Amazone Brazilie

Rio Negro en Rio Madeira per live aboard

Amazone Brazilie

In samenwerking met Steven Townson van Amazon-Angler.com!

 

Visreis.nl werkt voor deze visreis samen met Amazon-Angler. Deze organisatie is al sinds vele jaren gespecialiseerd in visreizen naar de verste uithoeken van de Amazone. Steve Townson, de eigenaar van Amazon Angler, heeft deze visreizen tot in detail uitgewerkt en zijn compleet verzorgd. Al deze visreizen zijn stuk voor stuk unieke visreizen naar verschillende vislocaties in de jungle van de Amazone.

Deze visreis is bedoeld voor vissers die naast een fantastisch avontuur ook een stuk comfort kunnen waarderen. Je vliegt met een watervliegtuig diep naar de jungle in de Amazone en verblijft daar op een luxe en comfortabele woonboot. Je gaat hier vervolgens vissen in de bovenloop van de Rio Negro, Madeira of Abacaxis rivieren die exclusief voor ons zijn gereserveerd op de drie peacock bass soorten: giant three-barred, popoca en butterfly. Daarnaast zijn ook anjoemara, suribim, bicuda, pescada, roodstaart meerval en piraiba van de partij. Al met al meer dan voldoende afwisseling en topvisserij in een indrukwekkende omgeving.

De visserij wordt uitgevoerd in twee verschillende regio’s:
De zuidelijke visserij vindt plaats op onder meer de Rio Abacaxis. Dit gebied ligt zo ver weg en is zo afgelegen dat andere vissersboten er niet kunnen komen. Vanaf mei begint het waterpeil in de rivieren snel te dalen en trekken deze zich terug uit de overstroomde jungle. Het beste tijden zijn hier van juli tm september.
Voor de noordelijke visserij begint het waterpeil vanaf juli snel te dalen en is de beste tijd van het jaar van oktober tot eind februari om hier te vissen.
Dit zijn de beste tijden in het seizoen om te vissen op giant peacock bass en de overige soorten omdat het waterpeil dan is gedaald en de vis makkelijker te vangen is. Dit is ook de periode waarin de meeste meervalsoorten gevangen kunnen worden.

De bovenloop van deze zijrivieren heeft lagune na lagune gevuld met de enorm sterke en agressieve three-barred en speckled peacock bass die meer dan 15 kilo kan worden. De vis houdt zich op rondom omgevallen bomen en boomtoppen, drop offs, stroomnaden  zandstranden, maar ook in de dichte structuur van de enorme lagunes en rivierpunten.

 

 

Vissers die eerder een grote peacock bass gevangen hebben zullen je vertellen dat als je eenmaal zo’n exemplaar hebt gevangen met oppervlakte kunstaas, je voor het leven verslaafd bent! Er is niets spannender en opwindender dan het water oppervlak te zien ontploffen op je propbait, spook of ander oppervlakte aas. De aanbeet is ontzagwekkend, luid, agressief, snel, woest en schokkend allemaal in één.

De drie belangrijkste doelsoorten hier zijn de giant three Barred en speckled peacock bass. De grootste exemplaren zijn tot wel 30 pond. Daarnaast is er nog de butterfly en popoca peacock bass die tot respectievelijk 15 en 10 pond groot worden. Deze vissoorten houden van structuur, hoewel paaiende vissen vaak worden gezien met hun jongen aan het wateroppervlak van de verschillende lagunes. Als ze een aas niet willen eten, zullen ze het alsnog willen aanvallen doden met explosieve aanbeten en dat is NIET overdreven. Het gebruikte kunstaas moet hier in de Amazone snel worden gevist. Iets wat langzaam zwemt in de Amazone blijft lang in leven en levert dus geen aanbeet op.

In het regenseizoen, stijgt het water enorm. Een rivier die in het droge seizoen slechts 100 meter breed is binnen haar oevers, kan in het regenseizoen 20 of meer kilometer breed zijn en ver uitgespreid in de overstroomde jungle. Vissen in die tijd is als het vinden van een naald in een hooiberg, omdat de rovers de aasvis tot ver in de jungle zijn gevolgd. Zodra de regen stopt en het waterpeil zich terugtrekt uit de jungle en naar de rivieroevers, is dit de beste tijd om deze prachtige vissen te vangen.

De belangrijkste structuren waar de peacock bass zich graag ophoudt zijn ingangen van lagunes, uitlopers van stranden en bomen, stekken tussen een oever en een eiland, bomen en drop-offs. Het beste oppervlakteaas is Klures propbaits of soortgelijk kunstaas, poppers, walk-the-dog stickbait zoals spooks en ander sigaarvormig kunstaas. Het beste sub-surface kunstaas zijn jigs, Rapala X raps, Yozuri Crystal Minnows, Cotton Cordell of vergelijkbaar. Bucktail Jigs met verlengde staarten kunnen je meer dan 150 vissen per dag opleveren, hoewel velen hiervan kleiner zullen zijn dan wanneer je groter kunstaas gebruikt. Vliegvissen is ook een geweldige manier van vissen in de juiste omstandigheden, bij zandstranden, in lagunes en in de vele riviersystemen. Je kan met grote opvallende streamers en poppers hier veel en grote peacock bass vangen.

Overige vangsten

Er worden ook veel andere soorten gevangen tijdens het vissen op peacock bass. Allemaal geweldige sportvissen op hun eigen manier. De meeste soorten kunnen gevangen worden met het gebruikelijke  kunstaas, maar veel vissers houden van de variatie die deze geweldige vissen geven. Daarom neemt men vaak toch wat extra soorten kunstaas mee om op de overige soorten te vissen.

De arowana/monkey fish is bekend om zijn artistieke springkunsten boven het water om te jagen op  vogels, spinnen en andere insecten in de hogere takken van onder water staande bomen. Deze vis is zeer sportief met middelzwaar materiaal en kan tot wel 12 lbs wegen. Traira/wolfvissen zijn meestal te vinden aan de achterkant van lagunes of in zuurstofarm water. Ze worden vaak gevangen aan stickbaits en zijn dol op jigs, vliegen, minnows enz. Ze wegen maximaal rond de 7 lbs.

De bicuda is een vissoort die in snelstromend water verblijft en hier tot 10 lbs kan worden, maar gemiddeld 2 tot 3 lbs weegt. Deze lange snoekachtige vissen zijn bliksemsnel en acrobatisch. Ze woren het meest gevangen met kleiner oppervlakte aas water en klein sub surface kunstaas, jigs en vliegen. Dogfish zijn erg leuk op ultralicht materiaal en zijn te vangen met vliegen, kleine jigs, mini-rapalas etc. Ze zien eruit als een kleine zoetwater barracuda en hebben een serieuze set tanden. Een serieus klein roofdier met een langgerekt lichaam en ze worden maximaal 3 lbs.

De Jacunda is een van de mooiste vissen in de Amazone en het is jammer dat ze niet groter worden. Met een gewicht van 2 tot 2,5 lbs zijn ze goed voor de meeste kleine pluggen, vliegen en jigs. En er zijn natuurlijk de altijd aanwezige piranha's, die hun tanden in letterlijk alles zetten wat maar beweegt. Elke jig, zacht plastic of houten kunstaas kan op elk gewenst moment worden 'gepiraniseerd'. Ze zijn soms echt niet grappig meer. Ons advies aan vliegen en kunstaas bouwers: ga voor eenvoudig, dus geen uitgebreide of dure ontwerpen want het levert niets extra’s op behalve tijd- en geldverlies.

Surubim/shovelnose meervallen zijn ook goed te vangen met kunstaas zoals jigs, kleine minnow baits en vliegen eneenmaal gehaakt gaan ze er met een serieuze snelheid vandoor. Ze worden in het Rio Negro Basin zwaarder dan 30 lbs en kunnen worden gevonden rond ondergelopen zandstranden en in lagunes waar ze langzaam voorbij zwemmen. En natuurlijk hebben we grotere meervalsoorten  voor degenen die in de schaduw willen chillen met een koud drankje en willen wachten op een “reel burning experience”. Roodstaart meervallen en piraiba's zijn hier te vinden in de diepere gaten en geulen. 

Dit is een fenomenale visreis voor diegenen die niet alleen willen vissen op de hardst vechtende zoetwatervissen op de planeet, maar ook het comfort kunnen waarderen aan het einde van de dag en tijdens de nacht. 

Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.

 

Je verblijft op een ultra-moderne luxe vijf sterren huisboot. Dit is de enige boot in zijn soort met moderne inrichting en vier dubbele hutten met getinte ramen. Elke hut heeft een stapelbed en is inclusief bedlinnen en handdoeken en het heeft een eigen badkamer met warm en koud water douche.

Deze huisboot vaart doorlopend achter de vis aan zodat je altijd op de juiste plek voor de visserij bent. Door gebruik te maken van een watervliegtuig creëren we een hoge mate van flexibiliteit en optimale visserij voor de gasten. 

Er is een jacuzzi, een bar, een eetkamer, een grote woonkamer en buiten zitplaatsen voor en achter, en alle binnenruimtes zijn volledig voorzien van airconditioning. De bar is 24/7 open, de frisdrank en de biertjes zijn altijd ijskoud en inbegrepen in de prijs. ’s Avonds kan je ook genieten van heerlijke cocktails de inhouse chef kok zorgt er voor dart er dagelijks drie heerlijke en uitgebreide maaltijden worden geserveerd. 

 

De visboten zijn 17 voet lang en uitgerust met 25 PK buitenboordmotoren en een elektrische trolling motor. Daarnaast zijn de visdekken verhoogd en zijn er comfortabele visstoelen aanwezig. En niet te vergeten een ruime coolbox waar de dranken gekoeld worden.

Elke boot wordt bestuurd door een lokale gids en er is plaats voor twee vissers. De boten zijn licht en kunnen gemakkelijk worden gedragen en gesleept naar naast de rivier gelegen lagunes en meren als dat nodig is.

Al met is dit top materiaal wat op deze visreis bijdraagt aan een onvergetelijke belevenis. Een lijst met aan te bevelen materialen wordt verstrekt bij de reisbescheiden maar reken op stevige jerkbait hengels sterke boothengels en dito molens en lijnen om deze vissen weerstand te kunnen bieden. En daarnaast een goede selectie aan oppervlakte kunstaas, jerk-/ stickbaits, bucktails, pluggen, jigs, super sterke haken en onderlijnen.

Je dient je eigen materiaal mee nemen op deze visreis. Het is niet mogelijk om ter plaatse materiaal te huren of bij te kopen. Verder wordt er gewerkt met een strikte 15 kilo bagage limiet op de binnenlandse vlucht per watervliegtuig.

 
Het seizoen voor deze locatie loopt van juli tm eind februari. Het is meestal warm met een temperatuur van meer dan 20° C in de nacht en 25 tot 30° C gedurende de dag. Door de meestal aanwezige wind voelt het er standaard koeler gedurende meeste tijd van het jaar.
 
Het programma ziet er als volgt uit:
  • Dag 1: Start - aankomst in de stad Manaus en transfer naar het hotel en overnachting.
  • Dag 2: Vroeg in de ochtend met het watervliegtuig van Manaus naar de huisboot op de rivier. Als je klaar bent met uitpakken kan je direct beginnen met vissen! Overnachting op de huisboot voor de komende 7 nachten.
  • Dag 3 tm 8: Zes volle dagen vissen met gids.
  • Dag 9: Watervliegtuig terug naar Manaus aan het einde van de ochtend en transfer naar de internationale luchthaven voor de verdere reis naar huis.
De kosten voor deze reis bedragen € 4.650,- per persoon
Inclusief transfers vanaf de dag van aankomst en een overnachting in een drie sterren hotel in Manaus. Retourvlucht met watervliegtuig van Manaus naar locatie en terug. Zeven nachten op de huisboot en ruim zes volle dagen vissen met gids en 2 personen per boot, dagelijkse wasservice, alle maaltijden, water, frisdrank en bier op de boot.
 
Exclusief internationale en binnenlandse vluchten van en naar Manaus, maaltijden en drankjes tijdens uw verblijf in Manaus, fooien, sterke drank, wijn, visgerei, hengels, reels, kunstaas en visum. - N.B. Europese reizigers hebben GEEN visum nodig om Brazilië binnen te komen.
 
Reken voor de fooien per persoon op USD 150,- voor de visgids en USD 150,- voor het bootpersoneel. De prijzen zijn indicatief en kunnen onderhevig zijn aan valuta en seizoensgebonden variaties.
Betalingsvoorwaarden: 50% als aanbetaling bij reservering, 50% te betalen 90 dagen voor aankomst in Brazilie. Informeer ook bij je arts naar eventuele benodigde medicijnen of vaccinaties.
 
Vanzelfsprekend zijn we je graag van dienst om ook de internationale vluchten voor de reiziger te verzorgen.
 
Alle visreizen naar de Amazone zijn een waar visavontuur. Ondanks jarenlange ervaring en gedegen organisatie van de reizen kan het altijd gebeuren dat op deze expedities zaken gebeuren die niet in het reguliere draaiboek staan. Deelnemers aan deze visreis moeten dan ook beseffen dat in uitzonderlijke gevallen de reis misschien niet helemaal volgens plan verloopt en een bepaalde flexibiliteit gewenst kan zijn.
 
Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.

Bekijk de ligging op de kaart