Seiland

Tegenover Soroya, beschut en met ruime boten

Seiland

Tegenover Soroya, beschut en met ruime boten
 
Seiland is het minder bekende eiland direct naast Sørøya. Ongeveer net zo groot en onder meer bekend van het nationale natuurpark. Doordat het in de luwte ligt van Sørøya gaan er  over het algemeen maar weinig dagen verloren aan te harde wind. Ook de beschutte ligging in de Hønsebyfjorden maakt dat er eigenlijk altijd wel een plek te vinden is om te vissen als de weersomstandigheden niet mee werken.  Het dorp Hønseby biedt plaats aan dit goed georganiseerde viscamp. Op korte afstand (10 minuten varen) ben je direct in de Sørøysundet (zeestraat) tussen Sørøya en Seiland. De verschillen in eb en vloed maken dat hier een perfecte stroming ontstaat. Door die stroming tussen de twee eilanden en de verschillende onderwaterstructuren vindt er een opeenhoping plaats van voedsel en dus ook van vis. Veel en grote vis! Kabeljauw, zeewolf, koolvis, roodbaars, heilbot, schelvis noem het maar. Het zit er allemaal en in ruime mate. Dus sla je slag en kom naar Seiland. De kans dat je hier die 20+ kilo kabeljauw en heilbot vangt is groot!
 
Naast het zeevissen is het ook mogelijk om in de directe omgeving op forel te vissen in de schitterende meertjes. Vergeet dus ook niet die spinhengel in te pakken want deze kans krijg je niet iedere dag en zeker niet in deze schitterende omgeving!
 
Een week plezier in Seiland!
 

 

In 2013 zijn er drie rorbu (woningen) opgeleverd van elk 48 m2 en geschikt voor 2 tot 4 personen. Supercomfortabel met alle denkbare opties. Terras met uitzicht over de fjord, volledig ingerichte keuken inclusief vaatwasser, magnetron, koffie apparaat, ruime eettafel en wasmachine, twee tweepersoonskamers met stapelbedden, privé sauna, douche toilet. In het woongedeelte is er een ruime bank, 37”flatscreen TV met satelliet en DVD.

 

Begin 2015 is er tevens een grote nieuwe rorbu opgeleverd van 98 m2 die ruimte biedt tot 8 personen. Er zijn 4 twee persoonskamers met elk twee eenpersoonsbedden. Verder heeft het dezelfde faciliteiten als privé sauna, volledig ingerichte keuken, etc. als de andere woningen en daarmee dus hetzelfde hoge niveau.

 

De woningen liggen allemaal direct aan het water en vlak bij de haven waar de boten liggen. Hier vindt je ook de bijbehorende fileerruimte en vriezer. Daarnaast beschikken de woningen ook allemaal over high speed wireless internet wat kosteloos gebruikt kan worden. Deze accommodatie is van een uitzonderlijk hoog niveau en hier kom je niets te kort! Op loopafstand vindt je de lokale supermarkt waar je alles kunt vinden zoals postkantoor, boodschappen, hengelsportspullen etc.

Naast deze vier locaties zijn er ook nog een aantal woningen op korte afstand beschikbaar.

 

Huis 1 biedt met 95 m2 een volledig ingerichte keuken, woonkamer met TV en 3 slaapkamers met twee maal twee bedden en 1 maal 3 bedden. Daarmee is het geschikt voor maximaal 7 personen.

 

Huis 2 heeft 3 slaapkamers een volledig ingerichte en grote keuken en ligt direct aan de pier met een mooi uitzicht over het water. Deze woning is geschikt voor maximaal 6 personen.

 

Vakantiewoning 1 en 2: Totale woonruimte is 99 m2. De keukens zijn volledig ingericht met fornuis, oven, vaatwasser, magnetron en koffiezetter. De woonkamer is ruim en heeft een TV. Verder natuurlijk een badkamer met douche en toilet. Beiden appartementen hebben 4 slaapkamers voor maximaal 8 personen.

 

Bij deze locatie zijn bedlinnen, handdoeken, elektra, water en lokale begeleiding inbegrepen.

 

In totaal zijn hier 11 visboten beschikbaar.

 

De Corvet 600 is een kajuitboot van aluminium met een 90 pk  Suzuki motor. Hij is voorzien van een Lowrance HDS 7″ Gen2 Fishfinder / Plotter. Over de kajuit heen is een hengelsteun voor 6 hengels gemonteerd. Deze boot is ideaal voor 2 vissers.

 

De Quicksilver Pilothouse RN 755 is maar liefst 7,39 meter lang en 2,83 meter breed. Er zijn twee boten beschikbaar van dit model en ze zijn voorzien van een 175 PK Suzuki motor die je snel en comfortabel op de plek van bestemming brengt. De boot is uitgerust met het allernieuwste GPS / fishfinder / Plotter HDS 7 Gen 2 systeem van Lowrance. Het heeft een multi functionele display en een 3d sensor voor de beste prestaties. Additioneel is er een AIS systeem op de boten gemonteerd. Dit systeem is een automatisch satelliet systeem wat extra veiligheid biedt. Verder zijn er een hoeveelheid aan hengelsteunen op de boot aanwezig en beschik je over een serieuze vismachine! Deze boten zijn ideaal voor 4 personen.

 

De Beneteau Barracuda 7 is 7,14 meter lang en 2,72 meter breed. Ook van dit model zijn er twee exemplaren beschikbaar. Uitgerust met 140 pk Suzuki motor en hetzelfde GPS / fishfinder / Plotter HDS 7 Gen 2 systeem van Lowrance is dit ook een zeer goed uitgeruste boot.

 

Verder zijn er nog de volgende boten beschikbaar:

 

 • Aluminium boot van 7 meter met 90 pk motor (2 takt) en stuurhut
 • Catamaran van 6,5 meter met 2 x  60 PK benzine motor
 • Rana Cabin 6,1 meter en 90 PK Mariner motor

 

Alle boten hebben een GPS / fishfinder en worden doorlopend via de satelliet gemonitord voor uw extra veiligheid. Benzine voor de boten is beschikbaar in de eigen haven en is af te rekenen met credit card of cash.

 

De dichtstbijzijnde luchthaven is Hammerfest op 24 kilometer van waar je desgewenst ook kunt worden opgehaald. Met een korte overtocht per veerboot doe je er nog geen uur over. Erg praktisch is ook dat er in het dorp zelf een kleine supermarkt aanwezig is. Verder is er ondersteuning ter plaatse beschikbaar en dien je zelf voor alle maaltijden en overige verzorging etc te zorgen. Je kunt ook een dag een gids inhuren (€ 275,-) die je dan direct alle details van de visserij en de bijbehorende hotspots ter plaatse laat zien. De liefhebbers kunnen ook voor een dag een grote boot huren met kapitein voor maximaal 5 personen voor een tarief van 750 euro. Daarmee ga je dan naar de verder gelegen stekken die met deze boot wel bereikbaar zijn.

 

 

prijzen Seiland     

 • appartement 1-5 pers  1595    
 • appartement 6-8 pers  1595 >  5 pers  110 pp extra   
 • appartement 1-8 pers  1635 >  5 pers  110 pp extra   
 • vakantiewoning 1 en 2 1695 >  5 pers  110 pp extra   
 • rorbu 1-3  4 pers          1525    
 • rorbu groot   8 pers      2395    

prijs in euro, inclusief water, elektra, verwarming, eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken

 

Visboten  Seiland

 • Dieselboot 20 voet /90 PK/kajuit € 1155,- week
 • Dolmoy 23 voet € 1195,- week
 • Catamaran-Visboot 22 voet / 2 x 60 PK, buitenboord benzine € 1155,- week
 • Barracuda Beneteau / 140 PK € 1295,- week
 • Pilothouse RN 755 175 PK € 1395,- week

Eindschoonmaak van de boot is inbegrepen, prijzen zijn exclusief brandstof en alle boten hebben een fishfinder / GPS plotter

 

Go fish bijdrage voor vangst rapportage   125 euro (verplicht)

Hengel met molen is te huur voor 120 euro per week

Visoverall is te huur voor 85 euro per week

Pick up service van een nabij gelegen luchthaven is op aanvraag mogelijk

Bekijk de ligging op de kaart