Nederland Friesland

Nederland Friesland

 
Vissen in Friesland! Wie wil dat nou niet? Het mooie Friese landschap, de ruime wateren en de grote vissen bieden de ultieme combinatie om hier je PR snoek, snoekbaars of baars te verbeteren.
 
De illustere meren als het Sneekermeer, Heegermeer, Tjeukermeer, Slotermeer, Paterswoldemeer, Schildmeer maar ook nationaal park de Weerribben. En wat dacht je van het Ketelmeer en Veluwemeer. Allemaal toplocaties waar jaarlijks vele metersnoeken worden gevangen en veel persoonlijke records verbeterd worden voor baars, snoek en snoekbaars.
 
De visserij kan op alle gewenste manieren plaats vinden. Drop shotten, fireball dead bait, trollen met pluggen of werpend met jerkbaits. Maar vergeet ook niet de shads, pelagisch en dood aas montage. Allemaal effectieve manieren om de aanwezige rovers flink achter de schubben aan te zitten.
 

 

Hier bieden we een complete visreis aan voor de liefhebbers. Je hebt de keuze uit drie mogelijkheden:
 
 1. Onder begeleiding van top visgids Herman Schuurman
 2. Met een eigen huurboot op het Sneekermeer
 3. De combinatie van bovengenoemde opties
 
De optimale samenstelling van je visreis is natuurlijk om alle dagen met de visgids mee te gaan maar mocht je budget dat niet toelaten dan is het verstandig om twee dagen de visgids te boeken om de verschillende technieken te optimaliseren en je bekend te maken met de lokale wateren. Daarna kan je vervolgens zelf op pad met de huurboot. De keuze is helemaal aan jullie.
 
In de provincie Friesland ligt De Mariahoeve aan de rand van het dorp Terherne. Dit dorp ligt midden in het Sneekermeer en de B&B Mariahoeve dan ook direct aan vaar- en belangrijker nog VISwater. Het hele jaar door is De Mariahoeve geopend voor een ieder die een onbezorgde week of weekeinde weg wil; vakantiegangers, watersporters, motorrijders, vissers, fietsers en wandelaars en  cultuursnuivers. Geniet van de heerlijke omgeving en het traditionele Friese landschap zoals dat enkel hier is te beleven.  
 

 
 
Overnachten is meer dan alleen overnachten en een paar boterhammen krijgen als ontbijt. Bij De Mariahoeve kunt u heerlijk slapen op comfortabele boxspringsbedden met warme dekbedden. U kunt elke morgen een lekker uitgebreid ontbijt krijgen, geen vaste ontbijttijden, maar in overleg met u bepalen we de ontbijttijd. Dus om 7 uur ontbijten is geen probleem; om 10 uur ontbijten kan ook….De Mariahoeve beleeft er plezier aan om de gasten persoonlijk te verwelkomen en het hen naar de zin te maken. De Mariahoeve ligt aan de rand van Terherne, ongeveer vijf minuten lopen naar het centrum waar u wordt verrast met wel 13 verschillende horecagelegenheden. Van een echte Griek tot eetcafe’s; van restaurants tot dorpscafés. Voor elk wat wils. Van Pasen tot de herfstvakantie is er ook een supermarkt die zeven dagen per week open is.
 
De Mariahoeve heeft vijf kamers op de begane grond die je het hele jaar door kan reserveren om te overnachten.Alle kamers beschikken over de volgende faciliteiten:
 
 • Boxspringbedden (tweepersoons of 2 x één-persoons)
 • GRATIS snelle WI-FI
 • Ruime kledingkast
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • Badkamer met een douche, wastafel en apart toilet
 • SMART TV met mogelijkheden als Videoland; Netflix; YouTbube enz
 • Minibar
 • Eigen tuin met een terras, voorzien van tafel, stoelen en parasol
 • Ligplaats voor uw eigen of gehuurde boot optioneel

 

Inbegrepen bij alle kamers:

 • Keuken met keramische kookplaten, koelkast met vriesvakje, combi-magnetron
 • Eethoek met comfortabele stoelen
 • Lekkere bank
 • Opgemaakte boxspringbedden
 • Handdoeken & keukendoeken
 • Toiletpapier; afwasmiddel; kruiden enz.
 • Ontbijtbuffet en lunchpakketservice optioneel
 • Eigen stalling voor motorrijders

Fiets- en wandelpaden zijn er volop, bijvoorbeeld langs het water en voor de liefhebbers staan er borden met langere fietsroutes of u maakt gebruik van het knooppuntensysteem door de omgeving. We hebben een map met diverse wandel- en fietsroutes voor u klaar liggen. Een fiets huren is ook mogelijk in Terherne. De provincie Friesland wordt vooral gezien als een rustgevende en authentieke regio, met een sterke eigen cultuur. Mensen die Friesland al eens hebben bezocht hebben een positiever beeld van Friesland en komen in grote getale terug. 
 
De meest genoemde associaties met Friesland zijn de Friese taal en de Elfstedentocht. Daarnaast wordt ook een link gelegd met water, natuur en schaatsen. Het is een provincie die veel mensen graag nog eens wil bezoeken. Het landschap en de fiets- en wandelmogelijkheden worden zeer hoog gewaardeerd. Natuurlijk kunnen alle gasten gratis gebruik maken van het razendsnelle internet. De WIFI code krijgt u bij aankomst en u kunt onbeperkt internetten. Even rondneuzen waar nog wat leuks te doen is op de Friesland agenda of bij Beleef Friesland sites is dan mogelijk. 
 

 


Gidsboot
 
De visgids Herman Schuurman beschikt over een Tomasco Predator van vijf meter twintig voortgestuwd door een nieuwe 100 PK Honda buitenboord motor. Er is plek voor drie gasten. Deze combinatie krijgt regelmatig onderhoud en word elk jaar gekeurd. Twee Minn Kota electromotoren, een voor en een achter, maken het mogelijk om in alle omstandigheden goed  te vissen. Voor het pelagisch vissen is de Garmin 8412 met lifescope perfect. De Lowrance HDS Life 12 maakt deze set compleet.
 
Als gast hoef je geen enkel materiaal mee te nemen. Alles is aan boord. Dit zijn allemaal materialen van Shimano zoals Zodias, Yasei, Lesath, Expride, Poison adrena hengels. Deze in combinatie met molens en reels als: Stradic, Aldebaran, ConQuest, Tranx, Vanquist en Stella bieden het hoogste niveau. Natuurlijk mag je ook met je eigen spullen vissen. 
 
Zelf moet je zorgen voor goede zin, goede kleding en een foto apparaat of telefoon om de successen van de dag vast te kunnen leggen. De visgids kan maximaal 3 gasten meenemen op de boot. Bestaat de groep uit meer dan 3 personen regelen we een extra visgids met vergelijkbare specificaties. Dus ook met 4 of 6 personen is deze reis prima in te plannen.
 
 
Huurboten.
 
Vanaf de locatie waar je verblijft kan je met twee typen visboten aan de slag.
 
 
Optie 1. De Marcraft
 
De Marcraft visboot wordt het merendeel door roofvisser gehuurd, maar ook enkele witvissers weten de luxe van de Marcraft visboot te waarderen. In Terherne, direct aan het Sneekermeer,  liggen deze visboten het gehele jaar door voor je klaar. Er zijn re twee en de  boten worden per hele dag verhuurd, maar meerdere dagen kan natuurlijk ook.
 
De boot is geschikt voor maximaal 3 personen. Standaard zijn er twee stoelen gemonteerd en op aanvraag en een kleine meerprijs is een derde stoel beschikbaar.
 
Heeft u nog nooit gevaren, geen probleem. De eigenaar neemt rustig de tijd om samen met u alles door te nemen. Hij verteld uitgebreid hoe de Marcraft visboten werken, wat en waar de huidige visvangsten zijn. De vissen die vanuit de Marcraft visboten worden gevangen zijn: snoek, snoekbaars en baars. En een vaarbewijs is niet nodig! 
 
 
 • Lengte 4.40 meter
 • Breedte 2.00 meter
 • Buitenboordmotor 9.9 PK
 • Door V-bodem kan hij goed driften en backtrollen
 • 2 luxe bootstoelen doe op diverse plaatsen in de boot geplaatst kunnen worden ( stoelbase)
 • extra stoel bij te huren voor 3e persoon
 • 4 hengelsteunen
 • Hengelbakken van 2.50 meter aan beide kanten van de boot
 • Veel bergruimte 200 liter
 • 1 Fishfinder met GPS ( kleur)
 • Aansluitpunt voor een electramotor ( los bij te huren)
 • 12 volt stopcontact
 • Navigatieverlichting
 • Geschikt voor 2 tot 3 vissers en hun visspullen
 • De Marcraft visboot voldoet aan het Europese CE keurmerk.
 
 
Optie 2: Stalen visboot
 
Deze boot is eenvoudig te bedienen (geen vaarbewijs nodig) en heeft een 6 pk buitenboordmotor. Aan het begin van de huurdag krijgt u een instructie/vaaruitleg. De boot is voorzien van 6 stootwillen en 2 landvasten. 
 
Brandstof, waterkaart en uitleg
U krijgt per afvaart 12 liter brandstof mee met de stalen boot.  Voor één dag is dit ruim voldoende. Naderhand wordt het verbruik, welke door de zuinige motoren meestal slechts een paar euro bedraagt, verrekend met de huurder. Ook krijgt u een waterkaart mee en een uitleg over de boot met de vaar- en vismogelijkheden.
 
 • Geschikt voor maximaal 2 vissers en hun visspullen 
 • Gemakkelijk in gebruik
 • 6 PK buitenboordmotor
 • 6 stootkussens
 • 2 landvasten
 
De boten worden geleverd met lokale waterkaart en zijn te huur vanaf 18 jaar en ouder en een vaarbewijs is niet nodig.
 
Voor Nederlandse en Belgische gasten is het eenvoudig aan te reizen met de eigen auto.  Uitgaande van 2 personen, verblijf in een tweepersoonskamer in de B&B Mariahoeve inclusief ontbijt, dagelijks lunchpakket, 2 dagen visgids en 4 dagen Marcraft huurboot plus huurauto komen de kosten uit rond de 2500 euro en daarmee 1250 euro per persoon. Bijkomende kosten zijn diners, drnkaen, brandstof voor huurauto en boot
 
 
Visgids 1 persoon             275,- dag
Visgids 2 personen           310,- dag
Visgids 3 personen           350,- dag 
Marcraft                            120,- per dag 
Extra stoel                          20,- per dag
Stalen visboot                    50,- per dag
 
Exclusief brandstof
 
2 personen Bed & Breakfast    650,- per week
Lunch pakket                             15,- per persoon
Comfortabele fiets                       9,- per dag 
Zwemvesten                                2,50 per dag
Electromotor                              60,- per dag
Visvergunning                            50,- week

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart