NEDERLAND ULTIMATE FISHING EXPERIENCE

NEDERLAND ULTIMATE FISHING EXPERIENCE

 
The Ultimate Dutch Fishing Experience (UFX) is de groep van 4 top visgidsen in Nederland. Zij nemen hun werk en jouw visreis zeer serieus. Ze zijn professionals en gidsen op fulltime basis. Als UFX visgids zullen zij er altijd naar streven om hun gasten de best mogelijke viservaring te geven. Dat doen ze door hun kennis, ervaring en passie met jullie als klant te delen. Uitstekende service en eersteklas boten en een top uitrusting vormen de basis van deze ervaring. Hun doel is dat u vist en vangt als een pro.
 
 
Deze vijf topgidsen bestrijken heel Nederland. We hebben vijf regio's gedefinieerd waar je in heel Nederland kunt gaan vissen:
 
1. Hollandse Rivier Delta en Biesbosch
2. De rivieren van Nederland
3. Friesland
4. Regio Amsterdam
5. Veluwe- / Randmeren
 
Het is dus aan jou om te beslissen waar je wilt gaan vissen. Wil je twee dagen per regio vissen in "heel Nederland" of wil je een week lang op één plaats vissen op een specifieke soort of formaat vis? Alles is mogelijk van 1 tot 15 gasten per dag. Deze optie is dus ook uitermate geschikt voor zakelijke of incentive reizen.
 
NEDERLANDSE RIVIERDELTA EN BIESBOSCH
 
In het zuidwesten van Nederland ligt een van de meest interessante visbestemmingen die je maar kunt bedenken: de Hollandse Delta en Nationaal Park de Biesbosch. Hier komen de rivieren de Maas en de Waal samen op hun weg naar de Noordzee, waarmee een prachtig visgebied ontstaat. Deze getijdenwateren worden beheerst door roofvissen die zich tegoed doen aan grote scholen aasvis. Snoek, snoekbaars en baars zijn de belangrijkste doelsoorten. Maar ook roofblei en soms zelfs meerval worden hier gevangen.
 
De Biesbosch is een Nationaal Park met bevers, hooglandrunderen en een enorme verscheidenheid aan watervogels die goed gedijen in dit dynamische en brakke ecosysteem. Je vist in indrukwekkende wateren, ontstaan door de elementen. Het zien van de talloze rivierinhammen, eilanden, schiereilanden, meren en kreken is een ervaring op zich. De ondiepten vormen een kraamkamer voor allerlei vissoorten, die vervolgens grote rovers aantrekken.
 
De Biesbosch is omgeven door geweldige visgronden. In het zuiden ligt de Amer, eigenlijk het verlengde van de Maas, met talloze prachtige visstekken. Onze gidsen vissen ook graag op de Nieuwe Merwede, het verlengde van de Waal, ten noorden van het Nationaal Park. Ten westen van de Biesbosch komt u in het Hollands Diep: een werkelijk intimiderend waterlichaam. Het Hollands Diep is, meer nog dan de hierboven genoemde wateren, beroemd om de grote roofvissen: snoek, snoekbaars, baars, roofblei en meerval.
 
'Overweldigend' is waarschijnlijk het juiste woord om dit visgebied te omschrijven. Het is gemakkelijk om te verdwalen, laat staan dat je weet waar en hoe je moet vissen als je niet bekend bent met dit gebied. Gelukkig weten onze visgidsen hoe de vissen migreren en op welk aas ze op een bepaald moment reageren.
 
DE RIVIEREN VAN NEDERLAND
 
In het oosten en zuiden van Nederland, dicht bij de Duitse en Belgische grens, vind je een netwerk van rivieren, elk met een eigen karakter. Er is echter één ding dat al deze grensrivieren gemeen hebben. Ze herbergen de machtigste zoetwaterroofdieren. Riviervissen danken hun kracht aan het (snel)stromende water waar ze dag in dag uit tegenaan zwemmen. Natuurlijk vind je er typische riviervissen als snoekbaars en roofblei. Maar ook snoek, baars en meerval zijn hier vaste en overvloedige bewoners. En de UFX-gidsen weten ze te vinden.
 
De majestueuze rivier de Maas is de enige echte regenrivier in Nederland. Meestal is de stroming traag of matig, waardoor het een vriendelijke en makkelijke rivier is om te bevissen. Mocht het waterpeil stijgen en de stroming te sterk zijn om de rivier te bevissen (meestal in de winter), dan zijn er tal van aangrenzende grindgaten, havens en kanalen die een toevluchtsoord vormen voor zowel vis als visser. Alle roofvissen zijn goed vertegenwoordigd op de Maas en aangesloten wateren.
 
De IJssel is minder breed dan de Maas, maar ze is niet minder indrukwekkend. Kenmerkend voor deze rivier zijn de vele kribben die de stroming begeleiden. Deze kribben vormen interessante visstekken. Niet in de laatste plaats door de stroomnaden stroomafwaarts van de punt van elke krib. Hier ligt snoekbaars op de bodem te loeren. Baars, snoek en meerval jagen in de middelste waterlaag en roofblei heerst aan de oppervlakte. Langs de IJssel zijn er veel interessante grindgaten en andere uitstekende viswateren.
 
En de grootste en sterkste rivier van allemaal: De Waal. Alles aan deze rivier is groot, om niet te zeggen intimiderend. De gigantische waterafvoer is onvoorstelbaar. Maar wees er zeker van dat onze visgidsen de 'sweet spots' weten te vinden. De gebieden tussen de kribben, bijvoorbeeld, zijn fantastisch om comfortabel te vissen. Ook de stroomnaad stroomafwaarts van elke krib is een hotspot die veel vis oplevert. Hier jagen grote snoekbaarzen op aasvis op de bodem. Roofblei jaagt aan de oppervlakte en alle andere rovers kun je overal verwachten. Net als de Rijn en de IJssel wordt deze rivier gevoed door zowel regen- als smeltwater.
 
Onze gidsen bezoeken ook graag de kunstmatige kanalen die verschillende rivieren met elkaar verbinden: Maas-Waalkanaal en het Pannerdens Kanaal. Dit lijkt een moeilijke plek om te vissen vanwege hun rechtlijnigheid, maar ze weten waar de hotspots zijn.
 
De Lek en de Neder-Rijn zijn in feite dezelfde rivier, die van oost naar west stroomt. Ze zijn gemakkelijk te bevissen en gevuld met veel snoekbaarzen van goed formaat en (grote!) baars. Last but not least is de Dordtse Kil. Dit is een kleine, maar super uitdagende rivier vanwege de snelle stroming en het drukke scheepvaartverkeer. Een uitstekende bestemming voor grote snoekbaarzen, maar niet voor beginnelingen!
 
FRIESLAND
 
In het noorden van Nederland ligt de provincie Friesland, vaak aangeduid als 'de snoekprovincie'. Maar de laatste jaren wordt er steeds meer snoekbaars gevangen in dit gebied. Het vissen is hier anders dan op de andere bestemmingen die UFX aanbiedt, vanwege de bescheiden diepte van dit doolhof van waterwegen. Vissen op snoekbaars en baars met shads is gewoon veel makkelijker wanneer het water slechts 2 meter diep is, in plaats van 4 tot maar liefst 8 meter.
 
Met meer dan 38.000 hectare water is het onmogelijk om ook maar een fractie van dit immense gebied in één dag af te leggen. Friesland is één gigantisch netwerk van meren, kanalen en andere waterwegen die ontworpen lijken te zijn voor de sportvisserij. Bijna al deze wateren zijn met elkaar verbonden, en we zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze lokale UFX-gids zijn weg in dit fascinerende doolhof als de beste kent.
 
Dankzij de grote verscheidenheid aan watertypes is er altijd wel een geschikte plek om te vissen. De grote meren zoals het Sneekermeer en het Tjeukemeer, beide zo'n 1,5 tot 2 meter diep, zijn absolute toppers voor zowel snoekbaars als snoek. Op harde zandplaten en mosselbanken vind je scholen baars. Geen 50 cm+ monsters zoals je op de rivieren kunt verwachten, maar de aantallen maken dat zeker goed. Aangrenzende kanalen, zoals het Prinses Margriet Kanaal, zijn tot 6 meter diep en bieden goede mogelijkheden voor snoekbaars. En, eerlijk is eerlijk, je kunt gerust zeggen dat je elk van de drie roofvissen op een bepaalde plek kunt vangen. Friese snoek, baars en snoekbaars mengen zich graag.
 
Steden en dorpen vormen ook het decor voor geweldige visavonturen. Vaarwegen vol roofvis lopen door talloze prachtige plaatsen, van Lemmer tot Leeuwarden. Vissen is hier zowel een avontuur als een prachtige toeristische attractie tegelijk.
 
In Friesland zijn niet alleen de aantallen snoeken, snoekbaarzen en baarzen interessant, maar ook de grootte is het vermelden waard. Snoeken van meer dan een meter zijn heel gewoon en er is altijd een goede kans om een snoekbaars van meer dan 70 en zelfs 80 cm te vangen. Vooral voor wie nieuw is in het roofvissen en toch een grote vis wil vangen, is Friesland de perfecte plek om te beginnen. Tegelijkertijd wordt de provincie niet voor niets dagelijks bezocht door topvissers. Het vissen is hier gewoon “top of the bill”.
 
REGIO AMSTERDAM
 
Amsterdam wordt vaak "Snoekbaarshoofdstad van de wereld" genoemd, evenals "Zanderdam" vanwege de verbazingwekkende voorraden snoekbaars. Terecht. Maar er is meer, veel meer. Zowel de historische binnenstad als de omringende wateren herbergen een gezond en uitdagend roofvisbestand. Nu het water schoner wordt, floreren snoek en baars als nooit tevoren. Ook kunnen, als je geluk hebt, roofblei en bot (en zelfs af en toe een meerval) worden gevangen.
 
De sky is the limit als het gaat om de vraag waar en hoe je wilt vissen. Een van de meest verbazingwekkende dingen om te doen is vissen in de wateren van de beroemde kanaalgordel: een UNESCO werelderfgoed. U zult versteld staan van de grootte van de snoekbaars, baars en snoek die in de grachten en de Amstel heersen. Het bijzondere van de binnenstad van onze hoofdstad is dat je hier zelfs met de meeste wind kunt vissen, omdat de bebouwing veel bescherming biedt.
 
Aan de achterkant van het Centraal Station ligt de IJ-rivier. Dit is een groot, diep en mystiek waterlichaam met één van de beste snoekbaarsbestanden ter wereld. De vele diepteverschillen maken het IJ tot een zeer veelzijdig water waar het hele jaar door geweldig gevist kan worden. Onze visgidsen kennen dit water als geen ander. Zo ben je er zeker van dat je geen tijd verliest met zoeken, en kan je meteen beginnen met vissen op de beste stekken.
 
Als het op snoek aankomt, is Amsterdam misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland. Zowel op het IJ als in de aangrenzende wateren zit een gezond bestand aan snoek van vaak meer dan een meter lang. En we weten waar we deze rakkers kunnen vinden.
 
Het Noordzeekanaal, 25 km lang en bij uitstek geschikt voor het vissen op snoekbaars, loopt van het IJ tot aan de zeesluis van IJmuiden. Ten westen van het IJ liggen nog vele andere interessante wateren te wachten om bevist te worden door fanatieke sportvissers zoals jij.
 
De meeste snoekbaarzen zijn tussen 45 en 65 cm, maar exemplaren van meer dan 70 en zelfs 80 cm worden vrij regelmatig gevangen. Een typische baars meet tussen 25 en 40 cm en het vangen van een baarszilla van 50 cm+ is altijd mogelijk. Snoeken zijn natuurlijk minder talrijk dan baars en snoekbaars, maar hun grootte maakt dat ruimschoots goed. Gemiddeld meet de Amsterdamse snoek zo'n 70 cm, en het is opvallend hoeveel er wel boven de meter komen. Elk jaar worden hier snoeken van meer dan 120 cm gevangen.
 
Alle wateren in en rond Amsterdam zijn met elkaar verbonden en herbergen een indrukwekkend aantal vissen waar het hele jaar door op gevist kan worden. Wij weten waar we moeten zijn en hoe we op elk moment moeten vissen, zodat jij verzekerd bent van de best mogelijke viservaring.
 

VELUWE- / RANDMEREN

Deze meren staan bekend om de enorme snoeken die er regelmatig gevangen worden. Op deze kristalheldere meren ligt de nadruk op het vangen van grote snoeken met groot kunstaas. Je armen eraf werpen met grote softbaits, harde gevechten en bloedende knokkels: Dit is roofvissen op z'n best!

De Veluwe- / randmeren, dicht bij Amsterdam, zijn de ultieme bestemming voor trophy snoek in Nederland. Deze habitat voldoet aan alle eisen op het gebied van vegetatie, voedsel en helderheid om een gezonde populatie snoeken te garanderen. Er is geen watersysteem in Nederland waar je een betere kans hebt om een snoek van 100 cm of meer te vangen.

De beste periode om op de Veluwe- / randmeren te vissen is van maart tot november, met juni en oktober als topmaanden.

 
 
In elke regio hebben we mooie en comfortabele accommodaties voor je geselecteerd om te verblijven en te genieten van de Nederlandse gastvrijheid
 
Postillion hotel Dordrecht
Dit comfortabele en moderne hotel ligt in het zuidwesten van Nederland en op slechts een paar kilometer van de Biesboschdelta en de Dordste Kil. Het is een perfecte en comfortabele plek om te verblijven en biedt alle diensten die je nodig hebt zoals een kwaliteitsrestaurant, parkeergelegenheid, buitenterras etc. En 's avonds is het maar een klein stukje rijden naar het oude centrum van Dordrecht met gezellige barretjes en andere leuke restaurants. Het is een perfecte en kwalitatief goede plek om te verblijven.
 
Hotel de Brabantse Biesbosch
Dit kleine hotel ligt in Werkendam, midden in het nationale natuurpark de Biesbosch. Het is een heerlijke plek voor rustzoekers. Het heeft een comfortabele en familiaire sfeer. Het heeft ook een eigen restaurant waar eenvoudige maar smakelijke gerechten worden geserveerd. De ruime hotelkamers kijken uit over Nationaal Park de Biesbosch en beschikken over een eigen badkamer met douche, Wi-Fi, haardroger, televisie en telefoon. Verder zijn de kamers comfortabel ingericht met een bureau en een zithoek. Het hotel ligt vlak naast een haven waar de visgids je kan ophalen.
 
Hotel Trusten
Aan de oever van het Hollands Diep en in het mooie stadje Willemstad ligt dit hotel op drie minuten lopen van de plaatselijke haven. Hier wordt je opgehaald door de visgids. Het hotel beschikt over 7 moderne kamers en heeft een eigen restaurant Restobar Cuarto Ocho en het biedt speciale Spaanse gerechten die worden geserveerd met echte zuidelijke passie en nog belangrijker, geweldige smaak. Het biedt een parkeerservice en gratis WiFi in alle ruimtes. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen TV met satellietzenders, een waterkoker, een douche, een haardroger en een bureau. De hotelkamers hebben een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Er wordt elke ochtend een continentaal ontbijt geserveerd.
 
Woonboot in Amsterdam
Uniek. Verblijf op een woonboot! Dit is een woonbootappartement in jaren '50-stijl met 2 slaapkamers en een terras. Het biedt ruimte aan maximaal 4 personen in 1 tweepersoonsbed en 1 stapelbed. De badkamer heeft een mooie regendouche, wastafel en toilet. Dankzij de vloerverwarming zul je nooit koude voeten hebben. In de woonkamer waan je je terug in de goede oude tijd, dankzij het retro behang, de vintage meubels en zelfs een echte platenspeler.
In de keuken is er een koelkast met vriesvak en een gootsteen - ook in retrostijl. Vanwege lokale regelgeving mogen we helaas geen kookgelegenheid aanbieden. Echter, met zoveel heerlijke restaurants op loopafstand, wordt dit over het algemeen niet als een probleem ervaren door onze gasten. Vanuit de keuken heb je toegang tot de badkamer, smaakvol ingericht met twee patrijspoorten en een comfortabele regendouche, wastafel en toilet. Voor het dek heeft u een eigen terrasje waar u kunt genieten van een drankje of een rokertje. De ligging aan de oostkant van de stad is erg handig voor reizigers die van een rustige nachtrust houden en veel ruimte om zich heen hebben. Met de fiets ben je in minder dan 30 minuten overal in de stad. Je vindt een fietsverhuur om de hoek. Deze woning is van de visgids waardoor je ’s ochtends alleen maar in de boot hoeft te stappen en direct vanuit je bed kan vertrekken.
 
En als je liever een gewone hotelkamer wilt huren of een eigen appartement of vakantiehuisje in deze regio dan hebben we natuurlijk een veelheid aan mogelijkheden. Laat ons weten wat je voorkeur heeft en wij regelen het voor je.
 
RCN De Potten in Sneek
Als je gaat vissen in het noorden van Nederland kunnen wij je dit prachtige vakantiepark midden in de natuur en omgeven door water in de gemeente Sneek van harte aanbevelen. Het is een waar paradijs voor watersporters en bijna alle accommodaties hebben uitzicht over de Friese meren.
We hebben hier een keur aan mogelijkheden zoals de luxe villa's, vakantiehuizen, chalets en bungalows voor 2 tot 10 personen en in elk comfortniveau. Uiteraard zijn ze allemaal voorzien van eigen sanitair, volledig ingerichte keuken, woonkamer met TV etc.
Verder is er een restaurant en een winkel op het terrein, zodat je niet ver hoeft te gaan om al je benodigde eten en drinken in te kopen. En voor het vissen kan de gids je direct aan de waterkant op loopafstand ophalen.
 
Woonboot
Een andere mogelijkheid om te verblijven in het noorden van Nederland zijn de prachtige woonboten. Comfortabel en luxe en direct aan het water. Zo kan je 's avonds nog lekker vissen als je dat wilt. De woonboten zijn beschikbaar tussen 1 maart en 31 oktober. Ze liggen afgemeerd aan de kade in de haven en bieden een vakantie van hoge kwaliteit, maar ook extra vismogelijkheden als je terugkomt van een intensieve dag vissen met de gids. Deze boten van hoge kwaliteit hebben een eigen badkamer, een geweldig uitzicht, een woonkamer met TV en natuurlijk een pick-up vanaf je eigen dek door de visgids. De boten liggen in diverse plaatsen zoals Joure, Broek, Langweer, Terherne, Akkrum en Sneek.
 
Van der Valk Tiel / Nijmegen
Wanneer je wilt vissen op de rivieren in het oosten en zuiden van Nederland hebben wij een uitstekende mogelijkheid voor je bij het Van der Valk Hotel in Tiel of Nijmegen. Beide hotels zijn modern, comfortabel en alles wat u zich maar kunt wensen. Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn inclusief ontbijt in de ochtend. Ze liggen in de nabijheid van de vertreklocaties voor deze regio en bieden een goede prijs kwaliteit.
 
Als al deze opties niet aan je wensen voldoen, laat ons dan weten waar je naar op zoek bent en wij vinden de juiste accommodatie voor je.
 
En natuurlijk kunnen we elk van deze locaties voor je combineren om een perfecte week of meer voor de beste visserij in Nederland te organiseren. We kunnen het helemaal naar jouw wens maken. Je wilt 4 dagen vissen en de andere dagen wat sightseeing doen? Geen probleem. Laat het ons weten en wij stellen een pakket op maat voor je samen.
 
Thom Prüst
Als gepassioneerd sportvisser en visgids is Thom een echte specialist van de Nederlandse rivierdelta, een van de beste visgronden ter wereld. Hier, in deze wateren met zijn verbazingwekkende hoeveelheid vis, worden vissers van over de hele wereld dagelijks begeleid door Thom. Elke dag is een nieuwe kans voor zijn gasten om in dit vissersparadijs te vissen en een goede kans te hebben om de vis van hun leven te vangen.
 
Als hij niet aan het gidsen is, brengt Thom zijn vrije dag door op het water met zijn vismaten. Altijd op zoek naar nieuwe stekken, nieuwe technieken en grote vissen, in een poging om zijn ultieme vissersdroom te vervullen, het vangen van een meter+ snoekbaars op zijn specialisme: jiggen met light tackle. Talen: Nederlands, Engels, Duits, Portugees, Spaans.
 
Boot: Crestliner 1600 Vision Tiller, 60 PK Yamaha, Raymarine Axiom 9 RV met Navionics Autochart Live waterkaarten, Garmin LiveScope GLS 10 en Pantoptix LVS 32 met GPSMAP 8410XS en GPSMAP 922, Minn Kota Terrova 80 Lbs fronttroller met geïntegreerde Lowrance sonar.
Materiaal: Savage Gear en St. Croix hengels, Okuma en Shimano molens en reels, Savage Gear, Lunker City en Westin kunstaas, evenals andere high-end uitrusting en uitrusting.
 
Jeroen Kok
Na meer dan 30 jaar in het buitenland te hebben gewoond en overal te hebben gevist waar zijn werk hem bracht, besloot Jeroen in 2018 naar huis te komen. Hij koos voor de provincie Friesland met zijn uitgestrekte water dat wemelt van de vis. Als iemand die het grootste deel van zijn vrije tijd buiten doorbracht, was de stap om zijn gidsservice te starten snel gemaakt.
 
Jeroen gidst u door het 38.000 hectare grote water naar de plekken om te proberen snoekbaars, baars en noordelijke snoek te vangen. Gebruikte technieken: verticaal vissen, werpend, fireball, dropshot, c-rig, T-rig, ned-rig. Talen: Nederlands, Engels, Duits.
Boot: Baaiman 601 Fishing, uitgerust met een 70 PK Yamaha EFI. Twee Humminbird Helix fishfinders met Navionics waterkaart en een Minn-Kota Terrova 80 LBS fronttroller met spotlock en i-pilot.
Materiaal: Abu Garcia, Westin, Shimano , Daiwa en andere topmerken.
 
Chris de Ruijter
Gepassioneerd ondernemer met een drive om alles op een hoger niveau te brengen dan het gemiddelde in de markt. Gepassioneerd visser sinds zijn 10e jaar toen hij een bamboe hengel in zijn hand kreeg en op een zonnige zomerdag de ene vis na de andere ving. De laatste jaren heeft Chris zich volledig gespecialiseerd in het roofvissen vanuit de boot. Talen: Nederlands, Engels, Duits.
 
Boot: Crestliner 1650 Fish Hawk SC, 115 PK Yamaha V Max SHO, Garmin met Navionics waterkaarten, Garmin Livescope, Minn Kota Ulterra 80 Lbs fronttroller.
Materiaal: St. Croix, Savage Gear en Westin hengels, Shimano, Okuma en Abu Garcia reels.
 
Juul Steyn
De passie voor de hengelsport delen, dat is het levensdoel van deze enthousiaste Amsterdamse visgids. Als 6-jarige kreeg hij zijn eerste hengel, als tiener deed hij mee aan het wereldkampioenschap witvissen en sinds zijn vroege twintiger jaren is hij professioneel bezig met sportvissen.
 
Vanaf eind jaren '90 werkte Juul als redacteur en hoofdredacteur bij de twee toonaangevende Nederlandse hengelsportbladen. In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf en werd hij gediplomeerd visgids in Amsterdam. In 2020 publiceerde Juul zijn eerste boek, genaamd 'Denken als een vis', in het Engels 'To think like a fish'. En dat is precies wat hij doet: zorgen dat je meer en grotere vissen vangt door je te leren denken als een vis.
 
De reden dat hij in 2007 naar Amsterdam verhuisde is de enorme roofvisstand in de binnenstad en de wateren eromheen. Juul woont op een woonboot met zijn vissersboot aangemeerd langszij. Het is veilig om te zeggen dat hij 24/7 aan vissen denkt. Talen: Nederlands, Frans, Engels.
 
Boot: Starweld 1600 SC, 50 PK Yamaha, Humminbird Helix met Navionics waterkaarten, Minn Kota 55 lb Powerdrive Riptide fronttroller.
Vismateriaal: St. Croix hengels (Legend Extreme en Premier) met Shimano Vanford spinreels en Shimano Tranx casting reels, alsmede ander high-end vismateriaal van Daiwa, Spro en Westin.
 
 
Doeltreffende vismethoden
Elke regio heeft zijn eigenaardigheden wat betreft het gebruik van aas in relatie tot de tijd van het jaar en de doelvis. Maar aangezien al het materiaal is inbegrepen in je visdag hoef je je nergens zorgen over te maken. Laat ons gewoon weten welke vorm van vissen je het liefst wilt: pelagisch, dood aas, slepend, shads, dropshot enz. Het is allemaal mogelijk.
Als we op snoek vissen, houden we ons meestal aan het motto 'go big or go home'. Met exemplaren van meer dan 120 cm is het bijna onmogelijk om aas te gebruiken dat te groot is. Na het vinden van de aasvis zal je gids met zijn Livescope visvinder op zoek gaan naar grote snoeken die rondzwemmen. En dan is het tijd voor actie. Zowel werpend als slepend zijn geweldige manieren om deze trofee vissen te vangen.
 
Bij het snoekvissen op de rivieren is er een breed scala aan aas dat kan worden gebruikt. Werpend vissen is een leuke en effectieve techniek. Het slepen met XXL hard aas, zwemaas en zacht aas kan ook zeer de moeite waard zijn, vooral als je je zinnen hebt gezet op een trofee snoek. Wat je kiest, hangt uiteindelijk af van de locatie, de stroming en je persoonlijke voorkeur.
Als je snoekbaars wilt vangen, kun je kiezen voor verticaal jiggen, dropshotvissen en het werpen met shads. Deze technieken leveren over het algemeen interessante aantallen op, en er is altijd een kans om een echte 'kanjer' te vangen: een snoekbaars van boven de 80 of zelfs 90 cm.
 
Als de tijd rijp is, reageren vooral de grotere snoekbaarzen bijzonder goed op hardbaits. Het werpen van een liploze plug met een agressieve ratel op een hotspot triggert vaak de vermoeide en voorzichtige grote mama’s om toe te slaan. Dit is ook de manier als je jagende roofblei aan de oppervlakte ziet.
 
Verticaal jiggen is en blijft een zeer effectieve en een leuke manier om snoekbaars en baars te vangen. Er gaat niets boven een plotselinge aanbeet op een supersnelle korte jighengel. Hou je meer van “friemelen” met je aas, dan is de dropshot techniek misschien wel iets voor jou. Op deze manier kun je je shad op de meest passieve en verleidelijke manier presenteren aan zowel snoekbaars, baars, als bot.
 
Voor baars, groter dan 50 cm, zijn er tal van methoden om uit te kiezen: jiggen, werpend hard en zacht aas, slepend vissen, en een reeks finesse technieken. Zeg maar waar je voorkeur naar uitgaat, en we gaan meteen voor je aan de slag.
Als we roofblei zien jagen, is het een kwestie van seconden voordat je een hengel met twitch bait of liploze plug krijgt aangereikt. De eerste keer dat je een agressieve aanbeet krijgt van dit tandeloze roofdier zul je nooit vergeten!
 
Hoewel we op dit moment geen gespecialiseerde meerval trips aanbieden, vangen we deze soort steeds vaker tijdens het vissen op snoek en snoekbaars. Tot nu toe hebben de UFX-gidsen exemplaren gevangen tot 180 cm, en we verwachten dat dit record binnenkort gebroken zal worden. De reden: de snelgroeiende populatie meervallen in onze wateren. Wees niet verbaasd als je een meerval van meer dan 2 meter aan de haak slaat in De Biesbosch en omliggende wateren.
 
Als er één type aas is dat is ontworpen om snoekbaars en baars te vangen in sterke stroming, dan is het wel de shad op een jigkop. Door het juiste gewicht jigkop en de perfecte maat shad te kiezen, ben je er zeker van dat je op de best mogelijke manier vist. Zowel vertical jigging als werpend zijn super effectief - mits op de juiste manier uitgevoerd. We laten je graag zien hoe je het beste uit deze technieken kunt halen, want 'the devil is in the detail'. Kleine aanpassingen zullen je resultaten drastisch verhogen!
 
Het werpen van kleine hardbaits is een andere super coole methode om zowel grote baars, snoekbaars, als roofblei te vangen. Afhankelijk van de situatie zullen we het gebruik van pluggen, twitch baits, en verschillende liploze pluggen voorstellen. Ook trollen is een effectieve en leuke manier om deze soorten te vangen.
Onze gidsen staan voor je klaar als je kennis wilt maken met finesse technieken zoals de Carolina rig. Tijdens het gesloten seizoen, tussen 1 april en het laatste weekend van mei, werkt dit ook goed met grote levende wormen!
 
Last but not least vissen we graag met dood aas aan de fireball jig: een super effectieve techniek bij het vissen op snoek en grote snoekbaars.
 
Het enige wat je ons hoeft te vertellen is in welk gebied in Nederland je wilt vissen en hoeveel dagen. Dan doen wij je een aanbod en hopelijk één die je niet kunt weigeren.
 
Dit is een unieke mogelijkheid om met je eigen groep te vissen, of met een groep tot 15 personen voor slechts een paar dagen of een week of zelfs meer als je dat wenst.
 
Houdt u er rekening mee dat er in Nederland een gesloten seizoen is voor het roofvissen. Dat betekent dat er van 1 april tot en met de laatste zaterdag van mei niet gevist mag worden op snoek, snoekbaars, baars of roofblei. Buiten het gesloten seizoen zijn alle andere maanden perfect om achter de roofvis aan te gaan. In elk seizoen hebben we verschillende technieken die beter werken dan andere.
 
Een complete visdag met een van deze professionele gidsen en alle materialen inbegrepen kost voor 2 gasten € 399,- en voor 3 gasten is de prijs € 499,- voor een hele dag (van minimaal 8 uur) vissen.
 
Alle andere benodigdheden zijn extra maar een indicatie van 2 personen vissen voor 6 dagen, overnachting met ontbijt, lunch op de boot, visvergunningen, privé boot en gids, alle materialen, aas ziet er als volgt uit:
 
  • Met 2 personen vanaf 1700 euro voor een volledige week
  • Met 3 personen vanaf 1350 euro voor een volledige week 
 
Wanneer je kiest voor één of meerdere locaties en meerder dagen met deze topgidsen en materialen, krijg je een hoge kwaliteit service en visserij. Je zult hier geen spijt van krijgen. Dit is “The ultimate fishing experince” in Nederland! Geef je keuze door en wij maken een offerte op maat!

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart