Lofotbrygga

Prachtige locatie en natuur met ruime boten

Lofotbrygga

Prachtige locatie en natuur met ruime boten

 

Perfect gelegen locatie in de luwte van de schitterende bergen en prachtige natuur van de Lofoten. Op slechts 2,5 uur van de luchthaven Evenes is dit een waar vissersparadijs op de Lofoten. Omdat het in de luwte ligt in de zuid-oostelijke deel van het schiereiland kennen we hier weinig uitvaldagen. De regio is waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende qua natuur en zeker ook qua visserij. Op slechts 1 kilometer varen zit je al bij de eerste topstek Haussund. Dit plateau ligt op ongeveer 50 meter diepte en is doorspekt met kleine eilanden die zorgen voor een goede stroming en dus voedselaanvoer. Dit is slechts een van de voorbeelden die in dit visgebied bijzonder talrijk zijn. Daarmee wordt er doorlopend goed gevangen en zijn koolvis, kabeljauw en zeewolf regelmatig geziene gasten. Het is een rustige locatie waar weinig andere viskampen in de buurt liggen dus ook de stekken worden niet veel bevist door andere sportvissers. Dit is dan ook met recht een toplocatie op de Lofoten.

 

 

In de zandbaaien die slechts een paar minuten zijn verwijdert van de locatie kan je ook gericht vissen op grote schollen tot wel 3 kilo! Verder zijn er ook nog de twee onderwaterbergen Josefskallen en Skjagrunnen die er voor zorgen dat hier in maart april goed op skrei gevist kan worden en in augustus / september de grote koolvissen zich hier verzamelen om te fourageren. Deze laatsten worden hier in deze periode tot 20 kilo + gevangen dus zorg voor het juiste materiaal!

 

Dit is een gemoedelijke locatie met verschillende comfortabele woningen van 2 tm 8 personen beschikbaar die allen dicht aan het water en dus ook de visboten liggen. Dit in combinatie met onder andere de goed gemotoriseerde 23 voet Dolmoy kajuitboten, de ruime en goed verzorgde fileerlocatie, de beschikbare sauna ter plaatse en de gastheer die zelf voormalig beroepsvisser is geweest zijn de randvoorwaarden ideaal. De rest is aan jezelf om in te vullen!

 

Lofotbrygga is een kleine, overzichtelijke en gemoedelijke locatie die op gaat in de fascinerende natuur. We beschikken hier over 5 verschillende woningen.


Rorbua
Deze woning is 25 m2 in oppervlak en beschikt over 2 slaapkamers met elk een stapelbed en woonkamer met eethoek, TV en goed ingerichte keukenstudio met 2 pitsfornuis, oven, 2 aparte kookpitten en een koffiezetter. Er is een aparte douche toilet combi. 

 

Sponvika
De woning is 60 m2 en geschikt voor maximaal 6 personen. Het beschikt over 3 slaapkamers met elk 1 stapelbed. Er is een gezellige woonkamer met eettafel, zithoek en TV. De keuken is ingericht met een 4 pits fornuis met oven, magnetron en koffiezetter. En vanzelfsprekend is hier ook een aparte douche toilet combinatie beschikbaar. 


Lille Molla en Store Molla 
Deze woningen hebben dezelfde specificaties als Sponvika behalve dat er 2 slaapkamers zijn met elk 2 stapelbedden en deze woningen dus voor 8 personen geschikt is. Daarnaast heeft de keuken een vaatwasser. 


Trollfjord 
Deze woning heeft een totaal oppervlak van 120 m2 en is geschikt voor maximaal 10 personen. Er zijn in totaal 4 slaapkamers. Een slaapkamer heeft een familie stapelbed met boven en onder plaats voor elk 2 personen en de andere drie slaapkamers hebben elk ook een stapelbed. Het beschikt verder over een gezellige woonkamer met eettafel, open hard, zithoek en TV. De keuken is volledig ingericht met een 4 pits fornuis, oven, magnetron, koffiezetter en vaatwasser. 

 

Er zijn op deze locatie verschillende boten beschikbaar.

 

 • 2 x Hansvik 18 voet met 30 PK 4 takt, GPS/fishfiinder 
 • 2 x Rana 18 voet met 25 PK 4 takt, GPS/fishfiinder 
 • 1 x 20 voet Oien visboot met 60 PK 4 takt, GPS/fishfinder 
 • 4 x Dolmoy 23 voet met 100 PK 4-takt, GPS/fishfinder 
 • 2 x Jeanneau marlin 21 voet met 100 PK 4-takt, GPS/fishfinder  

 

Alle boten zijn prima verzorgd en onderhouden en voldoen aan alle wensen van de moderne visser. Voor de liefhebber is er de prijsvriendelijke variant met de Rana en Hansvik boten en de ‘diehard’ visser kan zijn lol op met de Dolmoy boten die je snel en comfortabel naar de beste visstekken brengen. Alle prijzen zijn per week en inclusief bedlinnen, handdoeken, water en elektra. Het is ook mogelijk om een dag met de eigenaar (en voormalig beroepsvisser) een dag mee te gaan op zijn eigen grote visboot. De kosten daarvoor bedragen 75 euro per uur met max 8 personen en exclusief brandstof. Heel leuk om een keer mee te maken en je weet meteen de goede stekken.

 
Lofotbrygga is een kleine, overzichtelijke en gemoedelijke locatie die op gaat in de fascinerende natuur. We beschikken hier over 5 verschillende woningen.
 
 • Rorbua € 1025,-
 • Sponvika max 4 pers € 1495,- extra persoon € 90,- 
 • Lille Molla en Store Molla max 4 pers € 1595,- extra persoon € 90,- 
 • Trollfjord  max 4 p  € 2295,- max 7 pers € 2445,- max 10 pers € 2595 
 
 • Hansvik 18 voet met 30 PK 4 takt, GPS/fishfiinder                €   750,-
 • Rana 18 voet met 25 PK 4 takt, GPS/fishfiinder                    €   750,-
 • 20 voet Oien visboot met 60 PK 4 takt, GPS/fishfinder          €   995,-
 • Dolmoy 23 voet met 100 PK 4-takt, GPS/fishfinder                € 1375,-
 • Jeanneau marlin 21 voet met 100 PK 4-takt, GPS/fishfinder € 1375,- 
 
Op deze locatie is een receptie, droogruimte en een overdekte fileerplek beschikbaar evenals vriezers om de gevangen vis netjes in te vriezen. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Svolvaer met de boot of in Digermulen met de auto en veerboot. Maar als je de boodschappenlijst opgeeft wordt deze voor een kleine extra vergoeding voor je verzorgd. Het is ook mogelijk om een retourtransfer te verzorgen voor maximaal 8 personen. Vanaf Evenes is het 975 euro. Mocht de veerboot niet meer varen komt de eigenaar met zijn eigen boot halen voor 150 euro meerprijs.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart