Canada snoek

Canada snoek

 

Midden tussen de elanden, beren, otters, bevers, wolven, adelaars,….. Natuur met de hoofdletter N. Ongerepte natuur zoals je het alleen uit de Discovery docu’s kent. Voor deze locatie zijn er twee opties. Outback De Luxe en Outback Do It Yourself. De DeLuxe versie wordt uitgevoerd vanaf het centrale kamp aan het McGavock meer. Daar staan 6 traditionele blokhutten, voorzien van alle gemakken, die uitkijken over het meer.aast de 6 hutten om in te verblijven is er 1 centrale blokhut waar gegeten wordt en zich ook de bar bevindt waar je ’s avonds verhalen kan (horen) vertellen. In totaal is er op deze locatie plek voor maximaal 36 vissers.

 

 

De visserij richt zich hoofdzakelijk op de Northern Pike of ook wel onze eigen snoek genaamd. Daarnaast wordt er ook op snoekbaars en meerforel gevist. Door de bijzonder lage visdruk in dit uitgestrekte gebied zijn de vangsten uitzonderlijk te noemen. Vanzelfsprekend zijn er minder grote dan keine vissen maar het aantal specimens dat hier gevangen wordt is hoog. In de afgelopen jaren werden er per seizoen (100 visdagen) meer dan 200 metersnoeken gevangen. Dat is ruim 2 per dag. Het is niet voor niets dat in deze regio meerdere records zijn gevestigd. Het is hier, net als in Nederland niet toegestaan om met levend aas te vissen.

 

Je vist op deze locatie met dezelfde materialen zoals we deze in Nederland gebruiken. Je bent verplicht om weerhaakloos te vissen ten einde de vissen niet te veel te beschadigen en de catch & release filosofie zo goed mogelijk uit te voeren. Jerken, spinnen, trawlen en vliegvissen. Je kan hier je hart ophalen. De boten zijn 16 foot lang en voorzien van minimaal 20 pk motoren. Ze bieden voldoende ruimte om 2 vissers en een gids comfortabel te vervoeren en te laten vissen.

 

Er wordt gevist op northern pike (snoek), walleye (snoekbaars) en lake trout (amerikaanse meerforel). De snoek is echter het hoofddoel. Er gaan twee personen en 1 gids per boot iedere dag vissen. Indien je ’s avonds na het eten nog verder wilt vissen is de gids graag bereid om zonder meerkosten met je mee te gaan. Dit gebied van de provincie Manitoba staat bekend om veel records en per seizoen van ongeveer 120 dagen worden er ieder jaar meer dan 200 metersnoeken gevangen. Afgelopen jaar zijn er zelfs ruim 250 specimens gevangen. Voor de snelle rekenaar; dat zijn er ruim 2 per dag. Vanzelfsprekend zijn er meer vissen die niet aan het specimen formaat voldoen maar er zijn al weken gemeld met vangsten van meer dan 500 snoeken.

 

In deze volslagen “outback” van Canada ligt bij de Laurie River het kampement met 6 comfortabel ingerichte blokhutten. Tevens is er een centrale lodge waar de maaltijden worden geserveerd en een bar aanwezig is. Het geheel ligt direct aan het water zodat je slechts 2 minuten hoeft te lopen naar je boot. Deze locatie is ook wel de “luxe” variant. De blokhutten zijn van alle gemakken voorzien en passen perfect in de ruige en prachtige natuur. De flora en fauna is hier overweldigend evenals de uitzichten. Verder heb je kans om elanden, beren, wolven, adelaars, otters en vele andere dieren tegen het lijf te lopen. Dit is de echte Canadese wildernis zoals je hem alleen nog op TV tegenkomt Het gebied waar je vist is maar zo groot dat je in een heel visseizoen niet eens overal zou komen. Keuze en afwisseling genoeg dus.

 

Een andere mogelijkheid is om met je eigen groep naar het nog iets verder gelegen outpost camp te gaan. In deze lodge van ruim 70 m2 is er plek voor 6 vissers en wordt je gedropt voor de afgesproken periode met een ruime voorraad proviand. Op deze locatie ben je dan ook volledig zelfverzorgend en zijn er behalve jouw groep dan ook geen andere vissers. De eerste twee dagen wordt je begeleid door een lokale gids die je de fijne kneepjes en locaties laat zien waar en hoe je de vissen kan vangen maar daarna mag je je zelf helemaal overgeven aan de stilte en de spectaculaire omgeving. . Deze optie staat ook wel bekend als de “luxe do it yourself”. Prettige bijkomstigheid is dat je ’s avonds lekker aan een kampvuur kan zitten en kan genieten van een heerlijke visdag in een overweldigende omgeving.

 

 

De visserij zelf is vergelijkbaar zoals we deze in Nederland kennen voor onze snoeken. Spinnen, jerken, trawlen maar ook vliegvissen behoort hier tot de mogelijkheden. Voor spinhengels kan je hier terecht met 10 tot 30 gram en een zwaardere van 20 tot 50 gram met een lengte van ongeveer 2.40 meter. Jerkhengels van 20 tot 50 gram en 50 tot 100 gram maken het mogelijk om op alle door jouw gewenste methodes te vissen en om ook af te kunnen wisselen.

 

Mocht je willen vliegvissen dan is een # 7 / 8 aan te bevelen een natuurlijk een goed assortiment streamers. Het is ook mogelijk om ter plaatse te vissen met dood aas. Dit is eventueel op verzoek te verkrijgen tegen een kleine vergoeding en bestaat een ingevroren witvis. Vergeet dus vooral niet je aashengel. Er wordt gevist vanuit 16 foot aluminium boten met 20 pk motoren. Deze brengen je comfortabel naar de juiste vislocaties. 

 
Het seizoen is kort maar heftig. Het begint vanaf ein mei en eindigt medio september. Lynn Lake ligt op dezelfde breedtegraad als Denemarken en dat betekent het klimaat overeenkomstig is met dat van midden Europa. Daarmee dien je rekening houden met een lokale regenbui maar ook met heerlijke zomerdagen. Zorg voor voldoende warme en waterwerende kleding maar vergeet dus ook je zwembroek niet. Verder is er sprake van veel zoetwater en zijn er dus ook muggen aanwezig. Een goede muggenwerende lotion is dan ook een waardevolle optie om mee te nemen.
 
Je vliegt afhankelijk van de beschikbare vluchten van Amsterdam met een tussenlanding naar Winnipeg waar je een nacht verblijft in het Sheraton hotel. De volgende ochtend vertrek je vroeg met een lokale charter naar het 900 kilometer verder gelegen Lynn Lake. Ter plaatse wordt je opgewacht om met het privé watervliegtuig naar je locatie gebracht te worden. Na een “early lunch” is het direct vissen geblazen. Deze reis is te boeken per 4 dagen. Op de locatie zijn alle maaltijden inbegrepen in de prijs, evenals de gids, vergunningen en een free “hard liquor bar” van 17.00 tot 00.00 uur.
 
De “luxe” 11 daagse reis omvat het volgende:
 • Retourtransport: Amsterdam – Winnipeg – Lynn Lake – Laurie River
 • Overnachting in het Sheraton hotel in Winnipeg
 • Verblijf in comfortabele blokhut met bedlinnen en handdoeken
 • 8 dagen vissen met 2 personen per boot en 1 gids
 • Alle maaltijden (ook tijdens het vissen)
 • “Free bar” van 17.00 tot 00.00 uur voor sterke drank
De richtprijs van deze reis bedraagt € 5.995,- pp op basis van minimaal 2 personen exclusief vlucht Amsterdam -Winnipeg. Bijkomende kosten: fooi voor het personeel, bier, wijn en frisdrank.
 
De “luxe do it yourself” reis van 11 dagen in de wildernis omvat het volgende:
 • Retourtransport: Amsterdam – Winnipeg – Lynn Lake – Laurie River
 • Overnachting in het Sheraton hotel in Winnipeg
 • Transport naar de outpost
 • Verblijf in de lodge met bedlinnen en handdoeken 8 dagen vissen met 2 personen per boot
 • De gids voor de eerste twee dagen
 • Vergunningen en lokale belastingen
Uitgebreid voedselpakket, met maaltijden, bier en frisdranken. (Deze voedselpakketten worden van te voren besproken en besteld en zijn gedeeltelijk naar wens in te richten) De richtprijs van deze reis bedraagt € 4.950,- pp op basis van 4 deelnemers exclusief vlucht Amsterdam -Winnipeg. Voor beide richtprijzen geldt dat ze met name afhankelijk zijn van de beschikbare vluchten. Extra kostenpost is de fooi voor de gids

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart