Skarstein

Noord Lofoten

Skarstein

Noord Lofoten
 
HET BIJNA NOORDELIJKSTE PUNTJE VAN DE LOFOTEN
 
Deze locatie bevindt zich op het bijna noordelijkste puntje van de Lofoten. Dit viskamp bedient ook de gasten van het 12 km verder op gelegen Andenes kamp. Het ligt bijzonder strategisch want op het moment dat de weersomstandigheden goed zijn ga je linksom de open zee op en richting de ontelbare topstekken als Senholmleia, Svebaan, Skallen, Fjellbakken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. En de betere stekken zijn al op enkele minuten varen te bereiken.
 
Mocht het weer minder gunstig gestemd zijn dan kan je rechtsom varen en in de beschutting van het eiland Andoya vissen. En omdat het een eiland is stroomt het water hier ook gewoon omheen en zitten er aan deze kant van het eiland ook mooie visstekken en bijbehorende vissen.
 
Lees hier het verhaal van John Smit over zijn belevenissen op deze locatie in de Beet van september 2018.
 
Het klimaat is hier door de golfstroom relatief mild en deze wateren zijn afgeladen met vissen als zeewolf, heilbot, kabeljauw, koolvis, schelvis, roodbaars en ga zo maar door. Het potentieel op deze locatie is enorm.
 
Video verslag van een week vissen in Andenes / Skarstein met John Smit 
 
Skarstein ligt in een kleine vallei op 4 minuten van de eigen haven. Voor de gasten zonder auto geen probleem want je wordt kosteloos gehaald en gebracht tussen 7 en 21 uur met de eigen bus van het kamp. Het verblijf is omgeven door groen en bomen en er is een sauna en rookoven om te genieten van de lokale zaken en de schitterende omgeving. Papegaaiduikers, walvissen, zeehonden, meeuwen en ga zo maar door zijn hier op zee allemaal te vinden vanwege de rijke voedselgronden. Je maakt ook grote kans om migrerende walvissen en orka’s tegen te komen. Ook zij komen hier vanwege de grote hoeveelheden aas en vissen die zich hier ophouden.

 

 

Er zijn hier 5 appartementen beschikbaar

 • Appartement 1 voor maximaal 6 personen met 2 slaapkamers (1 x 2 en 1 x 4 personen) met allemaal eenpersoonsbedden
 • Appartement 2 voor maximaal 8 personen met 3 slaapkamers (2 x 2 en 1 x 4 personen) met 6 eenpersoonsbedden en 1 stapelbed
 • Appartement 3 voor maximaal 7 personen met 2 slaapkamers (1 x 3 en 1 x 4 personen) met 3 eenpersoonsbedden en 2 stapelbedden
 • Appartement 4 voor maximaal 8 personen met 3 slaapkamers (2 x 3 en 1 x 2 personen) met 2 eenpersoonsbedden en 3 stapelbedden
 • Appartement 5 voor maximaal 8 personen met 2 slaapkamers (2 x 4 personen) met 4 eenpersoonsbedden en 2 stapelbedden.

Alle appartementen beschikken over een aparte douche / toilet, volledig ingerichte en ruime open keuken met 3 pits fornuis, oven, koelkast, magnetron, waterkoker, vaatwasser, woonkamer met bank, TV, wifi (inbegrepen). Appartement 5 heeft 2 wc’s en 2 badkamers. Dit zijn dus prima faciliteiten waar wij als vissers niets aan te kort komen.

 

De locatie wordt aangestuurd vanuit partner viskamp Skarstein wat op een paar minuten afstand ligt. Hier verblijven de gidsen die ook de gasten in Andenes bedienen. Een simpel telefoontje en ze staan binnen enkele minuten ter plaatse. Tevens zijn ze dagelijks aanwezig voor eventuele vragen en ondersteuning. De boodschappen zijn in het even verder op gelegen Andenes te halen. Deze rit neemt 10 minuten in beslag en je hebt hier een ruime keuze in de goed gesorteerde supermarkt.

 

De boten die hier gebruikt worden zijn Atlantic 570 met Yamaha of Suzuki 90 PK motoren.

Daarnaast zijn er ook Kaasboll boten beschikbaar van 5,9 meter en 100 PK Suzuzki motoren. 

Met deze boten ben je snel en comfortabel op de plek van bestemming. Daarnaast zijn natuurlijk ook GPS/fishinder standaard op de boot gemonteerd. De boot heeft een (centre) console waardoor je makkelijk door de boot kunt lopen. De boten zijn goedgekeurd tot 4 personen en beschikken tevens over marifoon. De lengte is 5,7 meter met een breedte van 2,28 meter en diepgang van 60 centimeter. Verder zijn zwemvesten standaard inbegrepen op de boot.

Er wordt een borg van 350 euro voor het gebruik van de boot gerekend waar mee aan het einde van de week ook meteen de benzine kan worden verrekend.

De benzine om te tanken wordt geleverd door de gidsen en is voorradig op de locatie waar je verblijft. In het service huis bij de haven kan je terecht voor het fileren en invriezen van de vis.  Aan het einde van de week vult de gids de laatste keer de boot bij en telt het aantal gebruikte jerrycans benzine. Deze dienen dan cash in euro, dollar of kronen te worden afgerekend. Credit card kan ook maar kent een opslag van 2 % op de totaalprijs.

 
 1. Appartement 1 (6 pers) 2000 euro
 2. Appartement 2 (8 pers) 2400 euro 
 3. Appartement 3 (7 pers) 2200 euro 
 4. Appartement 4 (8 pers) 2400 euro 
 5. Appartement 5 (8 pers) 2400 euro 
Hierbij zijn de kosten voor bedlinnen, water, elektra, verwarming en eindschoonmaak inbegrepen
 
 
Visboten:
 • Atlantic 570 met Yamaha of Suzuki 90 PK motor   745 euro
 • Kaasbool 5,9 meter aluminium met 100 PK motor 900 euro
 
 
Additionele diensten waarvan je hier gebruik kunt maken zijn:
 • Hengelhuur 140 euro per week
 • Sauna 40 euro per uur (enkel in Skarstein)
 • Visoverall 70 euro per week
 • Gids 45 euro per uur max 6 uur/dag
 • Bootschoonmaak 120 euro 
 • Transfer van Evenes naar het viskamp is 400 euro enkele reis voor max 7 personen

Mocht het weer zich nu eens van zijn slechtste kant laten zien en het niet mogelijk is om de zee op te gaan neemt de lokale gids je graag mee naar de lokale meren en stekken waar je nog op forel en zalm kan gaan vissen. Kortom je hoeft je op deze locatie geen moment te vervelen. Deze locatie is onderdeel van het Andoy viskamp wat bestaat uit twee locaties. Andenes en Skarstein.

Deze locatie is te boeken vanaf begin april tm eind oktober, er is geen vaste wisseldag en je verschillende periodes verblijven. Wil jij komend jaar naar deze toplocatie? Neem dan snel contact met ons op.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart