Colombia jungle

Peacock bass heaven

Colombia jungle

Peacock bass heaven

 

MONSTER PEACOCKS IN DE COLOMBIAANSE JUNGLE

 

Aan de grens van Colombia met Venezuela midden in de jungle van de Amazone beschikken we over twee verschillende camps om het absolute visavontuur van je leven mee te maken! Vissen in de Amazone! Vlakbij Guaviare of het nationaal park El Tuparro maak je de beste visserij van de Amazone mee. Er zijn hier twee verschillende mogelijkheden om het ultieme visavontuur te beleven.

 

• Cano Bocon
• Tuparro en Orinoco

 

Stuk voor stuk waanzinnige en hoogwaardige expedities die perfect georganiseerd zijn en je een ultieme visreis opleveren die je voor de rest van je leven niet gaat vergeten!

 

 

Lees hier de avonturen van John Smit op deze locatie: Deel 1, deel 2 en deel 3. 

 

Cano Bocon

 

Het verblijf in deze comfortabele lodge midden in de jungle is alleen al een waanzinnige belevenis. De flora en fauna is bijzonder indrukwekkend want je bevindt je onder andere tussen jaguars, tapirs, anaconda’s reuzen otters, kaaimannen, papegaaien, rivierdolfijnen en ga zo nog maar even door. Je waant je hier letterlijk in de grootste dierentuin op aarde. Alleen zijn dit allemaal echte wilde dieren. De lokale indianen noemen deze locatie ook wel Asiwere wat in de lokale taal, grote peacock baars betekent. En deze soort maakt slechts een klein deel uit van de vangsten op vanuit deze locatie.

 

Hier is een kamp met 1 tent per persoon van waar we uit we verschillende satelliet kampen bezoeken om zoveel mogelijk verschillende locaties ook verder vanaf het basiskamp af te kunnen vissen. Deze visserij is zeer divers en de soorten die hier gevangen worden zijn: pacu, meerval (verschillende soorten), matrinxa, payara, peacock, tambaqui, piraiba, red tail, jau, bicuda en nog meer soorten. De grootste peacocks zijn rond de 20 pond en je haakt er gemiddeld tussen 10 en 20 per dag met een gemiddeld gewicht tussen 12 en 20 pond. Maar ook de andere vissoorten gaan je zeker op de proef stellen zoals red tails van meer dan 100 pond, reusachtige piraibas van meer dan 100 pond en tambaqui die tot 80 pond reiken. Het is al fantastisch om 1 soort met dit formaat op een vislocatie te hebben maar dan meteen zo veel maakt duidelijk waarom dit een absolute toplocatie met dito visserij is.


Dag 1: Dag 1: aankomst in Bogota waar je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het Marriot Courtyard Hotel wordt gebracht waar je nog een keer kan genieten van een goede nachtrust, wifi en de stad zelf en verblijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.


Dag 2: De chauffeur komt je vroeg ophalen en brengt je naar de lokale luchthaven vanwaar je doorvliegt naar Puerto Inrida. Vanaf de kleine luchthaven wordt je met de boot stroomopwaarts gebracht naar de Lodge waar je in de middag aankomt en je kan settelen en de Guaviare rivier kan bewonderen en de imposante flora en fauna.


Vervolgens vis je 6 volle dagen. We kunnen het pakket overigens ook aanpassen naar meer of minder dagen al naar gelang jullie eigen wens. Iedere ochtend wordt er om 6 uur het ontbijt geserveerd waarna je met de nieuwe Tracker boats met 30 pk motoren de hele dag op pad gaat met 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn zeer met 5 meter lengte comfortabel en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen.

 

Je verblijft midden in de jungle in het viskamp. Het is opgezet met zowel de natuur als comfort in gedachten. Het zijn moderne tenten met een uitzicht over de jungle en de beneden gelegen rivier. Het diner wordt ’s avonds om 19 uur geserveerd en daarna kan je aan de bar nog genieten van een heerlijk drankje voordat je weer je bed in ploft om de volgende ochtend weer bijtijds te kunnen starten met vissen. Het kamp is gelegen in een afgelegen gebied waar geen andere viskampen zijn in een privé natuur gebied van 1400 hectare.


Laatste dag: Uitgaande van 6 volle dagen vissen is dit dag 9 en wordt ook nu het ontbijt om 6 uur geserveerd waarna de reis terug begint naar Bogota. Daar heb je nog eenmaal een overnachting in het hotel om de volgende dag naar de luchthaven gebracht te worden en je vlucht naar huis te pakken en je indrukwekkende visreis af te sluiten.

 

Bekijk hier de presentatie van deze locatie tijdens het online Raven Fishing Eventy in november 2020

 

 

TUPARRO EN ORINOCO

 

Het verblijf in deze locatie midden in de jungle is alleen al een waanzinnige belevenis. Hier staan schitterende rieten woningen waar je met 2 personen op aparte eenpersoonsbedden verblijft. je verbvlijft hier twee dagen om gericht op Payara te vissen. vervolgens ga ja na de eerste twee dagen de rivier omhoog en verblijf je in een comfortabel tentenkamp genaamd Tupparo. Hier heb je per persoon een ruime tent op de bedding van de rivier. De flora en fauna is bijzonder indrukwekkend want je bevindt je onder andere tussen jaguars, tapirs, anaconda’s reuzen otters, kaaimannen, papegaaien, rivierdolfijnen en ga zo nog maar even door. Je waant je hier letterlijk in de grootste dierentuin op aarde. Alleen zijn dit allemaal echte wilde dieren.

 

Deze visserij is zeer divers en de soorten die hier gevangen worden zijn:  matrinxa, payara, speckled en normale peacock, sardinata, black pacu en shovelnose catfish. De grootste peacocks zijn rond de 20 pond en je haakt er gemiddeld tussen 10 en 20 per dag met een gemiddeld gewicht tussen 12 en 20 pond. Het is al fantastisch om 1 soort met dit formaat op een vislocatie te hebben maar dan meteen zo veel maakt duidelijk waarom dit een absolute toplocatie met dito visserij is. 


Dag 1: Dag 1: aankomst in Bogota waar je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het Marriot Courtyard Hotel wordt gebracht waar je nog een keer kan genieten van een goede nachtrust, wifi en de stad zelf en verblijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.


Dag 2: De chauffeur komt ons vroeg ophalen en we vliegen van Bogota naar Puerto Carreno en daarna een autorit met 4 wheel drive auto's over ongebaande paden naar de riviermonding van de Tomo rivier. Deze reis gaat door de prachtige natuur van Colombia is een belevenis op zich met bergdorpjes, bossen, valleien etc.  Je komt hier eind van de middag / begin van de avond aan en dan heb je de tijd om je tent in te richten en je klaar te maken voor de eerste visdag.


Vervolgens vis je 2 volle dagen op Payara in de drie verschillende waterval systemen in de nabijheid van het kamp als ook de moninding van de Tomo rivier. Iedere ochtend wordt er om 6 uur het ontbijt geserveerd waarna je met de nieuwe Tracker boats met 30 pk motoren de hele dag op pad gaat met 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn ruim met 5 meter lengte en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen.

De derde dag reis je als vissend per boot door naar het Tuparro tentenkamp. Vanaf deze locatie worden dagelijks verschillende visstekken aangedaan om te vissen op onder meer de peacock baarzen. Tijdens je verblijf kan je ook met de lokale gidsen mee om fruit en zaden in de jungle te verzamelen voor de verschillende maaltijden. Zo maak je de jungle in zijn volledige intensiteit mee.


De laatste visdag: Uitgaande van 7 volle dagen vissen is dit dag 9 en wordt ook nu het ontbijt om 6 uur geserveerd waarna de reis terug begint naar het Awia kamp. Je kan ervoor kiezen om een halve dag peacock en een halve dag payara te vissen of om langzaam de rivier naar beneden af te vissen en op peacock te blijven vissen.

Dag 10: deze reis reis je van het kamp per auto weer terug naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bogota en weer verder naar het Marriot Courtyard hotel waar je nog 1 nacht verblijft alvorens op dag 11 weer huiswaarts te vliegen en je indrukwekkende visreis af te sluiten.

 

Kijk ook hier voor de groepsreis die we naar Tuparro hebben gepland voor maart 2021.

 Cano Bocon

 

Dit kamp is een tentenkamp en staat aan de oever van de rivier. Vanuit deze locatie doe je verschillende visstekken aan. Deze locatie staat met name bekend om het formaat van de vissen en wat minder om de aantallen. Iedere deelnemer heeft zijn eigen ruime tent en er is ook een regulier zittoilet beschikbaar. Wassen doen we in de rivier. 

 

Orinoco

 

Het Awia viskamp is comfortabel ingericht met rieten woningen waar je met 2 personenen in verblijft. Er staan twee eenpersoonsbedden en een ventilator. Tevens zijn reguliere toiletten. Dit kmap is van alle comfort voorzien waarbij zelfs internet ook nog aanwezig is. Het is een schitterend aangelegd kamp met veel voorzieningen. Direct voor de deur bevindt zich al een waterval systeem waar je dan ook driect kna gaan vissen. 

 

In het Tuparro kamp verblijf je nog dieper in de jungle in een prima viskamp. Het is opgezet met zowel de natuur als comfort in gedachten. Het zijn moderne tenten op de bedding van de rivier. Iedere visser heeft daar zijn eigen tent. Wassen doen we in de rivier. De locatie ligt in een afgelegen gebied waar geen andere viskampen zijn. Iedere avond is er stroom geregeld tussen 00.00 en 01.00 uur om camera’s en andere materialen op te laden. Er zijn tevens douches , goede maaltijden en een plek om gezamenlijk te verblijven na een enerverende dag vissen!

 

Op beide locaties zijn alle maaltijden en dranke (bier water, frisdrank, koffie en thee) inbegrepen

 

Op de locaties worden Tracker platbodem boten met 30 pk motoren gebruikt. Deze zijn geschikt voor 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn zeer met 5 meter lengte comfortabel en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen en de vis prima te kunnen drillen.

 
De visserij in deze drie kampen vindt plaats van begin oktober tm april. Dit is de droge periode waarbij de rivieren een lager waterpeil hebben dan in het regenseizoen. Het is dan niet alleen droog in deze periode dus een regenjas is ook op zijn plek. Schoenen om te waden, zonnebril, long sleeve shirts, viscap, Deet en het avontuur kan beginnen.
 
 
Reis en Prijs
Je vliegt van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota en de kosten van deze vlucht ligt rond de 1100 euro per persoon. Qua bagage moet je rekening houden met het feit dat op de binnenlandse vlucht maximaal 15 kilo is toegestaan. Iedere kilo extra kost 2 USD enkele reis en is met credit card bij de incheckbalie te voldoen.
 
De prijzen voor deze complete visreizen zijn als volgt:
 
Cano Bocon                   3795 euro pp op basis van 6 visdagen
Awia / Orinoco               3900 euro pp + 300 euro Indian fee op basis van 7 visdagen
 
 
 
Inbegrepen in deze prijs zijn:
 
 • airport transfer Bogota
 • hotel Bogota o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt
 • binnenlandse retourvlucht vanaf Bogota
 • verblijf beschreven visdagen in accommodatie o.b.v. volpension
 • alle dranken tijdens de vistour is inbegrepen. 
 • visvergunning
 
Bijkomende kosten
 
 • Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota (900 a 1000,- euro pp)
 • Huurmateriaal 150 euro voor een week voor een meerval en spin setup
 • Persoonlijke uitgaven Bogota, drankjes en maaltijden
 • Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
 • Fooi voor de crew rond de 200 euro pp
 • Bijdrage van € 15,- voor het reisgarantiefonds GGTO
 
Deze reis kan je als individu plannen of als groep van 2  of meer.  Je wordt dan bij een andere groep vissers ingedeeld. 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart