WVL Noorwegen Festival juni 26

Het gezelligste visfestival van Vlaardingen en de rest van Nederland!

WVL Noorwegen Festival juni 26

Het gezelligste visfestival van Vlaardingen en de rest van Nederland!
 
Evenals in 2025 gaan we in 2026 naar Skjervoy! Deze locatie ligt perfect beschut om de hoek van Torsvag met ook een directe toegang naar de open zee maar toch ook een goede beschutting bij minder gunstige omstandigheden. Ook op deze bestemming richt de visserij zich op soorten als grote kabeljauw, koolvis, zeewolf en ga zo maar door, maar ook de kansen op heilbot zijn hier erg goed. We hebben hier voldoende plek om met een gezellige groep vissers naar toe te gaan onder begeleiding van de mannen van Wout Van Leeuwen. We hebben het hele kamp afgehuurd! Het complex ligt direct aan het water, met de boten letterlijk voor de deur.
 
Van dinsdag 9 tm 16 juni 2026!

Dit wordt al weer de vijftiende editie van het jaarlijks groeiende en gezellige Noorwegen festival. En deze editie gaan we naar Skjervoy. Deze locatie ligt om de hoek bij Torsvag, is zeer beschut en beschikt over grote en mooie boten. Heb jij zin in een gezellige week met vismaten met hetzelfde doel? Ga met ons mee voor een superweek visse in Noorwegen met minimaal 1 dag persoonlijke begeleiding van een ervaren medewerker van Wout Van Leeuwen! 
 
Zo ging het er in 2023 aan toe op de locatie Hemmingodden / Nappstraumen tijdens het Wout Van Leeuwen Festival!
 

 

KLIK HIER VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Inschrijven is mogelijk tot januari 2026 en vol = vol.
 
De reis bestaat uit:

– Bustransfer van Tromso naar Skjervoy
– Centrale eerste bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in maart 2026
– Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
– Vier of zes deelnemers per woning (tweepersoonskamers) en 4 vissers per boot (indeling door organisatie)
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Afsluitend diner in het restaurant met prijsuitreiking
– Er zijn leuke prijzen te winnen voor de grootste vissen
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
De kosten van deze reis bedragen € 1225,– per persoon exclusief vlucht. Bij minder personen per woning en boot zijn andere prijzen van toepassing. Bijkomende kosten zijn brandstof voor de boot, eigen verzorging, reisgarantie en drankjes tijdens het afscheidsdiner.
 
De visserij is hier optimaal. Er zijn heel veel plateaus van verschillende dieptes en daarnaast is er ook veel structuur aanwezig. het is dus een komen en gaan van heel veel mogelijkheden op deze locatie. Al met al zijn alle voorwaarden voor een perfecte visserij aanwezig. Je vist op dieptes van 20 tot 150 meter waar zowel grote als kleine vissen rondzwemmen. Om gericht te kunnen vissen, is het formaat van je (kunst)aas doorslaggevend. Er geldt hier dus letterlijk: klein aas = kleine vis en groot aas = grote vis.
 
Er worden ook hier bovengemiddeld veel heilbotten gevangen! Maar vergis je niet: de heilbotvisserij is er een voor doorzetters en het maken van uren is de sleutel tot succes. Vanaf juni tot en met oktober zijn deze prachtige platvissen regelmatig te vangen en met name de grote jongens hebben deze regio bekend gemaakt. Vroeger in het jaar kun je vaak ook al voor de heilbot terecht, maar dan moet je geluk hebben met de watertemperatuur. Ter plaatse is een zeer ervaren lokale gids beschikbaar die Engels spreekt en twee Nederlandstalige ervaren vissers van de organisatie kunnen je voorzien van de laatste informatie met betrekking tot de hotspots en de te gebruiken vistechnieken en materialen. Ook worden deze technieken op de centrale bijeenkomst nadrukkelijk besproken en toegelicht.
 
We hebben hier ook drie jaar lang ons heilbot festival gehouden en tijdens de laatste editie ging dat er zo aan toe.
 

 

 

We hebben de beschikking over alle woningen en daarbij hebben we 8 cabins (vakantiewoningen) die elk geschikt zijn voor 4 personen. Ze beschikken elk over 2 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden.  Ook zijn er nog 3 appartementen met een gelijke indeling als de woningen. Daarnaast hebben we nog 2 grote appartementen voor elk 6 personen beschikbaar met 3 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden per kamer.

Zowel de cabins en de appartementen een woonkamer met sofa en Sat TV, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, magnetron, fornuis en oven en vanzelfsprekend een badkamer met douche en wc. De woningen staan op 250 tot 100 meter van de haven.

 

 
De 24,5 voet Jeanneau Merry Fisher Marlin boten met kajuit en 150 pk outboard motoren zijn standaard uitgerust met een fishfinder, GPS, AIS tracking systeem en zwemvesten. Alles is er op  ingericht om zelfs de meest ervaren bootvisser te overtuigen. Dit zijn absolute topboten die veel comfort, snelheid en vaargemak bieden. De boten zijn zeer geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen.
 
Er wordt gevist met boothengels in de 20 tot 30 lb-klasse. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kunt krijgen, adviseren we om voor die 30 lb hengels te kiezen. Het beste contact heb je met Dyneema. Met een gevlochten, rekloze lijn van dit materiaal voel je namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurt. De trekkracht van de Dyneema dient rond de 25 kilo te zijn om serieus weerstand te kunnen bieden aan een grote vis tot 100 kilo. Het beste is het om minimaal 300, maar liever nog 500 meter lijn op je reel hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden, zijn van heavy duty nylon met  een dikte van 1 tot 1,2 mm.
 
Er wordt hier zowel met kunstaas als met natuurlijk aas gevist. Pilkers/ shads variëren van 250 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het jiggen zat bent, kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met natuurlijk aas gevangen. Naast het zware werk op kabeljauw en heilbot is het overigens beslist ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat bescheidener soorten. In de ondiepere gedeeltes is met bijvoorbeeld een medium spinhengel van 50 tot 150 gram en bijbehorende een attractieve visserij op gul en koolvis te beleven en je zult versteld staan wat je met dergelijk licht materiaal naar boven kunt brengen .Als je zelf niet in het bezit bent van zaken als een drijfpak/visoverall en of zwaar hengelmateriaal kun je dit ter plekke tegen een prijs van respectievelijk € 75,-  en € 80,- per week huren. Mocht je daar behoefte aan hebben dien je dit bij je reservering direct aan te geven in verband met een beperkte beschikbaarheid van deze materialen. 
 
PS. Het is een eeuwenoude traditie dat wie een heilbot van 50 kilo of meer vangt een sprong in de haven doet. Aan deze traditie geven we tijdens deze reis dan ook graag opvolging!
 
Inschrijven is mogelijk tot januari 2026 en vol = vol.
 
Van dinsdag 9 tm 16 juni 2026 tijdens het springtij en de reis bestaat uit:

– Bustransfer van Tromso naar Skjervoy
– Centrale eerste bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in maart 2026
– Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
– Vier of zes deelnemers per woning (tweepersoonskamers) en 4 vissers per boot (indeling door organisatie)
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Afsluitend diner in het restaurant met prijsuitreiking
– Er zijn leuke prijzen te winnen voor de grootste vissen
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
De kosten van deze reis bedragen € 1.225,– per persoon exclusief vlucht. Bij minder personen per woning en boot zijn andere prijzen van toepassing. Bijkomende kosten zijn brandstof voor de boot, eigen verzorging, reisgarantie en drankjes tijdens het afscheidsdiner.
 
We vertrekken op dinsdag 9 juni 2026 vanaf Schiphol met SAS naar Oslo en daarna direct door naar Tromso. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 2 x 23 kilo bagage + 8 kilo handbagage. Hier staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer drie uur durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Skjervoy. We verblijven een week in het complex en je vist 6 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers. 
 
Vraag HIER direct je vrijblijvende offerte aan.


Het seizoen begint in mei en loopt door tot oktober. Het weer is in deze regio altijd een dominante factor. Derhalve raden we je dringend aan om een warme visoverall of zelfs een drijf- cq. overlevingspak mee te nemen of te huren. Als wij medio april in de Lage Landen alweer in het voorjaarszonnetje zitten, kan het in het Hoge Noorden nog sneeuwen. De weersgesteldheid in noord Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om voor elk vertrek altijd te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen.

Zorg dus voor goede viskleding en neem die ook altijd mee op de boot. Vergeet daarbij niet de handen en het hoofd. Het is verstandig om te kleding op te bouwen in lagen, om zodoende (indien nodig) ook wat uit te kunnen trekken.Naarmate je verder in het seizoen komt, worden de visdagen weer korter maar in mei en juni is het 24 uur per dag licht aangezien de zon dan helemaal niet ondergaat. Naarmate de zomer vordert, zal de zon uiteindelijk ’s nachts wel ondergaan. De lange dagen in deze periode zijn een prettige bijkomstigheid op deze locatie.In mei is de kabeljauw net afgepaaid en is dan volop aan het azen om alle energie die verloren is gegaan bij het paaien weer aan te vullen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart