Tanzania

Extreme visserij

Tanzania

Extreme visserij
 
De kust van Tanzania biedt een verscheidenheid aan onderwaterstructuren die rijk zijn aan grote visbestanden waaronder giant trevally, dogtooth tonijn, geelvin tonijn, mahi-mahi, marlijn, zeilvis, zwaardvis en nog veel meer soorten. Sportvissen in Tanzania is niet zo bekend als bijvoorbeeld in het naastgelegen Kenia. En dat is dan ook de reden dat de visserij hier tot de beste ter wereld be-hoort. Veel wereldrecordvissen zijn al gevangen vanuit Tanzania. En dat is niet voor niets. Dus let op en wees bereid om grote vissen aan de haak te slaan!
 
De diepe wateren van de Indische Oceaan langs de kust van Tanzania zijn rijk aan groot wild, van marlijn en tonijn tot zwaardvis en barracuda's. Toch beginnen de wateren van Tanzania nog maar net bekend te worden en aan  te haken aan de wereldwijde faam van de Keniaanse kust. Alleen zijn deze wateren beduidend minder bevaren en is de visvangst er nog redelijk ongerept. Tonijn en andere pelagische vissen migreren jaarlijks door het Pemba Kanaal, maar kunnen het hele jaar door in kleinere aantallen worden aangetroffen. Naast de grote vangsten zijn ook de tandbaars, de rode snapper en andere lokale vissoorten in de kustwateren talrijk.
 
Tanzania is een veilig, probleemvrij land met een verbazingwekkende fauna, weelderige bossen en onvergetelijke landschappen. Je zult de kristalblauwe oceaan ervaren, enorme koraalriffen, en de kans om een verscheidenheid aan vis te vangen, zoals grote giant trevally, dogtooth tonijn en geel-vin tonijn, verschillende soorten billfish, groupers en snappers, en nog veel meer van dit soort ro-vers. Dit is een absolute toplocatie in  de wereld van het big game vissen!
 

 

Deze locatie ligt aan de kust van de Indische Oceaan, verscholen in een mangrovebos, 90 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dar es Salaam. De mangrovebossen in Tanzania creëren een magische sfeer. Het hout van de mangrovebomen is een belangrijk onderdeel van de lokale Tanzaniaanse cultuur en wordt al vele jaren in het binnenland gebruikt en geëxporteerd. Bovendien wordt in het brakke water langs de mangrovewortels veel voedsel gevonden, zoals krabben, schelpdieren, oes-ters en slakken tot octopus, zeekomkommers, zee-egels en vis.
 
Deze prachtige, unieke wetlands vormen ook een belangrijke kraamkamer voor vele vissoorten. Grote hoeveelheden voedzame bacteriën leveren voedsel voor de opgroeiende jongen en de wor-tels bieden bescherming tegen roofdieren tot de vissen klaar zijn om te overleven op de riffen of in open water. De kust van Tanzania blijft een verborgen juweel voor vissers, zonder drukte en met ongerepter water dan andere populaire bestemmingen. Dit geeft je de kans om een geweldige viservaring op te doen en de vis van je dromen te vangen.
 
Laat ons weten wat jullie favoriete manier van vissen is en het team is graag behulpzaam om aan jullie wensen te voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan jiggen of trollen, werpen met poppers en stickbaits of werpen met licht topwater kunstaas of vissen met levend aas, hier kan men rekening mee houden bij het samenstellen van een programma op maat. Je kan ons ook laten weten of je een specifieke soort graag wilt vangen en men helpt je graag om de vis van je dromen te vangen.
 
De kapiteins op de boten zijn locals die al jaren op de Indische Oceaan vissen. Zij kennen de beste stekken om de verschillende vistechnieken te beoefenen, waar bepaalde vissoorten zich het hele jaar door ophouden en op welke signalen je moet letten om elke dag een goede vangst te realise-ren.
 
Deze operator biedt charters aan die een grote afstand voor de kust van Tanzania bestrijken. Ze verkennen de uitgestrekte koraalriffen rond Mafia Island, vissen op diep open water maar ook bij de ondiepe kristalheldere wateren van Latham Island. Zo'n gevarieerd gebied stelt je in staat veel verschillende vistechnieken uit te proberen en een grote verscheidenheid aan soorten te vangen. Maar wees voorbereid en fit, want met visdagen tot 12 uur per dag en dit soort formaten vis heb je een gezond lichaam en een gezonde geest nodig.
 
Deze locatie ligt in het dorp Boza op 90 kilometer van Dar Es Salaam, Tanzania. Omringd door man-grovebossen en vlakbij de prachtige stranden van de Indische Oceaan, verblijf je in een luxueus eco complex gebouwd door een avontuurlijke visser en geïnspireerd door de Afrikaanse wilde dieren. Boza is een klein vissersdorpje op negen kilometer van Shungubweni. Het heeft mangrovebossen, exotische baobabs, en ongerepte stranden. En wat nog belangrijker is, je hebt er makkelijk toegang tot verschillende uitstekende vislocaties in de Indische Oceaan, die binnen het bereik liggen van de snelle, op maat gebouwde vissersboten. De visstekken omvatten grote koraalriffen en bieden een rijke variëteit aan dieptes en vissoorten.
 
 
Wanneer je dit soort lange dagen maakt, een gewone dag is 12 uur(!), heb je een goede plek nodig waar je kunt uitrusten. Hier heb je luxe villa's tot je beschikking die een zeer comfortabel verblijf en hoge kwaliteit bieden.  Zichtbare baksteen gecombineerd met hoogwaardige tegels en granieten elementen zorgen voor een rustieke maar weelderige sfeer waar je aan het eind van de dag heerlijk tot rust kunt komen. Ook de kwaliteitsbedden, luxe badkamer en bijhorend bedlinnen en hand-doeken geven het die finishing touch. Dit is de perfecte plek om tot rust te komen en te ontspannen na een dag hard vissen. 
 
In totaal zijn er 5 villa’s met elk 2 kamers. Elke kamer is 81 m2 en 3.10m hoog, waardoor er een ruime plek ontstaat voor iedere gast. De kamers zijn uitgerust met twee volwaardige bedden, twee tafels en zitstoelen, een klerenkast, en een badkamer. In iedere kamer verblijven 2 personen. De badkamers zijn voorzien van een luxe douche die aan het plafond is gemonteerd, een waterval-stijl die zorgt voor een verkwikkende douche-ervaring is alles is wat je nodig hebt na een dag hard vis-sen. En een koud biertje natuurlijk! Het merendeel van de materialen voor de villa's is lokaal ingekocht, waardoor het ecologisch duur-zaam is en ook het luxe gevoel heeft. 
 
Na een dag van enerverende ervaringen en mooie vangsten kan je ontspannen in de bar en het restaurant. In de bar vindt je een grote verscheidenheid aan alcoholische en niet-alcoholische dranken, zoals een speciaal sap bereid uit lokaal geteelde mango, passievrucht, ananas, waterme-loen en suikerriet. Wat het eten betreft, geeft men er de voorkeur aan om voor elk van de gasten een specifiek menu samen te stellen op basis van verse, lokale ingrediënten. Omdat vissen de be-langrijkste business is, wordt er een verscheidenheid aan lokale zeevruchten aangeboden, waaron-der zeevis, kreeft, garnalen, inktvis en octopus. Deze kunnen op verschillende manieren worden bereid om aan je voorkeuren te voldoen.
 
Als je op zoek bent naar de lokale smaak van Tanzania, biedt men ook een aantal lokale gerechten aan. Er is een grote variëteit in de Tanzaniaanse keuken, maar langs de kust zijn gekruide gerechten gebruikelijk, waaronder rijst, stoofschotels en gegrild vlees. Verder is er ook veel exotisch, lokaal fruit zoals verschillende soorten bananen en mango's, papaja's, ananas en passievruchten.
 
Als je zelf een begenadigd kok bent ben je welkom in de industriële keuken gebruiken om samen met het keukenteam een aantal eigen maaltijden te bereiden. Men helpt graag met de voorberei-ding en het opruimen, zodat je zelf kan genieten van het koken.
 
Eten en drinken is inbegrepen in de boeking afhankelijk van de pakketkeuze en het wordt volledig afgestemd op je dieetwensen en voorkeuren.
 
Op deze locatie zijn er twee op maat gemaakte Arabian Craft 32 voet (10 meter) boten beschikbaar. Arabian Craft is een van de top botenbouwers en deze 32 voet boten bieden stabiliteit en hoge snelheden, waardoor de visdag comfortabel is met de minste vaartijd en de meeste vistijd mogelijk. Ze worden beide aangedreven door twee 200 PK Yamaha buitenboordmotoren.
 
In het voorste en achterste gedeelte van de boten zijn er geen extra zitplaatsen waardoor er een grote open ruimte ontstaat. Hierdoor kan je comfortabel werpen en jiggen met 4 personen per boot..
Bij het varen naar de visstekken zijn er grote zitzakken aan boord om comfortabel te zitten. Dit maakt het mogelijk om de grote open dekken aan de voor- en achterkant van de boten te hebben. De boten worden bestuurd door lokale kapiteins die het gebied kennen en veel viservaring hebben.
 
De boten zijn uitgerust met een Garmin GPSMAP 7616xsv kaartplotter met twee Airmar Chirp transducers. Deze kaartplotter produceert bijna foto-achtige beelden van de zeebodem en de vissen die onder en naast de boot zwemmen en wordt beschouwd als een van de beste kaartplotters die op de commerciële markt verkrijgbaar zijn. Hierdoor hoeft men minder tijd te besteden aan het lokaliseren van de vis en heb je meer tijd om ze te vangen.
 
Huurmateriaal wordt aangeboden voor 6 dagen vissen voor € 500,- voor premium en € 350,- voor medium klasse van Jigging Master en moet vooraf worden geboekt. Deze aanbieding omvat vismateriaal voor alle visserijtypes - popperen, werpen, fast en slow jigging. Deze aanbieding is exclusief beschadigd kunstaas, lijnen, haken of accessoires. Deze dienen extra te worden betaald. Materialen welke hier gebruikt worden voor het vissen zijn van Jigging Master, Shimano, Daiwa, Carpenter, Yamaga Blanks en Tenryu.
 
Voor het trollen en het vissen met levend aas kan kosteloos gebruik worden gemaakt van eerste klas vismateriaal. Voor de andere vormen van vissen, popperen, jiggen en vliegvissen, raden wij aan je eigen uitrusting te gebruiken. Maar in geval van schade aan het eigen materiaal is er voldoende aanwezig om de visreis nog steeds succesvol uit te kunnen voeren.
 
Elke boot is uitgerust met twee Garmin Virb XE camera's aangesloten op Garmin Chartplotter systeem. Er zijn ook GoPro Hero en een professionele camera beschikbaar aan boord. Alle foto's en video's zijn beschikbaar na de vistrip.
 
Er is ook een mogelijkheid om te gaan vissen met de derde en kleinere boot. Deze boot is 24 voet (8 meter) en heeft een enkele 200 PK motor en wordt uitsluitend gebruikt voor het vliegvissen. Er kan het beste met maximaal twee vissers op gevist worden. En je dient je eigen vliegvisuitrusting mee te nemen.
 
In samenspraak regelen we graag de internationale vlucht naar Dar es Salaam in Tanzania voor je. Daar wordt je opgehaald van de luchthaven en met een privé-transfer ga je door het exotische Afrikaanse landschap naar het luxe eco-complex waar je verder kan ontspannen en de visserij kan plannen met het lokale team. 
 
De lokale bevolking in Tanzania is van origine vriendelijk en wil graag hun eten, drinken en cultuur delen. Tanzanianen zijn over het algemeen beleefd, bescheiden en enigszins formeel. De meeste mensen in Tanzania spreken Engels en Swahili naast de lokale taal.
 
Het seizoen op deze locatie loopt van september tm april. De westelijke en centrale delen van Tanzania hebben een regenseizoen dat begint tussen eind oktober en begin december en duurt tot half april. In deze periode valt veruit het grootste deel van de jaarlijkse regenval. De periode van mei tot oktober kan extreem droog worden genoemd. In het oosten van Tanzania is er een klein regenseizoen in november en december, waarna het tijdelijk droger wordt. In maart neemt de hoeveelheid neerslag plotseling sterk toe. Dit grote regenseizoen duurt tot half mei.
 
Omdat Tanzania praktisch op de evenaar ligt, is het er het hele jaar door warm. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 23 en 32 graden. Plaatselijk kan het iets warmer of kouder zijn. Een opvallend detail in Tanzania is dat de winterperiode niet per se de koelste periode is. In het westen, in de buurt van het Tanganyikameer, is de temperatuur bijvoorbeeld het hoogst in het voorjaar (sep-tember-oktober). Zodra het regenseizoen begint, dalen de temperaturen een beetje.
 
 
Tanzania is veilig als het gaat om orkanen en tropische stormen. De meeste zware depressies boven de Indische Oceaan slagen er niet in Tanzania te bereiken. Als ze dat wel doen, is het zelden een tropische storm en voornamelijk in het meest zuidelijke deel. Dit seizoen loopt van november tot mei.
 
 
Er zijn twee verschillende pakketten beschikbaar voor deze locatie:
 
- Ultra all-inclusive
- Budget all-inclusive
 
De ultra all-inclusive visreis is inclusief:
 
- Een transfer van de luchthaven van Dar Es Salaam naar ons Tanzania Extreme Fishing resort en retour
- 7 nachten verblijf met volpension
- Verblijf in een tweepersoonskamer in een luxe villa
- Ontbijt elke ochtend voor het vissen
- Lunch op de boot met voldoende frisdranken en verse vruchtensappen
- Luxe diner in ons restaurant en bar bestaande uit voornamelijk zeevruchten en meer dan 100 alcoholische drankopties inbegrepen
- 6 volle visdagen; 12 uur vissen op een 32 voet boot met alle soorten visserij volgens uw voorkeu-ren. 
- Restitutie van kosten voor dagen waarop het weer het niet toelaat om te vissen
- Gratis internet / Wifi op locatie
 
1 persoon 11.500 Euro per persoon
2 personen 6.100 Euro per persoon
3 personen 4.550 Euro per persoon
4 personen 3.900 Euro per persoon
 
 
De budget all-inclusive visreis is inclusief:
 
- Een transfer van de luchthaven van Dar Es Salaam naar ons Tanzania Extreme Fishing resort en terug
- 7 nachten logies met volpension
- Verblijf in een tweepersoonskamer in een luxe villa
- Ontbijt elke ochtend zonder koffie
- Lunch op de boot met water en frisdrank
- Diner in ons restaurant met water en frisdrank
- 6 volle visdagen; 12 uur vissen op een 32 voet boot waarbij alle soorten visserij aan bod komen volgens uw voorkeuren. 
- GEEN terugbetaling voor dagen waarop het weer niet toelaat om te vissen
- Gratis internet / Wifi op locatie
 
1 persoon 9.200 euro per persoon
2 personen 4.800 euro per persoon 
3 personen 3.400 euro per persoon
4 personen 2.800 euro per persoon
 
Deze tarieven zijn in Euro exclusief vlucht, fooien, vaccinaties en visum. Als je gebruik maakt van het budget tarief zijn alcoholische dranken ook extra. Bier - 5$, wijn Zuid Afrika - 25$, 50 gram ge-importeerde alcohol - 5$. Alle lokale kosten dienen ter plaatse contant in US dollars worden be-taald.
 
Het is natuurlijk ook mogelijk om een ander aantal dagen te verblijven. Laat ons weten wat je voor-keur heeft en wij helpen je graag verder.
 
 
Om als toerist naar Tanzania te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Tanzania aanschaffen via de ambassade in Den Haag of de ambassade in Brussel. Het aanvraagformulier kan je hier downloaden: https://eservices.immigration.go.tz/visa 
 
Een toeristenvisum met enkele inreis is drie maanden geldig en kost ongeveer 50 euro . Je kunt ook kiezen voor een toeristenvisum met dubbele inreismogelijkheid. Dit type visum is zes maanden geldig en kost rond de 90 euro. Een visum met meerdere inreizen heeft een geldigheid van twaalf maanden. De toeristenvisa met enkele en dubbele inreis voorzien in een verblijfsduur van maximaal negentig dagen. Een visum met meerdere inreizen voorziet in een maximale verblijfsduur van 120 dagen. Echter mag je, in dit laatste geval, nooit langer dan negentig dagen aaneengesloten in Tanzania verblijven.
 
Het is ook mogelijk om bij aankomst een visum te verkrijgen door in de rij te gaan staan en 50 US dollar cash af te rekenen. De wachttijden zijn over het algemeen fors en in theorie kan het visum nog geweigerd worden. Daarom adviseren we om het visum op voorhand te regelen.
 
Om succesvol een visum voor Tanzania aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Tanzania. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Tanzania aan kunt vragen. 
 
De aanvraagduur van een visum voor Tanzania bedraagt doorgaans rond de vier werkdagen. Bij het aanvragen van een toeristenvisum met enkele inreis, moet je paspoort tot minstens zes maanden na aankomst in Tanzania geldig zijn. Bij een visum met dubbele inreis moet je paspoort tot minstens negen maanden na de uitgiftedatum van je visum voor Tanzania geldig zijn. Het paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende lege visumpagina’s bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Tanzania stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten.
 
Vaccinaties in dit soort landen is van harte aan te bevelen. Daarbij horen gele Koorts, DTP en hepatitis A tot de overwegingen. Daarnaast is ook een profylaxe tegen malaria geen overbodige luxe. Neem contact op met je huisarts om dit goed te bespreken en de juiste keuzes te maken. Bescherming tegen muggen en zon zijn ook cruciaal. Muggen profylaxe is het best mogelijk via Jungle Formula categorie 3 of 4 en voor de zon is zonwerende kleding met lange mouwen, zonnebril en viscap cruciaal.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart