Pyreneeën van oost naar west

Vliegvistrektocht door de Pyreneeën

Pyreneeën van oost naar west

Vliegvistrektocht door de Pyreneeën
 
Tijdens deze visreis ga je vissen in een selectie van top rivieren en meren in de Pyreneeën. Plaatsen waar zich uitstekende populaties bruine en beekforellen maar ook barbeel bevinden.
 
Deze visreis is een absolute must voor liefhebbers van (vlieg)vissen, natuur en hiken. Je moet voor deze 9-daagse reis met 7 volle visdagen beschikken over een normale fysieke gezondheid. De routes zijn prima bewandelbaar en zijn goed te doen. En je vist elke dag in een andere rivier of meer. De groepsgrootte is maximaal 8 vissers en per 4 vissers is er 1 gids voorzien. De beste periode voor deze reis is van medio mei tm eind oktober.
 
Vanuit het basiskamp in Guingueta d'Aneu gaan we verschillende rivieren en meren van de Catalaanse Pyreneeën en de Aran-vallei bevissen. Vanuit het tweede kamp, gelegen in Campo, gaan we op de rivieren van de Aragonese Pyreneeën vissen. Enkele van de rivieren waarop we gaan vissen (en hun zijrivieren) zijn: de Noguera Pallaresa rivier, de Cardós rivier, de Garona rivier en de Ésera rivier. Op een van de dagen hebben we vervoer geregeld (inbegrepen in de prijs) die ons naar enkele beperkt toegankelijke meren brengt waar we op beekforel gaan vissen.
 
 

Lees HIER en HIER twee mooie artikelen over deze loctaie.

Deze rivieren zijn perfect voor beginnende vliegvissers maar ook de ervaren vissers krijgen meer dan voldoende uitdaging aangezien we in hooggebergte rivieren vissen met zeer goede populaties van bruine en beekforel. Perfecte plaatsen om veel vis te vangen met de droge vlieg. Sporadisch wordt hier ook zelfs barbeel gevangen. Daarnaast kennen de gidsen dit gebied erg goed en zullen er alles aan doen om er een geslaagde visreis van te maken.
 
De Pyreneeën zijn terecht beroemd om hun wilde dieren. De roofvogels, vlinders en wilde bloemen zijn spectaculair. Bekend als de bloementuin van Europa, hebben de Pyreneeën een enorme verscheidenheid aan flora. In de vroege zomer zijn er velden met orchideeën en gentianen met vlierbloemen, moerasbloemen, bosrietzangers, vlinder- en pimpernelorchideeën. Insectenetende planten komen er veel voor en het zeldzame alpenboterkruid is te zien in de Ordesa-vallei. In juli en augustus kan je er iris, edelweiss, vingerhoedskruid, klokjesbloemen, monnikskap en enkele bijzondere lelies vinden... De gids weet veel over de flora van de streek en deelt graag zijn kennis.
 
Lees HIER een mooi artikel over deze visserij.
 
Roofvogels zijn er in overvloed, zoals vale gieren en rode wouwen, die elke dag hun rondes op de  thermiek draaien. Af en toe hebben we het geluk om de zeldzame lammergier en steenarend te zien. De hoger gelegen Valle de Tena is een uitstekende plek om veel roofvogels te spotten, waaronder haviken, torenvalken, buizerds en slangenarenden.
 
De zoogdieren van deze regio zijn iets lastiger te spotten, maar gemzen worden vaak gezien op rustigere paden en de opnieuw geïntroduceerde marmot gedijt nu in veel valleien. Minder vaak gezien maar wel in de buurt zijn wilde zwijnen, vossen, dassen, steenmarters en adders.
 
De reis neemt in totaal 9 dagen in beslag waarbij je 7 dagen gaat vissen. De beste periode om deze visreis te ondernemen is van medio mei tm eind oktober. 
 
Tijdens deze reis verblijf je in twee lokale hotels die met 3 sterren voldoende comfort bieden na een dag heerlijk vissen.
 
Hotel Cases in La Guingueta (provincie Lleida).
Dit hotel ligt aan de oevers van de rivier en naast de weg. Het beschikt over 11 kamers met lcd-tv, gratis draadloos internet, tv met digitale zenders, badkamer met bad of douche en gratis toiletartikelen. Het heeft ook een dagelijkse schoonmaakservice. Tevens wordt hier het ontbijt en het diner geserveerd tijdens deze reis waarbij heerlijke lokale gerechten de revue gaan passeren.

Ibón Appartementen in Campo (provincie Huesca).
Dit zijn mooie appartementen met een comfortabel niveau en hoge mate van afwerking. De kamers hebben een badkamer, een volledig uitgeruste keuken met ontbijtbar. Hier worden de maaltijden genoten in lokale restaurants.
 
Vanzelfsprekend zijn bedlinnen en handdoeken bij beide locaties inbegrepen.

 

2 a 3 dozen met vliegen (droge vliegen, nimfen en enkele streamers). We gebruiken vooral kleine landvliegen zoals sprinkhanen en kevers, ook CDC meivliegen en motten, hertenhaarmotten, parachutevliegen en enkele kleine pellet-type nimfen. Vliegenvet en schaartje.

We adviseren een 9 voet #4/5 hengel plus bijbehorende reel en een drijvende #5 lijn. En voor de zekerheid een reserve set natuurlijk, en bijbehorend leader materiaal. Maximaal 2 a 3 hengels

 • Waadpak en laarzen zonder vilt.
 • Verplicht schepnet voor Catalonië.
 • Een klein (heup)tasje om de spullen in te vervoeren of een vest.
 • Visvergunning ontvang je ter plaatse en moet je altijd bijhebben.
 • Zakjes isotone sportdrank om aan te maken en tijdens de wandeling te drinken.
 • Het is ook aan te raden om wat noten, chocolade en energierepen mee te nemen.
 • Zonnebrandcrème en gepolariseerde of zonnebril.
 • Mobiel en oplader. Het is handig om een oplader op zonne-energie mee te nemen.
 • Goede wandel- / bergschoenen.
 • Viscap en of muts.
 • T-shirts en lichte broeken om te wandelen.
 • Warme broek en trui. 
 • Thermo shirts en long sleeve shirts.
 • Lichte slippers / sloffen voor in het verblijf.
 • Oordopjes i.v.m. gedeelde kamer
 • Lichte regen- of waterwerende jas en eventueel ook broek.

 
Een van de dagen gaan we met een 4 x 4 auto naar enkele bergmeren. Daarom hebben we zomerkleding nodig, maar ook warme kleding. Daarbij is het verplicht om een fleecejas bij je te hebben.

Toiletpapier, zonnebrandcrème, tandenborstel, scheermes, persoonlijke medicatie, zak om afval in te verzamelen, credit en of debit card of cash, reispapieren.

Het materiaal moet in 1 koffer/duffle bag/tas passen en daarnaast kan je nog een rugzak van rond de 20 liter meenemen. Die is dan te gebruiken tijdens de visdagen om materiaal, drinken en kleding in mee te nemen.

 
Op dag 1 kom je in de middag aan op het treinstation van Zaragoza. Daarvoor vlieg je naar Barcelona of Madrid en vanaf daar neem je sneltrein die je in maximaal 2 uur naar het station van Zaragoza brengt. Op het station van wordt je opgehaald door de gids en ga je naar het eerste overnachtingsadres
 
DAG 1:
Vlucht naar Barcelona, per trein naar Zaragoza, ontvangst op het treinstation van Zaragoza, transfer naar Hotel Cases in La Guingueta (ongeveer 1 uur rijden), diner, voorbereidingen en slapen
 
DAG 2, 3, 4 en 5:
Vanaf 8 uur ontbijt en daarna vertrek naar het visgebied en begeleid vissen
Rond 14:00 uur lunch in de buurt van het visgebied en daarna de rest van de middag vissen
Rond 20:00 uur terugkeer naar het hotel, douchen en diner
 
DAG 6
Vanaf 8 uur ontbijt en daarna vertrek naar het visgebied en begeleid vissen
Rond 14:00 uur lunch in de buurt van het visgebied en daarna de rest van de middag vissen
Rond 20:00 uur transfer naar Ibón Appartementen in Campo, douchen en diner
 
DAG 7 en 8
Vanaf 8 uur ontbijt en daarna vertrek naar het visgebied en begeleid vissen
Rond 14:00 uur lunch in de buurt van het visgebied en daarna de rest van de middag vissen
Rond 20:00 uur terugkeer naar het hotel, douchen en diner
 
DAG 9:
Ontbijt en transfer naar treinstation Lerida voor treinreis naar Barcelona of Madrid en vlucht naar huis.
 

De prijs van deze reis bedraagt:
 
 • Bij 4 deelnemers € 2.095,- per persoon
 • Bij 3 deelnemers € 2.475,- per persoon
 • Bij 2 deelnemers € 3.225,- per persoon
 
 
Daarbij is inbegrepen: 
 • 1 gekwalificeerde visgids voor 4 vissers
 • Volledig erkend en geregistreerd toeristisch bedrijf 
 • Ongevallenverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Accommodatie in hotel en landelijke appartementen
 • Ontbijt, lunch en diner 
 • Visvergunning en toegangsvergunningen
 • Transfer naar het start- en eindpunt waar de vistocht begint
 • Transfers naar vislocaties 
 
NIET inbegrepen:
 • Visuitrusting en vliegen
 • Vlucht / reis naar Barcelona (vanaf 200 euro pp)
 • Treinreis van Barcelona naar Lerida (van 20 tot 50 euro pp)
 • Dranken bij de maaltijden

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart