Hemmingodden Nappstraumen

Lofoten to the max!

Hemmingodden Nappstraumen

Lofoten to the max!
 
Hemmingodden is de nieuwe toplocatie op de Lofoten! Gelegen in Ballstad om de hoek van Nappstraumen is dit een comfortabele en zeer professionele vislocatie. De Lodge ligt direct aan het water en beschikt over verschillende typen woningen en visboten. Vanaf deze locatie is de visserij perfect. De lodge ligt zeer beschut in het zuidelijke deel van de Lofoten en je kijkt uit over het fjord en naar de indrukwekkende bergtoppen die zo kenmerkend zijn voor de Lofoten. Vissen in Noorwegen heeft weer een nieuwe toplocatie!
 
Nappstraumen is een zeer bekend en goed visgebied. Met het komen en gaan van de getijden ontstaat zowel in de Nappstraumen maar ook bij de verschillende eilanden en ondiepten rondom Ballstad en omgeving een perfecte stroming waar de vissen zich maar al te graag begeven op zoek naar voedsel.
Als je naar links uitvaart kom je terecht in het Nappstraumen gebied en bij minder goed weer vaar je naar rechts de Buksnesfjorden in waar je dan nog steeds je vissen kan vangen. Neem daarbij de schitterende visboten en de indrukwekkende omgeving en je bevindt je in het walhalla van Noorwegen.

Ten zuiden van de Nappstraumen bevinden zich verschillende eilanden als Svinoya, Eggeloysa, Kvalbaken, Folfoten, Graenholmen en Batskjaeret. De Straumen zelf is rond de 45 meter diep en deze eilanden en de er omheen gelegen ondieptes zijn perfecte stekken voor de heilbot. Ten zuiden bij afgaand water en ten noorden bij opkomend water kan je hier je droomvis vangen. Maar ook kabeljauw, koolvis op de diepere delen waar het naar 100 meter en meer afdaalt. Of de schelvis, leng, roodbaars en zeewolf. En wat dacht je van de pollak rondom de eilandjes. Lekker actieve werpende visserij met sandeels of shads. Je kan iedere gewenste vorm van visserij hier uitvoeren tot zelfs aan popperen op koolvis in het juiste seizoen.

Lees HIER het artikel over onze trip naar deze locatie in het BEET magazine.
 
Zoals op de meeste locaties kom je ook hier dagen tekort. In combinatie met de topboten, mooie appartementen / vakantiewoningen is dit weer een nieuwe parel in ons assortiment waar veel gasten met plezier heen gaan en met nog meer plezier gaan terugkeren. 

 
Je verblijft in traditionele, moderne en comfortabele vissershutten die allemaal een verhaal te vertellen hebben. Geniet van de dicht bij de natuur en het dagelijkse reilen en zeilen in het levendige vissersdorp. Ervaar de prachtige zee, de majestueuze bergen en het magische licht van de Lofoten. Ervaar het pure Noorwegen op zijn best in de mooie vakantiewoningen en hoe het voelt om thuis te komen. 
 
Lottebua is een van onze favorieten! De ligging van deze rorbu is absoluut perfect met uitzicht op zowel de haven als de bergen in Ballstad. In de zomer heeft dit appartement zowel 's morgens als 's avonds zon op het terras, en in de winter is het de eerste woning om het noorderlicht aan de hemel te zien dansen, magisch! Deze rorbu heeft drie slaapkamers waarvan een op de zolder. De woonkamer en keuken zijn gezamenlijk en de badkamer is ruim en mooi en de gehele woning is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Egnerbua is een juweeltje! In dit prachtige appartement, gelegen aan het uiteinde van de kade, kunt u genieten van het geweldige uitzicht op de binnenhaven en de bergen rondom Ballstad. Egnerbua heeft een eigen terras op de begane grond, een moderne keuken en badkamer, twee slaapkamers met drie bedden in elke kamer, en een prachtig uitzicht. Deze woning is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Salteriet is een van onze meest populaire rorbu, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze unit is geschikt voor koppels, een klein gezin of een groep vrienden. Vanaf uw terras op de begane grond kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de bergen hier bij Ballstad! Salteriet heeft een slaapkamer met drie bedden, en een slaapbank voor twee personen in de woonkamer, evenals een moderne keuken en badkamer. De woning is geschikt voor 3-5 personen, maar wij adviseren 3 personen voor een comfortabele oplossing.
 
Brygga is perfect gelegen op de 2e verdieping van het hoofdgebouw hier in Hemmingodden. In de zomer heeft u zowel 's morgens als 's avonds zon op het terras, en het uitzicht op de bergen hier bij Ballstad is prachtig! Deze prachtige vissershut is in 2019 nieuw gebouwd. Brygga heeft drie slaapkamers, verdeeld over twee verdiepingen, evenals een moderne keuken en badkamer en is geschikt voor maximaal zes personen.
 
Annebua is gelegen op de 2e verdieping van het hoofdgebouw hier in Hemmingodden, helemaal aan de rand van de kade. Dit appartement heeft drie slaapkamers, een woonkamer, keuken en een moderne en ruime badkamer. U kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf het terras, met uitzicht op de Ballstad haven en de majestueuze bergen. Annebua werd in 2015 opgewaardeerd naar moderne normen, maar het heeft nog steeds veel van die oude ziel. Deze vissershut is een favoriet voor veel van onze gasten (en medewerkers). Geschikt voor maximaal zeven personen.
 
Kokkbua is onze grootste vissershut met veel ruimte voor visliefhebbers, grote families of groepen vrienden die samen de Lofoten willen verkennen! Deze vissershut is groot genoeg om er vergaderingen en kleinere conferenties in te houden. In deze vissershut zie je duidelijk sporen van hoe het dagelijks leven van de vissers er vroeger uitzag, maar alle kamers hebben een esthetische opknapbeurt gekregen en de keuken is gemoderniseerd. Kokkbua heeft in totaal tien bedden in vijf slaapkamers, drie slaapkamers op de begane grond en twee op de tweede verdieping. 
Er zijn twee praktische badkamers, één op elke verdieping. Het meest magische aan deze rorbu is het uitzicht vanaf de eettafel, waar u de vissersboten hun vangst kunt zien afleveren, de adelaar die boven de binnenhaven zweeft en de majestueuze Skottinden die over Ballstad heerst. De hut heeft een eigen buitenruimte direct aan de kade en een mooi balkon op de 2e verdieping met een geweldige zonligging en een wijds en prachtig uitzicht. Deze grote woning is geschikt voor maximaal tien personen.
 
Linbua is gelegen op de 2e verdieping en is een zeer gezellige vissershut in traditionele stijl. Vanaf uw eigen terras kunt u genieten van een prachtig uitzicht en als de zon schijnt heeft u het er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat naar uw zin. Dit open loft appartement heeft een volledig uitgeruste keuken, een ruime badkamer en een gezellige woonkamer. Linbua is een populair budgetvriendelijk alternatief voor koppels, vrienden en gezinnen met kleine kinderen - aangezien het een slaapbank voor twee personen heeft naast een tweepersoons loftbed. Geschikt voor 2 tot 4 personen.
 
Garnbua is een kleine, gezellige rorbu in oude stijl. Deze rorbu heeft een loft, en is gelegen op de 2e verdieping met een eigen trap. Het appartement heeft een volledig uitgeruste keuken, badkamer en een slaapbank hoek. Het is populair voor koppels of vrienden, en naast een tweepersoonsbed op de loft, heeft het een slaapbank voor twee personen. Garnbua heeft een gedeeld terras op de begane grond, perfect om 's ochtends van uw koffie te genieten in de zomer! Geschikt voor 2 tot 4 personen.
 
Olufbua is een budgetvriendelijk en praktisch alternatief voor gezinnen en groepen tot vijf personen. Deze vissershut is in traditionele stijl gebouwd en biedt voldoende ruimte voor een heel gezin, of een enthousiaste groep vissers. Olufbua bevindt zich op de begane grond, met toegang tot gemeenschappelijke patio's direct voor de deur. Hier kunt u genieten van uw ochtendkoffie aan de ene kant van het huis en van de avondzon aan de andere. Het appartement heeft twee slaapkamers en een praktische keuken en badkamer.
 
Naast de comfortabele en prachtige vakantiewoningen beschikt deze locatie over een eigen restaurant, genaamd HEIM. Dit is een gezellig en authentiek restaurant met veel historie aan de muren. Men is graag vernieuwend, maar gebruikt tegelijkertijd traditionele en lokale gerechten op een spannende manier. Het restaurant biedt plaats aan 50 gasten. Op het menu staan pizza met stokvis en geitenvlees. Walvisstoofpot, fish´n chips met lokale vis, verse desserts, en veel lokale en smakelijke drankjes.
 
Voor het doen van de benodigde boodschappen is er een supermarkt met een prima assortiment op loopafstand (200 meter) beschikbaar.
 
Je kan hier kiezen uit 3 verschillende type boten.
 
Kaasbøll 760 HT 24 voet en 150 PK voor 4-6 vissers
Dit zijn zeer stabiele, robuuste en functionele boten met voldoende paardenkracht om snel de door u gekozen bestemming te bereiken. Er zijn drie boten van dit type, stevig en robuust, allemaal even geschikt voor vissers!
 
Kaasbøll 660 F 22 voet 115 PK voor 4-6 vissers
De F staat voor Fisher! Een stabiele en extra brede boot, speciaal gemaakt voor het vissen en onvergetelijke ervaringen op zee! Deze boten zijn betrouwbaar en hebben een groot bereik, een uitstekende vissersboot met uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen. Er zijn drie gloednieuwe boten van dit type! 
 
Kaasbøll 620 20 voet en 100 PK voor 4 vissers
Er zijn twee Kaasbøll 620 boten beschikbaar bij Hemmingodden Lodge. Deze boten zijn zeer stabiel, robuust en functioneel, maar ook perfect om te vissen of om met je groep de archipel te verkennen langs de kustlijn van de Lofoten. Een andere optie is om de boten te gebruiken als uitvalsbasis voor duik- en snorkelavonturen.
 
Inbegrepen in de huur van alle boten zijn zwemvesten, gaf, en gelamineerde kaarten met de betere visstekken.
 
Direct aan de kade, op korte afstand van onze boten, zijn er uitstekende overdekte faciliteiten voor het fileren en verpakken van de zelf gevangen vis. Er zijn grote diepvrieskisten, welke onze gasten kunnen gebruiken om vis in te vriezen en te bewaren tot ze weer thuis zijn.
 
Het is ook mogelijk om hier een visoverall (Regatta, DAM of Abu Garcia) te hure. Daarnaast zijn er ook goede hengels met reel en lijn van Prey, Lawson en Elbe te huren. Dit is prima materiaal waarmee je ook grote vissen perfect kan drillen. De kosten van een visoverall bedragen 85 euro per week en ook de hengelset komt neer op dit bedrag.
 
Mocht je een dag de visgids mee aan boord willen hebben bedragen de kosten hiervoor 650 euro voor een hele dag.
Om op deze locatie te geraken zijn er twee mogelijkheden.
 
1. Of je vliegt naar de luchthaven van Leknes wat op 15 minuten rijden van de locatie bevindt en we regelen daar een transfer voor van 140 euro voor een enkel reis voor max 4 personen. Deze vluchten naar Leknes zijn vaak wel hoger in prijs.
 
2. De tweede optie is dat je naar Evenes vliegt en dat we daar een huurauto voor je regelen. Vanaf daar is het ongeveer 3,5 uur rijden. Dat is best lang maar de weg is werkelijk schitterend en echt een "must see". Dit is kostentechnisch de meest vriendelijke oplossing. 
 
Hoogseizoen               01.06 - 31.08. + 01.03 - 15.04                       
Laagseizoen                01.09 - 28.02 + 16.04 - 31.05
 
                    HS            LS      
Linbua        1245        1035     2p
Garnbua     1245        1035      2p
Salteriet      1695        1450      3p
Olufbua       1450        1245      4p
Egnerbua    2795        2195      6p
Lottebua      2795        2195     6p
Brygga         2795        2195     6p
Annebua      2795        2195     7p
Kokkbua      2795         2195    9p
 
Boten voor 6 dagen      HS                 LS
Kaasboll 620, 20 ft      1295             1095
Kaasboll 660, 22 ft      1425             1175
Kaasboll 760, 24 ft      1575             1295
 
prijs in euro per week
exclusief brandstof
 
Een transfer vanaf de luchthaven van Leknes naar de locatie is ook mogelijk
1 tot 4 personen  140 euro enkele reis
5 tot 8 personen  245 euro enkele reis
 
Visgids 8 uur                   520 euro
Visoverall                           85 euro
Hengel, molen en lijn         85 euro
 
Bij de woningen zijn beddengoed, handdoeken, verwarming, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen. De woning dient met een schone keuken en bezemschone vloer opgeleverd te worden.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart