijk worden gedragen en gesleept in lagunes en meren indien nodig.
 
Al met al is dit de juiste uitrusting die van deze vistocht een onvergetelijke ervaring zal maken. Een lijst met aanbevolen uitrusting zal bij uw reisdocumenten worden verstrekt, maar verwacht stevige jerkbait hengels, sterke boothengels en dito reels en lijnen om deze vissen te weerstaan. En ook een goede selectie van oppervlakte kunstaas, jerks/stickbaits, bucktails, pluggen, jigs, supersterke haken en leaders.
 
Je dient je eigen uitrusting mee te nemen op deze visreis. Het is niet mogelijk ter plaatse materiaal te huren of te kopen. Verder geldt er een strikte bagagelimiet van 15 kilo op de binnenlandse vlucht per watervliegtuig.
 
Reisplan
 
 • 22 jan vlucht Amsterdam - Manaus en overnachting
 • 23 jan door naar de huisboot per prive charter, lunch en vanaf 14 uur vissen
 • 24 tm 29 jan zes volle dagen vissen vanaf de huisboot
 • 30 jan vlucht terug naar Manaus transfer naar hotel en overnachting
 • 31 januari vlucht naar huis en aankomst 1 februari
De prijs is € 4.750,- euro per persoon.
 
Inclusief:
 • persoonlijke begeleiding van Visreis.nl
 • transfer bij aankomst dag voor de reis en overnachting in hotel in Manaus
 • retourvlucht per watervliegtuig naar de woonboot en terug
 • transfer naar hotel op dag terug naar Manaus
 • overnachting in het hotel en transfer op de laatste dag naar de luchthaven voor de terugreis 
 • alle maaltijden en dranken op de huisboot en tijdens het vissen
 • wifi sateliet internet aan boord van de huisboot
 • alle belastingen en visvergunningen
 • dagelijkse wasservice
 • 6+ dagen begeleid vissen met 2 vissers en 1 gids per boot
 • eigen slaapkamer op de huisboot
 • fotoboek na afloop van de reis
 • bijeenkomst om alle details van de reis te bespreken
 • uniek Visreis.nl visshirt

Exclusief:

 • internationale en binnenlandse vluchten van en naar Manaus (anders dan hierboven vermeld), 
 • maaltijden en drankjes in Manaus, 
 • fooien 300 USD, 
 • geïmporteerde sterke drank en wijn, 
 • vismateriaal, hengels, reels, kunstaas, jigs etc.
 • lokale 'belasting' op het vissen van ongeveer $50 (te betalen bij aankomst aan de gastheer)
 • visum
N.B. Europese, Amerikaanse, Canadese, Australische en Japanse burgers hebben GEEN visum nodig om Brazilië binnen te komen.
 
Deze reis kent een minimum en maximum van 7 vissers! Let op je kan slechts beperkt bagage meenemen door de lokale charter die gebruikt wordt. Het gewicht bedraagt maximaal  20 kilo per persoon. Er is geen mogelijkheid extra bagage ruimte bij te boeken.Een complete en uitgebreide lijst van uitrusting, kleding en uitrusting zal worden verstrekt zodra de reservering en aanbetaling zijn gedaan.

De kosten van deze reis bedragen € 4.550,- per persoon voor 10 dagen, 9 nachten met 6 + visdagen. Deze kosten zijn gebaseerd op elke visser met een eigen hut en badkamer en vissen met een partner of een andere solo-geboekte visser. 

Voor fooien moet je rekening houden met USD 150 voor de visgids en USD 150 voor het bootpersoneel per visser. Prijzen zijn indicatief en kunnen onderhevig zijn aan valuta en seizoensgebonden variaties. Betalingsvoorwaarden: 50% als aanbetaling bij boeking, 50% te betalen 90 dagen voor aankomst in Brazilië. Neem contact op met uw lokale arts voor eventuele noodzakelijke medicijnen of vaccinaties.

Natuurlijk verzorgen wij ook graag de internationale vluchten voor u. Alle visreizen naar de Amazone zijn een waar visavontuur. Ondanks jarenlange ervaring en een gedegen organisatie van de reizen kan het altijd gebeuren dat er op deze expedities dingen gebeuren die niet in het reguliere draaiboek staan. Deelnemers aan deze visreis moeten zich dan ook realiseren dat de reis in uitzonderlijke gevallen niet geheel volgens plan kan verlopen en dat een zekere flexibiliteit gewenst kan zijn.

Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart