Seter

Midden Noorwegen direct aan zee

Seter

Midden Noorwegen direct aan zee
 
Deze locatie is gelegen in Sætervik. Een klein en typisch Noors dorp met ongeveer 100 inwoners. Het dorp is schitterend gelegen in de mooie Noorse natuur en direct aan de zee. Van oudsher waren deze dorpen afhankelijk van de visserij en tegenwoordig speelt naast de visserij ook het toerisme een belangrijke rol.  Er is een lokale supermarkt, postkantoor en school en dan heb je het wel gehad. Het is dan ook een klein paradijs voor de liefhebber van ongerepte natuur en rust. Je komt hier gedurende de week praktisch altijd wel een visarend en een school zeehonden voor de kust tegen die de bevestiging zijn van een gezonde visstand.
 
Seter Brygge is het centrale punt in het dorp gedurende het zomerseizoen. Er is hier een restaurant waar veel lokale activiteiten worden georganiseerd en waar je dus ook terecht kunt voor een maaltijd als je zelf eens niet wilt koken na een lange dag vissen. Het restaurant beschikt over een ruim terras met veel ruimte waar je de meeuwen kunt horen en de zee kunt ruiken. Het is dagelijks geopend van mei tm september en ook op afspraak. Voor groepen is het ook mogelijk om afspraken te maken over ontbijt, lunch en of diner. Vraag naar de mogelijkheden.
 
 
De visserij vanuit deze locatie vindt al plaats op korte afstanden. Op slechts 1 kilometer varen is het hier al 250 meter diep. Bij minder goed weer kan je in de beschutte Svesfjorden terecht en bij normale omstandigheden is er op nog geen 2 kilometer een walhalla aan eilandjes met daarnaast grote dieptes die veel stroming en dus ook vis genereren. Dus korte vaarafstanden en een grote hoeveelheid visrijke plekken maken dit een ideale vislocatie.
 
Onder andere Bjornskallen, Revlingskallen en Hovollgrunnen zijn onderwaterbergen die vanuit meer dan 300 meter omhoog komen tot respectievelijk 31, 38 en 55 meter diepte. Topstekken voor de visserij en met name ook voor de grote koolvissen waar Seter voor geroemd wordt. Het grootste exemplaar dat hier is gevangen is 22,8 kilo! En dat is slechts 400 gram minder dan het Noorse record. Met andere woorden: Hier zit je goed!

 

Dit viscamp beschikt over 14 ruime appartementen.

 

 • De appartementen 1, 2 en 3 beschikken over twee slaapkamers met in totaal 6 bedden. De appartementen zijn respectievelijk 50, 57 en 66 m2 in oppervlak.
 • Cabins 4 - 7 zijn 63 m2 en hebben elk 5 slaapkamers met 8 bedden
 • cabins 8 - 9 zijn 90 m2 en hebben elk 5 slaapkamers met 8 bedden
 • Appartement 10, 12, 13 en 14  zijn 65 m2 hebben elk 3 slaapkamers en in totaal 6 bedden 
 • Appartement 11 heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen

 

Alle appartementen hebben een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, magnetron, fornuis met oven en koelkast. De woonkamer beschikt over een sofa, stoelen, eetruimte, TV en appartementen 1, 2 en 3 ook nog eens een schitterend uitzicht over de haven. Vanzelfsprekend mag de badkamer met douche en toilet niet ontbreken. Door het grote aantal ruime vakantiewoningen en appartementen in combinatie met het restaurant is deze locatie uitermate geschikt voor grotere groepen. Voor de boodschappen is de supermarkt op 300 meter afstand prima te belopen.

 

Om de vis te fileren is er een aparte fileerruimte met stromend water en werkbanken. In de ruimte er direct naast is er per appartement  / woning een eigen vriezer beschikbaar om eventuele vis die je wilt meenemen in te vriezen. Het is ook mogelijk om hier een visgids mee te krijgen. De kosten hiervoor bedragen NOK 350 per uur en zijn lokaal te voldoen.

 

Vlak bij de haven is nog een service huis waar een wasmachine en droger staan en nog een aparte douche. Dit wordt veelal door de daggasten van de jachthaven gebruikt maar kan ook door de reguliere gasten gebruikt worden. Voor duikers is er een compressor beschikbaar van 300 bar met 8 uitgangen. Deze faciliteiten zijn tegen een extra vergoeding te gebruiken. De lokale supermarkt ligt op 10 minuten lopen door het pittoreske dorp.

 

Er zijn ter plaatse 15 Kvaerno visboten van 19 voet met GPS / fishfinder en 40 tot 60 PK motoren. Ze zijn ruim en geschikt voor maximaal 4 personen en zijn betrouwbaar, veilig en makkelijk te besturen. De boten kunnen in de haven worden bijgetankt met behulp van een credit card. Deze pomp bevindt zich direct in de haven.

 

Naast de reguliere visboten is het ook mogelijk om met een grote viskotter de zee op te gaan met een grotere groep tot wel 12 personen. Het is een mooie houten boot van 15 meter en een dag met deze boot is een nostalgisch gevoel waarbij de kapitein je op de beste visplekken brengt die hij kent en dus is vis gegarandeerd. De kosten voor een dag van 8 uur met deze grote boot bedragen € 800,-. Hij beschikt over een 250 PK motor, Gps, fishfinder en de nodige veiligheidsvoorzieningen.

 
 • Visboot                                              €    795,--
 • Appartement 1, 2 en 3                      € 1.245,--
 • Cabins 4 tm 7                                    € 1.375,--
 • Cabins 8 en 9                                    € 1.495,--
 • Appartement 10, 11, 12, 13 en 14     € 1.245,--
 • Voor elke persoon meer dan 5           €   120,-- pp
 
De boot is inclusief GPS / fishfinder en exclusief brandstof
De appartementen zijn inclusief bedlinnen en exclusief handdoek
 
 • Handdoek                              €     15,- pp
 • Visoverall                               €     90,- week
 • Hengel en reel                       €   130,- week
 
De dichtstbijzijnde luchthaven zijn Namsos (100 km) en Trondheim ( km). We kunnen hier een huurauto voor je verzorgen maar ook een transfer is mogelijk. Vanaf Namsos is dat € 450,- en vanaf Trondheim € 800,-. Dit is voor 4 personen maximaal. Ben je met een groep tot 16 personen is het van en naar Namsos € 2350,- of heb je een grote bus nodig dan kost het € 3400,-.
 

Bekijk de ligging op de kaart