Canada zalm en steur

Canada zalm en steur

 
Chilliwack ligt op ongeveer anderhalf uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Naast deze twee hoofd rivieren zijn er nog andere kleinere rivieren en meren die het vissen in deze omgeving afwisselend maken. Het is puur natuur waarbij je met een beetje mazzel nog beren kan tegenkomen. Prachtige vergezichten, bergen en onaangetaste oerbossen. Genieten met een grote G.
 
Hier wordt gericht gevist op de machtige witte steur en verschillende zalmsoorten. Onder begeleiding van zeer ervaren gidsen met professionele boten en dito materiaal ben je hier in beste handen. Onze partner ter plaatse heeft al meer dan 30 jaar ervaring met de lokale visserij en omstandigheden en behoort daarmee tot de absolute topaanbieders in de regio. Neem daarbij de meer dan aantrekkelijke prijs en je hebt een top visreis!
 
 
Chilliwack ligt op ongeveer anderhalf uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Deze twee hoofdrivieren vormen het hart van deze regio met betrekking tot het vissen. Verder zijn er nog de Lilloet en Pitt rivier, het meer van Chilliwack en de rivier en het meer van Stave. Allemaal met hun eigen bijzonderheden en diversiteit aan vissoorten. In het begin van het seizoen (vanaf 1 juni) kan het nog wel eens druk worden in de regio door de trek van de machtige Chinook zalm. Er komen veel sportvissers af op deze spectaculaire visserij.
 
Voor de mensen die wat meer rust willen is er de mogelijkheid om op de Pitt en Lilloet rivier te vissen. Het is slechts een half uur met de boot naar de afgelegen locaties waar je ongestoord en in alle rust kunt vissen. Er zijn dus verscheidene mogelijkheden om je visreis in te richten in deze overweldigende natuur waarbij je grote kans hebt om onder andere beren tegen te komen. Prachtige vergezichten, bergen en onaangetaste oerbossen. Genieten met een grote G.
 
Het vissen gebeurt met professionele en ervaren gidsen. Zij weten precies welke omstandigheden op welke momenten een belangrijke rol spelen. Daarom kunnen zij als geen ander bepalen waar en op welke soort het beste gevist kan worden. Voor alle gidsen geldt dat ze zeer bekend zijn en hen er alles aan gelegen is om jouw vakantie tot een succes te maken. De ervaring en servicegerichtheid van de gidsen is een van de doorslaggevende punten geweest om voor deze locatie te kiezen.
 
 
Onze partner heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het vissen op de verschillende soorten pacifische zalmen als pink, sockeye, chum, chinook, coho, maar ook steelhead, beek-, regenboogforel en natuurlijk de witte steur. De Canadese regering heeft eind jaren 90 onderkent dat het steur bestand drastisch terugliep en heeft toen een verplichte catch & release wetgeving uitgevaardigd. Gevangen steuren worden van een chip voorzien of als ze al een keer eerder gevangen zijn alleen gescand en geregistreerd. Daarbij worden vangstlocatie, lengte en geschat gewicht genoteerd en centraal verzameld. Door deze maatregelen is het steurbestand in deze regio momenteel op een perfect niveau. De gemiddelde lengte ligt bij 1,5 meter en het gemiddelde gewicht bij 100 tot 200 lbs. Er zijn echter kolossale steuren van 700 lbs. en 3 meter lengte gevangen. Je bent gewaarschuwd!
 
Het record van onze partner is een immense steur van maar liefst 900 lbs! Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan vissen. Dit is volledig afhankelijk van het seizoen en de wensen van jezelf. Vliegvissen op zalm, zeeforel in de afgelegen bossen of steur en zalm op de rivieren per boot. Er zijn verschillende boten in meerdere afmetingen aanwezig dus voor groepen van 2 tot 4 is de visreis hier perfect in te richten met voldoende ruimte op de visboot. Met de gids overleg je waar je de volgende dag op wilt vissen zodat je niet enkel op 1 soort hoeft te vissen maar indien gewenst kan afwisselen.
 
Klik hier voor de uitgebreide brochure.

 

Je verblijft in het Coast Hotel in Chilliwack. Dit hotel is een netjes verzorgd en biedt vanuit alle 110 kamers een uitzicht op de eigen vijver (verboden te vissen ) of bergmassief. Alle kamers zijn ruim en voorzien van gratis Wifi, airco, 32 inch TV, safe, werktafel, koffie en thee, dagelijkse krant, haardroger en strijkijzer. De laatst twee worden door ons vissers waarschijnlijk niet zo zeer gebruikt maar je weet het maar nooit of je nog een lijn, kunstaas, streamer of vispet moet droogstrijken.

 

In het hotel zijn tevens een fitnessruimte, sauna en zwembad aanwezig om na een dag vissen nog te kunnen relaxen. Dat kan natuurlijk ook aan de gezellige bar of het mooie restaurant. Het hotel is gelegen aan de rand van het centrum van Chilliwack. Het ligt nabij de uitgaansgelegenheden zoals winkelcentra, restaurants en bars van de stad. Het hotel heeft een persoonlijke uitstraling en kenmerkt zich door de prettige sfeer en de goede service die door het personeel wordt nagestreefd. Voor het hotel is een ruime hoeveelheid aan gratis parkeergelegenheid.

 

Voor iedere vorm van visserij is materiaal beschikbaar en inbegrepen in de prijs. Dat zijn waadpak, hengels voor steur of zalm, reels, aas, kunstaas etc. De steur hengels zijn op maat en met de handgemaakt waarbij de reels zijn voorzien van gevlochten lijnen. Voor de vliegvissers die hun eigen materiaal willen gebruiken is er een lijst op aanvraag beschikbaar om beslagen ten ijs te komen. Deze speciale visserij is veeleisend en de gidsen laten niets aan het toeval over en daarom wordt alleen eersteklas materiaal gebruikt.

 

Een reguliere visdag begint om 8 uur ’s ochtends en je bent niet voor 17 uur terug zodat je lange visdagen maakt van minimaal 8 uur. Mocht je op andere tijden willen vertrekken is dat in overleg af te stemmen. Wanneer je een combinatie van steur en zalm vissen hebt geboekt overlegd de gids met jou welke visserij het eerste wordt uitgevoerd rekening houdend met de omstandigheden, de verwachtingen en natuurlijk jullie wensen. De gids heeft ook de lunch bij zich waar je die dag van gaan genieten samen met niet alcoholische dranken. De lunch is inbegrepen in de prijs. De gids heeft ook jullie vergunningen voor het zalm en steur vissen die reeds voor jullie geregeld zijn.

 

De jetboten die gebruikt worden zijn speciaal gebouwd om op deze rivieren en meren te varen. Met de 330 PK V8 motoren wordt ook de jongen in ons vissers tijdens het varen nog aangesproken! We beschikken hier over meerder aluminium visboten van de hoogste kwaliteit. Deze visboten zijn voorzien van jet aandrijving om ook op de ondiepste delen van de rivier veilig te kunnen varen. Ze variëren in grootte van 21 tot 24 voet en hebben een huif waar men bij minder goed weer eventueel kan schuilen en er is ook een heater aan boord voor dat beetje extra comfort. De boten worden getransporteerd met 4 wheel drive pick up trucks die je voor het ophalen. Gezamenlijk met de gids rij je naar de beste locatie om de boten te water te laten. En wanneer de vis verder of lager op de rivier zit, biedt dit dus de mogelijkheid om snel op andere locaties te komen en geen kostbare vaartijd te verdoen. Aan het einde van de dag wordt je ook weer bij je hotel afgezet.

 

Qua vismateriaal hoef je zelf dus niets mee te nemen maar andere zaken zijn: regenkleding, zonnebril, viscap, handschoenen (bij kouder weer), foto- en of film camera, wereldstekker, stekkerdoos om meerdere appraten tegelijkertijd op te kunnen laden, kleding die in lagen is op te bouwen zodat je bij warmte makkelijk iets uit kan doen. 

 
Het seizoen voor het steur vissen loopt van maart tot en met november met een piek van augustus tm oktober. In deze periode zijn er geen pieken en dalen maar biedt het vissen op deze prachtige vissen gelijke kansen gedurende de gehele periode.
 
De visserij op zalm begint op 1 juni met de chinook. Dit is ook het officiële begin van het seizoen. Deze soort wordt tot 60 lbs. zwaar en is de ultieme zalmsoort. Een aanbeet van deze soort in het juiste formaat levert een prachtig gevecht op wat je je lang zult heugen. Hier geldt natuurlijk ook dat het weer een belangrijke factor is. De regenjas hoort zeker bij de uitrusting als ook de pet, zonnebrand en -bril tegen de zomer zon.
 
In het standaard pakket vis je 6 dagen (8 uur per dag) en verblijf je 7 nachten op basis van een tweepersoonskamer. Tevens is ontbijt inbegrepen als ook alle benodigde vismaterialen. De prijs voor deze visreis bedraagt bij:
  • 2 deelnemers € 3.250,- per persoon
  • 3 deelnemers € 2.735,- per persoon
  • 4 deelnemers € 2.375,- per persoon
 
Bijkomende kosten zijn: de vlucht, huurauto, visumkosten voor Canada, kosten voor de lunch,vergunningen voor zalm en / of steurvissen, brandstof voor de huurauto, diners, fooi (gemiddeld 150 CAD pp) en extra's als saunagebruik etc. Beide vergunningen samen kosten ongeveer 100 euro per persoon. En de zalmvergunning kost 40 euro per persoon extra. Als je ons op voorhand laat weten welke visserij je gaat ondernemen verzorgen we ook direct de benodigde vergunningen.
 
Voor de vluchten hebben we verschillende mogelijkheden. Dat kan met een directe vlucht van KLM of Air Canada van Amsterdam naar Vancouver of met Icelandair waarbij we 2 x 23 kilo bagage vrijheid kunnen aanbieden en eventueel een paar nachten extra in IJsland voor de liefhebber. Dit stemmen we graag met u persoonlijk af. Ter plaatse regelen we een huurauto die voordeliger is dan de lokale transfer en zodoende kan je ter plaatse ook nog wat ondernemen en heb je meer bewegingsvrijheid. 
 
Klik hier voor de uitgebreide brochure.

Bekijk de ligging op de kaart