Amazone Guyana

Jaguar Explorer Camp in het hart van de Amazone

Amazone Guyana

Jaguar Explorer Camp in het hart van de Amazone
 
Visreis.nl werkt voor deze visreis samen met Amazon-Angler. Deze organisatie is al sinds vele jaren gespecialiseerd in visreizen naar de verste uithoeken van de Amazone. Steve Townson, de eigenaar van Amazon Angler, heeft deze visreizen tot in detail uitgewerkt en zijn compleet verzorgd. Al deze visreizen zijn stuk voor stuk unieke visreizen naar verschillende vislocaties in de jungle van de Amazone.
 

Deze visreis is bedoeld voor avontuurlijk vissers en brengt je naar het Jaguar Explorer Camp in de jungle van Guyana naar de bovenloop van de Essequibo rivier. Hier vis je diep in het ongerepte regenwoud in het prachtige Guyana, ook wel bekend als 'The Land of Many Waters'.
 
 
 

Het programma ziet er als volgt uit voor een reguliere reis:

Dag 1: Aankomst en transfer van Cheddi Jagan (GEO) International Airport (of Ogle) in Georgetown en naar Kanuku Suites hotel en overnachting met ontbijt.
Dag 2: Ochtendvlucht naar de airstrip van het jungledorp en vervolgens boot transfer van het dorp naar de Jaguar Explorer Lodge.
Dag 3 tm 6: vier volle dagen vissen in de regio rondom de lodge en de koning  William watervallen om te vissen op de meerval en overige aanwezige soorten.
Dag 7 tm 9: reis naar het safari (arapaima) kamp en drie volle dagen vissen op arapaima in de vele meren en lagunes, of vis op de hoofdrivier voor de overige vissoorten.
Dag 10: Vroege vlucht terug naar OGLE Airport met aankomst rond 12.00 uur, transfer naar Kanuku Suites en overnachting. Covid test dezelfde namiddag.
Dag 11: Transfer naar CJIA of Ogle en verder reizen naar huis (stel voor laat in de avond om genoeg tijd te geven voor Covid testresultaten worden verzonden naar de gasten).

Inclusief:
 • persoonlijke begeleiding ter plaatse
 • maaltijden en dranken in beide kamps
 • 1 lokale gids met boot per 2 vissers
 • overnachtingen ter plaatse
Exclusief:
 • internationale vlucht
 • visum
 • inentingen
 • fooien
 • lokale maaltijden tijdens de reisdagen
Let op je kan slechts beperkt bagage meenemen door de lokale charter die gebruikt wordt. Het gewicht bedraagt maximaal  20 kilo per persoon. Er is geen mogelijkheid extra bagage ruimte bij te boeken.
 
Met meer dan 120 kilometer bevisbare rivierzijn hier nog steeds gebieden die zelden of nooit een hengel of een stuk kunstaas hebben gezien. De Essequibo rivier door 100% maagdelijk regenwoud, trapsgewijs over enorme rotsen en keien, waardoor diepe poelen en waterlopen ontstaan voor onder andere grote meerval maar ook vele andere vissoorten die je hier gevangen kunnen worden. Onder andere arapaima, twee soorten peacock bass, bicuda, wolfvis, payara , grote zwarte piranha, cobi, couti, grote rode en zilver pacu, piraiba, roodstaart meerval, tijger meerval, jandia meerval en nog veel meer soorten. Er is een enorme verscheidenheid aan roofvis te vangen in deze rivieren. Met kunstaas, vliegen, jigs, lepels, poppers, cutbaits etc gaan tientallen verschillende soorten vis de fanatieke visser de hele visreis bezig houden. Ons hoogste aantal soorten in 1 reis  was tot nu toe 47!
 
Zo ging het er aan toe tijdens onze groepreis in februari 2023!
 

Hard vechtende 'Yellow' en 'Lake' peacock bass zijn twee van de taaiste en gemeenste baarssoorten die in het amazone regenwoud voor komen. Deze verbazingwekkende roofdieren kunnen worden gevangen op middelgrote walk-the-dog kunstaas zoals spooks en skitter walks, kleine poppers, propbaits en op jigs, vliegen en minnow baits. Ze verpletteren oppervlakte kunstaas met overgave en er gaat niets boven de aanbeet van een Peacock die je kunstaas laat exploderen aan de oppervlakte. De grotere 'Yellows' kunnen meer dan 17 pond wegen.

De payara (ook wel vampiervis genaamd) en de snoek achtige bicuda zijn ook  te vangen op oppervlakte kunstaas, minnowbaits, jigs en vliegen in het snellere water. Ze worden vaak gezien terwijl ze aasvissen vangen aan de oppervlakte. De payara wordt ook vaak gevangen met cutbaits.
 
Monkey fish groeien hier enorm en worden ook regelmatig gevangen. Ze verpletteren oppervlakte  kunstaas, minnowbaits, jigs en vliegen. Reusachtige zwarte piranha's en cobi kunnen ook gevangen worden met cutbaits, of kleiner kunstaas, lepels en diep lopend kunstaas in de diepere poelen en runs van de watervallen.
 
Daarnaast kan je op deze reis echt een aantal reusachtige monsters vangen. Deze arapaima ’s en meerval soorten zijn echte “river monsters”! Om ze te vangen worden grote cutbaits, dood en levende aasvissen gebruikt. Arapaima's zijn oeroude indrukwekkende beesten die er zeer prehistorisch uitzien, met gepantserde reusachtige schubben over hun hele lichaam. Dit is een van de absolute topvissen die vissers hoog op hun lijstje hebben staan om af te vinken. De kans dat dat hier gaat lukken is zeer groot.
 
Ze leven in rustig “backwater” en baaien, meestal in zuurstofarm water en kunnen meer dan 500 (!) pond en 4 meter lang worden! Er worden hier enkel cirkel haken gebruikt om te voorkomen dat er vissen verkeerd worden gehaakt. Vervolgens worden deze reuzen met beleid en voorzichtig teruggezet op de plek waar ze gevangen zijn.
 
De twee soorten “shovelhead tigercats” zijn beide snel, gestroomlijnd en slaan hard toe. Deze hieroglyfen achtig gemerkte roofdieren worden ook gevangen met kunstaas. Met een gewicht van meer dan 50 pond zijn het sterke vissen om te vangen.  De luipaard of jundia meerval is een brok dynamiet van een vis van zijn grootte. Gemiddeld weegt hij 15 pond, maar exemplaren van 25 pond zijn hier ook al gevangen.
 

 

De roodstaart meerval is een van de hardst vechtende meervallen in de hele Amazone in relatie tot hun  grootte. Een 80 lbs roodstaart zal je over de hele rivier slepen en je slip het nodige werk laten verrichten.  Jau meervallen zijn de rottweilers van de rivier en leven onder de rotsen en in het snelle water en nemen je aas diep mee in hun grotten! De koning van alle meervallen is de lau-lau of ook wel piraiba genaamd. Deze vis kan meer dan 400 pond zwaar worden en wanneer hij aan de haak geslagen wordt, gaat hij er vandoor met een snelheid tot wel 50 km per uur. Het kan je dus wat tijd kosten om een van deze enorme vissen te landen.
 
Daarnaast zijn hier nog vele andere vissoorten te vangen voor de fanatieke sportvisser die bereid is om net dat beetje meer te doen. Sportvissers kunnen de hele dag door noten-, fruit- en bessen-etende vissen vangen, zoals grote rode en zilveren pacu's, couti's, aracu's en nog veel meer van deze soorten. Al deze kleinere geschubde soorten zijn ook geweldig vers aas voor de visserij op de meervallen! Deze vreemde en wonderlijke soorten zijn hier allemaal perfect te vangen met bijvoorbeeld maïs, noten, fruit, aardappelen, visreepjes of zoetwaterslakken.
 
Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.
Er zijn drie verschillende verblijven tijdens deze visreis:
 
 1. Kanuku Suites hotel in Georgetown 
 2. Jaguar Explorer kamp
 3. Safari kamp in de jungle
 
Bij aankomst in Guyana verblijf je de eerste en de laatste nacht in het Kanaku Suites hotel op basis van een gedeelde twee persoon kamer inclusief ontbijt. Dit drie sterren hotel biedt voor ons vissers een prima verblijf en comfort. Geen poespas maar gewoon een prima bed en ontbijt.
 
Het Jaguar Explorer kamp ligt langs de rivier de Essequibo en heeft 5 kamers voor in totaal 10 vissers. Dat betekent dus dat de kamers worden gedeeld. De lodge beschikt over een terras waar je buiten kan zitten na een dag hard vissen en vanzelfsprekend is er ook en keuken waar dagelijks drie heerlijke maaltijden worden verzorgd. De lodge biedt een prima verblijf voor de eerste 4 visdagen en daarna verhuis je naar het safari kamp.
 
Het safari kamp wordt opgeslagen bij de diepere backwaters en baaien langs de Essequibo rivier voor de laatste drie visdagen. Je slaapt in een ruime privé tent met comfortabele luchtbedden. Er zijn koelkasten om al het eten en drinken koel te houden en ’s avonds is er een generator waarmee je de verschillende elektrische apparaten als telefoon, go pro of camera op te laden. De safari keuken wordt bemand door de lokale inwoners die heerlijke lokale en voedzame gerechten op je bord toveren. Het spreekt voor zich dat het niveau van comfort anders is dan in het Jaguar kamp en vraagt om een avontuurlijke instelling.
 
Op deze locatie wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten visboten. Dat zijn platbodems en  lokale visboten van 16 tm 19 voet en deze zijn voorzien van buitenboordmotoren van 10 tm 25 PK. Je vist met twee personen per boot en 1 Engelstalige gids die er alles aan zal doen om je mooiste en grootste vissen te laten vangen.
 
Een lijst met aan te bevelen materialen wordt verstrekt bij de reisbescheiden maar reken op stevige jerkbait hengels sterke boothengels en dito molens en lijnen om deze vissen weerstand te kunnen bieden. En daarnaast een goede selectie aan oppervlakte kunstaas, jerk-/ stickbaits, bucktails, pluggen, jigs, super sterke haken en onderlijnen.
 
Je dient je eigen materiaal mee nemen op deze visreis. Het is niet mogelijk om ter plaatse materiaal te huren of bij te kopen.
 
Het seizoen voor deze locatie loopt van midden september tot midden april. Het is meestal warm met een temperatuur van meer dan 20° C in de nacht en 25 tot 30° C gedurende de dag. Door de meestal aanwezige wind voelt het er standaard koeler gedurende meeste tijd van het jaar.
 
Het programma ziet er als volgt uit voor een reguliere reis:
 
Dag 1: Aankomst en transfer van Cheddi Jagan (GEO) International Airport (of Ogle) in Georgetown en naar Kanuku Suites hotel en overnachting met ontbijt.
Dag 2: Ochtendvlucht naar de airstrip van het jungledorp en vervolgens boot transfer van het dorp naar de Jaguar Explorer Lodge.
Dag 3 tm 6: vier volle dagen vissen in de regio rondom de lodge en de koning  William watervallen om te vissen op de meerval en overige aanwezige soorten.
Dag 7 tm 9: reis naar het safari (arapaima) kamp en drie volle dagen vissen op arapaima in de vele meren en lagunes, of vis op de hoofdrivier voor de overige vissoorten.
Dag 10: Vroege vlucht terug naar OGLE Airport met aankomst rond 12.00 uur, transfer naar Kanuku Suites en overnachting. Covid test dezelfde namiddag.
Dag 11: Transfer naar CJIA of Ogle en verder reizen naar huis (stel voor laat in de avond om genoeg tijd te geven voor Covid testresultaten worden verzonden naar de gasten).
 
De prijs van deze 11 daagse visreis met 7 visdagen bedraagt € 4.250,- per persoon. De prijs voor onze groepsreis bedraagt € 4450,- door extra kosten die we maken. 
 
Inclusief transfers van luchthaven CJIA of Ogle en twee overnachtingen in Kanuku Suites met continentaal ontbijt (een nacht bij aankomst en een nacht aan het einde van de reis), retourvluchten Ogle / vliegveld / Ogle, acht nachten in de twee kampen en zeven volle dagen vissen met gids en 2 personen per boot, dagelijkse wasservice, alle maaltijden, water, frisdrank en bier op het kamp.
 
Exclusief internationale vlucht, visum, inentingen en fooien. Reken voor de fooien op minimaal totaal USD 150,- tot 200,- pp voor al het personeel samen in de verschillende camps en USD 30 pp voor de Amerindian Gemeenschap belasting
 
De prijzen zijn indicatief en kunnen onderhevig zijn aan valuta en seizoensgebonden variaties.
Betalingsvoorwaarden: 50% als aanbetaling bij reservering, 50% te betalen 90 dagen voor aankomst in Guyana.
Vanzelfsprekend zijn we je graag van dienst om ook de internationale vluchten voor de reiziger te verzorgen.
 
Guyana eist momenteel dat alle toeristen bij binnenkomst in het land volledig ingeënt zijn tegen Covid 19 en een bewijs van volledige inenting kunnen overleggen. Om uit Guyana terug te kunnen reizen is momenteel ook een lokale PCR test noodzakelijk. Controleer of u gevaccineerd bent tegen gele koorts en neem uw vaccinatiebewijs mee voor het geval u het moet laten zien (gele koorts vaccinaties zijn nu levenslang geldig). Informeer ook bij uw arts naar eventuele andere benodigde medicijnen of vaccinaties.
 
Alle visreizen naar de Amazone zijn een waar visavontuur. Ondanks jarenlange ervaring en gedegen organisatie van de reizen kan het altijd gebeuren dat op deze expedities zaken gebeuren die niet in het reguliere draaiboek staan. Deelnemers aan deze visreis moeten dan ook beseffen dat in uitzonderlijke gevallen de reis misschien niet helemaal volgens plan verloopt en een bepaalde flexibiliteit gewenst kan zijn.
 
Let op: Houd er rekening mee dat er een strikte limiet is van 20 kilo in totaal per persoon, inclusief handbagage!
 
Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart