Lovoen Gard

Parel in midden Noorwegen. Hoge prijs/kwaliteit

Lovoen Gard

Parel in midden Noorwegen. Hoge prijs/kwaliteit
 
Lovoen Gard is een toplocatie op het eiland Rorvik wat 30 kilometer ten zuiden van het eiland Leka ligt. De locatie wordt gerund door de twee ervaren gidsen Tom en Kevin die al op veel plaatsen in Europa hebben gewerkt als visgids (o.a. IJsland, Skarnsundet, etc) en nu hun eigen locatie hebben weten op te zetten. Deze mannen kennen het vak van visgids en gastheer en weten wat er voor nodig is om een perfecte visreis te hebben. Ze zullen er alles aan doen om jouw visreis te laten slagen.
 
Lovoen Gard is een oude, historische handelspost op Lauvøya, een van de eilanden die tot de Vikna-archipel behoren. De optimale ligging in het windbeschutte oosten van het eiland en de korte toegangswegen naar de Risværfjord maken Lovoen Gard tot een absolute toplocatie in dieze regio. Er zijn bijna geen mindere dagen, want je kunt bijna altijd naar beschutte plek varen, ongeacht uit welke richting de wind komt. Reeds aan de randen van de eerste kleine eilanden voor de kust zijn serieuze kabeljauwen en koolvissen gevangen. Talrijke onderwaterbergen zijn hotspots voor grote kabeljauw, en in de geulen ertussen worden leng en koolvis gevonden.
 
De drop offs aan de westkant bij Gjerdinga zijn hotspots voor kapitale kabeljauw, en als je verder noordwaarts gaat in de Risværfjorden, kan je heilbot en zeewolf verwachten. De Risværfjord heeft op veel plaatsen een zandbodem en biedt dus een optimale habitat voor heilbot. De accommodatie is erg gezellig, slechts een paar meter van de aanlegsteiger en met ruimte voor 2 tot 10 personen, is er voor elk wat wils - ook ideaal voor grotere groepen. Een professionele fileerruimte, vriezer en topservice maken je verblijf hier compleet.
 
De ligging van deze locatie is perfect. De regio rondom de eilanden Rorvik en Leka staat bekend om de goede visserij. Doordat het eiland Rorvik drie maal zo groot is als Leka biedt het meer beschutting maar ook meer mogelijkheden. Er is een enorme hoeveelheid aan visstekken doordat de dieptes in de omgeving snel variëren. Dat maakt het visgebied zeer interessant. Dieptes van 1 tot 200 meter diepte wisselen elkaar hier in snel tempo af en bieden de vissen een perfecte leefomgeving. En dat is precies waar wij vissers blij van worden. Leng, kabeljauw, koolvis, heilbot, pollak, lom, zeewolf maar ook platvis, schelvis en roodbaars zijn soorten die hier gericht en regelmatig gevangen worden. Stekken als Storslua, Breigrunnen, Haugrunna, Skinnet staan garant voor goede vangsten. Direct vanaf de locatie kan je al direct in de nabijheid beschut vissen en als de weersomstandigheden het mogelijk maken kan je in de nabije omgeving van rond de 20 kilometer je lol op met eilanden groepen, geulen en open zee. Enorm afwisselend en in een schitterende omgeving met enorme eilandengroepen.
 
De visserij vanuit Lovoen Gard richt zich hoofdzakelijk op de bootvisserij maar ook zeker de kantvisserij is vanaf deze locatie een onontdekte parel. Verschillende hotspots zijn goed bereikbaar en bieden goede mogelijkheden om in de winterperiode (als de vissen dichter onder de kant komen) je slag te slaan. Als je naar deze locatie gaat is het meenemen van 2 strandhengels dan ook zeker aan te raden. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om hier op forel te vissen in de meren Kolvereid, Rotvikvattnet en Mulstadvattnet Hiervoor is een lokale vergunningen benodigd en die kan je in Kolvareid in de sportwinkel aanschaffen voor 30 NOK per dag. Tom en Kevin assisteren je ter plaatse graag hierbij.
 
Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om op zalm te vissen. Vanaf begin juni tm midden september kan je hiervoor terecht op de Opløelva rivier die 1,5 uur rijden van de locatie af ligt.  Een vergunning kost 500 NOK per dag. Er worden hier regelamtig grote exemplaren gevangen. Daarbij mag je maximaal 1 zeeforel en 1 zalm meenemen en de rest dient terug gezet te worden. Enkel in de bovenste twee poelen is het "fly-only".
 
 

 

Op deze locatie zijn er verschillende woningen beschikbaar.  Daarbij zijn met name de twee persoonswoningen ideaal. We krijgen regelmatig aanvragen van 2 vissers die samen een huis en boot willen huren. Er zijn maar weinig locaties waar deze mogelijkheid bestaat en vaak moeten ze dan een duurdere woning voor 4 personen huren. Hier is het mogelijk om je eigen twee persoons appartement te huren. 

 • Svenningen (2 pers) 
 • Flærøya, Steinsøya, Haugøya (2 pers) 
 • Combinatie van Flærøya, Steinsøya, Haugøya 
 • Lyngøya, Oterholmen (4 pers)
 • Midstua (5 pers) 
 • Kårstua, Borgstua, (6 pers) 
 • Grønningen (10 pers) 

De woningen beschikken allemaal over een eigen badkamer / toilet. Verder is er een ingerichte keuken. Vanzelfsprekend zijn de keukens in de 2 persoonswoningen kleiner dan in de grotere woningen maar met 2 pitten, magnetron, koffiezetter  


Het voormalige hoofdgebouw bevat vakantiewoningen

Borgstua & Kårstua
85m² op 2 verdiepingen, 4 slaapkamers, max 6 personen.

2 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden.
2 slaapkamers met elk een eenpersoonsbed.

Appartement Midtstua
60m² op 2 verdiepingen, 3 slaapkamers, max. 5 personen.

2 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden.
1 slaapkamer met een eenpersoonsbed.

 

Flærøya, Steinsøya, Haugøya zijn appartementen boven het restaurant/receptie
elk 30m² met fjordzicht
op de bovenverdieping, 2 eenpersoonsbedden in de woonkamer, max. 2 personen.

Vakantiehuis Svenningen
25m², terras aan de fjord,
1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden, max. 2 personen


Aan de kade
Vakantiewoningen Lyngøya & Oterholmen,
60 m² elk, 2 slaapkamers, max. 4 personen elk

2 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden.
Terras met uitzicht op de fjord.

Vakantiewoning Grønningen (Boven Lyngøya & Oterholmen)
189m², 5 slaapkamers, max. 10 personen.

5 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden,
2 badkamers.

 

In alle grote appartementen (60-189m²):
Terras, zithoek, elektrische verwarming, SAT-TV, eettafel. Volledig ingerichte studiokeuken met magnetron, 4-pits kookplaat, oven, afzuigkap, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, broodrooster. Vaatwasser alleen in Borgstua, Kårstua en Midtstua. Badkamer met douche, WC, wastafel, Wifi


In alle kleine appartementen (25-30m²) + Svenningen:
Zithoek, elektrische verwarming, SAT-TV, eettafel. Volledig ingerichte studiokeuken met magnetron, 2-pits kookplaat, afzuigkap (geen Svenningen), koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, broodrooster. Badkamer met douche/WC, Wifi

 

De wisseldag op deze locatie is maandag en vrijdag.

 

Er zijn in totaal 11 boten beschikbaar:

 • 2 x Øien boot 17ft/40 pk, 4-takt, incl. stuurconsole, eletrisch srtaten, dieptemeter, GPS, fishfinder. 
 • 2 x Aluminium boot 19ft/50 pk, 4-takt, incl. stuurconsole, eletrisch srtaten, dieptemeter, GPS, fishfinder.
 • 3 x Aluminium boot 19ft/60 pk, 4-takt, incl. stuurconsole, eletrisch srtaten, dieptemeter, GPS, fishfinder.
 • 1 x Aluminium boot 19ft/80 pk, 4-takt, incl. stuurconsole, eletrisch srtaten, dieptemeter, GPS, fishfinder.
 • 3 x Øien Boat 620, 20,34ft/70 pk, 4-takt, incl. stuurconsole, eletrisch srtaten, dieptemeter, GPS, fishfinder.

De boten zijn standaard voorzien van zwemvesten en bieden allen ruimte voor maximaal 4 personen

Voor het gebruik van de boten wordt ter plaatse een borg van 200 euro gevraagd die je na gebruik, en het weer correct inleveren van de boot, vanzelfsprekend retour krijgt.

 

Voor de visserij is het verstandig om de volgende sets mee te nemen:

 • spinhengel 5 - 20 gram met 2000 molen en 0.1 mm dyneema voor het vissen op forel
 • spinhengel 20 -50 gram met 3000 molen en 0.15 mm dyneema voor de lichte visserij op koolvis (aasvis), pollak  en kabelajuw
 • spinhengel van 40 - 120 gram met 4000 molen en 0.2 mm dyneema voor de zwaardere spin-/ shadvisserij als er meers troming / drift is
 • boothengel 20 lbs voor de zware visserij op grote exemplaren als leng en heilbot.  

En vanzelfsprekend met bijpassende onderlijnen en kunstaas en natuurlijk aas montages 

 

hiermee kan je alle visserij ter plaatse aan en kom je nooit voor verrassingen te staan en voor de liegfhebber is een strandhengel (of 2) ook geen overbodige luxe. 

 
De prijzen op deze locatie zijn bijzonder gunstig in vergelijking met andere locaties en zien er als volgt uit.
 
Hoogseizoen 1 mei tm 31 augustus
Laagseizoen 1 september tm 30 april
 
                                                               HS        LS
Svenningen (2 pers)                               495,-    450,-
Flærøya, Steinsøya, Haugøya (2 pers)  495,-    450,-
Combo Flærøya, Steinsøya, Haugøya   1195,-  925,-
Lyngøya, Oterholmen (4 pers)                935,-    825,-
Midstua (5 pers)                                      975,-    865,-
Kårstua, Borgstua, (6 pers)                    1195,-   975,-
Grønningen (10 pers)                             1645,-  1475,-
Boot 10,11           (17″/40 pk Øien)          585,-    525,-
Boot 4, 6, 7 en 13 (19″/60 pk Alu)           715,-    625,-
Boot 14                 (20″/60 pk Alu)           715,-    625,-
Boot 5 en 8          (19″/70-80pk Alu)        715,-    625,-
Boot 9,12             (20″/70 pk Øien)          745,-   655,-
 
Prijzen voor de woningen zijn per week en inclusief eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken
Prijzen voor de boten zijn per week en exclusief brandstof en inclusief GS/ fishfinder en zwemvesten
 
 
Je kan deze locatie aanreizen per vliegtuig van Amsterdam direct naar Trondheim en van daar met de huurauto in 4,5 uur naar deze locatie rijden.
Als alternaief kan je natuurlijk met de eigen auto en de veerboot de reis er heen maken. Vanaf Oslo is het ongeveer 11 uur rijden.
De locatie is geopend van 1 februari tm 31 oktober.
 
Een gidssessie kan ter plaatse worden geboekt en kost 250 NOK per uur.
Brandstof voor de boten kan worden gekocht op de locatie zelf voor NOK 20 per liter of kan door de klanten zelf worden gekocht. Jerrycans zijn ter plaatse verkrijgbaar.
Alle extra kosten dienen ter plaatse te worden voldaan met cash geld in Noorse Kronen, per credit card of pin! Enkel de brandstof is cash en in Noorse Kroenen te betalen!
Voor de boodschappen kan je terecht in het 8 kilometer verderop gelegen stadje Rorvik.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart