Lyngen

Beschut in het Lngen fjord

Lyngen

Beschut in het Lyngen fjord

 

Aan het uiterste einde van het schiereiland ligt het voor vissers perfect uitgeruste Lyngen Havfiske. Vanaf hier zijn de eerste hotspots in slechts enkele minuten al te bereiken. Het visgebied op deze locatie is gevarieerd en biedt goede mogelijkheden en stekken om verschillende vissoorten gericht te bevissen. Het gebied is te groot om het in een week te kunnen  bevissen. Geen wonder dat veel gasten hier weer naar terug keren of langer dan een week boeken.  Ook deze locatie ligt extreem beschut en biedt bij alle weersomstandigheden een ideale uitgangspositie.

 

Het viscamp bevindt zich op slechts 1,5 uur rijden van de luchthaven van Tromso. De woningen liggen direct aan het water en kijken uit over de Nordlenagfjord. Achter het viscamp ligt de weg gevolgd door een imposante bergketen terwijl aan de voorzijde een vrij uitzicht is en je direct al kunt vissen. Je bevindt je hier in een subliem visgebied waar aan het directe uiteinde van de fjord de watermassa’s zich mengen tijdens eb en vloed. Het is in deze stromingen dat er gejaagd wordt door de verschillende vissoorten. Op enkele minuten varen vindt je het bekende heilbot en kabeljauw mekka’s rondom de eilanden Vannøya, Arnøya und Fugløya met daarachter direct de Noord-Atlantische zee.

 

 

De visserij boven de onderwater bergen Seibåen, Lyngsbåen, Lyngsskjæret en Brosmebakkgrunnen is overweldigend en zijn de stekken voor gegarandeerd succes.  Kabeljauw, koolvis, heilbot, zeewolf, lom, roodbaars etc en ga zo maar door. Je gaat het hier allemaal vangen. In de nazomer zijn met name de grote koolvissen en de heilbotten hier nummer 1 op de ‘hitlist’. Met name voor de heilbot zijn dan de Karlsøy- en de Langsund de aangewezen locaties. Met ander woorden. Aan tijd gebrek door de grote hoeveelheid aan topstekken.

 

Er zijn 5 woningen op palen over het water gebouwd en comfortabel ingericht. In totaal bieden de woningen 50 m2 woonoppervlak en een fantastisch uitzicht over de Nordlenangenfjord. De woningen zijn modern ingericht en hebben een woonkamer met TV, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, oven, 4 pits fornuis, koffiezetter en waterkoker. Naast de ingang is een kleine schuur met vriezer en waar vismaterialen en overalls droog kunnen worden weggezet en is ook de toegang tot het terras. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden als ook de badkamer met douche en toilet. De woningen zijn dus geschikt voor maximaal 6 personen. En de bedden zijn inclusief bedlinnen en twee handdoeken per persoon.

Tijdens je verblijf kan je kosteloos gebruik maken van de sauna en voor de liefhebbers is er ook een outdoorjacuzzi waar je voor een bedrag van 70 NOK pp gebruik van kunt maken. Altijd lekker na een dag hard vissen in een warme jacuzzi met een biertje uitkijkend over de fjord.


Naast de woningen is er ook een algemeen service huis. Hier in bevindt zicht de overdekte en ruime fileer ruimte met stromend water en extra vriescapaciteit. Additioneel kan je hier ook nog materiaal laten drogen en is er ook een kleine winkel met hengelsportmateriaal die verbazend compleet is.


Voor deze locatie is het ook mogelijk om ter plaatse de maaltijden te gebruiken. Je kunt er zowel ontbijt, lunch en diner of een combinatie krijgen. Vanzelfsprekend is dat in Noorwegen niet heel erg voordelig maar wel erg prettig en goed verzorgd. Deze maaltijden dienen wel op voorhand besproken te worden. En als je zelf je maaltijden wilt klaarmaken is er een kleine supermarkt 800 meter verderop waar je iedere dag met de boot langs vaart en ook als je wordt opgehaald stopt de transfer in Tromso bij een grote supermarkt om de eerste benodigdheden in te kunnen slaan.

 

Er wordt hier gebruik gemaakt van de alom bekende en gewaardeerde Kvaerno 19 voet aluminium boten. Hiervan zijn 9 exemplaren beschikbaar. Samen met 50 PK 4 takt motoren is dat een perfecte combinatie die geschikt is voor maximaal 4 vissers. Hier zijn drie exemplaren beschikbaar.  Er zijn ook 7 exemplaren van 22 voet met een 115 PK motor. Deze beiden een stuk meer ruimte, comfort en snelheid.

 

Alle boten zijn vanzelfsprekend voorzien van een fishfinder en GPS om de beste stekken te vinden. Het aftanken van de boten gebeurd in de haven van je verblijf en deze kosten dienen aan het einde van de week te worden afgerekend. Dat kan zowel met credit card als cash. Indien je hier een boot boekt is er tevens een extra verzekering inbegrepen voor het gebruik van de boot. Ter plaatse dien je daar gegevens voor in te vullen maar deze kosten zijn inbegrepen in de huurprijs van de boot. Daarnaast wordt er een borg van € 200,- per boot gevraagd.

 
De wisseldag op deze locatie is op woensdag.
 
Prijs per woning per huis in €            personen          15.3.- 31.10
Rorbuer / appartement                           1-2                    1575,-
                                                               3-4                     1895,-
                                                               5-6                     2095,-
 
Visboten Lyngen Havfiske per week
  • Kvaerno visboot 19 voet 50 PK 4-Takt  € 995,-
  • Kvaerno visboot 22 voet 115 PK 4 takt  € 1.395,-
Boten zijn met e-start, console, GPS en fishfinder, brandstof is niet inbegrepen
Tevens is een extra verzekering voor 500 NOK per boot per week inbegrepen
 
Overige zaken
  • PVC Flightbox voor transport gevroren filets € 25,-
  • Visoverall (week) € 75,-
  • Hengel & reel (week) € 150,-
  • Dag gidsen (6 uur) € 400,-
  • Transfer van Tromsø 09:00 - 20:00 uur (tot 4 personen) € 650,- extra persoon 175,-
  • Transfer van Tromsø 20.00 - 09.00 uur (tot 4 personen) € 850,-
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart