Vennesund

Voordelig en direct aan zee

Vennesund

Voordelig en direct aan zee
 
HEEL GUNSTIG NAAR MIDDEN NOORWEGEN!
 
Deze locatie ligt nog iets Noordelijker dan het eiland Leka. Vanuit deze haven vaart de veerboot naar Holm als 'doorgaande weg' van de FV 17. Vanaf Utrecht is het 2060 kilometer rijden maar je kunt hier natuurlijk ook naartoe vliegen. Deze locatie kenmerkt zich door de grote verschillen in dieptes. De veerboot passeert in de huisfjord maar liefs een diepte van ruim 500 meter maar ten oosten en ten noorden van Vennesund liggen veel ondieptes en dat betekent dat er veel stroming ontstaat bij eb en vloed. En veel stroming is goed voor de visserij! Op slechts enkele kilometers afstand en daarmee ook enkele minuten vaartijd liggen schitterende locaties met namen als Gamflesa, Langtaren, Stortaren, Steinstaren etc. Allemaal ondiepe stekken waar het slechts enkele meters diep is en die liggen vlak naast dieptes van meer dan 200 meter. Een perfect en uitdagend visgebied dus door de grote afwisseling in dieptes.
 
En is de zee wat te ruw dan vaar je verder naar binnen in de fjord of onder de brug door in het beschutte noordelijk deel van de Lyngvaerfjorden en heb je de beschutting van het land en zijn er meerdere stekken waar je nog steeds prima kunt vissen. Al met al is dit een typische locatie voor Noorwegen die je een hoop plezier gaat bieden.

 

 

Vennesund beschikt over verschillende verblijfsmogelijkheden. In totaal zijn er 11 hutten en 3 Rorbu.

 

De rorbu’s (1, 2 en 3) liggen direct aan het water en bieden een schitterend uitzicht. Ze hebben een oppervlakte van 42 m2 en zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, oven, fornuis, koelkast etc. Verder is er een woonkamer met sofa en TV. Op het balkon staat tevens tuinmeubilair om bij mooi weer ook buiten van het uitzicht te kunnen genieten. Er is een douche toilet combinatie en er zijn twee slaapkamers die elk een stapelbed hebben en 1 apart eenpersoonsbed. Zo is er ruimte voor 5 personen per rorbu. Er is tevens een ruime vriezer in elke rorbu voorzien om eventuele vis zelf mee te kunnen nemen.

 

Naast de drie rorbu’s zijn er ook nog 11 hutten beschikbaar. Ze verschillen in grote en inrichting maar zijn net netjes en typisch Noors.

 

Hut 1, 2 en 3:

zijn 13 m2 en beschikken over drie bedden, toilet, keuken, TV. Ze zijn zijn praktisch maar beperkt in ruimte. 

 

Hut 4, 5 en 6:

zijn hetzelfde als de hutten 1, 2 en 3 alleen zijn er twee bedden beschikbaar

 

Hut 7 en 8:

zijn 55 m2 en beschikken over een douche toilet combinatie met een volledig ingerichte keuken met vaatwasser. Ze hebben ook een TV en woongedeelte. Hut 7 heeft 2 slaapkamers met 7 bedden door middel van drie stapelbedden en een eenpersoonsbed en hut 8 heeft 5 bedden.

 

Hut 9:

is 34 m2 en beschikt over een douche toilet combinatie met een ingerichte keuken met vaatwasser en een woongedeelte met TV. Er is een slaapkamer met tweestapelbedden waardoor er ruimte is voor 4 personen.

 

Hut 11:

is 42 m2 en beschikt over een douche toilet combinatie met een ingerichte keuken met vaatwasser en een woongedeelte met TV. Er zijn twee slaapkamers met in totaal 4 slaapplaatsen.

 

Hut 15:

is 75 m2 en beschikt over een douche toilet combinatie met een ingerichte keuken met vaatwasser en een woongedeelte met TV. Er zijn drie slaapkamers met in totaal 8 slaapplaatsen.

 

De rorbu’s en hutten 7 tm 11 en 15 hebben elk een eigen vriezer bij de woning met een capaciteit van ongeveer 400 liter. Bij de woningen is elektra, water en verwarming inbegrepen. Bedlinnen en handdoek zijn zelf mee te nemen of ter plaatse te huur voor 25 euro pp. De eindschoonmaak van de woning kan zelf gedaan worden of is ter plaatse te voldoen. Dit kost 85 euro.

 

Naast de hutten en rorbu’s is er ook een restaurant open van april tm oktober waar je terecht kunt voor een maaltijd wanneer je zelf geen zin hebt om te koken of voor een vers getapt biertje. Je kunt hier ook met credit cards betalen.

 

Bij de haven staat een service gebouw waar ook een overdekte fileerplaats beschikbaar is met stromend water. Hier is ook nog additionele vriesruimte beschikbaar voor de kleinere hutten die geen eigen vriezer hebben. Hier bevindt zich ook het tankstation voor de boten waar je ook met verschillende credit cards kunt tanken.

 

Bij alle verblijfsmogelijkheden op deze locatie is internet beschikbaar.

De rorbu’s en hutten liggen allemaal op gemiddeld 100 tot 200 meter afstand van de haven.

Er is geen vaste wisseldag zodat een verblijf van enkele dagen tot meerdere weken hier geen enkel probleem is. Er is een kleine supermarkt op de locatie zelf waar onder meer brood en melk beschikbaar is en voor grotere boodschappen is er 13 kilometer verderop een grotere supermarkt.

De dichtstbijzijnde luchthaven op 55 kilometer is die van Brønnøysund. 

 

In totaal zijn hier 12 boten te huur. Ze variëren van 17 tot 18,5 voet en 15 tm 60 PK motoren.

 

• 5 aluminium visboten van 18,5 voet, 60 PK 4 takt, Garmin 91 SV GPS / fishfinder
• 1 aluminium visboot van 18,5 voet, 50 PK 4 takt, Garmin 91 SV GPS / fishfinder
• 5 aluminium visboten van 17 voet met 25 PK motor zonder GPS / fishfinder
• 2 aluminium visboten van 17 voet met 15 PK motor zonder GPS / fishfinder

 

De boten zijn stabiel en eenvoudig te varen. Ze bieden ruim plek aan maximaal 4 personen. De vislocaties liggen allemaal op relatief korte afstanden zodat je ook geen grote hoeveelheden brandstof hoeft te verbruiken. Indien gewenst kan je ook een gids mee krijgen. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per uur met minimaal 4 en maximaal 8 uur en zijn op voorhand te boeken

 
 
prijs per week in euro's
               
Rorbu                      1280
Hut 1 - 6                    925
Hut 7 en 8               1210
Hut 9                       1010
Hut 11                     1280
Hut 15                     1380
 
Inclusief water, elektra en einschoonmaak
 
 
visboot 20 voet 60 PK, GPS fishfinder            895
visboot 18,5 voet 50-60 PK, GPS fishfinder    745
visboot 17 voet 25 PK                                      625
 
bedlinnen en handdoek pp    25
 

Bekijk de ligging op de kaart