Beringzee, heilbot en zalm Alaska

Beringzee, heilbot en zalm Alaska

 

Dutch Harbour en Unalaska liggen op Amaknak Island en dat is het laatste bewoonde eiland van Alaska in de Bering zee en maakt deel uit van de Aleoeten. Het ligt op 3 uur vliegen van Anchorage en is de 11e stad van Alaska met 4400 inwoners. Het is hier ruig, onbedorven en de aangewezen plek om heilbot, zalm en kabeljauw van reuze formaat te vangen. De natuur is overweldigend met walvissen, orka’s, zeehonden, vis- en zee arenden. Te veel om op te noemen met natuur in de meest zuivere vorm. De economie op het eiland is volledig gericht op de visserij aangezien het zeer strategisch ligt ten opzichte van meest productieve visgronden ter wereld in de Bering zee.

 

Er wordt gevist op zalm, heilbot en kabeljauw. Maar dan in het formaat MEGA. Men gebruikt hier veel kunstaas zoals de shad in relatief donkere kleuren voor het vissen op kabeljauw en heilbot. Daarnaast wordt er ook met natuurlijk aas gevist waarbij de dieptes variëren van 25 tot 150 meter. Het vissen op heilbot en kabeljauw gebeurd hoofdzakelijk driftend en de zalm visserij trollend. Deze twee verschillende manieren van vissen zijn perfect met elkaar te combineren waardoor je eigenlijk niet hoeft te vervelen door maar 1 type visserij te beoefenen.

 

Een gemiddelde visdag duurt 8 tot 12 uur. Daarvan worden er minimaal 6 uur vissend doorgebracht. De kapitein schroomt dus niet om de betere vanggronden te bereiken om jou als klant een perfecte vistrip te verzorgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het wereldrecord heilbot van 459 lbs. hier is gevestigd. De exemplaren heilbot die hier worden gevangen zijn niet per se de grootste maar de aantallen die je hier kan vangen zijn wel indrukwekkend.

 

The grand aleutian hotel heeft 4 sterren en omdat hier maar 1 hotel is in deze regio heb je dan ook geen keuze. Daarmee ben je dan wel voorzien van alle gemakken en kan je na een lange dag vissen prima tot rust komen. 

Het hotel beschikt over drie verschillende kamertypes.

 

1. Hotel kamer

Deze kamers hebben uitzicht opde baai en zijn ruim qua opzet en zijn allemaal voor niet - rokers

 

2. Junior suite

De junior suites hebben grote flatscreen tv's, bubbelbad, comfortable stoelen, koelkast en magnetron. De kamers hebben uitzicht opde baai en zijn voor niet-rokers.

 

3. Harbor View Inn

Voor de reiziger met een beperkt budget zijn er 25 kamers in een basic uitvoering met verschillende maten bedden. Deze kamers bevinden zich bij het zusterbedrijf boven Harbor View Bar & Grill, Harbor Sushi & the liquor Store. Roken is hier toegestaan.

 

De boot heeft een ruime stuurhut, een groot achterdek zodat er meer dan voldoende werkruimte is voor 6 personen en is van het type no nonsense. Het is een echte werkboot waarmee je je zeker waant op de woelige baren. De schipper is hier geboren en van het type ruwe bolster blanke pit. Hij vist al meer dan 15 jaar in deze wateren.  De boot is 11 meter lang en 3.3 meter breed. Door de voor geplaatste kajuit is er veel ruimte op het achterdek. Met 2 x 200 PK en een snelheid van 20 knopen is dit een echte werkboot die perfect is uitgerust om de grote vissen achter de schubben aan te zitten.

 

In principe hoef je niets mee te nemen. Alle materiaal is aanwezig en inbegrepen bij de prijs. Alleen het allerbeste materiaal is hier goed genoeg. Dit wordt bevestigd door de beschikbare reels en hengels tot de 80 ponds klasse van de merken Penn, Shimano en Avet en lijnen met een trekkracht tot 40 en 50 kilo. De gewichten die gebruikt worden lopen uiteen van 300 tot 750 gram. Voor de zalm visserij wordt lichter materiaal ingezet wat ook allemaal aanwezig is. 

 

De vlucht gaat van Amsterdam naar Anchorage (of Vancouver) en daarna door naar Dutch Harbor met een binnenlandse vlucht. Houd er wel rekening mee dat deze reis ruim een dag in beslag zal nemen. Je vist namelijk bijna aan de andere kant van de wereld.

 

Voor deze reis geldt een richtprijs van € 2750,- per persoon gebaseerd op 2 personen per kamer en inclusief 6 dagen vissen, alle materialen, vergunning, logies, ontbijt en exclusief retourvlucht Amsterdam – Anchorage – Dutch Harbor visum voor de verenigde Staten, lunches en diners ter plaatse en eventuele fooi. Voor deze reis geldt een minimum van 2 en een maximum van 6 deelnemers. Let op: Naarmate het hoogseizoen nadert stijgen ook de prijzen voor de vliegtickets. Verder is het van belang om je te realiseren dat dit een locatie is waar slechts 4 maanden per jaar gevist kan worden door de weersomstandigheden.

 

 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart