Colombia jungle

Colombia jungle

 

MONSTER PEACOCKS IN DE COLOMBIAANSE JUNGLE

 

Aan de grens van Colombia met Venezuela midden in de jungle van de Amazone beschikken we over drie verschillende camps om het absolute visavontuur van je leven mee te maken! Vissen in de Amazone! Vlakbij Guaviare of het nationaal park El Tuparro maak je de beste visserij van de Amazone mee. Er zijn hier twee verschillende mogelijkheden om het ultieme visavontuur te beleven.

 

• Guaviare / Mariti Lodge
• Tuparro en Orinoco

 

Stuk voor stuk waanzinnige en hoogwaardige expedities die perfect georganiseerd zijn en je een ultieme visreis opleveren die je voor de rest van je leven niet gaat vergeten!

 

 

GUAVIARE / MARITI LODGE

 

Het verblijf in deze comfortabele lodge midden in de jungle is alleen al een waanzinnige belevenis. De flora en fauna is bijzonder indrukwekkend want je bevindt je onder andere tussen jaguars, tapirs, anaconda’s reuzen otters, kaaimannen, papegaaien, rivierdolfijnen en ga zo nog maar even door. Je waant je hier letterlijk in de grootste dierentuin op aarde. Alleen zijn dit allemaal echte wilde dieren. De lokale indianen noemen deze locatie ook wel Asiwere wat in de lokale taal, grote peacock baars betekent. En deze soort maakt slechts een klein deel uit van de vangsten op vanuit deze locatie.

 

Hier hebben we een permanente lodge van waar we uit we verschillende satelliet kampen bezoeken om zoveel mogelijk verschillende locaties ook verder vanaf het basiskamp af te kunnen vissen. Deze visserij is zeer divers en de soorten die hier gevangen worden zijn: pacu, meerval (verschillende soorten), matrinxa, payara, peacock, tambaqui, piraiba, red tail, jau, bicuda en nog meer soorten. De grootste peacocks zijn rond de 20 pond en je haakt er gemiddeld tussen 10 en 30 per dag met een gemiddeld gewicht tussen 12 en 20 pond. Maar ook de andere vissoorten gaan je zeker op de proef stellen zoals red tails van meer dan 100 pond, reusachtige piraibas van meer dan 100 pond en tambaqui die tot 80 pond reiken. Het is al fantastisch om 1 soort met dit fortmaat op een vislocatie te hebben maar dan meteen zo veel maakt duidelijk waarom dit een absolute toplocatie met dito visserij is.


Dag 1: Dag 1: aankomst in Bogota waar je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het Marriot Courtyard Hotel wordt gebracht waar je nog een keer kan genieten van een goede nachtrust, wifi en de stad zelf en verblijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.


Dag 2: De chauffeur komt je vroeg ophalen en brengt je in een 3 uur durende rit naar Villavicencio. Deze rit gaat door de prachtige natuur van Colombia is een belevenis op zich met bergdorpjes, bossen, valleien etc. Vanaf hier ga je met de binnenlandse vlucht van 50 minuten verder naar de Lodge. Vanaf de kleine luchthaven wordt je met de boot stroomopwaarts gebracht naar de Lodge waar je in de middag aankomt en je kan settelen en de Guaviare rivier kan bewonderen en de imposante flora en fauna.


Vervolgens vis je 6 volle dagen. We kunnen het pakket overigens ook aanpassen naar meer of minder dagen al naar gelang jullie eigen wens. Iedere ochtend wordt er om 6 uur het ontbijt geserveerd waarna je met de nieuwe Tracker boats met 30 pk motoren de hele dag op pad gaat met 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn zeer met 5 meter lengte comfortabel en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen.

 

Je verblijft midden in de jungle in een zeer hoogwaardig en luxe viskamp. Het is opgezet met zowel de natuur als comfort in gedachten. Het zijn moderne tenten op houten vlonders met een klein terras, elektriciteit en individuele badkamers en een uitzicht over de jungle en de beneden gelegen rivier vanaf het eigen balkon. Het diner wordt ’s avonds om 19 uur geserveerd en daarna kan je aan de bar nog genieten van een heerlijk drankje voordat je weer je bed in ploft om de volgende ochtend weer bijtijds te kunnen starten met vissen. De Lodge is gelegen in een afgelegen gebied waar geen andere viskampen zijn in een privé natuur gebied van 1400 hectare.


Laatste dag: Uitgaande van 6 volle dagen vissen is dit dag 9 en wordt ook nu het ontbijt om 6 uur geserveerd waarna de reis terug begint naar Bogota. Daar heb je nog eenmaal een overnachting in het hotel om de volgende dag naar de luchthaven gebracht te worden en je vlucht naar huis te pakken en je indrukwekkende visreis af te sluiten.

 

 

TUPARRO EN ORINOCO

 

De visserij vanuit dit kamp richt zicht voornamelijk op peacock baarzen en payara. Het is de perfecte mix om wadend in klasse 4 watervallen te waden op zoek naar 20 pond+ payaras en reuze sardinatas in de Orinoco rivier, perfecte meerval visserij en zeer goede mogelijkheden om meerdere 10 tot 22 pond peacock baarzen te vangen op basis van verschillende lures en vistechnieken. Popperen, woblers, vissen met levend en dood aas zijn hier allemaal mogelijk.

 

Je verblijft in luxueuze en comfortabele individuele tenten met reguliere bedden en ventilatoren en 1 badkamer per 2 vissers waardoor je aan comfort niets mist in deze veraf gelegen uithoek van de Orinoco. Dit is een complete en exceptionele Amazone ervaring met payaras, peacocks, meervallen en sardinatas. En dat met verschillende visserijstijlen maken dit een ongeëvenaarde beleving.

 

Dag 1: Dag 1: aankomst in Bogota waar je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het Marriot Courtyard Hotel wordt gebracht waar je nog een keer kan genieten van een goede nachtrust, wifi en de stad zelf en verblijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.

 

Dag 2: De chauffeur komt je vroeg om 8 uur ophalen om vanaf de luchthaven naar Puerto Carenno te vliegen. Daar staat de volgende transfer al weer te wachten die je met 4 x 4 pick ups naar het binnenland brengen waarbij je veel wildlife en jungle gaat zien en je uiteindelijk bij de monding van de Tomo rivier uitkomt. Hier kan je vervolgens direct aan de slag om op Payara te vissen.

 

Dit viskamp is gelegen in het deel met de meeste watervallen van de Orinoco. De natuur en schoonheid zijn ongekend als ook de lage visdruk door het feit dat je de enige visser bent hier.je vist hier vanaf de kant , wadend en vanuit visboten voor 2 vissers en 1 gids.

 

Na 2 dagen payara vissen ga je de Tuparro rivier stroomopwaarts naar de peacock wateren en wissel je van kamp. Hier komen we na de tocht door watervallen waar de boten door de crew doorheen getrokken worden naar het Tuparro nationaal park met meer dan 500.000 hectare pure wildernis. Hier verblijf je de volgende 4 nachten. Het Tuparro kamp wordt beheerd door de lokale Sikuani indianen.

 

​Op de 8e en laatste dag vis je de Tuparro rivier stroomafwaarts waarna je weer uitkomt in het Orinico kamp waar je de nacht door brengt.

 

Dag 9: je vertrekt met de 4 x 4 pick ups terug naar Puerto Carreno om vandaar uit terug te vliegen naar Bogota. Je vertrekt vanuit hier of direct met je terugvlucht of je verblijft nog een nacht in het hotel om de volgende dag terug te vliegen. Het is ook mogelijk om meer dagen te vissen.

 

 

GUAVIARE / MARITI LODGE

 

Hier hebben we een permanente lodge van waar we uit we verschillende satelliet kampen bezoeken om zoveel mogelijk verschillende locaties ook verder vanaf het basiskamp af te kunnen vissen. 

 

TUPARRO EN ORINOCO

 

Je verblijft in luxueuze en comfortabele individuele tenten met reguliere bedden en ventilatoren en 1 badkamer per 2 vissers waardoor je aan comfort niets mist in deze veraf gelegen uithoek van de Orinoco. Dit is een complete en exceptionele Amazone ervaring met payaras, peacocks, meervallen en sardinatas. En dat met verschillende visserijstijlen maken dit een ongeëvenaarde beleving.

 

Op de locaties worden Tracker platbodem boten met 30 pk motoren gebruikt. Deze zijn geschikt voor 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn zeer met 5 meter lengte comfortabel en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen en de vis prima te kunnen drillen.

 

De visserij in deze drie kampen vindt plaats van begin oktober tm april. Dit is de droge periode waarbij de rivieren een lager waterpeil hebben dan in het regenseizoen. Het is dan niet alleen droog in deze periode dus een regenjas is ook op zijn plek. Schoenen om te waden, zonnebril, long sleeve shirts, viscap, Deet en het avontuur kan beginnen.

 

 

Reis en Prijs

Je vliegt van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota en de kosten van deze vlucht ligt rond de 1100 euro per persoon. Qua bagage moet je rekening houden met het feit dat op de binnenlandse vlucht maximaal 15 kilo is toegestaan. Iedere kilo extra kost 1 USD enkele reis en is met credit card bij de incheckbalie te voldoen.

 

De prijzen voor deze complete visreizen zijn als volgt:

 

Mariti                     3575 euro pp + 250 USD Indian fee op basis van 6 visdagen

Tuparro                  3575 euro pp + 250 USD Indian fee op basis van 6 visdagen

 

 

Inbegrepen in deze prijs zijn:

 

airport transfer Bogota

hotel Bogota o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt

binnenlandse retourvlucht vanaf Bogota

verblijf beschreven visdagen in accommodatie o.b.v. volpension

consumptie van 5 blikjes fris / bier p.p.p.d. tijdens de vistour is inbegrepen. Extra drankjes tegen meerprijs

visvergunning

 

Bijkomende kosten

 

Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota (900 a 1000,- euro pp)

Huurmateriaal 150 euro voor een week voor een meerval en spin setup

Persoonlijke uitgaven Bogota, drankjes en maaltijden

Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket

Fooi voor de crew

Bijdrage van € 15,- voor het reisgarantiefonds GGTO

 

Deze reis kan je als individu plannen of als groep van 2  of meer.  Je wordt dan bij een andere groep vissers ingedeeld. Verder hebben een groepsreis ingepland staan in januari 2020. Kijk hier voor meer informatie.

 

Bekijk de ligging op de kaart