Extremadura Spanje

Black bass, snoek en barbeel

Extremadura Spanje

 

Extremadura ligt net iets ten zuid westen van Madrid op ongeveer 2 a 2,5 uur rijden. In deze regio zijn er een groot aantal stuwmeren. Orellana, Serena, Garcia Sola, Cigara en Gargaligas zijn slechts enkele voorbeelden. De meren zijn allemaal verschillend en bieden op zichzelf al afwisselende visserij. Bij de een meer black bass en bij de ander meer snoek en komizo barbeel. De meren zijn voorzien van een groot assortiment aan roofvis die het voor de roofvissers een waar eldorado maakt. Hier kan je zowel in de gesloten tijd als de rest van het jaar je lol op. Neem nu het grootste meer La Serena met een oppervlakte van 13.000 hectare. Dit meer alleen al kan je een week bevissen en dan heb je nog niet eens de helft bevist. 

 

Lees HIER een uitgebreid artikel van Tom Sintobin in Snoekerijen nummer 148.

 

De laatste jaren is deze locatie steeds bekender geworden om de vangsten van een afwisselende en relatief grote hoeveelheid aan roofvissoorten. Snoek, snoekbaars, black bass en barbeel (gewoon en komizo)! Maar vergeet hier ook niet de karpervisserij met exemplaren tot 40 kilo! En dat allemaal op acht lokale meren die op korte afstand van elkaar liggen. Ter plaatse is er een topgids die deze wateren al vele jaren als zijn broekzak kent. Craig zorgt er voor dat je op de juiste plekken terecht komt en zo optimaal mogelijk begeleid wordt. 

 

 

Lees ook hier het artikel van Thomas Sintobin in de Hengelsport. Daarnaast zijn er ook nog 3 artikelen op Totalfishing verschenen. Deel 1deel 2 en deel 3. En hier nog een artikel.

 


De omgevingsfactoren zijn hier optimaal. De watertemperatuur is vrij constant en vrij hoog. Daarmee levert het een constante stroom aan voedsel en is het visbestand de laatste jaren gestaag toegenomen. Voor de roofvisserij geldt dat februari tm mei en september tm december de betere maanden zijn. Door dat het in Spanje gemiddeld warmer is dan in Nederland is het seizoen hier vele malen langer. De warmte in de zomermaanden is voor de roofvisserij niet optimaal en is dan ook beter te mijden.

 

Bekijk hier de presentatie over black bass vissen van Thomas Sintobin tijdens het Raven Fishing Event november 2020

 

 

De soorten die hier te vangen zijn.

 

Barbeel: er zijn maar liefst 5 ondersoorten waarvan de Comizo barbeel de meest aansprekende is die tot welk meer dan 20 kilo hier wordt gevangen.

 

Black Bass: actie en agressie ten top. Een aanbeet van een black bass is al een belevenis op zich. Daarnaast levert deze vissoort ook nog eens een “hell of a fight” met sprongen, salto’s, onder de boot door duiken etc. Geen wonder dat de Amerikanen dol zijn op deze soort. Ze geven een superdrill op licht materiaal en het is niet heel moeilijk om dubbele cijfers te schrijven met een dag vissen op deze soort.

 

Snoek: Deze zijn hier al tot 30 kilo (!) gevangen. Absolute wereldklasse dus en er zijn verschillende meren die een bijzonder uitbundig bestand aan snoek hebben. Twee gasten zijn er in geslaagd om in drie dagen tijd meer dan 100 exemplaren te vangen. Andere lokale meren hebben minder in aantal maar meer grotere exemplaren. 

 

Kanaalmeervallen zijn een kleinere ondersoort van de meer bekende gewone meerval. Ze worden niet zo groot maar ze worden hier tot 15 kilo gevangen en zijn een welkome aanvulling op het soortenportfolio.

 

Snoekbaars:  zijn er in goede aantallen in Orellana en Garcia Sola heeft er minder maar wel van een groter gemiddeld formaat.

 

Voor de roofvissers is het verblijf geregeld in een typisch Spaanse “Casa Rural” in Puebla de Alcocer. Dit dorp ligt precies in het midden van de grote meren in de regio. Er zijn hier verschillende tweepersoonskamers met in totaal plaats voor 12 personen. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen als ook Wifi, airco en terras met BBQ plaats. 

 

Voor het ontbijt gaan we elke ochtend naar de bar ‘El Anafre’. Daar kom je ’s ochtends samen met de gidsen en ontbijt je en bestel je ook meteen je lunch. Hier kan je ’s avonds ook terecht voor een heerlijke lokale Spaanse maaltijd. Voor een bedrag van 10 tot 15 euro euro heb je hier een prima drie gangen maaltijd.

 

 

 

Er zijn hier twee mogelijkheden voor het roofvissen.

 

1. Gidsboot

Bij deze optie zijn inbegrepen:

  • Professionele gidsen met jarenlange ervaring in het vissen op deze meren.
  • Boten uitgerust met hoogwaardige fishfinders met zijwaartse beeldvorming en GPS.
  • Garmins Panoptix LiveScope - De meest verbazingwekkende sonartechnologie ooit (Tracker 175).
  • Elektrische trollingmotoren met Minn Kota I Pilot of Motorguides Pinpoint Gps voor totale controle via afstandsbediening.
  • Begeleiding bij het vissen meestal rond 8 uur.
  • Variabele starttijden - we beperken u niet tot een starttijd.

 

Glastron 495 - 60 pk

​Een stabiele boot uitgerust met Garmin sonars en totale controle met GPS geassisteerde Motorguide XI5 elektrische trolling motor, 3 vissers plus gids maximaal.

 

5.4m Tracker 175 TxW Pro - 60 pk

Deze mooie Bass boot is uitgerust met de geweldige Garmin Panoptix Livescope op een 12 inch Gps unit, 2 Lowrance Hds 9 Sonar units die via ethernet met elkaar verbonden zijn voor verticaal vissen. De Minn Kota Ulterra biedt niet alleen alle gebruikelijke voordelen van een op afstand bediende GPS-elektrische motor, maar beschikt ook over de geweldige Auto Stow/Deploy-functie. Maximaal 3 vissers plus gids.

 

2. Huurboot

Een andere optie is om zelf (zonder gids) te gaan vissen met de volgende boten.

 

Kimble Hunter 15 PK ​​3.95 m (geen vaarbewijs nodig)

De 15 pk Kimble Hunter geeft vissers zonder vaarbewijs de kans om het fantastische vissen hier te beleven. Het wordt aangedreven koop een Yamaha buitenboord met power trim, moderne vis vinders, en voor totale controle tijdens het vissen een op afstand bedienbare Minn Kota elektrische Trolling motor met Gps.

Een Lowrance HDS9 gen3 touch screen fishfinder met zijdelingse beeldvorming en GPS-mapping bij de bestuurdersconsole en een Lowrance Hook 7 GPS is bij de boeg.
De Powerdrive 55lb Trolling motor is uitgerust met I-Pilot, een handheld afstandsbedieningssysteem waarmee u de snelheid en de richting van de koers automatisch kunt regelen en zelfs kunt corrigeren voor wind, golven en stroming. De Spot-Lock (anker) functie geeft u het vermogen om automatisch op elke productieve visplek te blijven, zodat u zich kunt concentreren op het vissen.

 

Tracker 175 TXW pro 60 PK​ 5.4 m (vaarbewijs nodig)

Deze kwaliteit Bass boot is uitgerust met 2 Lowrance Hds 9 Sonar units. De topklasse Minn Kota Ulterra biedt niet alleen alle gebruikelijke voordelen van een op afstand bediende GPS-elektrische motor, maar heeft ook de verbazingwekkende Auto Stow/Deploy-functie. Beperkt tot 3 vissers. Sonars kunnen variëren, ofwel 2 x hds Lowrance units of een 12inch Garmin GPSMAP unit en Hds 9 LIVE unit.

 

Tracker Pro 5m - 50 PK (vaarbewijs nodig)

Deze boot heeft twee vis vinders, een Lowrance elite 7ti totale scan GPS en Wifi bij de bestuurdersconsole en een Lowrance hds8 gemonteerd bij de boeg naast de 80lbs motorgids xi5 eléctrische motor met pinpoint afstandsbediening G.P.S.

 

Skiff 4 m - 40 PK (vaarbewijs nodig)

De boot is voorzien van twee Lowrance GPS/fishfinders, 40 PK motor en 54 Lbs elektro motor. Voor de visserij vanaf de boot adviseren we om dit met maximaal 2 vissers te doen.

Alle boten zijn volledig uitgerust met moderne GPS-viszoekers, kartering, elektrische trollingmotoren en geprinte kaarten van elk meer, ze zijn volledig verzekerd en hebben wettelijke vergunningen voor de meren, reddingsvesten en Walkie Talkies zijn voorzien.!!!  Maximaal 3 vissers.

Bestuurders moeten 18 jaar of ouder zijn. 

 

Deze visserij is overigens ook erg geschikt voor vliegvissers. Voor beide typen visserij is een pakket samengesteld: Verblijf in tweepersoonskamers inclusief transport naar vislocaties en terug, begeleiding door lokale visgids, zwemvest, visboot met fishfinder, electromotor en benodigde visvergunningen. 

 


Dichtbij gelegen zijn de luchthavens van Madrid, Sevilla en Malaga. Transavia vliegt bijvoorbeeld dagelijks van onder andere Amsterdam naar Sevilla. Een gemiddeld ticket kost rond de 250 a 300 euro per persoon. Vanaf hier regelen we een huurauto voor je en ben je in 3 uur tijd op de plek van bestemming. De uiteindelijke luchthaven stemmen we graag persoonlijk met je af.

Gidspakket met 7 nachten verblijf en 6 dagen vissen

Tracker 60hp            2 vissers                          1165,--
Glastron 495 60hp    2 vissers                          1215,--
                                  3 vissers                          1095,-
  
Prijzen zijn in Euro's per persoon per week​. Inclusief vergunningen, brandstof en indien gewenst vismateriaal waarbij termional tackle zelf is te verzorgen. Bijkomende kosten: vluchten , transfer / huurauto, maaltijden en eventuele fooi.

Huurboten met 7 nachten verblijf en 6 dagen vissen


Kimple 15hp                          2 vissers              855,--
​  
Tracker Pro 170 5m - 50hp   2 vissers             1055,--     
                                              3 vissers               875,--      
​​
Tracker Pro 175 TXW 5.4m 60hp​  2 vissers     1055,--
​                                                       3 vissers       875,--

Prijzen zijn in Euro's per persoon per week​. Inclusief vergunningen.

Indien gewenst is huur vismateriaal ook mogelijk a 50 euro per persoon waarbij terminal tackle zelf is te verzorgen of tegen verbruik ter plaatse te vegroeden.

Bijkomende kosten: vluchten , transfer / huurauto, maaltijden en eventuele fooi.

 
Let op: Deze reis kan niet worden uitgevoerd in juli en augustus. Het is er dan simpleweg te warm om te vissen en ook de vissen zitten dan te diep om op een visvreindelijke manier te kunnen vangen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart