Indonesie Live aboard

Lucipara, Mapia, Ayau en Komodo

Indonesie Live aboard

Lucipara, Mapia, Ayau en Komodo

 

Live aboard in Indonesië

Je hebt afgelegen! Je hebt heel erg afgelegen. En je hebt “Niet te vinden!”. 

Er is hier niet 1, niet 2, niet 3 maar zelfs 4 afgelegen locaties waar we een ongeëvenaarde live aboard viservaring kunnen bieden. 

 1. Lucipara: Oktober & November, inscheping Ambon
 2. Mapia Atoll: Juli & augustus, inscheping Manokwari
 3. Ayau: September tot april, inscheping Sorong
 4. Komodo Nationaal Park: Maart tot oktober

Bereid je dus voor en check in voor jouw droomvisbestemming om met behulp van deze geweldige vistrip weer een vinkje op je bucketlist kan zetten.

 
 
Alle 4 de locaties hebben hetzelfde principe. Je checkt in op een comfortabel moederschip en vaart naar de afgelegen bestemming van je keuze. De moederschepen bieden plaats aan maximaal 20 personen, maar voor de vistrips worden meestal tussen de 10 en 14 vissers geboekt. Als je aankomt op de afgelegen locatie heeft elke moederboot meerdere kleinere boten waarmee de gasten kunnen gaan vissen op de lege atollen, drop offs en rifeinden waar gevist kan worden op de meest verlaten riffen en atollen die je je kan voorstellen.
 
De trips naar de visstekken zijn kort omdat het moederschip altijd al in de buurt van de beste stekken is. Dus geen lange tochten om de beste plekken te vinden zodat je meer tijd hebt om te vissen. Gewoon wakker worden en uit je comfortabele bedje rollen naar de ontbijttafel en beginnen met vissen. Makkelijker kan het niet.
 
Neem bijvoorbeeld de Lucipara eilanden. Je kna ze amper vinden op een gewone zeekaart en liggen midden in de Bandazee. Als je de haven van Ambon verlaat, is het bijna 175 kilometer varen voordat je ze bereikt. En onderweg kom je geen eiland tegen. 
 
De Lucipara-eilanden bestaan uit een cluster kleine, onbewoonde eilanden verspreid in de Bandazee, omgeven door kristalhelder turkoois water dat wemelt van het onderwaterleven. Dit afgelegen en ongerepte gebied biedt een unieke kans om vissen van wereldklasse te vangen terwijl je jezelf onderdompelt in de verbluffende natuurlijke schoonheid van de Indonesische archipel. De eilanden zijn omgeven met steile drop-offs aan de rand en lagunes in het midden.
 
Je kunt hier popperen, jiggen, trollen en kantvissen. Lucipara wordt niet alleen bewoond door zeeschildpadden en GT’s, maar ook door hondstandtonijn, blauwvintonijn, tandbaarzen, barracuda's, amberjack, haaien en vele andere soorten. En vissen in deze ongerepte gebieden biedt je de beste kansen om een van deze monsters aan de haak te slaan. 
 
De Mapia-eilanden, ook wel bekend als Bras-eilanden, is een archipel in het oostelijke deel van de Indonesische provincie Papoea. Deze afgelegen en ongerepte bestemming bestaat uit een cluster prachtige tropische eilanden, elk met adembenemende landschappen en een krioelend onderwaterleven. Dit gebied ligt op de grens tussen de Filippijnen en Indonesië. Er zijn 3 hoofdeilanden in Mapia met een zeer grote atol in het midden. Je kunt hier popping, jigging en vliegvissen. De vissoorten in Mapia zijn veel gevarieerder dan in de rest van onze bestemmingen. Opmerkelijke vissoorten zijn Napoleon lipvissen, GT, hondstandtonijn, geelvintonijn, amberjack, tandbaarzen, mahi-mahi, wahoo, barracuda, haaien en vele andere exotische soorten.
 
Ayau ligt ten noorden van Raja Ampat en dit eiland is rijk aan vissoorten. Je kunt hier popperen en jiggen. De vissoorten omvatten GT, hondstand, tandbaarzen, snappers en vele andere.
 
En dan is er nog het Komodo National Park. Deze bestemming staat bekend om de sterke stroming waar grote vissen jagen en het zit er vol met GT-monsters. Je kunt hier popperen en jiggen. De soorten omvatten GT, wahoo, tandbaars, Mahi mahi, amberjack, geelvintonijn en snappers.
 
In totaal zijn er 4 moederboten die gebruikt kunnen worden voor liveaboard vissen:
 1. Cheng Ho; 14 hutten met eigen badkamer, 26 slaapplaatsen, Route: Komodo Nationaal Park
 2. Sea Safari 7; 14 hutten ensuite, 28 slaapplaatsen, Route: Komodo Nationaal Park
 3. Sea Safari 6; 10 hutten met badkamer, 20 slaapplaatsen, Route: Lucipara-eilanden, Mapia Atol, Ayau
 4. Sea Safari 8; 12 hutten met badkamer, 24 slaapplaatsen, Route: Mapia Atoll, Ayau
Alle boten zijn uiterst comfortabel en hebben per kamer een eigen badkamer met warme en koude douche, zonnedek, eetruimte binnen, jacuzzi, loungeruimte buiten, loungebedden op het dek zodat je voor en na het vissen een heerlijke plek hebt om te ontspannen en te genieten van je heerlijke diner.
 
Cheng Ho

Met 14 en-suite hutten met airconditioning, biedt Cheng Ho comfortabele leefruimte aan maximaal 26 gasten. Faciliteiten omvatten een ruim restaurant en bar, lounge buiten, zonnedek, duikdek en jacuzzi. Cheng Ho vaart voornamelijk naar Labuan Bajo, Bali, Ambon en de Banda Zee.

Phinisi Buginese Schoener: Ulin / Ironwood, Indonesië, 7 - 10 knopen, 35 m lengte, 10,65 m breedte; Accommodaties: 14 luxe hutten: 26 gasten, 6 hutten met tweepersoonsbed, 6 hutten met twee eenpersoonsbedden, 2 hutten met een eenpersoonsbed, en-suite badkamer met warme & koude douche, hutten met airconditioning, haardroger, badjas & handdoeken, kluisje

Sea Safari 6
 
Met 10 ensuite hutten met airconditioning biedt Sea Safari 6 plaats aan maximaal 20 gasten. Ze heeft haar basis in Sorong, West Papoea, en vaart naar Raja Ampat eilanden, Banda Sea, Alor en Wakatobi. 
 
Phinisi Buginese Schoener, Ulin / IJzerhout, Indonesië, 7 - 10 knopen, 36 m lengte, 9,5 m breedte, Accommodaties: 10 luxe hutten: 20 gasten, 6 hutten met tweepersoonsbed, 4 hutten met twee eenpersoonsbedden, en suite badkamer met warme en koude douche, hutten met airconditioning, haardroger, badjas en handdoeken, kluis, handdesinfectie. 
 
Sea Safari 7
 
Met 14 en-suite hutten met airconditioning is dit het grootste schip dat plaats biedt aan maximaal 28 gasten. Het is gestationeerd in Labuan Bajo en biedt comfortabele verblijfsruimtes om te relaxen. Tot de faciliteiten behoren een ruim restaurant, lounge, bar, duikdek, zonnedek en jacuzzi.
 
Phinisi Buginese Schoener, Ulin / IJzerhout, Indonesië, 7 - 10 knopen, 37,5 m lengte, 11 m breedte. Accommodaties: 14 luxe hutten: 28 gasten, 6 hutten met tweepersoonsbed, 8 hutten met twee eenpersoonsbedden, en suite badkamer met warme en koude douche, hutten met airconditioning, haardroger, badjas & handdoeken, kluis, handdesinfectie.
 
Sea safari 8
 
Met 12 hutten met airconditioning ensuite biedt Sea Safari 8 plaats aan maximaal 24 gasten. Ze heeft haar basis in Sorong en vaart naar de Raja Ampat eilanden, Cendrawasih Bay en omliggende eilanden. Tot de faciliteiten behoren een restaurant en bar, lounge, zonnedek, duikdek, camerastation en jacuzzi.
 
Phinisi Buginese Schoener, Ulin / IJzerhout, Indonesië, 7 - 10 knopen, 35 m lengte, 10 m breedte
 
Accommodaties: 12 luxe hutten: 26 gasten, 6 hutten met tweepersoonsbed, 4 hutten met twee eenpersoonsbedden, 1 hut met 2 stapelbedden (4 personen), 1 hut met 1 stapelbed (2 personen), en-suite badkamer met warme & koude douche, airconditioning, badjas & handdoeken, veiligheidsbox, handdesinfectie.
 
Alle boten zijn uitgerust met Radar KODEN, Echolood KODEN, GPS FURUNO, EPIRB, satelliet telefoon, radio SSB, radio VHF, kompas, 2 aluminium speedboten, reddingsvlotten met ruime capaciteit, meer dan genoeg reddingsvesten, reddingsboeien, rookmelders, brandblussers, brandslang, brandkraan. 
 
 
Dus welke visreis je ook besluit te maken, in alle gevallen is comfort verzekerd en hebben we het eten al genoemd? De koks op deze boten kennen hun vak en bereiden de heerlijkste maaltijden voor je. Het is goed dat we onze dagelijkse training hebben!
 
Voor het vissen worden verschillende kleinere boten gebruikt.
 
Voor Lucipara
 1. 8m lengte x 2,5m breedte (blauw) middenconsole voor 3-4 popperen en 6 jiggen.
 2. 12m lengte x 2m breedte (zwart) middenconsole biedt plaats aan 4-5 popperen of 6 jiggen.
 3. 2 x 5m lengte x 2m breedte (oranje) aluminium tenderboten bieden elk plaats aan 1-2 popperen of 4 jiggen.
 
Voor Mapia & Ayau 
 1. 2 x aluminium tenderboten 
 2. lokale longboats met 9m, 10m, 12m lengte x 1,5m breedte
 
Voor Komodo Nationaal Park
 
Op deze locatie maken we gebruik van verschillende “sportfisher” visboten met een lengte tussen 9 en 11 meter geschikt voor maximaal 6 vissers.
 
 
Wat betreft het materiaal voor het vissen raden we sterke popperhengels aan met werpgewichten tot 250 gram, sterke reels zoals Penn Authoritiy, Shimano Stella, Daiwa Saltiga. Voor het jiggen zijn zowel speedjiggen als slowjiggen mogelijk. PE varieert van 4 tot 8 bij beide soorten vissen. En voor wie zelf geen materiaal heeft, is het ook mogelijk om het ter plaatse te huren. Een meer uitgebreid en gedetailleerd advies is beschikbaar na boeking.

 

Afhankelijk van de locatie van je keuze zijn er tussen 10 tot 16 vissers per trip en na aankomst op de luchthaven word je opgewacht en opgehaald door het lokale personeel. Zij regelen de transfer naar de haven. Eenmaal aan boord van het moederschip krijg je een algemene presentatie over veiligheid en regels op het schip. Ook krijg je een uitgebreide rondleiding op het moederschip om je bekend te maken met alle faciliteiten en diensten zoals jacuzzi, eetzaal, toiletten, slaapkamers, etc.

Bestemmingen: Lucipara eilanden, Mapia atol, Ayau, Misool

Huttype             tarief Persoon dag       Eenpersoonstoeslag per nacht

Benedendek           € 460                               € 220
Middendek              € 500                               € 220
Bovendek                € 500                               € 220

Dus voor een 10 daagse reis met een gedeelde kamer op het middendek zijn de kosten € 5000.- per persoon.

Prijzen zijn inclusief:

En-suite tweepersoons gedeelde slaapkamer met airconditioning, volledige dag maaltijden (licht ontbijt, ontbijt, lunch, middag snacks, diner), gratis thee, koffie en mineraalwater, souvenir, visgidsen, openbare aansprakelijkheidsverzekering.

Tarieven zijn exclusief:

Pick up en return transfer + entreegeld van USD 35 per nacht per persoon, internationale vluchten, vaccinatie, PIN (jaarlijkse marinepark vergoeding) voor Raja Ampat eilanden bestemmingen USD 75 per persoon per reis 365 dagen geldig, persoonlijke visuitrusting (eventueel te huren), kunstaas (ook lokaal te koop), fooien voor gids en bemanning, telecommunicatie aan boord, wasservice, alcoholische dranken & frisdranken.

Om naar Indonesië te reizen heb je een paspoort nodig dat 6 maanden na terugkomst geldig is en neem daarnaast je zonnebril, zonnebrand, tandenborstel en vismateriaal mee. Bij aankomst moet je een toeristenvisum aansachffen voor 500.000,- Indonesische Rupia dat contant betaald moet worden. 

Wil jij je droom GT of dogtooth tonijn vangen op een ultieme en afgelegen visstek? Waar wacht je nog op? Stuur ons een e-mail en vraag je gratis offerte aan. Laat ons weten vanaf welk vliegveld je wilt vertrekken, de gewenste locatie en periode en het aantal deelnemers en we sturen je de vrijblijvende offerte zo snel mogelijk toe.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart